6 . رعایت انصاف
رعایت انصاف میان مردمان، از دیگر عوامل عزت نفس میباشد .
امام علی علیه السلام در مورد خصیصه انصاف فرمود: «الا انه من ینصف الناس من نفسه لم یزده الله الا عزا; (39)
بدانید که هر کس با مردم به انصاف رفتار کند، خداوند جز بر عزت او نیفزاید .»
در دوران سبز زندگی; یعنی در دوران ظهور ولی عصر علیه السلام که بشر حیات بهاری خود را تجربه خواهد نمود، آن حضرت شرایط را به گونهای فراهم خواهد کرد که مردم اهل انصاف و رعایتحال همدیگر باشند .
امیر مؤمنان علیه السلام در مورد امام زمان علیه السلام میفرماید: «والقی الرافة والرحمة بینهم فیتواسون ... ولایعلو بعضهم بعضا ویرحم الکبیر الصغیر ویوقر الصغیر الکبیر; (40)
در میان مردم، مهربانی و همدلی برقرار میکند، پس مردمان در پرتو آن، همدیگر را همیاری میکنند ... و بر یکدیگر برتریطلبی ندارند; بزرگتر به کوچکتر رحم میکند و کوچکتر به بزرگتر احترام میگذارد .»
فرجام سخن را با دعا به درگاه الهی و آرزوی رسیدن به عزت و کرامت راستین در پرتو حکومت جهانی مهدوی که امید هر انسان عزتمند و کرامتخواه است، به پایان میبریم:
«اللهم انا نرغب الیک فی دولة کریمة تعز بها الاسلام واهله وتذل بها النفاق واهله وتجعلنا فیها من الدعاة الی طاعتک; (41) خداوندا! ما از تو دولت ارزشمندی را خواهانیم که با آن، اسلام و اهلش را عزت بخشی و نفاق و اهلش را خوار گردانی و ما را در آن دولت، از دعوت کنندگان به فرمانبرداری از خود قرار دهی .»
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)