حكم تازه در پرونده آمنه بهرامي
آمنه بهرامي ميگفت از قصاص گذشت كرده اما ديه چشمانش را ميخواهد؛ در اين بين اجراي احكام ميگفت صورتجلسه نشان ميدهد او گذشت كامل كرده است. اين صورتجلسه مورد اعتراض آمنه قرار گرفت اما به او گفته شد ديگر نميتوانند كاري بكنند و اين صورتجلسه قطعي است.
روزنامه شرق نوشت:
حكم عامل اسيدپاشي به آمنه بهرامي صادر شد، اين حكم كه به سبب جنبه عمومي جرم مجيد موحدي صادر شده شامل حبس و تبعيد ميشود و قضات دادگاه اعلام كردهاند آمنه به دليل اعلام رضايت نميتواند ديه چشمانش را دريافت كند.
آمنه بهرامي دختر33 اهل تهران و مهندس الكترونيك است كه هفت سال قبل توسط مجيد موحدي همدانشگاهياش با اسيد مورد حمله قرار گرفت. آمنه كه مقابل بيمارستان رسالت تهران در نزديكي پل سيدخندان مجروح شد، بلافاصله به همان بيمارستان انتقال يافت اما از آنجايي كه نيروي متخصص براي شستوشوي صورت يك قرباني اسيدپاشي در اين بيمارستان وجود نداشت، فقط پانسمان اوليه روي صورت او انجام گرفت و او به بيمارستان مطهري تهران منتقل شد و در نهايت دو چشمش را از دست داد.
پرونده آمنه سال 86 در دادگاه كيفرياستان تهران مورد رسيدگي قرار گرفت. او در جلسه محاكمهاش از سختيهايي كه در اين دوران تحمل كردهبود، گفت و از اينكه بعد از تغيير دولت، كمكهاي مالي دولتي به او قطع شد. آمنه از آخرين باري كه خورشيد را ديد، صحبت كرد و از اينكه آخرين تصويري كه ديده است تصوير مجيد پسري است كه او را با اسيد سوزاند و چشمانش را از او گرفت. گفتههاي او نه تنها حاضران در دادگاه بلكه هياتقضات را هم به گريه انداخت.
دادگاه با درخواست آمنه رأي بر قصاص دو چشم مجيد داد و حكم در ديوانعالي كشور مورد تاييد قرار گرفت. سپس اين پرونده براي استيذان نزد رييس قوهقضاييه ارسال شد.
در اين دوران آمنه يكبار ديگر روي پاي خود ايستاد و براي درمان به اسپانيا رفت، او اين بار براي تامين هزينههاي درمانش با ناشري آلماني قرارداد بست، تا كتاب خاطراتش را به نام «چشم در برابر چشم» منتشر كند.
او همچنين از رسانههاي خارجي بابت مصاحبههايش پول دريافت ميكرد و اين راهي بود تا به درمان صورتش بپردازد. آمنه هميشه براي قصاص چشمان مجيد اصرار ميكرد و تلاش فعالان اجتماعي براي جلب رضايت او فايدهاي نداشت. او گلايهمند از اين افراد ميگفت: «زماني كه سراغشان رفتم و درخواست كمك كردم، به من گفتند روي گنج ننشستهايم حالا چرا از من درخواست بخشش ميكنند.»
كشمكشها براي جلب رضايت آمنه بهرامي ادامه داشت اما با بينتيجه ماندن تلاشها حكم مورد تاييد رييس قوهقضاييه قرار گرفت و خبر رسيد مجيد قرار است در بيمارستان دادگستري تهران با نظارت يك پزشك قانوني و چند پرستار با اسيد قصاص شود. واكنشهاي بينالمللي به اين خبر آغاز و در نهايت به دستور رييس قوهقضاييه اجراي حكم براي بررسي بيشتر متوقف شد، چراكه گفته ميشد احتمال مرگ مجيد با اين مجازات وجود دارد.
كمتر از دو ماه بعد از اين توقف، مسوولان اجراي احكام دادسراي جنايي تهران با آمنه بهرامي تماس گرفتند و از او خواستند از اسپانيا به تهران بيايد و براي اجراي حكم آماده شود. ساعت پنج صبح روز اجرا آمنه، برادر، پدر، مادر و عمويش در بيمارستان دادگستري حاضر شدند اما اين بار دختر جوان پاياني خوش براي كتاب «چشم در برابر چشم» رقم زد تا به گفته خودش مردم را شاد كند. البته اين پايان ماجرا نبود چراكه چالشي دوباره ميان او و شعبه اجراي احكام از سر گرفته شد.
آمنه بهرامي ميگفت از قصاص گذشت كرده اما ديه چشمانش را ميخواهد؛ در اين بين اجراي احكام ميگفت صورتجلسه نشان ميدهد او گذشت كامل كرده است. اين صورتجلسه مورد اعتراض آمنه قرار گرفت اما به او گفته شد ديگر نميتوانند كاري بكنند و اين صورتجلسه قطعي است.
آمنه كه مدعي بود اين رضايت او نيست و چون بينايياش را از دست داده، نميدانست در آن صورتجلسه چه نوشته شده است، بدون اينكه اعتراضش قبول شود به خانه رفت. آمنه كه بهعنوان يكي از كانديداهاي احتمالي جايزه صبر و بردباري يونسكو معرفي و تنديساش نيز در ايران ساخته و حتي درخواست نامگذاري خياباني به نام او از سوي شوراي شهر مطرح شده است، ميگويد رضايت قطعي نداده و نبايد او را از دريافت ديه چشمانش محروم كنند.
آمنه كه پيش از اين در ملاقات با تعدادي از نمايندگان مجلس بحث تساوي ديه زن و مرد را مطرح و براي رسيدن به اين هدف تلاشهايي كرده بود، اكنون از اين خواستهاش بازمانده و براي ادامه درمان و زندگي با مشكل مالي مواجه شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)