هر شايعهاي را باور نكنيد
اين بخشهاي زندگی سرطانزا هستند
دئودورانتها، دهان شويهها و برخي موادغذايي و دارويي تنها بخش كوچكي از موادي هستند كه هر روز با آنها سروكار داريم. شايد غيرمعقول بهنظر برسد ولي شناخت همين مواد ساده اما بسيار مهم و اجتناب از مصرف بيش از حد آنها از فاكتورهاي مهم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان محسوب ميشود.
دئودورانتها، دهان شويهها و برخي موادغذايي و دارويي تنها بخش كوچكي از موادي هستند كه هر روز با آنها سروكار داريم. شايد غيرمعقول بهنظر برسد ولي شناخت همين مواد ساده اما بسيار مهم و اجتناب از مصرف بيش از حد آنها از فاكتورهاي مهم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان محسوب ميشود. با اين راهكارهاي ساده به فكر پيشگيري از سرطان باشيد، از باورهاي اشتباه خود در مورد سرطان دوري كنيد و به سادگي از يك زندگي بدون بيماري لذت ببريد.
با خيال راحت اين داروها را مصرف كنيد
داروهاي حاوي استاتين
شايعه: استاتين نوعي داروي كاهنده كلسترول و فشار خون است. دانشمندان طي تحقيقاتي كه در سال 2007 روي تعدادي از مصرفكنندگان انواع داروهاي حاوي استاتين از قبيل (لوواستاتين، سيمواستاتين، اتورواستاتين) انجام دادند، دريافتند كه خطر ابتلا به انواع سرطانها مانند سرطان سينه، روده بزرگ و پروستات در افرادي كه از داروهاي حاوي استاتين در مقادير بالا استفاده ميكنند، بيشتر از ساير افراد است.
واقعيت مسئله: طبق بررسيهاي دقيق 15 كلينيك پزشكي روي اين داروها، مشخص شد كه افرادي كه طبق تجويز پزشكان خود و براي كاهش خطرات ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي از اين داروها استفاده ميكنند، دچار سرطان نميشوند.
زيادي شيرين نباشيد
شيرين كنندههاي مصنوعي
شايعه: طي بررسيهايي كه روي انواع مختلف نوشابه و شيرينكنندههاي موجود در آنها انجام شده، دانشمندان به اين نتيجه رسيدهاند كه شــــيرينكنندههاي مصــــنوعي مانند (سايكلاميت) خطر ابتلا به سرطان را تا حد زيادي افزايش ميدهند. براي حل اين مشكل «ساخارين» در موادغذايي به جاي شيرينكنندههاي مصنوعي بهكار برده شد. تحقيقات جديد انجام شده در خصوص عملكرد «ساخارين» در بدن نشان داد، تمام محصولات حاوي ساخارين نيز سبب سرطاني شدن سلولها و ايجاد تومورهاي خطرناك در بدن ميشوند.
واقعيت مسئله: براساس تحقيقات موسسه ملي سرطان آمريكا و تحقيقات انجمن متخصصان تغذيه كانادا هيچ مدركي مبني بر اينكه تنها علت بروز سرطان در برخي افراد همين شيرين كنندههاي مصنوعي است كه در دست نيست اگرچه در بسياري از كشورها استفاده از اين مواد منع شده و اين مواد در بسياري از مواقع باعث بروز سرطان در مصرف كنندهها شده اما در اين بين آسپارتام بيضررترين شيرين كنندهاي است كه با وجود بررسيهاي موشكافانه هنوز مداركي عليه آن و سرطانزا بودن آن مشهود نيست. دانشمندان بسياري در سراسر دنيا تصميم گرفتند تا عوارض آسپارتام را مورد بررسي قرار دهند و در اين مورد اعلام نتيجه كنند. تحقيقات اين دانشمندان كه اغلب در نشريات پزشكي معتبري چون مجله پزشكي «نيوانگلند» و مجله پزشكي «بريتانيا» منتشر شده است نشان داد كه براي سرطانزا بودن اين ماده هيچ مدرك معتبري وجود ندارد اما استفاده زياد از تمامي شيرين كنندههاي مصنوعي قطعا خطراتي را بهدنبال خواهد داشت، پس در مصرف آنها دقت كنيـــد.
لطفا محلول دهان شويهتان را نخوريد
دهان شويهها
شايعه: تعدادي از مطالعات نشان ميدهند كه دهان شويههاي حاوي اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش ميدهند. عدهاي از دانشمندان بر اين باورند، اتانول بافتهاي دهاني را در برابر مواد سرطانزا مانند سيگار، آسيبپذير ميكنند.
واقعيت مسئله: دانشـــمندان طي تحقيقات گستردهاي دريافتند كه هيچگاه نميتوان دهان شويههاي مختلف را با هم مقايسه كرد و با ايجاد مرز بين انواع آنها، با قاطعيت اعلام كرد، گروهي از آنها بهشدت سرطانزا و گروهي ديگر كاملا بيخطر هستند. طبق گفتههاي متخصصان، اسـتفاده از دهان شويهها بهتر است متناسب با نوع مصرف، چند روز در ميان بهصورت قرقره كردن باشد و از خوردن آن خودداري شود، افراد سيگاري يا افرادي كه سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته يا خطر ابتلا به ساير سرطانها از جمله سرطان ريه را دارند بهتر است از انواع دهانشويههاي بدون اتانول استفاده كنند.
حالا كمتر صحبت كنيد، اشكالي دارد؟
تلفن همراه
شايعه: مدتها پيش، فردي مدعي شد كه استفاده از تلفنهمراه دليل مبتلا شدن او به سرطان مغز است و بهتدريج عده زيادي به اين باور رسيدند كه تلفنهاي همراه خطرات بسيار جدي و جبران ناپذيري را براي مغز به همراه دارند.
واقعيت مسئله: طبق مطالعات انجام شده در سال 2010 هيچ مداركي مبني بر سرطانزا بودن يا نبودن تلفن همراه ارائه نشده است. دانشمندان با مطالعه روي 13 هزار جوان دريافتند كه استفاده از تلفن همراه، خطر ابتلا به سرطان را در اين افراد فقط مقدار بسيار اندكي افزايش ميدهد اما بهطور كلي كساني كه از تلفن همراه استفاده ميكردند نسبت به افرادي كه اصلا از تلفن همراه استفاده نميكردند و رفتارهاي پرخطر ديگري داشتند، كمتر در معرض خطر بودند.
فعلا بيخطر
ضدعرقها و دئودورانتها
شايعه: مدتها پيش ايميلي تحت عنوان خطرات جدي و زيانبار دئودورانتها و اثرات آنها روي بروز سرطان سينه بين زنان دست به دست چرخيد از آن موقع به بعد، مطالعات محدودي در اين زمينه انجام شد وعدهاي اعلام كردند، آلومينيوم موجود در ضدعرقها و دئودورانتها كه «پارابن» ناميده ميشود مانند هورمون استروژن عمل كرده و استفاده بيش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان افزايش ميدهد.
واقعيت مسئله: دانشمندان در نمونههاي بافتهاي سرطاني ماده «پارابن» را يافتهاند و اين مسئله نشان ميدهد، افراد بسياري كه 99 درصد جمعيت جامعه را تشكيل ميدهند در معرض مواد حاوي «پارابن» مانند مواد آرايشي ـ بهداشتي گوناگون و موادغذايي قرار دارند اما تنها تعداد كمي از مدارك علمي وجود دارند كه سرطانزا بودن اين مواد را بهطور حتمي تاييد ميكنند. طبق گفتههاي دانشمندان و موسسات پژوهشي براي بررسي مضرات اين ماده نياز به تحقيقات بسيار گسترده داريم و در حال حاضر طبق آخرين گزارشات، استفاده از انواع اسپري خطر ابتلا به سرطان سينه را بالا نخواهد برد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)