مستندهاي جديد سيماي مراكز استان ها
«فك درياي خزر»، «ما يك نفر»، «شيرواره»، «سنگنگارهها» و «اين مرد زير باران آمد» اسامي مستندهايي است كه در مراكز مختلف سيما جلوي دوربين رفته است. اين آثار در قالبهاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، علمي و تاريخي ساخته خواهند شد.
فك درياي خزرفك درياي خزر به كارگرداني محمدحسين صفري و تهيهكنندگي ناهيد يزدي به مدت 35 دقيقه به سفارش صداوسيماي مركز گلستان ساخته ميشود.يزدي در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: فك درياي خزر به مدت دو سال پيش توليد داشته و تصويربرداري آن از مرداد 89 آغاز شده است.
وي ادامه داد: فك درياي خزر فقط در درياي خزر يافت ميشود. اين گونه جانوري در اغلب نواحي درياي خزر بر يك مبناي فصلي و بسته به در دسترس بودن غذا زيست ميكند. فك درياي خزر از قرن نوزدهم شكار قرار گرفته است. آنها در بزرگترين درياچه آب شور جهان كه در بخش كوچكي از منطقه بين كشورهاي روسيه، آذربايجان، ايران، تركمنستان و قزاقستان قرار دارد، يافت ميشوند.
يزدي افزود: فكهاي درياي خزر در طول فصول مختلف به بخشهاي متفاوت درياي خزر مهاجرت ميكنند، اما در هر صورت آنها درياي خزر را ترك نميكنند.
وي بيان كرد: طي تحقيقاتي كه انجام شده در طول ماههاي زمستان فك هاي درياي خزر در يخهاي شمال زندگي ميكنند. در آنجا، مادهها تولههاي خود را به دنيا ميآورند و از آنها نگهداري ميكنند.
ما يك نفرتصويربرداري مستند «ما يك نفر» هم در كوير قم به اتمام رسيد.
مستند «ما يك نفر» داستان مستند گونهاي است از جغرافياي كوير قم و شتربانان و پرورشدهندگان شتر به عنوان حيواني كه نامش با كوير عجين است.
احمد فيضي درباره چگونگي روايت اين مستند گفت: مستند «ما يك نفر» فاقد گفتار متن است و داستان فيلم از زبان پسر بچهاي كه شخصيت اصلي فيلم است، روايت ميشود.تهيهكننده و كارگردان «يك نفر» افزود: پيش توليد اين مستند شامل تحقيق، نگارش و انتخاب لوكشينها 5 ماه طول كشيده است.
وي تصريح كرد: براي تصويربرداري اين مستند 12 لوكشين در مناطق شمال و شمال شرق قم در نظر گرفته شد كه كار تصويربرداري از ارديبهشت ماه كليد خورد.
شيروارهمستند تلويزيوني «شيرواره» به كارگرداني بهرام گوديني و تهيهكنندگي زهرا گوديني نيز به همت گروه مستند صداوسيماي مركز كرمانشاه توليد ميشود.
گوديني گفت: مستند تلويزيوني «شيرواره» با ساختاري نو و البته روايتگونه و با هدف به تصوير كشيدن آداب و سنتهاي بهجامانده از بزرگان و گذشتگان غرب كشور توليد ميشود.
وي افزود: «شيرواره» از سنتهاي بسيار كهن و البته رايج اين منطقه از كشور است كه به گونهاي تلاش دارد تا اهميت تاثير شگرف بزرگان و ريشسفيدان در حفظ روحيه همبستگي و همكاري در خانوادههاي روستايي را بازگو كرده و در عين حال به ترويج فرهنگ خودباوري و همكاري بين مردم روستا و ترغيب اتكا به توليدات داخلي بپردازد.
«شيرواره» از جايي آغاز ميشود كه خانوادههاي روستايي در فصل شيردهي دامها، پس از دوشيدن شير آنها، به نوبت و طبق يك رسم كهن، مشكهاي خود را به منزل خاله كوكب ميبرند. خاله كوكب و خانوادهاش كه بزرگ و سيد روستا هستند، از سوي اهالي آبادي بسيار مورد توجه هستند؛ زيرا روستاييان عقيده دارند كه با انجام اينكار به دارايي خود بركت ميدهند.
سنگ نگارههامستند سنگنگارهها به تهيهكنندگي و كارگرداني سعيد آقايي هم در صداوسيماي مركز خراسان شمالي توليد ميشود.
آقايي گفت: مستند سنگ نگارهها به بررسي نقوش و نگارههاي حكاكي و نقاشي شده روي صفحهها و دل كوههاي استاني ميپردازد.
وي افزود: در اين مستند با رويكردي نشانهشناسي به حضور اين نگارهها در زندگي اجتماعي امروزه مردمان اين ديار توجه ميشود.
آقايي ادامه داد: اين مستند همچنين سعي ميكند تا ردپاي نگارهها را با گذشت بيش از هزاران سال از عمرشان در زندگي امروزه اقوام اين ديار در پوشش، دستبافتهها و آيين و رسوم آنها بررسي كند.
وي تصريح كرد: اين مستند دو محوطه سنگنگاري روستاهاي نرگسلوي عليا و جربت را نيز مورد بررسي قرار ميدهد.
اين مرد زير باران آمدمستند «اين مرد زير باران آمد» به تهيهكنندگي و كارگرداني امير عابدينپور به مدت 30 دقيقه در صداوسيماي مركز كرمان تهيه و توليد ميشود.
امير عابدينپور با اعلام اين خبر گفت: در اين مستند، زندگي جانباز 45 درصد حسين محمودي، مسنترين جانباز كشور كه در سن 93 سالگي از ناحيه پاي راست مجروح شده و هماكنون 118 سال دارد، به تصوير كشيده ميشود.
وي با بيان اينكه اين مستند سه ماه پيشتوليد داشته است، اظهار كرد: بخشي از تصويربرداري در روستاي كندر از توابع شهرستان منوجان استان كرمان، محل زندگي اين پير ايثارگر انجام شد كه تا پايان مهرماه ادامه داشت.
جانباز حسين محمودي با گردان 415 لشگر 41 ثارالله سپاه كرمان سه دوره در جبهه حضور داشته است كه بار آخر در عمليات كربلاي چهار و در ام الرصاص، مجروح و پاي راستش از زانو قطع ميشود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)