شاید در مورد عجایب هفتگانه دنیای مدرن که به شگفتانگیزترین ساختههای دست بشر در سالهای اخیر میپردازند، شنیده باشید. اینبار هم به دعوت کمپین نیو7واندرز (7 شگفتانگیز تازه)، 440 منطقه از 220 کشور جهان در رقابت تنگاتنگ انتخاب عجایب هفتگانه طبیعت شرکت کردهاند. آنها برای عضویت در این طرح که توسط برنارد وبر، فیلمساز سوئیسی در سال 2007 / 1386 پیشنهاد شده، نزدیک به 300هزار تومان پرداخت کردهاند. در نهایت 28 منطقه توسط داوران به رهبری رئیس سابق یونسکو برگزیده شدند و برای انتخاب برندگان نهایی از مردم در سراسر جهان خواسته شد، به بهترینها رأی بدهند. درنهایت، برندگان نهایی پس از پایان رایگیری عمومی در 11 اکتبر 2011 معرفی شدند و قرار است جشن معرفی هریک از آنها در اوایل سال 2012 / دی 1390 برگزار شود.
به گزارش نشنالجئوگرافیک، برگزارکنندگان این رقابت امیدوارند این عجایب هفتگانه دوم نیز به بخشی از خاطره جمعی تمامی انسانهای روی زمین تبدیل شود. در این گزارش تصویری برندگان احتمالی این رقابت را مشاهده میکنید.
آبشار Iguazú
این آبشار زیبا و هلالیشکل که در مرز برزیل و آرژانتین در آمریکای جنوبی واقع شده یکی از برندگان مشروط این رقابت است. آبشار Iguazú یکی از بزرگترین آبشارهای جهان است که از لحاظ جاذبه توریستی چیزی مانند آبشار نیاگارا به علاوه تاجمحل توصیف میشود.
تونی گیلز جهانگرد نابینایی که به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرده، میگوید: «کافی است به کنار آبشار بروید و به سمفونی آن گوش کنید».
خلیج هالونگ
در این تصویر قایقهای چوبی جهانگردان را میبینید که به تماشای خلیج زیبای هالونگ (Halong Bay) و ماهیگیری در این منطقه که یکی از منتخبان عجایب 7 گانه طبیعی است، آمدهاند. این خلیج بسیار زیباست و دسترسی به آن بسیار آسان است. به همین دلیل مشکل جمعیت زیاد توریستها، آلودگی منطقه و توسعه بیرویه آن باعث شده محیطزیست هالونگ در معرض خطر جدی قرار بگیرد.
با اینکه دولت ویتنام تلاش کرده با وضع قوانین تازهای شرایط را در این منطقه بهتر کند اما سازمانهای نظارتی و محیطزیستی نگران این مسئله هستند که انتخاب منطقه به عنوان یکی از برندگان نهایی رقابت میتواند توجه توریستهای بیشتری را به آن جلب کند و این تلاشها را بینتیجه بگذارد.
کوه تیبل
این تصویر شبهای روشن کیپتاون در آفریقای جنوبی را نشان میدهد که در کوهپایههای تیبل (Table Mountain)، یکی دیگر از برگزیدگان رقابتهای عجایب هفتگانه طبیعت واقع شده است. این کوه بخشی از زندگی و تفریح مردم محلی است. هر 10 تا 20 دقیقه یک تلهکابین به سمت بالا حرکت میکند و بازدید از این کوه اولین چیزی است که مردم شهر به توریستها پیشنهاد میکنند.
جنگلهای بارانی آمازون
در این تصویر رودخانه گلآلود و پرپیچوتاب آمازون را میبینید که در امتداد حاشیه سرسبز و زیبای جنگلهای بارانی رشد جریان دارد. جنگلهای بارانی آمازون (Amazon Rain Forest) که یکی دیگر از برگزیدگان رقابت عجایب هفتگانه طبیعت است، در منطقهای به وسعت بیش از 14میلیون کیلومترمربع کشیده شده و بیشتر از نیمی از جنگلهای بارانی باقیمانده روی زمین را تشکیل میدهد.
کارشناسان میگویند بسیاری از مردمی که از آمازون بازدید میکنند، شگفتزده میشوند. آنها انتظار دارند حیوانات وحشی را در گوشه و کنار ببینند، اما تجربه سفر به آمازون و گذر از گذرگاههای باریک آن یا جنگلهای گلآلود و رودخانه وسیع با آنچه در کارتونها و فیلمها دیده اند، بسیار متفاوت است.
پارک ملی کومودو
این تصویر غواصی را نشان میدهد که همراه با ماهیهای استوایی در کنار یک صخره مرجانی در پارک ملی کومودو (Komodo National Park) در اندونزی شنا میکند. این پارک ملی در سال 1980 / 1359 و برای حفاظت از اژدهای کومودو تأسیس شد اما در حال حاضر منطقه حفاظتی آن آبزیان و گونههای در خطر دیگری را نیز در برمیگیرد.
جزیره ججو
همانطور که میبینید برف دهانه آتشفانی هالا در جزیره ججو (Jeju Island)، کره جنوبی را پوشانده است. این جزیره نیز یکی از برگزیدگان مردمی رقابتهای عجایب هفتگانه است. هنوز تعداد رأیهای هر منطقه اعلام نشده اما کارشناسان به شکل غیرعلمی این رقابتها معترض هستند. آنها میگویند تنها کسانی که به اینترنت دسترسی دارند، میتوانند در این رقابت شرکت کنند و هر فرد میتواند بارها و بارها یک گزینه را انتخاب کند.
گروههای محیطزیستی به آثار مخرب این رقابت روی مناطقی که در معرض خطر هستند، معترضند و عده دیگری این بنیاد را به دلیل رقم بالای حق عضویت کشورها و شیوه انتخاب 28 برگزیده نهایی مورد شماتت قرار دادهاند. با این حال این بنیاد تلاش برای آغاز رقابتهای 7 شهر شگفتانگیز جدید را آغاز کرده است.
پورتو پرنس
قایقهای پارویی خالی در دهانه اصلی غار منتظر گردشگرانی هستند که میخواهند طول رودخانه زیرزمینی پورتو پرنس (Puerto Princesa) را که در کشور فیلیپین واقع شده، بپیمایند. این رودخانه زیرزمینی چندین کانال گوناگون دارد که توسط استالاکتیتها و استالاگمیتها احاطه شدهاند و در نهایت به دریای چین جنوبی خواهد ریخت.
سازمانهای محیطزیستی اینجا هم مانند خلیج هالونگ، نگران آلودگی و گسترش بیرویه منطقه هستند. در کنار آنها عدهای از کارشناسان نیز هدف برگزارکنندگان این رقابت را رسیدن به سود حاصل از این رقابتها عنوان کردهاند و میگویند این بنیاد اهمیتی به مشکلاتی که برای اکوسیستمهای شکننده این مناطق پیش خواهد آمد یا میراث زیستمحیطی که برای آیندگان به جا خواهد ماند، نمیدهد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)