مهر: "مصطفی دولتیار" در نشستی با عنوان "بررسی بحران خاورمیانه" در موسسه تحقیقات و مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه مالزی اظهار داشت : این تهدیدها عملی نخواهد شد و هنوز افراد عاقلی وجود دارند که از عواقب حمله به ایران آگاه باشند.

وی با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، این گزارش را یک سناریوی قدیمی و تکرار مسائل پیشین دانست و گفت: متاسفانه همانطور که محمد البرادعی مدیرکل پیشین آژانس هم در کتاب خود به این مسئله اشاره کرده آژانس بین المللی انرژی اتمی و نهادهای مربوطه همیشه تحت فشار قدرتهای بزرگ بوده اند.

رئیس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه ایران افزود: مدیرکل پیشین آژانس در کتاب خود اذعان کرده است که مسائل هسته ای ایران تحت تاثیر مسائل سیاسی است و این مسئله هنوز هم ادامه دارد.

وی مشکل اصلی کشورهای غربی در مقابل ایران را یک فلسفه سیاسی دانست که بر مبنای آن به دیگر کشورها به عنوان دشمن نگاه می کنند و افزود: کشورهای غربی در مذاکرات و تعاملات خود با دیگر کشورها، طرف مذاکره خود را دشمن قلمداد می کنند.

رئیس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه ایران در ادامه این پرسش را طرح کرد که آیا کشورهای غربی در مذاکره با ایران از این کشور به عنوان یک کشور متمدن و دارای سابقه فرهنگی، مذهبی و سیاسی یاد می کنند یا یک دشمن؟

دولتیار در ادامه مواضع جمهوی اسلامی ایران در خصوص موضوع فلسطین را تشریح کرد و گفت : ایران از ابتدا به طور مستدل و با ارایه دلیل، مخالفت خود را با اشغال فلسطین اعلام کرده و همچنان بر مواضع خود پافشاری می کند.

وی افزود: کشورهای حامی اسرائیل به دلیل مواضع ضد صهیونیستی، ایران را دشمن قلمداد می کنند در حالی که ایران با اتخاذ سیاستی عدالت طلبانه خواهان زندگی فلسطینیان در یک کشور و تحت اداره یک دولت فلسطینی است.

رئیس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه ایران با اشاره به نتیجه بخش نبودن مذاکرات صلح گفت: تا زمانی که بی عدالتی در سرزمینهای اشغالی وجود داشته باشد صلحی در میان نخواهد بود همانطور که بیش از ۶ دهه است که این سرزمین تشنه صلح است.