شناسايی عامل جنايت پل انديشه از روی پر کاه
مرد ۶۰ ساله اي که به اتهام قتل در مشهد دستگير شده است، ضمن اعتراف صريح به ارتکاب جنايت، گفت: من قصد کشتن او را نداشتم
خراسان: اول ماه جاري شهرونداني که در حال عبور از پل انديشه مشهد بودند، مردي را ديدند که از داخل يک خودرو ريو نقره اي رنگ پياده شد و در حالي که پيکر خون آلود مرد ديگري داخل خودرو بود، آن را در سراشيبي پل انديشه به سمت بولوار امامت رها کرد. خودرو ريو پس از طي مسافت کوتاهي به جدول حاشيه پل برخورد کرد و متوقف شد. در همين حال مرد ۶۰ ساله اي که از خودرو پياده شده بود و شيئي شبيه قمه در دست داشت، به سمت يک خودرو عبوري پژو۴۰۵ رفت و با تهديد راننده سوار آن شد اما به دليل ترافيک سنگيني که در پي اين حادثه به وجود آمده بود، راننده پژو نتوانست حرکت کند. مرد ۶۰ ساله که دچار وحشت شده بود و هر لحظه احتمال مي داد توسط شهروندان دستگير شود، ناگهان از خودرو بيرون پريد و با پاي پياده به سمت بيابان هاي اطراف حرکت کرد و در تاريکي شب گم شد.
رانندگان عبوري با مشاهده اين وضعيت با مرکز فوريت هاي پليسي ۱۱۰ تماس گرفتند و دقايقي بعد ماموران کلانتري سجاد براي بررسي موضوع به محل اعلام شده عزيمت کردند. آنان با مشاهده جسد خون آلود مردي که با وارد آمدن ضرباتي به سرش کشته شده بود، مراتب را به قاضي اسماعيل شاکر، قاضي ويژه قتل عمد اطلاع دادند.
اين گزارش حاکي است: با حضور مقام قضايي، عوامل بررسي صحنه جرم و کارآگاهان پليس آگاهي در محل رها شدن جسد، تحقيقات در اين باره آغاز شد. افرادي که متهم به قتل را ديده بودند، مشخصات ظاهري او را در اختيار پليس گذاشتند و بدين ترتيب بررسي آثار باقي مانده در محل، با اثربرداري از خون هاي ريخته شده داخل خودرو ادامه يافت. در اين لحظه چند برگ کاه که به لباس هاي مقتول چسبيده بود، توجه مقام قضايي و ماموران انتظامي را جلب کرد و اين احتمال قوت گرفت که مرد ۵۴ ساله در مکاني که کاه وجود داشته مورد ضرب و جرح قرار گرفته است و عامل جنايت قصد داشته تا جسد را به مکان ديگري منتقل کند. همچنين در بررسي هاي بيشتر يک برگ قولنامه خريد و فروش خودرو نيز از جيب مقتول کشف شد.
به دستور قاضي ويژه قتل عمد، جسد اين مرد پس از انجام عکس بردار ي هاي تخصصي به پزشکي قانوني حمل و تحقيقات ماموران انتظامي براي شناسايي هويت مقتول و دستگيري عامل جنايت آغاز شد.
بنابراين گزارش، ماموران کلانتري سجاد مشهد که از همان دقايق اوليه کشف جسد و با راهنمايي هاي مستقيم مقام قضايي، اين پرونده جنايي را پي گيري مي کردند موفق شدند با استفاده از شيوه هاي اطلاعاتي فردي را که نام او در قولنامه وجود داشت، شناسايي کنند.
وقتي ماموران کلانتري او را به دايره تجسس احضار کردند، وي خودرو ريو را شناسايي کرد و گفت: خودرو متعلق به يکي از دوستانم به نام «م» است که در منطقه آزادشهر سکونت دارد. عقربه هاي ساعت ۳ بامداد را نشان مي داد که ماموران به آزادشهر رفتند و ماجرا را به شيوه اي که اعضاي خانواده دچار وحشت نشوند به آنان اطلاع دادند. ساعاتي بعد داماد اين خانواده، جسد را در پزشکي قانوني شناسايي کرد و گفت: «اين جسد پدرزنم است». با مشخص شدن هويت مقتول، عمليات ماموران تجسس با دستورات سرهنگ اکبري (رئيس کلانتري سجاد) براي دستگيري عامل جنايت ادامه يافت، اين در حالي بود که قاضي شاکر ضمن نظارت مستقيم بر عمليات ماموران انتظامي، دستورات ويژه اي را براي ورود به مخفيگاه هاي مظنونان و همچنين پيگيري سرنخ هاي مهم به دست آمده صادر مي کرد. بررسي آخرين شماره تلفن هاي همراه مقتول، ماموران را به يک بنگاه املاک در مشهد کشاند اما وقتي ۴ نفر در اين ارتباط تحت بازجويي قرار گرفتند مشخص شد که شب قبل از حادثه فردي با مقتول در اين بنگاه به مشاجره لفظي پرداخته است. ماموران انتظامي با پيدا کردن آدرس اين فرد، او را در بولوار فرامرز عباسي شناسايي کردند اما وي گفت: ما با يکديگر در بنگاه مشاجره کرديم ولي تنها يک مشاجره عادي بود که معمولا رخ مي دهد، آن ماجرا اين طور نبود که دست ما به خون کسي آلوده شود. اين گزارش حاکي است: در ادامه بررسي شماره هاي تلفن، ۴ تن ديگر نيز در يکي از شهرهاي اطراف مشهد مورد بازجويي قرار گرفتند ولي با اثبات بي گناهي آنان و اين که در اين ماجرا دخالتي نداشتند بلافاصله به دستور قاضي شاکر آزاد شدند اما شغل آخرين تماس گيرنده روي گوشي تلفن همراه مقتول گره کور ماجراي جنايت در پل انديشه را گشود. وقتي فردي به نام «الف» که آخرين تماس گيرنده بود دستگير شد گفت: «من گاوداري دارم!» همين يک جمله کافي بود تا ذهن مقام قضايي و ماموران انتظامي به چند برگ کاهي که به لباس هاي مقتول چسبيده بود معطوف شود. از سوي ديگر نيز مشخصات ظاهري اين فرد ۶۰ ساله با آن چه شاهدان عيني به هنگام کشف جسد عنوان کرده بودند مطابقت داشت. گزارش خراسان حاکي است: متهم دستگير شده که به پليس آگاهي هدايت شده بود در همان نيمه هاي شب توسط قاضي ويژه قتل عمد تحت بازجويي قرار گرفت. او که در ابتدا منکر ارتکاب هرگونه جنايتي بود وقتي در برابر شواهد و دلايل مستند قرار گرفت چاره اي جز بيان حقيقت نيافت و به صراحت ارتکاب قتل را پذيرفت. او گفت: به دليل برخي مسائل خاص و اختلاف حساب، در محل گاوداري ام واقع در شهرک کوشک مهدي با او درگير شدم و ۲ ضربه محکم به سرش زدم. متهم اين پرونده اضافه کرد: من قصد کشتن او را نداشتم وقتي ديدم نيمه جان شده است او را سوار خودرو ريواش کردم و به سمت آزادشهر حرکت کردم ولي روي پل انديشه رانندگاني که او را با سرو صورت خون آلود داخل خودرو مي ديدند به من مشکوک شده بودند به همين دليل از شدت ترس او را با خودرو، روي پل رها کردم و قصد داشتم با تهديد به مرگ راننده پژو ۴۰۵ از محل فرار کنم که به دليل ترافيک، راننده پژو نمي توانست حرکت کند. وي گفت: من که دچار وحشت شده بودم و مي ترسيدم هر لحظه توسط شهروندان دستگير شوم با تهديد افرادي که از خودرو پياده شده بودند به سمت بيابان هاي اطراف دويدم و با استفاده از تاريکي شب متواري شدم اما فکر نمي کردم به اين زودي مورد شناسايي قرار بگيرم و دستگير شوم. شايان ذکر است: متهم اين پرونده که دچار ناراحتي قلبي بود تحت الحفظ در يکي از بيمارستان هاي مشهد بستري شد و تحت عمل جراحي قرار گرفت. متهم اين پرونده جنايي، پس از بهبود نسبي به دادسرا معرفي مي شود و براي سير مراحل قانوني در اختيار مراجع قضايي قرار مي گيرد.