جالب است بدانید که از ماسک انار برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده می کنند.
انار به دلیل داشتن "آنتی اکسیدان های قوی"، با رادیکال های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می کند.
یکی دیگر از علل مفید بودن انار برای پوست، غنی بودن از "اسید الاژیک" است.
پوست انار برای استفاده ی موضعی (ماسک) بهتر است، اما اگر ممکن نبود، از دانه های انار نیز می توان استفاده کرد.
امروزه شرکت های سازنده مواد آرایشی - بهداشتی ، در محصولات مختلفی مانند شوینده های صورت، لوسیون های پاک کننده، کرم های مرطوب کننده و ماسک های صورت از انار استفاده می کنند.
برای استفاده موضعی، مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست می شود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
برای جوش هم مفید است
از انار به صورت موضعی برای درمان آکنه نیز استفاده می کنند.
روش تهیه یک ماسک برای بهبود آکنه به این ترتیب است که : مازو، پوست انار، گل ارمنی و مندل را بکوبید و با سرکه و گلاب آمیخته و روی جوش ها بمالید تا بهبود حاصل شود.
البته باید اذعان کرد که امروزه بیماران زیر نظر متخصصان پوست و مو، از داروهای موضعی یا خوراکی برای درمان جوش های صورت یا بدن استفاده می کنند، اما به هر حال در طب سنتی ما نیز دستورات بسیار جالبی وجود دارد که انصاف نیست آنها را به طور کامل کنار بگذاریم، کما این که بسیاری از افراد با مراجعه به متخصصان طب سنتی و مصرف داروهای گیاهی مختلف، نتایج درمانی قابل قبولی به دست می آورند.
آب انار شادی بخش و مقوی قلب و معده است



انار خون ساز است و رنگ صورت را شاداب می کند. شادی بخش، مفرح و مقوی قلب و معده
است.
مرتضی صفوی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد، تر و قابض است. آب انار سرد و تر است. پوست انار نیز سرد و خشک و بسیار قابض است.
وی گفت: پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است. همه قسمت های درخت انار دارای تان است که بسیار قابض است. برای مصارف دارویی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود.
این متخصص تغذیه افزود: انار شیرین ادرار آور و ملین مزاج است و برای بیماری های مجاری ادرار مفید است، ترشح صفرا را زیاد می کند و اسهال را برطرف می کند.
صفوی گفت: انار خون ساز است و خون را تصفیه می کند و برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است، رنگ صورت را شاداب می کند و شادی بخش و مفرح است.
وی افزود: صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند، برای افزایش وزن مصرف انار مفید است و آب انار مقوی قلب و معده است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد، جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد و برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار یا جوشانده برگ های انار استفاده شود.
وی گفت: برگ های له شده انار اگر روی پوست گذاشته شود، خارش را از بین می برد و برای برطرف کردن سوختگی پوست، گل های انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالند.
این متخصص تغذیه افزود: دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند و دم کرده گل های انار به صورت غرغره برای از بین بردن زخم های دهان به کار برده می شود و دم کرده ریشه درخت انار برای برطرف کردن دندان درد مفید است و می توان برای این کار آن را در دهان مضمضه کرد.