لغات روزمره :
قبل از اینکه خودتون رو به کسی معرفی کنین ، برای جلب توجه و شروع صحبت از Hajimemashite که ترجمه ی تحت الفظیش میشه (شروع کردن ) استفاده میکنیم .بعدش اسمتون رو میارین و میگین Yoroshiku ، یعنی از دیدار شما خوشبختم . معنی تحت الفظی این کلمه هم یعنی مورد علاقه اما مفهومش میشه به امید دیدار
اگه شخص مقابل شما پیش دستی کرد و اون شروع کرد شما در جوابش میگین ، kochirakoso Yoroshiku ، یعنی "این منم که باید بگم" ، یا "متقابلا ".
مثال :
Hajimemashite , Suzuki desu .Yoroshiku.
سلام ، من سوزوکی هستم ، از دیدار با شما خوشبختم .
Hajimemashite .Takashi desu .kochikrakoso yorshiku .
سلام ، من تاکاشی هستم . من هم از دیدار با شما خوشبختم .
------------------
لغات متنوعی برای سلام در زبان ژاپنی وجود داره که چندتاشو اینجا میگم .
Ohayou: یعنی صب بخیر ، برای احوال پرسی تو صبح به کار میره البته این حالتش غیر رسمی و فقط برای احوال پرسی با اعضای خانواده ، دوستان و ... به کار میره . حالت مودبش میشه .Ohayoo gozaimasu
Konnichiwa : برای اهوال پرسی در زمان بعد از ظهر به کار میره ، یه چی تو مایه های روز خوش .
Konbanwa : به معنی شب خوش ، که برای احوال پرسی در شب به کار میره .
Jaa, mata : وقتی دارین از دوستتون جدا میشین ، و میدونین که بازم اونو می بینین از این لغت استفاده کنین که معنیش میشه " به امید دیدار " .
Jaa , shitsureshimasu : اگر کسی که دارین باهاش خداحافظی میکنین ، از نظر درجه از شما بالاتر باشه ، یا کلا خیلی محترم باشه ، از این عبارت که باز هم مفهوم " به امید دیدار " رو داره استفاده میکنین . استفاده از این عبارت نشونه ی فروتنی شماست .
Sayoonara : وقتی که میدونین شخص مورد نظر رو در همون روز دوباره نمی بینین از این کلمه که به معنی "خداحافظ " هست استفاده کنین .
مثال :
Sensei , Ohayoo Gozaimasu .
صبح بخیر استاد .
Ah , Suzuki - san .Ohayoo.
آه ، آقای سوزوکی ، صبح بخیر .
Ja, shitsureshimasu .
به امید دیدار .
Ee. Jaa , matta. .
بله . به امید دیدار.
------------------------------------
وقتی میخواین از کسی تشکر کنین ، از عبارت Doomo Arigatoo gozaimasu به معنی "خیلی ممنون " میتونین استفاده کنین . اگه میخواین از دوستتو یا شخصی که از نظر منزلت از شما پایین تره تشکر کنین ، میتونین به طور خلاصه بگین " Arigatoo" .
در جواب هم شما می تونین بگین "Iie "( نه ) یا Zenzen (نه اصلا ) و یا Doo Itashimashite ( نه خواهش میکنم ) استفاده کنین . البته "نه" و "نه اصلا " در اینجا به معنی "خواهش میکنم " یا " قابل شما رو نداره " ، و یا " اشکالی نداره" هست .
اگه میخواین از کسی عذر خواهی کنین از عبارت " Domoo sumimasen " (خیلی عذر میخوام ) ، و یا "Sumimasen " (عذر میخوام) استفاده کنین . اگر هم طرف دوستتون ، یا شخصی که باهاش صمیمی هستین باشه میتونین از "Gomennasai " (ببخشید ) استفاده کنین . که در جواب میتونین بگین Iie (نه اشکالی نداره ) .
اگه دقت کرده باشین لغت Doomo وقتی به همراه دو فعل اومد روی جدیت و تاکید فعل اثر گذاشت . این کلمه به تنهایی هم میتونه به عنوان تشکر کردن استفاده بشه . البته باید بگم این لغت مثل آچار فرانسه کاربردهای زیادی داره .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)