توانایی بر انجام کار 2
سلام قسمت قبل مطالب اصلی درباره این موضوع رو گفتم . در انتهای اون اشاره کردم که فعل های شنیدن و دیدن یک فرقی با بقیه موارد دارند . حالا چند مثال آورده می شه تا کاملا مطلب واضح بشه
علاوه بر مطلب فوق ، یک حالت دیگه هم برای بیان امکان و یا عدم امکان یک فعل وجود داره که با اسم عام こと امکان پذیر هستش
حالا چند مثال برای فعل های شنیدن و دیدن . دقت کنید تا تفاوت های دو حالت اون ها مشخص بشه
(امروز هوا آفتابی و کوه فوجی قابل رؤیت هست ) 今日ははれて、富士山がみえる
(فیلم رو مجانی تونستم ببینم ) 映画はただで見られた
همون طور که می بینید ، فعل みられる به معنای فرصت دیدن رو بدست آوردن هست ، در حالی که فعل みえる به معنای قابل رؤیت هستش . همون طور که در پست قبل اشاره کردم این یک استثنا به حساب می آید. در مورد شنیدن هم همین طور هست . اگه شما بگید きける این طور برداشت می شه که شما فرصت شنیدن رو پیدا کردید . مثلا بعد از مدت ها تونستید صدای چیزی رو بشنوید . این در حال هست که فعل きこえる معنای قابل شنیدن بودن رو می ده .
かれがいっていることがあんまりきこえなかった
(چیزی رو که اون می گفت رو خوب نتونستم بشنوم)
ひさしぶりに かれのこえがきけた
(بعد از مدتی طولانی فرصت شنیدن صدای اون رو پیدا کردم )
علاوه بر مطالب فوق ، یک راه عمومی هم برای بیان اینکه یک چیز امکان دارد یا نه وجود داره که اگه موضوع جمله مشخص بشه ، اون عدم یا امکان در مورد اون اثبات می شه .
مثلا می گیم :
わたしは ふじさんをのぼることが �きません
در مورد من، بالا رفتن از کوه فوجی ، امکان نداره .
یا یک عبارت کلیدی در زبان ژاپنی : هم چین چیزی غیر ممکنه .
そんなことはできない
اگه دقت کرده باشید ، داریم از کلمه こと یعنی رویداد و اتفاق یا همون کار در معنای عمومیش استفاده می کنیم . توی فارسی می گیم : هم چین کاری محال هست . منظورمون شغل که نیست ، یعنی اتفاق . نحوه استفاده هم خیلی راحت هست .
هرچیزی که قرار هست مفسر こと باشه باید قبلش بیاد . حالا می خواهد جمله کامل باشه یا ضمایر اشاره و ... . این جوری یک رویداد و جمله رو به صورت یک اسم در آوردیم . بعد همانند اسم باهاش برخورد می کنیم . از فعل する حالت امکانیش رو می گیریم یعنی できる . به جدول بالا دقت کنید .
حالا می تونیم به راحتی در مورد هر اتفاقی ، ممکن یا غیر ممکن بودنش رو بگیم . البته ژاپنی کاملا انعطاف پذیر هست ولی با این حال این فرمول رو به یاد داشته باشید خوبه .
できないا こと + が +できる + اتفاق مورد نظر
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)