چند کاربرد دیگر از حالت て
سلام
در این پست با چند کاربرد دیگر از حالت て آشنا می شیم . البته نمی تونستم یک عنوان جامع برای همه اون ها انتخاب کنم ، ناچار شدم که از این عنوان استفاده کنم . حالت هایی که امروز می خواهم بگم عبارتند از :
بیان کاری که که قرار است برای آینده انجام شود
جمله حالیه
امتحان کردن
ておく :
اگر حالت て یک فعل را با فعل おく همراه نماییم ، به این معنا خواهد بود که فعل به از برای آینده انجام شده یا قرار است انجام بشود . مثلا توی فارسی می گیم : جلوتر بلیط رزرو کردم / می کنم . برای بعدا باطری خریدم
(جلوتر شام درست می کنم ) ばんごはんをつくっておくدیگه نیازی به گفتن نداره که اگه خواستید بگید شام درست کردید باید فعل おく رو صرف کنید . کلا در این ترکیب برای تغییر زمان و مثبت و منفی بودن عبارت فعل おく رو صرف کنید .
جمله حالیه :البته من این عنوان رو انتخاب کردم . شاید در ترجمه ها و توضیح ها یک جور دیگه باشه ، به هر حال من این جوری دوست دارم . البته باید دقت کرد که معنای عبارات رو به صورت تحت الفظی ترجمه نکرد و به صورت عبارت به اون ها عنایت داشت .
اگه حالت て یک فعل رو با いく、くる همراه کنید (آمدن و رفتن ) یه جورایی معنای جمله حالیه رو می رسونه . انگار در حالی که اون فعل رو انجام می دید یا توی حالت اون فعل هستید دارید می رید یا می آید .
けしごむ を だいがこうへ もっ �いく
(در حالی که پاک کن را همراه داری به مدرسه می ری )البته در این مثال یک مقدار به خاطر فعل もつ به معنای به همراه داشتن و نگهداشتن معنای عبارت سخت به نظر می آید . ولی معنای نهایی این می شه : پاک کن رو با خودت می بری مدرسه .
حالا مثال بالا رو با فعل くる یعنی آمدن تکرار می کنیم .
けしごむ を いえ に もってくる
(در حالی که پاک رو همراه داری می آیی خونه )
البته من دیگه توضیح نمی دم که این جمله ها موضوع نداره و من همه رو به صورت مخاطب ترجمه می کنم .
مثال های دیگه ای هم می شه زد .( قدم زنان می روید ؟ ) あるいて いくんですか
( سواره بر چرخ رفتم )じてんしゃにのって いきました
البته دیگه نخواستم اول به صورت حالی معنا کنم بعد بگم که معنای روانش چی می شه . مثلا اولی می شه : در حالی که قدم می زنید ، می رید ؟
امتحان کردن : اگر فعل みる به همراه حالت て یک فعل دیگر استفاده بشه ، بدین معناست که فعل اول صورت گرفته به خاطر این که فاعل خودش به چگونگی اون پی ببرد .مثلا عینک را بچشم می زند تا آن را امتحان کند .
البته محض اطلاع عرض می کنم ، فعل みる یعنی دیدن .
てんぷらをたべてみました。
تمپورا را خوردم تا بفهم که چگونه است
このビルうをのんでみてください。
لطفا این آب جو را امتحان کنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)