حرف های معرف موضوع
سلام تا به حال با حرف هایی که وابسته به فعل هستند آشنا شدیم . حالا می خواهم سه حرفی رو که بوسیله اون ها موضوع جمله معرفی می شه ، مطرح کنم .
حرف های は、が、も
は (ha) : wa
برای معرفی کردن موضوع جمله ، می بایست بعد از اون این حرف رو قرار بدیم تا به عنوان موضوع جمله شناخته شود . مثلا : نخورد . نگاه به فارسی نکنید که فعل ها شناسه دارند ، ژآپنی شناسه نداره ، برای همین معلوم نمی کنه که چندم شخص رو داریم می گیم .
食べなかった=>田中さん は た �なかった
جمله اول یک جمله کامل است چرا که جملات ژاپنی تنها به یک فعل برای کامل بودن نیازمند هستند . اما مشخص نمی کنه یا حداقل واضح نمی کنه که این فرد خوشبخت چه کسی بوده که موفق به فعل خوردن شده است .
も : mo
دقیقا همون حرف بالا ، منتها معنای "هم چنین " رو بهش اضافه کنید . مثلا توی فارسی می گیم : من هم ...
یه مثال می زنم قشنگ جا بیفته . از شما می پرسن که سعید دانش آموز است ؟ شما جواب می دید : بله ، محمد هم دانش آموز است . در واقع هر وقت حکم موضوع با حکم سابق یکی باشه از این حرف استفاده می شه .
が : ga
بیان نقش این حرف کمی سخت تر از دو حرف سابق است . اگر به جای は استعمال شود ، بیان کننده موضوع جمله خواهد بود با این تفاوت که گویا پاسخ گوی یک سوال ضمنی هستیم . به عبارتی تأکیدی جواب گونه روی اسم این حرف بار می شود . مثلا :
わたしが それをしました
به معنی : من اون (کار) رو انجام دادم .
در این جا انگار که سوالی ضمنی وجود داره که چه کسی آن کار را انجام داده است . اگر همین مطلب را با حرف は بیان کرده بودیم ، همچین سوالی خودنمائی نمی کرد و مطلب یک حالت اخباری ساده داشت . بدون معنای ضمنی .
قسمت سخت کار این هست که اگه حرف は、が با هم در یک جمله استفاده بشوند ، مطلب کمی فرق می کنه و باید به استعمال هر گرامر دقت داشت . شاید بی ربط نباشه که بعضی به حرف が ، نشانه فاعلی می گن . برای مثال اگه در جمله اسنادی یک صفت داشته باشیم و حرف が、は هر دو استفاده شده باشند ، کاربرد به این صورت هست که موضوع جمله با は و موضوع صفت با が مشخص بشه . (ناراحت نشید ، پیچیده نیست ، فقط به صورت کلی توضیح دادنش کمی سخت هست ) یک مثال می زنم
私(わたし) は いえに ねこが �います
به معنای : من در خانه گربه دارم .
بیشتر استعمال این حرف به این صورت رو در صفت ها مشاهده خواهید کرد .حالا خیلی ذهنتون رو مشغول نکنید . فعلا فکر کنید که این حرف همون معرف موضوع جمله به همراه جواب یک سوال ضمنی است .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)