پیاز
نحوه استفاده : به صورت خوراکی مصرف میشود که در زیر به صورت جامع تر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : پیاز Onion
نام علمی Allium cepa
گیاه شناسی
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه ای شكل . ساقه پیاز تا ارتفاع یك متر هم می رسد كه آنهم استوانه ای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا بنفش بصورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود .
پیاز انواع مختلف دارد مانند پیاز سفید ،پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش .
پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت می شود ولی گفته می شود كه منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است .
پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است . مردم مصر از آن در غذاهایشان استفاده می كرده اند .
مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بكار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می كرده اند
خواص داروئی:
پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است كه در یك مقاله نمی توان گنجانید .
1-پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند .
2-برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان ساتفاده كرد . مقدر مصرف آن 10تا 15قطره است كه باید در آب حل كرده و مصرف نمود .
3-برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود :
100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط كرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف كنید و در یخچال قرار دهید .
4- همانوطر كه گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده كنید .
5- اگر پیاز را له كنید و در زیر شكم شخصی كه مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهدی ادرار را باز می كند .
6-پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است .
7-پیاز خام محرك قلب است .
8-پیاز باكتری كش است .
9-پیاز تقویت كننده و نرم كننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز كرده و بخورید .
10-پیاز سنگ كلیه را خرد می كند .
11- پیاز پخته ملین است .
12-برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچكانید .
13-برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچكانید .
14-ماسك پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می كشاند و رنگ صورت را درخشان می كند .
15-پیاز چون گرم است برای كسانیكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود .
16-پیاز لثه ها را محكم می كند .
17-پیاز كلسیم درد دندانها و استخوانها را تقویت می كند و از نرمی استخوان جلوگیری می كند .
18-پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد .
19-برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود .
20- برای آنكه پیاز زود هضم شود و آنهایی كه معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده كنند باید موقع پختن پیاز مقداری شكر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد كرد .
21- برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده كنید بدین صورت كه پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شكر شیرین كنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال كاملا از بین برود .
22- اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یك پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساكت می شود .
23- پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می كنند .
24-اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
25-تخم پیاز گرم و خشك است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود .
36-اگز از تخم پیاز پمادی درست كنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می كند .
37-حتما شنیده اید كه در قدیم برای اینكه كسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مركب نامرئی می نوشتند و مركب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست .
38-در خاتمه برای اینكه بوی پیاز شما را ناراحت نكند و اشك از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینكه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آنرا پوست بكنید .
منبع : کتب طب سنتی
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)