رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت : با اجرای برنامه های پیشگیرانه ،گسترش بیماریهای هپاتیت b و c درکشور کنترل شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، علویان درنشست کمیته بهداشت و درمانی همدان افزود : در گذشته 5 درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا بودند در حالیکه این میزان با اجرای برنامه های پیشگیرانه به 2 درصد کاهش یافته است.
وی گفت : با واکسیناسیون اجباری هپاتیت b برای نوزادان و واکسیناسیون سراسری هپاتیت b برای نوجوانان و جوانان شاهد کاهش شیوع و بروز این بیماری در کشور هستیم .
رئیس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه یک میلیون و 400 هزار نفر درکشور به هپاتیت b مبتلا هستند افزود : برخی از این بیماران به علت ابتلا به هپاتیت مزمن یا سیروز کبدی نیازمند داروهای گران قیمت هستند.
علویان به میزان شیوع این بیماری در استانهای کشور هم اشاره کرد و افزود: هپاتیت b در استانهای سیستان و بلوچستان ، گلستان و برخی نواحی کرمان بیشترین و در استانهای مرکزی کمترین میزان شیوع را دارد .
وی همچنین از کاهش بیماری هپاتیت c خبرداد و گفت: با کنترل مناسب فرآورده های خونی هم اکنون حدود 200 هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا هستند.
رئیس شبکه هپاتیت کشور افزود : برای درمان بیماران هموفیلی و تالاسمی هم که در گذشته به به علت دریافت فرآورده های خونی آلوده این بیماری مبتلا شده بودند با همکاری وزارت بهداشت برنامه درمان و ارائه رایگان دارو از حدود 4 سال پیش شروع شد و بیش از 2 هزار و 500 نفر از این بیماران زیر پوشش قرار گرفتند.
این مقام مسئول گفت: این برنامه در 13 استان کشور ادامه دارد و هر یک از بیماران هموفیلی و تالاسمی که به بیماری هپاتیت مبتلا شده و هنوز از این خدمات استفاده نکرده اند می توانند با مراجعه به انجمن تالاسمی یا هموفیلی استان خود زیر پوشش قرار گیرند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)