مصرف نوشابه، هضم غذا را با مشكل مواجه می‌كند


سلامت نیوز :عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز گفت: مصرف نوشانه، چه همراه با غذا و چه به تنهایی مضر است زیرا گاز موجود در نوشابه، مواد رنگی و افزودنی‌های شیمیایی و قند نوشابه بر عملكرد دستگاه گوارش تاثیری منفی دارند.

دكتر فریده شیشه‌بر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار كرد: تقریبا همه مواد و تركیبات موجود در نوشابه مضر هستند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه‌های بی‌رنگ هم اگرچه فاقد رنگ‌های شیمیایی هستند، مضرات زیادی دارند و مصرف آنها توصیه نمی‌شود.

وی با بیان اینكه مصرف نوشابه با هدف هضم غذا و یا به عنوان نوشیدنی همراه غذا به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، افزود: دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد و نباید با هدف تسریع هضم غذا نوشابه مصرف كرد. برخی افراد هم نوشابه را به عنوان یك نوشیدنی و برای خنك شدن بدن مصرف می‌كنند كه به این افراد نیز توصیه می‌شود نوشیدنی‌های سالم را جایگزین كنند.

شیشه‌بر تصریح كرد: افرادی كه با مشكل ترشح زیاد و یا كم اسید معده مواجه هستند باید با مراجعه به پزشك و درمان دارویی این مشكل را حل كنند و مصرف نوشابه نه تنها تاثیری در این زمینه ندارد، بلكه می‌تواند عوارضی هم به همراه داشته باشد.

این متخصص تغذیه با اشاره به این كه غذاهای چرب دیرهضم هستند، خاطرنشان كرد: پس از مصرف غذاهای چرب اگر نوشابه و یا هر مایع دیگری مصرف شود، موجب رقیق شدن اسیدهای گوارشی می‌شود و درنتیجه هضم غذا با مشكل مواجه خواهد شد. مصرف آب، شربت‌های طبیعی، دوغ و ماءالشعیر به همراه غذا نسبت به نوشابه مضرات كمتری دارد ولی مصرف این مایعات به همراه غذا نیز توصیه نمی‌شود.

وی بیان كرد: مواد غذایی پس از مصرف در درون معده از نظر دمایی تعدیل می‌شوند و به دمای مناسب برای هضم می‌رسند، این درحالی است كه مصرف نوشیدنی‌های سرد به همراه غذا، تعدیل حرارت مواد غذایی را مختل می‌كند كه در نتیجه آن هضم غذا با مشكل مواجه می‌شود.