قرن‌هاست که انسان‌ها به دنبال اکسیر جوانی هستند. کیمیاگران و پزشکان و بسیاری از افراد مدعی پیدا کردن جادویی هستند که یا انسان را جوان نگه دارد یا جوانی را به سالمندان بازگرداند. اما بسیاری از ما از شیوه زندگی سالم که تغذیه درست هم جزئی از آن است، غافلیم. در اینجا به پنج ماده غذایی که تامین‌کننده جوانی، شادابی و زیبایی ما است، اشاره می‌کنیم.

روغن زیتون

نزدیک به چهار دهه است که محققان هفت کشور دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از روغن زیتون از جمله دلایل اصلی کاهش بیماری‌های قلبی و سرطان در جزیره کرت در یونان بوده است. هم‌اکنون می‌دانیم که روغن زیتون حاوی مقادیر زیادی پولیفنول است؛ آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی که می‌توانند بیماری‌های وابسته به افزایش سن را از ما دور کنند. رژیم غذایی کشورهای حوزه دریای مدیترانه که روغن زیتون یکی از مواد اصلی آن است، از مدت‌ها پیش برای سلامت انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزی، بیماری‌های قلبی، سرطان پستان، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی مفید تشخیص داده شده بود.

ماست

در سال‌های دهه ۷۰، گرجستان به عنوان کشوری که بیشترین تعداد صدساله‌ها را دارد، شناخته شد. گزارش‌ها نشان داد که راز طول عمر مردم این کشور، خوردن ماست است. گرچه خواص ضدپیری ماست هنوز به طور کامل اثبات نشده ولی واضح است که ماست منبع غنی کلسیم و محافظ استخوان است. از سوی دیگر، این ماده غذایی حاوی باکتری‌های خوبی است که سلامت دستگاه گوارش را تضمین می‌کند و میزان ابتلا به بیماری‌های گوارشی وابسته به سن را کاهش می‌دهد.

شکلات

مردم جزایر سن‌بلاس در سواحل پاناما، ۹ بار کمتر از دیگر مردم پاناما به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند. دلیل این موضوع کاملا روشن است. مردم این جزیره نوشیدنی دارند که در آن کاکائو مخلوط می‌کنند. گرچه بسیاری از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف می‌کنند، اما اعتقاد به خواص دارویی کاکائو از دیر باز رایج بوده است. براساس تحقیقات جدید، مشخص شده که کاکائو حاوی فلاونوئیدها است. این ترکیبات که منشا گیاهی دارند، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها تاثیر عمده‌ای در کاهش فشار خون و تسهیل گردش خون دارند، بنابراین همان‌طور که دیدن جعبه شکلات، شادی را به قلب شما می‌آورد، مصرف آن هم در صورتی که به‌طور صحیح و مناسب باشد، در افراد سالم می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند. تئوبروماین هم ترکیب دیگری است که به مقدار جزیی در شکلات موجود است و ترکیب این دو ماده شیمیایی (و احتمالا دیگر مواد موجود در شکلات) به ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان شکلات منجر می‌شود.

ماهی

نزدیک به ۳۰ سال است که محققان تلاش می‌کنند بفهمند چرا ساکنان آلاسکا به بیماری‌های قلبی دچار نمی‌شوند. شاید تنها دلیل این امر مصرف بالای ماهی باشد. ماهی منبع غنی امگا ۳ است که از رسوب کلسترول در رگ‌ها جلوگیری می‌کند و در نتیجه مانع از ضربان‌های نامنظم قلبی می‌شود. ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خون‌سازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروب‌ها نقش مهمی‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونه‌ای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می‌رسد. علاوه بر آن، آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می‌دهد بنابراین نقش مهمی‌در پیشگیری از کم‌خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.

فندق

تحقیقات دانشمندان روشنگر این موضوع است که فندق منبع غنی چربی‌هایی است که خاصیتی مشابه روغن زیتون دارد. فندق همچنین منبع انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. فندق به دلیل دارا بودن مواد نشاسته‌ای، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن، غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند است. این گیاه همچنین برای تقویت بدن، به ویژه در دوره نقاهت مفید و مقوی روده‌ها و معده است. زنانی که در میان دو عادت ماهانه خون‌ریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند. براساس این گزارش، روغن فندق برای از بین بردن سرفه، درد سینه و کبد مفید است.