زرد چوبه خواص ضد سرطانی دارد، فلفل سیاه برای دستگاه گوارش مفید است، فلفل قرمز دردها را تسکین میدهد، زعفران برای مغز مفید است و...
ادویه
دنیای ادویهها دنیای شگفت انگیزی است. نتایج مطالعات گوناگون حاکی از آن است که ادویهها برای سلامتی بدن مفید هستند: زرد چوبه خواص ضد سرطانی دارد، فلفل سیاه برای دستگاه گوارش مفید است، فلفل قرمز دردها را تسکین میدهد، زعفران برای مغز مفید است و...
برای آشنایی بیشتر با این دنیای شگفت آور مطالعهی این مطلب را از دست ندهید!
زردچوبه
زرد چوبه: ضد سرطان
سازمان جهانی سلامتی (OMS)، تأثیر زردچوبه برای درمان مشکلات گوارشی از قبیل دل درد، بی اشتهایی، سوزش معده را به اثبات رسانده است.
زردچوبه باکتری موسوم به Helicobacter pylori عامل زخم معده را از بین میبرد. بر اساس پژوهشهای انجام گرفته این خاصیت زردچوبه مدیون مادهای به نام کورکومین است. این ماده علاوه بر رفع مشکلات گوارشی، قدرت زیادی در جهت پیشگیری از سرطان دارد.
میزان مصرف: روزانه 3 الی 4 نوک انگشت زردچوبه برای بدن کافی ست. البته به نظر میرسد که کورکومین به راحتی جذب بدن نمیشود برای همین این ادویه باید همراه اندکی روغن طبخ شود.
انواع فلفل
فلفل سیاه : ضد درد
بر اساس یک پژوهش آلمانی، کپسایسین (مادهی موجود در فلفل)، درد را کاهش میدهد.
گفتنی است که استفاده از پمادهای ضد درد با پایهی کپسایسین برای تسکین دردهای ناشی از آرتریت و آرتروز به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده است.
فلفل
فلفل قرمز: برای هضم غذا
فلفل قرمز به هضم غذا کمک میکند. در سال 2002، یک پژوهش ایتالیایی نشان داد که این ادویه برای رفع احساس خستگی بسیار موثر است. خواص فلفل قرمز نیز مدیون کپسایسین است.
این ماده قدرت تحریک ترشحات معده را دارد و به این ترتیب باعث هضم بهتر غذا میشود.
میزان مصرف: در صورتی که مشکل گوارشی دارید مصرف روزانه 1 الی 2 نوک انگشت فلفل قرمز همراه غذا کافی است.
اگر به فلفل حساسیت دارید و یا از سندرم رودهی تحریک پذیر رنج میبرید از مصرف فلفل سیاه خودداری کنید.
زنجبیل
زنجفیل: ضد تهوع
بر اساس یک پژوهش آلمانی و یک پژوهش آمریکایی که همزمان در سال 2005 انجام گرفت، مشخص شد زنجفیل یا همان زنجبیل خاصیت ضد تهوعی دارد. به بیان روشن، زنجفیل از استفراغ و حالت تهوع پیشگیری میکند و یا آنرا متوقف میسازد. این خاصیت زنجفیل به دلیل وجود موادی از قبیل gingerol، shogaols و zingerones میباشد که تحریکات تهوعزای معده را کاهش میدهد.
میزان مصرف: در صورتی احساس تهوع دارید یک سوم قاشق چایخوری پودر زنجفیل یا یک تکه زنجفیل تازه میتواند چاره ساز باشد. میتوانید از این ادویهی مفید به صورت خام، دم کرده و یا از پودر آن در غذایتان استفاده کنید.
دارچین
دارچین: قند خون را پایین میآورد
بر اساس پژوهشی که محققان پاکستانی در سال 2003 انجام دادهاند، دارچین به پیشگیری یا درمان دیابت کمک میکند. مصرف روزانه 3.1 تا 6 گرم عصارهی دارچین (به مدت 40 روز)، قند خون مبتلایان به دیابت نوع 2 را به میزان 18 تا 29 درصد، تری گلیسیرید را به میزان 23 تا 30 درصد و کلسترول مضر خون LDL آنها را به میزان 7 تا 27 درصد کاهش میدهد.
پژوهش دیگری که در سال 2006 روی 79 فرد انجام گرفت نیز نتایج یکسانی را ارائه داد.
دکتر بئاتریس رینال، متخصص تغذیه میگوید: «دارچین بالا رفتن میزان قند خونی که بعد از اتمام غذا گرفته میشود را کاهش میدهد و به مبتلایان به دیابت و یا افرادی که در شرف ابتلا به آن هستند این امکان را میدهد تا در تغذیهی خود کمتر دچار مشکل شوند».
میزان مصرف: روزانه 1 قاشق غذاخوری در غذا.
شاخه میخک
شاخه میخک: تسکین دندان درد
جویدن شاخهی میخک روش بسیار خوبی برای کاهش دندان درد (تا رسیدن به دندان پزشک) است. به گفتهی دکتر رینال میخک حاوی اوژنول است که این ماده، ضد التهاب، ضدعفونی کننده و همچنین بی حس کنندهی موضعی محسوب میشود. به همین دلیل میتواند باعث تسکین درد شود.
روش استفاده: 1 یا 2 شاخه میخک را له کنید و تا زمان رسیدن به دندان پزشک روی دندان دردناک بگذارید.
زعفران
زعفران: ضد افسردگی
نتایج دو پژوهش ایرانی که روی افراد مبتلا به افسردگی خفیف انجام گرفت حاکی از آن است که زعفران برای درمان علائم افسردگی از دارونماها یا placebo مؤثرتر عمل میکند.
در یکی از این پژوهشها محققان به مقایسهی اثرات زعفران و داروی فلوکستین fluoxetine دست زدند و به این نتیجه رسیدند که زعفران به اندازهی این دارو موثر است. البته تا امروز علت خاصیت ضد افسردگی این ادویه سرخ بر محققان پوشیده مانده است. در طب سنتی ایرانی افسردگی را با زعفران درمان میکردند.
میزان مصرف: به طور مرتب از زعفران در طبخ غذاهایتان استفاده کنید البته در صورت امکان؛ چون زعفران ادویهی گرانی است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)