نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: نسل جدید الکترولارینکس؛ کاربردی آسان، صدای انسان

  1. #1
    afsanah82
    مهمان

    پیش فرض نسل جدید الکترولارینکس؛ کاربردی آسان، صدای انسان

    نسل جدید الکترولارینکس؛ کاربردی آسان، صدای انسان

    نویسندگان: سمیه صراف، سکینه یحیی زاده

    ‏electro-larynx‏ ابزار کمکی برای صحبت کردن افرادی است كه صدای حنجره خود را از دست داده‌اند. متأسفانه صدای این اشخاص شبیه صدای انسان سالم نیست. با استفاده از این دستگاه بیماران آهنگ صدایشان را به وسیله بازدم كنترل می‌كنند. این وسیله برای اولین بار در ژاپن ساخته شد و 3500 نفر از بیماران از سال 1988 تاكنون از این وسیله استفاده کرده‌اند. به هر حال بیشتر بیماران به نوع پیشرفته آن نیاز دارند تا بتوانند بدون كمك گرفتن از دست به راحتی از آن استفاده كنند. ‏Electro-larynxهای جدید به گردن بیمار وصل می‌شود و در ساخت آنها از یك بست نرمش پذیر در برابر حرارت، استفاده شده است.‏
    روش‌های مختلفی جهت توان بخشی آوایی افراد مبتلا به ‏laryngectom‏ به كار گرفته شده است. ‏Laryngectomes‏ به
    1 saraf
    افرادی كه قدرت صحبت كردن را به واسطه جراحی حنجره از دست داده‌اند، می‌گویند. بسیاری از این افراد روش صحبت كردن حلقی را یاد می‌گیرند و از یك ارگان حلقی برای تولید صدا به جای تارهای صوتی استفاده می‌كنند این روش به خصوص برای مسن‌ترها بسیار مشكل است و باید تمرین فیزیكی داشته باشند تا بتوانند در این كار مسلط شوند.

    ‏Electro-larynx‏ كه صحبت كردن آن بسیار راحت‌تر از سخن گفتن حلقی است، یك ابزار كمك صحبتی برای كسانی است كه نمی‌توانند از روش حلقی استفاده كنند. شكل 1 نمایی از دستگاه ‏electro-larynx‏ و ویبراتور الكترومكانیكی را نشان می‌دهد. دستگاه ‏electro-larynx‏ از یك ویبراتور الكترومكانیكی تشكیل شده كه به منظور ایجاد صداهای ارتعاشی به گردن وصل می‌شود. ارایه اطلاعات آواشناختی مانند لهجه و آهنگ با استفاده از این دستگاه بسیار سخت است. بنابراین صداهای تولیدی یكنواخت است و شبیه صدای انسان سالم نیست. ‏Electro-larynx‏ رایج در استفاده روزمره بسیار مشكل‌ساز است. زیرا همواره نیاز به گرفتن با دست و كنترل آن دارد. در سال 1988 یك ژاپنی این وسیله را با نام "‏your tone‏" به بازار عرضه كرد.


    طراحی ‏electro-larynx‏ پوشیدنی
    این وسیله از سه جزء تشكیل شده است:‏
    - یك ارتعاش‌كننده باریك با یك بست ترموپلاستیكی
    - یك سوئیچ on/off‏ بی‌سیم ‏
    - یك جعبه كنترلی ارتعاش‌كننده باریك
    ویبراتور بر روی گردن بیمار قرار می گیرد. این ویبراتورها در دو سایز مختلف ‏mm‏19*‏mm‏32‏‎ ‎‏ و ‏mm‏31*‏mm‏35 با وزن‌های 32 گرمی و 48 گرمی وجود دارند. از آنجا كه سایز عضلات گردن در افراد، مختلف است از بست ترموپلاستیكی استفاده می‌شود تا در دمای 70 درجه سانتی‌گراد نرم و در دمای بدن سفت شوند.


    سوئیچ ‏on/off‏ بی‌سیم
    این سوئیچ شامل یك ‏push-button‏ انگشتی و یك فرستنده است كه دور مچ بسته می‌شود. به وسیله فشار دادن سوئیچ دور انگشتی، یك موج بی‌سیم توان پایین به كنترلر انتقال می‌یابد.


    جعبه كنترلی
    شامل مدار كنترلی كامپیوتری، یك گیرنده بی‌سیم و یك باتری 9 ولتی با ابعاد ‏mm‏24*‏mm‏120*‏mm‏60 است و ‏gr‏ 117 وزن دارد كه این مدار كنترلی، سیگنال بی‌سیم را از فرستنده دریافت و به ارتعاش‌كننده كوچك می‌دهد.

    ارزیابی
    برای ارزیابی نمونه اولیه ‏electro-larynx‏ پوشیدنی، كیفیت صداهای حنجره امتحان می‌شود كه برای ارزیابی عملكرد دستگاه، یك مرد 72 ساله كه 11 سال به لارنژكتومی مبتلا بود و از دستگاه ‏electro-larynx‏ استفاده می‌كرد مورد آزمایش قرار گرفت. او یكی از بهترین صحبت‌كنندگان ‏electro-laryn geal‏ بود و به كسانی كه در ژاپن به این بیماری مبتلا بودند، این روش را یاد می‌داد.
    در ابتدا از شخص تحت آزمایش خواسته شد تا نطقی را كه نمای رو به جلو دارد را بیان كند.
    در دفعات بعدی آزمایش از شخص خواسته شد تا به ترتیب كلماتی را كه نمای رو به بالا، پایین و چپ و راست دارد را بدون فاصله ادا كند. این سیگنال‌های صحبت به وسیله یك میكروفن گوشی‌دار ‏AT810X‏ و یك ضبط صوت ‏sony TCD 100‎‏ ثبت شد. در شكل‌های (‏c‏)6 و (‏e‏)6 به دلیل ایجاد فاصله بین پوست و ویبراتور سبك مقداری نویز ایجاد شده است كه برای برطرف كردن این مشكل همان طور كه در شكل‌های (‏a‏)7 تا (‏e‏)7 نشان داده شده از یك محكم‌كننده استفاده شده است.
    منبع: ماهنامه مهندسی پزشکی

  2. کاربر مقابل از afsanah82 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/