مجموعه بازار قزوین با معماری جالب و قدیمی خود، یکی از مکان*های دیدنی شهر قزوین است.

سابقه بازار در قزوین به یکهزار سال می رسد و با گذشت زمان این بازار تا دوره صفوی رشد می*کند و در این دوره با انتخاب قزوین به*عنوان پایتخت ایران و پس از آن با احداث طرح*های قابل توجهی در دورهٔ قاجار مانند سرای سعد السلطنه در همجواری بازار به علت قرار گرفتن شهر قزوین در محور ارتباطی پایتخت به*غرب و شمال ایران ارزش فوق*العاده*ای به*آن داده می شود.

اما مجموعه بازار کنونی به دوره صفویه نسبت داده می*شود و قسمت اعظم بناهای کنونی آن در دوران قاجار ساخته شده است . به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، "معماری بازار قزوین در زمان صفوی شکل گرفته و معماری بازارهای اصفهان، شیراز نیز به همان دوره بر می*گردد، این بازار در طول ۹ قرن یک جابجایی از جنوب به شمال داشته بطوری که در این جابجایی مسجد جامع کاملا از بافت بازار جدا شده*است و هم*اکنون ارتباطی بین بازار و مسجد جامع مشاهده نمی*شود." [۱]

در دوره صفویه محیط بازارها وسعت یافته اند و هر بازار به صنفی خاص تعلق داشته است. در گذر هر کی از این بازارها، مسجد، حمام، سراها، تیمچه*ها و قیصریه*های وجود دارد که از این میان، تیمچه*ها مرکز تجارت و قیصریه محل صنعتگران بوده است.

بازار قیصریه قزوین با تاقهای آجری و ارتفاع بسیار زیاد، بخش*ها یی از بازار قزوین است که دارای چهار دروازه بوده و هنوز آثار به جای مانده است.

درب شمالی به تیمچهٔ سرباز، درب جنوبی به تیمچهٔ سر پوشیده، درب شرقی به سرای وزیر و درب غربی به چهارسوق کوچکی متصل می شود.


مهم*ترین فضاهای بازار قزوین عبارت اند از: مسجدالنبی (مسجد شاه)، سرای سعد السلطنه، سرای وزیر، سرای حاج رضا، سرای رضوی (سرای شاه)، تیمچه*های روباز و سرپوشیده از جمله

250px Bazaqeysarie qazvin

اطلاعات کلی نام: مجموعه بازار قزوین
کشور: 22px Flag of Iransvg ایران
استان: استان قزوین
شهرستان: قزوین
اطلاعات اثر کاربری: بازار، مجموعه
دیرینگی: دوره صفوی
دورهٔ ساخت اثر: دوره صفوی
اطلاعات ثبتی شمارهٔ ثبت: ۱۰۲۱ تاریخ ثبت ملی: ۰۵ دی ۱۳۵۶ اطلاعات بازدید