محققان موفق شدهاند از تصاویر درون مغز افراد، هنگام دیدن تصاویر بیرونی، فیلمی تهیه کنند. شاید با این ابزار بتوانیم از رویاهایمان هنگام خواب هم فیلم بگیریم و بعد آنها را تماشا کنیم.بهنوش خرمروز: ما بخش مهمی از اطلاعات خود در مورد دنیای اطرافمان را از طریق بینایی به دست میآوریم. از طریق نگاه کردن، تصاویر، افراد، رویدادها و .... را میشناسیم و از هم تفکیک میدهیم. اما چهطور؟ در واقع این چشمان ما نیستند که این حجم عظیم از اطلاعات را پردازش میکنند. چشمها فقط دادههای اولیه را در اختیار مغز میگذارند و مغز آنها را ادراک و پردازش میکند. اما مغز آنها را چهطور میبیند؟ در واقع در مغز ما چه تصاویری منعکس میشود؟ این معمای پیچیدهای است که به نظر میرسد گروهی از محققین، گامهای اولیه برای پاسخگویی به آن را برداشتهاند.
به گزارش ساینتیفیکامریکن،گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، فیلمی را که درون مغز یک فرد هنگام دیدن تصاویر بیرونی به نمایش درمیآید، بازسازی کردهاند. آنها برای بازخلق تجربههای بصری پویا، از تصویربرداری ام.آر.آی عملکردی استفاده کردهاند. این نوع تصویربرداری به محققین اجازه میدهد مغز افراد را در حال فعالیت بررسی کنند. بدین ترتیب، میزان فعالیت مغز داوطلبان را در حال تماشای ویدئوهای کوتاه اندازهگیری شد. داوطلبان این مطالعه، سایر اعضای گروه تحقیق بودند!
سرپرستان این گروه، شینجی نیشیموتو و جک گالانت، بر این باورند که هنوز دهها سال وقت لازم است تا به فناوریای دست یافت که بتواند افکار یا تمایلات دیگران را یخواند یا ثبت کند. به نظر ترسناک میرسد؟ شاید ابزاری دیگر برای از بین بردن خصوصیترین حریم خصوصی افراد، یعنی افکار درون مغز آنها باشد! اما در واقع چنین پیشرفتی میتواند جنبههای بسیار مثبتی هم داشته باشد. فکر کنید افرادی که قادر به صحبت و برقراری ارتباط با دیگران نیستند، با داشتن چنین ابزاری، چهقدر راحتتر زندگی خواهند کرد. همچنین شاید این ابزار در آینده به ما کمک کند از رویاهایمان هنگام خواب فیلمی تهیه کنیم. در این صورت شاید بتوانیم معمای رویاهای شبانه را حل کنیم و فایده و معنای آنها را دریابیم.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)