این جمعه را مردم مصر با وجود شرکت نکردن برخی از جریانهای سیاسی، جمعه بازپسگیری انقلاب نام نهاده بودند. این بار شعارها رنگ و بوی دیگری گرفته بود و نوک پیکان انتقادات مردم به سوی شورای عالی نیروهای مسلح مصر که هنوز حاکم بر امور کشور است، جهت گرفته بود.
مردم در این تظاهرات با تاکید بر لزوم رفع حالت فوقالعاده از تداوم محاکمه غیرنظامیان در دادگاههای نظامی انتقاد کرده و خواستار توجه جدی به مطالباتشان شدند.
البته در جریان جمعه بازپسگیری انقلاب مصر وقایع جالب توجهی نیز رخ داد. از جمله اینکه یک مراسم عروسی در میدانالتحریر قاهره برگزار شد و طی آن مردم گرداگرد این زوج مصری قرار گرفته و برای آنان آرزوی خوشبختی کردند.
مردم مصر در شعارهای دیگری "قدرت را از آن ملت" دانستند و بر لزوم پایان یافتن حکومت نظامیان بر این کشور تاکید داشتند.
اما شعار مخالفت با قانون حالت فوقالعاده که در تصاویر نیز با عبارات "لا للطواری" قابل مشاهده است، یکی از بخشهای اصلی اعتراضات دیروز در مصر بود.
شورای نظامی مصر که پس از سقوط مبارک این قانون را لغو کرده بود در جریان برخی ناآرامیها در قاهره مجدداً آن را وضع کرد.
نکته قابلملاحظهای که روز گذشته در اعتراضات مردم مصر دیده شد، شعار علیه "ژنرال طنطاوی" رئیس شورای عالی نظامی حاکم بر مصر بود.
مردم مصر با قرار دادن تصویر ژنرال طنطاوی در کنار "حسنی مبارک" به رابطه نزدیک این دو اشاره کرده و بار دیگر نارضایتی خود را از شهادت مشکوک طنطاوی در دادگاه مبارک به نفع دیکتاتور سرنگونشده ابراز داشتند.
در این تصویر پارچهنوشتهای خطاب به ژنرال طنطاوی دیده میشود که در آن از وی خواسته شده از قدرت کناره بگیرد. شعاری که مردم مصر قبلاً برای مبارک سر میدادند. نکته جالب اینکه این پارچهنوشته روبهروی ساختمان نخستوزیری مصر در قاهره نصب شده است.
مردم مصر روز گذشته علاوه بر تجمع در میدان التحریر به سوی ساختمان نخستوزیری نیز راهپیمایی کردند. در این میان حضور "شان پن" چهره مطرح هالیوودی در میان تظاهراتکنندگان میدان التحریر قاهره جالب بود. پن با حضور در بین تظاهراتکنندگان پرچم مصر را بر دوش گرفته بود و چند دقیقهای را به آنان به راهپیمایی پرداخت. البته برخی از مردم مصر از وی تقاضای عکس یادگاری میکردند که وی نیز این تقاضاها را بیپاسخ نمیگذاشت.
اما بخش مهم و غیرقابل انکار تظاهرات روز جمعه بازپسگیری انقلاب مصر به تاکید مردم بر لزوم قطع روابط کامل با رژیم صهیونیستی متمرکز بود. انقلابیون مصر که اخیراً با تسخیر سفارت اسرائیل، سفیر و کارمندان این سفارتخانه را از کشور بیرون رانده بودند بار دیگر با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی تداوم روابط کنونی با این رژیم را غیرقابل قبول دانستند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)