61907636225744321366

جام جم آنلاين:بررسي هاي اخير باستان شناسان روي تصاوير رايانه اي و کفش هاي به دست آمده از مقبره فرعون جوان مصر حاکي از آن است که وي از کفش هاي طبي براي فائق آمدن بر ضعف جسمي خود استفاده مي کرده است.

به گزارش ميراث آريا، تحقيقات چندين باره کارشناسان روي عکس هاي راديولوژي موميايي توت آنخ آمون همزمان با بررسي ريشه خانوادگي وي نشان داد که او علاوه بر رنج بردن از معلوليت پاهاي خود، دچار نوعي ناتواني جسمي بوده و براي راه رفتن از عصا استفاده مي کرده است.

تحقيقات باستان شناسان ثابت کرد، انگشت دوم پاي راست توت آنخ آمون فاقد استخوان مياني بوده وازاينرو کوتاهتر به نظر مي رسيده و همچنين پاي چپ وي نيز به سمت داخل انحنا داشته و اين امر، فرعون جوان را مجبور مي ساخته براي دور شدن از خطر زمين خوردن از نوعي کفش طبي بنددار استفاده نمايد.

آندره ولدميير، سرپرست تيم تحقيق گفت: در کنار مقبره اين فرعون جوان سه جفت کفش بندي در کنار صندل ها و کفش هاي ديگر يافت شد که در مقبره هيچ يک از فراعنه مصر ديده نشده بود.

وي با اشاره به وجود بندهايي در قسمت ساق و انگشتان کفش افزود: به احتمال زياد اين کفش ها نوعي پاپوش طبي بوده که به مخصوص شخص فرعون ساخته شده اند.

بيش از 80 نوع کفش در مقبره توت آنخ آمون کشف شد که بسياري از آنها نابود شده و تعدادي نيز همچنان شکل ظاهري خود راه حفظ کرده بود.

به گفته ولدميير تمام جزييات مربوط به اين اکتشاف در کتابي با عنوان" کفش توت آنخ آمون: سيري در تاريخ کفش مصر و يونان" گرد آوري به چاپ رسيده است.