جام جم آنلاين:آنگولا که از آن به عنوان کشور الماس و نفت ياد مي شود ، امروز منابع زميني استخراج نشده ديگري براي ديرين شناسان عرضه مي کند. درهاي اين کشور آفريقايي که منبع سرشاري از اسکلت هاي حيوانات ماقبل تاريخ همچون دايناسورها به شمار مي رود ، در پي بروز جنگ داخلي طولاني مدت بر روي دانشمندان علاقه مند بسته شده بود.
به گزارش واحد مركزي خبر، لوييز ژاکوبس که عضو گروه بين المللي شکار دايناسورهاست در اين باره مي گويد: کشور آنگولا در جنوب آفريقا سرزميني ناشناخته براي ديرين شناسان به شمار مي رود.
وي افزود: در پي جنگ داخلي بين سال هاي 1975 تا 2002 ميلادي در آنگولا ، تعداد اندکي از محققان تاکنون توانسته اند به اين کشور سفر کنند اما اکنون که وضعيت جنگي در آنگولا به پايان رسيده است مي توان ناشناخته هاي بسياري در اين کشور کشف کرد.
اين ديرين شناس آمريکايي اظهار داشت: در برخي از مناطق آنگولا ، فسيل هايي بر روي سنگ ها ظاهر شده اند که از آنها مي توان به عنوان موزه اي در دل زمين ياد کرد.
کشف اولين تکه هاي اسکلت هاي دايناسورها در آنگولا مربوط به دهه 1960 ميلادي است ، اما جنگ براي استقلال اين کشور از پرتغال در سال 1975 ميلادي و سپس جنگ داخلي 30 ساله ، اين کشور را ويران کرد و ميليون ها مين نيز در آن کار گذاشته شد.
با وجود آنکه آنگولا پس از کشورهاي افغانستان و کامبوج بيشترين ميزان مين را به خود اختصاص داده است ، اما مناطقي براي اکتشاف از زمان برقراري آتش بس تاکنون پاکسازي شده اند.
از هر پنج آنگولايي يک نفر در معرض خطر مين هاي به جا مانده از جنگ در اين کشور قرار دارد.
مهمترين اکتشافات در آنگولا به سال دو هزار و پنج ميلادي باز مي گردد.
"اوکتاويو ماتئوس" (Octavio Mateus) ديگر عضو گروه بين المللي "پائوآنگولا" توانست پنج تکه استخوان متعلق به يکي از بزرگترين دايناسورها را در منطقه "ايمبه" (Iembe) نزديک سواحل اقيانوس اطلس کشف کند.
غالبا تکه استخوان هاي کشف شده به سرشماري حيوانات آبزي منطقه همچون لاک پشت ها و کوسه ها و همچنين حيوانات ماقبل تاريخ کمک کرده است.
ماتئوس که با متخصصان موزه تاريخ طبيعي هلند همکاري مي کند ، عقيده دارد : استخوان هاي کشف شده مي تواند به يافتن بقاياي دايناسورهاي ديگر کمک کند که داشتن تجهيزات و امکانات در اين زمينه بسيار حائز اهميت هستند. برخي از مناطق آنگولا در فهرست غني ترين منابع فسيلي جهان قرار دارند.
اين قسمت از جنوب آفريقا در مدت دهها ميليون سال گذشته تغييرات بسياري کرده و صحرايي که در اين مکان قرار داشته ، به جنگلي انبوه تبديل شده است. قسمت شمالي آنگولا که در مجاورت کشور جمهوري دموکراتيک کنگو قرار دارد ، آب و هواي حاره اي دارد اما قسمت جنوبي اين کشور در نزديکي ناميبيا خشک و بياباني است.
محققان اميدوارند از طريق فسيل ها بتوانند به حرکت هاي لايه هاي زمين و تاريخ دقيق تر شکل گيري اقيانوس اطلس دست يابند. اين آقيانوس اکنون آمريکاي لاتين را از قاره آفريقا جدا کرده است.
ماتئوس در ادامه خاطرنشان کرد: ما مي توانيم زماني را که ديگر حيوانات زميني قادر نبوده اند از آفريقا به آمريکاي جنوبي بروند و حيوانات دريايي جايگزين آنها شده اند ، مشخص کنيم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، طرح "پالئو آنگولا" همچنين به منظور آموزش دانشمندان محلي انجام مي گيرد.
ياکوب از دانشگاه دالاس تاکيد کرد: آنگولا بايد بتواند منابع طبيعي و موزه ها را اداره کند و تاريخ خود را براي نسل هاي آينده بازگو نمايد. اين مسئله در دراز مدت مي تواند به يکي از جاذبه هاي گردشگري در اين کشور تبديل شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)