حميد بقايي:
برج جهاننما بزودي تعديل ميشود
جام جم آنلاين: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دربارهي پايان يافتن مهلت تعديل برج جهاننما در اصفهان، گفت: مطمئن باشيد، برج جهاننما بهزودي تعديل ميشود.
حميد بقايي در گفتوگو با ايسنا، در پاسخ به اين پرسش كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان يك هفته پيش را زمان آغاز تعديل برج جهاننما اعلام كرده بود، اما اين تعديل هنوز آغاز نشده است، بيان كرد: مطمئن باشيد، در چند روز آينده، تخريب برج جهاننما آغاز ميشود و اين امر، موضوعي نيست كه ما از آن بگذريم.
وي ادامه داد: تفاوت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بقيه ارگانها و دستگاهها اين است كه موضوعي را كه نتواند آن را انجام دهد، اعلام نميكند. بنابراين وقتي ميگوييم، تعديل جهاننما انجام ميشود، مطمئن باشيد كه آن را انجام ميدهيم.
برنامهاي براي بنزين سفر نداريم
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره اختصاص سهميه بنزين سفر در تعطيلات نوروزي نيز گفت: اكنون برنامهاي براي اختصاص دادن سهميه بنزين نوروزي نداريم.
وي با بيان اينكه طريقه مصرف و صرفهجويي بنزين در ميان مردم به چارچوبي درست و سيستماتيك رسيده است، اظهار كرد: فضا طوري نيست كه بخواهيم بنزين اختصاص دهيم. ممكن است، بعدها تصميمهايي گرفته شوند، اما فعلا چنين برنامهاي نداريم.
بقايي درباره تغيير در مديريت موزه ملي ايران و حركت به سوي هيأت امنايي كردن موزههاي كشور براي جلوگيري از آسيب رسيدن به موزهها بهدنبال تغييرات مديريتي، گفت: مديريت موزه ملي آنچه را كه ميخواستيم اجرا نكرد. من بارها تأكيد كردهام، موزه ملي، موزه باستانشناسي نيست، بلكه موزه ملي، محل نگهداري اشياي فرهنگي، تاريخي، باستانشناسي، نسخ خطي، تابلوهاي نقاشي، مردمشناسي و همه آثار و اشياي فرهنگي و تاريخي در همه حوزههاست. بنابراين نبايد موزه ملي را فقط در باستانشناسي منحصر كرد.
وي با بيان اينكه موزه ملي بايد شامل زيرموزههاي فراواني باشد، ادامه داد: تكتك بخشها و مجموعههاي فرهنگي بايد الزاما مديريتي متخصص و مرتبط داشته باشند؛ اما ضرورتي ندارد، مديريت كلي موزه ملي، تخصص يا تحصيلات مرتبط با آن را داشته باشد.
او با بيان اينكه آزاده اردكاني رئيس موزه ملي ايران از تمام زوايا و مجموعههاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مطلع و با آنها آشناست، گفت: او پنجسال است كه در سازمان ميراث فرهنگي مشغول فعاليت است و در موضوعهاي كاملا فرهنگي فعاليت كرده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه از برخي مصاحبهها مبني بر اينكه مدير موزه ملي بايد تخصص مرتبط داشته باشد، تعجب ميكنم، بيان كرد: از نظر من، مدير موزه ملي بايد كسي باشد كه دانش مديريتي داشته باشد.
وي با بيان اينكه موزه ملي بايد به مجموعهاي كامل از فرهنگ و تاريخ ايران تبديل شود، اظهار كرد: ممكن است، در شرايط كنوني، فضاي مناسب براي اين تغيير و تحولات وجود نداشته باشد؛ اما من معتقدم، بسياري از موزهها بايد زيرمجموعه موزه ملي قرار گيرند و حتي موزه ملي در استانهاي ديگر شعبه بزند.
بقايي درباره تشكيل هيأت امنا براي موزه ملي نيز گفت: ما معتقديم، موزه ملي بايد شوراي راهبردي شامل اعضايي متخصص در حوزههاي مختلف داشته باشد تا از نظر راهبرد و اجرا در مسير درست قرار گيرد.
وي با بيان اينكه موزه ملي بيشترين تعاملات را با كشورهاي خارجي در حوزههاي فرهنگي و تاريخي دارد، تأكيد كرد: من در دوره خودم تلاش ميكنم، موزه ملي درست و حسابي داشته باشيم.
او با اعتقاد به اينكه هيأت امنا در پيگيري امور و برگزاري جلسات مستمر، جديت لازم را ندارد، اضافه كرد: شوراي راهبردي موزه ملي مانند هيأت مديره آن عمل خواهد كرد و قابليت برگزاري جلسات هفتگي و پيگيري مداوم امور آن را دارد.
آييننامه اجرايي ماده 5 قانون تشكيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با آخرين اصلاحات مصوب سال 1383، تركيب اعضاي هيأت امناي موزه ملي ايران را به اين ترتيب مشخص كرده است: رئيسجمهور بهعنوان رئيس هيأت امنا، رئيس سازمان، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، رئيس كل موزه ملي ايران (دبير هيأت امنا)، شهردار تهران، شش نفر از شخصيتهاي علمي فرهنگي به پيشنهاد رئيس سازمان و با حكم رئيسجمهور، چهار نفر از صاحبنظران و فعالان اقتصادي به پيشنهاد رئيس سازمان و با حكم رئيسجمهور و وزير امور اقتصادي و دارايي.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)