نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: رقص نور ساده

  1. #1
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    رقص نور ساده

    مدار رقص نور برگرفته از سایت رشداین مدار که توسط شبکه رشد تهیه شده است، با کمترین تعداد قطعات یک مدار رقص نور در اختیار شما قرار خواهد داد ،آیسی ۴۰۱۷ یک Shift Register است. که پالس دریافت شده در پایه ۱۴ را، به بقیه پایه هایی که LED به آن متصل است.، شیفت می دهد.و این کار مکررا تکرار می شود وشما شاهد روشن و خاموش شدن LED ها خواهید بود. با کمی تغییرات و کمی ابتکار از این مدار در موارد دیگر همچون راه اندازی موتور پله ای می توان استفاده نمود. جهت مشاهده لیست کامل قطعات و نقشه بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.
    ● نقشه مدار
    تمام اتصالات کاملا در نقشه مشخص است.،آیسی ۴۰۱۷ یک Shift Register است.که پالس دریافت شده در پایه ۱۴ را که در نقشه می بینید.،به بقیه پایه هایی که LED به آن متصل است.، شیفت می دهد.واین کار مکررا تکرار می شود وشما شاهد روشن و خاموش شدن LED ها خواهید بود.،اگر مدار شما عمل نکرد.،با استفاده از پیچ گوشتی ساعتی پتانسیومتر را به گونه ای تنظیم کنید.،تا شاهد رقص نور در LED ها باشید.U۲ آیسی ۴۰۱۱ و U۱A ,U۱B در واقع ۲ تا از گیتهای NAND آیسی ۴۰۱۱ است.
    پایه ۱۵ آیسی ۴۰۱۷ پایه reset یا آغاز شمارش از پایه ۳ است.این پایه با لبه بالارونده ولتاژ تحریک می شود.برای جلوگیری از reset مدار به صورت ناخودآگاه آنرا به همراه پایه۸ و ۱۳ زمین می کنیم.
    پایه ۱۴ نیز نسبت به لبه بالا رونده پالس حساس است.و به محض دریافت پالس در اولین بار پایه ۳ را high می کند.وشما شاهد روشن شدن LED متصل به این پایه می شوید.این روند تا پایه ۱۱ که آخرین پایه مربوط به شمارش است در صورت دریافت پالس در پایه ۱۴ ادامه خواهد داشت.
    پالس نیز به طور خودکار توسط آیسی NAND ۴۰۱۱ ایجاد می شود.فاصله زمانی بین شارژ و دشارژ خازن باعث تحریک پایه ۱۴ می شود.فاصله زمانی بین شارژ و دشارژ خازن در واقع فاصله زمانی بین روشن و خاموش شدن LED ها یا high و low شدن پایه های آیسی ۴۰۱۷ است.
    می توانید با پیچ گوشتی ساعتی این پتانسیو متر را پیچانده و فاصله زمانی شارژ و دشارژ‌ خازن و در واقع فاصله زمانی بین شمارش ها را به طور دلخواه تنظیم کنید.
    ● آی سی ۴۰۱۱
    شمای داخلی آی سی ۴۰۱۱این آیسی دارای ۴ گیت NAND است.به پایه های ورودی وخروجی در شکل زیر دقت کنید.،پایه ۷ تغذیه منفی و پایه ۱۴ تغذیه مثبت است.گیت NAND عکس گیت AND است.همانطور که در شکل مشاهده می کنید.،علامت NOT در بالای AND هر دو پایه ورودی وجود دارد.J،K،L،M پایه های خروجی هستند.
    ● LED
    پایه بلندتر پایه مثبت(آند) و پایه کوتاهتر منفی (کاتد)است.همانطور که در نقشه ملاحظه می کنید.پایه بلندتر به پایه های آیسی متصل است و پایه کوتاهتر تمامی LED ها به صورت مشترک به منفی منبع تغذیه متصل شده است.
    ● قطعات مورد نیاز
    ▪ ۱۰ عدد LED قرمز یا هر رنگ دیگر ۱ عدد آیسی ۴۰۱۱
    ▪ ۱ عدد آیسی ۴۰۱۷
    ▪ ۱ عدد خازن ۰.۱UF
    ▪ ۱ عدد پتانسیومتر ۱۰۰k
    ▪ ۱ عدد مقاومت ۱ مگا اهم
    ▪ ۱ عدد مقاومت ۱ کیلو اهم
    ▪ برد بورد یا ورابرد
    ▪ سیم تلفنی

    منبع: دایرکتوری جامع مدارات و رباتیک


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  2. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/