قسمت دوم : سربرگ Layout

توجه: در ابتدا دکمه Preview را در گوشه پایین سمت چپ روشن کنید.

قسمت Spacing Options:
در این قسمت دو فیلد وجود دارد که عبارتند از :
Minimum space before first Footnote: یعنی حداقل فضا و فاصله قبل از شروع اولین خط Footnote شما تا آخرین خط متن در بالا پاورقی. مثال: متن شما تا شروع خط اول پاورقی که (بطور عادی شماره 1 می باشد) 4 سانت فاصله دارد و این فاصله خالی (سفید) از متن است. اگر شما در این فیلد برای نمونه عدد 20 میلیمتر (این واحد در ایندیزاین من است و ممکن است برای شما واحد دیگری باشد بنابراین دقت کنید) یعنی می گوئید که 2 سانت فضا بین آخرین خط در متن و اولین خط شروع پاورقی باشد. اگر این فضا 4 سانت باشد و شما عدد 4.5 سانتیمتر را وارد کنید پاورقی های سند بخاطر کمبود جا پایین تر از حد معمول می رود و می توانید علامت + (جمع) قرمز رنگ را در گوشه پایین سمت راست کادر متن یا Text Frame خود ببینید که نشان دهنده این است که متن خارج شده و به اصطلاح سرریز یا Overflow گشته است.
Space between Footnotes: با وارد کردن عددی در این فیلد می توانید فاصله ای بین هر شماره از پاورقی ها ایجاد کنید.

First Baseline:
گزینه Offset شامل 5 زیر مجموعه است که از منوی کرکره ای می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. این قسمت موقعیت پاورقی را نسبت به خط Baseline (خطی که نوشته ها روی آن سوار هستند ودر واقع یک خط فرضی است ولی اگر بخواهید آن را ببینید به View < Grids & Guides < Show baseline Grid بروید). Offset شامل این موارد است:
Ascent: با انتخاب این گزینه تقریبا حالت معمولی و یک فضای عادی را بین پاورقی ها دارید و البته می توانید با افزایش مقدار عددی در فیلد روی Offset فاصله را به سمت بالا افزایش دهید. اگر برای مثال: عدد 10 mm را در فیلد Min (روبروی گزینه Offset) وارد کنید. این مقدار یعنی 1 سانت فاصله بین قسمت پایین حروف در پاورقی اول تا بالای حروف در پاورقی دوم.
Cap Height: اینجا ارتفاع بر اساس حروف بزرگ یا Capital (Uppercase) است و فکر می کنم فاصله حروف بزرگ بین دو خط Baseline در پایین و بالای یک حرف باشد.
نکته: ( برای درک بهتر گزینه Show baseline را طبق مسیری که چند خط بالاتر گفتم روشن کنید و موقعیت حروف را نسبت به خط Baseline ببینید)
Leading: یعنی فاصله عمودی از Baseline پایینی تا Baseline بالایی برای هر خط در متن. این گزینه اسم دیگری بنام Linespacing نیز دارد که باز همان فضای بین خطی می توان معنی کرد.
x-height : این گزینه متضاد Cap height است و ارتفاع بر اساس حروف کوچک یا lowercase می باشد.
نکته: ( برای درک بهتر گزینه Show baseline را طبق مسیری که چند خط بالاتر گفتم روشن کنید و موقعیت حروف را نسبت به خط Baseline ببینید)
Fixed: این گزینه را که بزنید خط Baseline بالا و پایین دو نوشته پاورقی در بالا و پایین یکدیگر را به هم می چسباند.
Min: فیلدی است که شما فقط می توانید اعداد مثبت را در آن وارد کنید و موقعیت Baseline برای هر پاورقی را به سمت بالا یا ارتفاع- Leading – و فاصله عمودی را بالا و پایین ببرید.
نکته: این گزینه فراتر از مطالب کم و ناقصی است که من نوشتم و احتیاج به کمی دانش در مورد فونت و ساختار فونت ها دارد که من بی بهره ام و اگر دوستانی در این زمینه های اطلاعاتی داشتند امیدوارم مطالبی برای عرضه داشته باشند.

Placement Options:
دو گزینه و سوئیچ دارد که عبارتند از:
Place End of Story Footnote at Bottom of Text : وقتی این گزینه فعال باشد هر جا که متن شما در فریم متن تمام شود پاورقی شروع می شود. و دیگر محل پاورقی در پایین صفحه نیست و بعد از پایان متن در صفحه پاورقی ها با خط جدا کننده آغاز می شوند.
Allow split Footnote: این گزینه می گوید اگر متن شما در دو ستون یا بیشتر قرار بگیرد هنگامی که دیگر جایی برای درج پاورقی نباشد با فعال کردن این گزینه پاورقی شما را به زیر ستون دوم متن می برد. که من امتحان کردم ولی چیزی ندیدم اگر کسی متوجه این قسمت شد یک توضیحی بدهد. در واقع کار این قسمت شکستن نوشته پاورقی است تا سرریز نشود و بتوان متن را در همان صفحه دید و آن را به زیر ستون بعدی می برد.

Rule above:
تنظیمات این قسمت مربوط به خط جدا کننده بالای پاورقی می باشد. اگر می خواهید هیچ خط نباشد مربع Rule on را بدون تیک کنید. و اگر می خواهید خط قرار بگیرد تیک این مربع را بزنید.
First Footnote in Column: ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Continued Footnote: ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(هر کار کردم نتوانستم متوجه این قسمت شوم به راهنما هم سرزدم ولی نتوانستم تشخیص دهم برای چیست. هر زمان که کارکرد این قسمتها را فهمیدم برایتان می نویسم.)
Weight : ضخامت این خط را تعیین می کند.
Type: نوع و شکل خط را تعیین می کند.
Color: رنگی را می توانید به خط بدهید.
Tint: یک ته رنگ برای رنگی که به خط خود اختصاص داده اید تعیین می کند. و در واقع هر چقدر این مقدار کمتر باشد رنگ خط جدا کننده کم رنگ تر می شود.
Overprint Stroke: این گزینه مربوط به چاپ می شود (دقیقا نمی دانم چه کار می کند اگر کسی خوب وظیفه این گزینه را می داند توضیح دهد)
Gap Color: اگر شما خطی را انتخاب کنید که از دو قسمت تشکیل شده باشد و یک تیکه نباشد، یعنی یک فضای خالی بین خط شما باشد این قسمت روشن و فعال است و می توانید یک رنگ را برای همان فضای خالی و مابین دو خط جدا کننده خود در نظر بگیرید.
Gap Tint: یک ته رنگ از همان رنگ انتخابی که به فضای مابین یک خط جدا کننده انتخاب کرده اید اختصاص می دهد.
Overprint Gap: این گزینه مربوط به چاپ می شود (دقیقا نمی دانم چه کار می کند اگر کسی خوب وظیفه این گزینه را می داند توضیح دهد)
Left Indent: فاصله خط جدا کننده را از لبه فریم متن شما از سمت چپ تعیین می کند.
Offset: با افزایش مقدار این فیلد موقعیت خط جدا کننده را نسبت به Baseline خط بالا می برد و اگر عدد منفی وارد کنید (مثلا -10) موقعیت خط را نسبت به Baseline پایین تر می برد.
Width: اگر می خواهید طول خط بزرگتر شود مقدار این فیلد را زیاد کنید. (با تایپ کردن).