نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 , از مجموع 6

موضوع: سند تازه‌ای از « اختلاس بزرگ » منتشر شد

  1. #1
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    سند تازه‌ای از « اختلاس بزرگ » منتشر شد

    اختلاس 3000 میلیاردی را چه چیزی لو داد
    r t kh l t kh
    با وجود همه تدابیر و ارتباطات ویژه «الف.خ»، سر زدن یک اشتباه از سوی وی، باعث به جریان افتادن این پرونده شده است.«الف.خ» در تماس با مدیر بانک صادرات خوزستان، از وی می خواهد به دلیل مشکل نقدینگی، تایید یک توافقنامه پرداخت ارزی (LC) به مبلغ 30 میلیارد تومان مربوط به شرکت وی در بانک صادرات را انجام دهد.
    r b kh l b kh
    روزنامه کیهان درگزارشی مفصل به دست های پنهان در اختلاس 3000000000000 تومانی پرداخت.

    در بخشی از این گزارش آمده است:

    *ماجرا از این قرار است که فردی به نام «امیر منصور الف.خ» مشهور به «امیر منصور آریا» با تبانی و نفوذ به شعبه بانک صادرات در محل کارخانه فولاد، اقدام به صدور LCهای (اعتبار اسنادی ریالی داخلی) جعلی به مبالغ ده ها میلیارد تومان می کرده است و بدون آنکه وجه LCهای مذکور را به بانک بپردازد، آن ها را دریافت و به بانک های دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پایین تر از قیمت رسمی LC می فروخته است.

    *از آنجا که این LCها در سامانه اطلاعاتی بانک صادرات ثبت نمی شد، خریداران LC با استعلام از همان شعبه صادرکننده اقدام به خرید LC می کردند و در نهایت مبالغ LCهای مذکور به بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون دلار یا معادل سه هزار میلیارد تومان می رسد. این اقدام «الف.خ» عاقبت پس از یک اشتباه، توسط بانک صادرات کشف و به نهادهای نظارتی گزارش می شود تا بزرگترین پرونده اختلاس کشور رقم بخورد. گفته می شود اگرچه رقم اختلاس این پرونده 2 هزار و 800 میلیارد تومان اعلام شده، اما این رقم تنها مربوط به بخشی از تخلفات «الف.خ» است و با ادامه تحقیقات، ابعاد این پرونده در بانکها و موارد دیگر افزایش یافته است.

    *البته این تمام داستان نیست! زیرا «امیرمنصور آریا» طی فرآیندی که بدان اشاره می شود، بدون رعایت مراحل قانونی و از محل همین سوءاستفاده های مالی با پشتیبانی برخی مقامات دولتی وابسته به جریانی انحرافی، از محل دریافت وام از بانک صادرات به چنان ثروت سرشاری می رسد که اقدام به اخذ مجوز از بانک مرکزی برای بانک آریا می نماید که با افشاگری های کیهان و ورود نهادهای نظارتی به موضوع، بانک مرکزی ناگزیر به ابطال مجوز وی می شود.

    *گروه توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا که تا پیش از حمایت های سخاوتمندانه باند انحرافی تنها در زمینه های محدود همچون تولید آب معدنی فعالیت می کرد، با بهره برداری آگاهانه از نیازهای! جریان انحرافی توانست با استفاده از امضاهای طلایی در گام اول خود، چندین شرکت کوچک و بزرگ از جمله کارخانجات عظیم فولادسازی کشور در منطقه خوزستان را در جریان واگذاری های سازمان خصوصی سازی تصاحب کند.

    *با وجود همه تدابیر و ارتباطات ویژه «الف.خ»، سر زدن یک اشتباه از سوی وی، باعث به جریان افتادن این پرونده شده است.«الف.خ» در تماس با مدیر بانک صادرات خوزستان، از وی می خواهد به دلیل مشکل نقدینگی، تایید یک توافقنامه پرداخت ارزی (LC) به مبلغ 30 میلیارد تومان مربوط به شرکت وی در بانک صادرات را انجام دهد.

    مدیر بانک ابتدا با توجه به اعتبار و گردش مالی بالای «الف.خ» در این بانک، موضوع را می پذیرد، اما وقتی به اسناد مراجعه می کند، متوجه می شود هیچ درخواست LC به نام وی و شرکتش ثبت نشده است. بنابراین به موضوع مشکوک شده و به بانک صادرات مستقر در شرکت فولاد مراجعه می کند و در بازرسی از آنجا و با بررسی شماره سریال قراردادها و همچنین بررسی و تحلیل حجم اعتبارات و تناسب میزان کارمزدها، کارکنان و مسئولان بانک صادرات متوجه این موضوع می شوند طی دو سال گذشته، حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان LC صوری توسط این شعبه برای «الف.خ» صادر شده که مبلغ پرداخت نشده آن به بانکها با 105 سند جعلی، یک هزار و 900 میلیارد تومان است.

    این موضوع ساعت 13 روز پنجشنبه سیزدهم مرداد سال جاری کشف و بلافاصله ساعت 16 همان روز، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه در جریان این موضوع قرار داده می شوند و 6 نفر از مدیران و کارکنان شعبه اختلاس کننده در خوزستان احضار و در مرحله نخست، 3 نفر از آنان بازداشت می شوند.

    براساس اطلاعات به دست آمده از متهمان آغاز این اختلاس از سال 1386 بوده است. رقم این اختلاس در سال های 1386 و 1387 آنچنان بالا نبوده است، اما این رقم در سال 1388 به 80 میلیارد تومان بالغ می شود و در سال 89 به 800 میلیارد تومان و در نهایت سال 1390 به 2 هزار و 800 میلیارد تومان می رسد.

    منبع: تابناک
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. 4 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  3. #2
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    پیش فرض


    آن3هزارميليارد اختلاس چه دردي را درمان ميکرد؟
    اما اين همه ماجرا نيست. فعالان صنايع لبني 300ميليارد تومان از دولت طلبکارند و فعالان صنعت برق براي آنکه سال‌هاست 8هزارميليارد تومان طلب خود را از دولت نگرفته‌اند، در آستانه ورشکستگي‌اند. يارانه توليد پرداخت نشده و به دليل کمبود اعتبار طرح‌هايي نظير خودکفايي در توليد بنزين و... معطل مانده است.
    به گزارش آخرین نیوز ،یک وبلاگ نویس در مطلبی جالب به بررسی کارکردهای مثبت و اثربخش 3 هزار میلیارد تومان اختلاس شده در سیستم بانکی در قسمت های مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور پرداخت.صدری زاده در مطلبش نوشت:
    يک: هزينه توسعه هر فاز پارس‌جنوبي را سايت شرکت پتروپارس از پيمانکاران پارس‌جنوبي، يک‌ميليارد دلار اعلام کرده است؛ يعني چيزي در حدود هزارميليارد تومان. اما از اين آمار بگذريم که احتمالاً مدت‌هاست به‌روز نشده و به گفته‌هاي اخير مسئولان نگاهي بيندازيم. هزينه توسعه هر فاز پارس‌جنوبي 3ميليارد دلار است؛ يعني 3هزارميليارد تومان و ايران براي تأمين همين هزينه سال‌ها معطل چين و فرانسه و... مانده است و براي توسعه فاز 11پارس‌جنوبي سال‌ها در انتظار چين است و احتمال تعليق قرارداد نيز مي‌رود. ايران هر روز ميليون‌ها دلار را در رقابت نابرابر با قطر از دست مي‌دهد. با سه‌هزارميليارد تومان مي‌شد يک فاز پارس‌جنوبي را توسعه داد و درآمدي برابر با 2.5ميليارد دلار در يک سال براي کشور ايجاد کرد. اين رقم با احتساب قيمت‌هاي فعلي است. اما اين همه ماجرا نيست.
    دو: درياچه اروميه روزبه‌روز کوچک‌تر مي‌شود. خشک شدن درياچه آسيبي جبران‌ناپذير به پيکر محيط زيست و اقتصاد و اکوسيستم منطقه است. دولت بودجه ويژه‌اي براي حل بحران درياچه اروميه در نظر گرفته. 900ميليون دلار. نمايندگان مجلس و کارشناسان مي‌گويند اگر اين بودجه زودتر تخصيص داده شود، شايد بتوان فکري به حال اين درياچه کرد. اين بودجه تمام پولي نيست که مي‌تواند مشکل درياچه اروميه را حل کند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد براي نجات اين درياچه 3450ميليارد تومان پول لازم است؛ يعني چيزي در حدود 18برابر بودجه يک سال سازمان محيط زيست. شايد با اين پول مي‌شد براي هميشه درياچه اروميه را از خطري که هر روز بزرگ‌تر مي‌شود، نجات داد.
    سه: دعواي شهرداري و دولت بر سر مترو 5سال طول کشيد. کل جنجال‌ها بر سر 2ميليارد دلار بود که متروي تهران يک‌ميليارد دلار از اين اعتبار را مي‌خواست. کل ماجرا را رقمي در حدود 2هزارميليارد تومان يا ميليارد دلار حل مي‌کرد و با هزارميلياردتوماني که اختلاس شده، مي‌شد توسعه مترو را هم در تهران و هم در کلان شهرها سرعت داد و جنجال‌ها را تمام کرد.
    چهار: مديرکل امور اجرايي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته است کل بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر، 70ميليارد تومان در سال است، درحالي‌که ساده‌ترين محاسبات نشان مي‌دهد هزينه مصرف مواد معتادان در کشور ساليانه بيش از 700ميليارد تومان است.
    پنج: طرح فاضلاب تهران تا سال 1397 تکميل نخواهد شد؛ چراکه کمبود اعتبار مانع از اجرايي شدن به موقع اين طرح شده است. کسري 140ميلياردتوماني از برنامه 5ساله اول باعث شده تا کار احداث شبکه فاضلاب، با برنامه مصوب اختلاف قابل توجهي داشته باشد. بودجه يک سال شرکت فاضلاب پس از افزايش به 74ميليارد تومان رسيد. با سه‌هزارميليارد تومان مي‌شد نه فقط فاضلاب تهران را سروسامان داد و تهراني‌ها را از شر نيترات آب راحت کرد، بلکه آب شرب و بهداشتي را به بسياري از شهرها و روستاها رساند.
    شش: ايران به دليل پديده گرد و غبار و شرايط خاص هواشناسي نيازمند سيستم‌هاي جديد اندازه‌گيري هواشناسي است. مصوب شد 32ميليارد تومان اعتبار براي تکميل تجهيزات به سازمان هواشناسي اختصاص يابد که اين اتفاق هنوز رخ نداده است. با سه‌هزارميليارد تومان مي‌شد چند بار سازمان هواشناسي را تجهيز کرد و اقداماتي را به انجام رساند که اصلاً ديگر خبري از گرد و غبار نباشد.
    هفت: برآورد ريالي از ميزان اعتبار مورد نياز براي تکميل آزادراه تهران- شمال حدود 2500ميليارد تومان است. عمليات ساخت اين آزادراه از 34سال قبل آغاز شده است و کمبود اعتبار مانع از بهره‌برداري به موقع اين آزادراه شده است. با سه‌هزارميليارد تومان به قيمت‌هاي امروز مي‌شد اين آزادراه را تکميل کرد و پولي هم اضافه آورد.
    هشت: سرجمع اعتباراتي که در حوزه ميراث فرهنگي اجازه هزينه‌کرد دارد، کمتر از 50ميليارد تومان است و اين در حالي است طبق عددهايي که با ثبت‌هاي ملي و جهاني به عمل آمده است، بالغ بر 500ميليارد تومان ساليانه براي تملک، احيا، مرمت و نگهداري آثار تاريخي نياز است.
    نه: سايت‌هاي پرتعداد باستان‌شناسي در سراسر کشور روزهاي سوت و کوري را مي‌گذرانند: زيرا سازمان ميراث‌فرهنگي، کاوش و حفاري‌هاي باستان‌شناسي را در کشور متوقف کرده است. کارشناسان مي‌گويند دو دليل اصلي اين توقف، کمبود نيروي انساني مجرب و فقدان بودجه لازم است.
    ده: فرمانده يگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري کشور، بودجه يگان حفاظت را براي 32استان کشور 16ميليارد تومان ذکر کرد و گفت: درحال‌حاضر دو طرح ناوگان اطفاي حريق و تجهيز يگان حفاظت در کميسيون ماده 32 در حال بررسي است که براي تجهيز يگان حفاظت نيازمند 250ميليارد تومان اعتبار هستيم. اين يگان در سراسر کشور دوهزارو200نفر پرسنل دارد، درحالي‌که براي هفت‌هزارو400نفر در اين يگان پست پيش‌بيني شده است.
    يازده: متأسفانه پس از گذشت 10سال به دليل ناهماهنگي و کمبود اعتبار، 18دستگاه‌ و وزارتخانه درگير کاهش آلودگي هوا نتوانسته‌اند طي 10سال به وظايف خود عمل کنند.
    دوازده: مديرکل سلامت و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي آموزش‌وپرورش با اعلام اينکه سرانه بهداشت هر دانش‌آموز ايراني هم‌اکنون 550 تومان است، گفت: در کشورهاي ديگر حداقل سرانه بهداشت دانش‌آموزان يک‌هزارو500 تا دوهزار تومان است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آموزش‌وپرورش به 18هزار نيروي بهداشت نياز دارد، درحالي‌که هم‌اکنون تنها سه‌هزار مربي بهداشت رسمي در مدارس فعال هستند.
    سيزده: سرپرست اداره کل تربيت‌بدني وزارت آموزش‌وپرورش گفت: سرانه ورزش دانش‌آموزي حدود 700تومان است که اين رقم بسيار پايين‌تر از حد استانداردي است که در کشورهاي پيشرفته صرف ورزش دانش‌آموزي مي‌شود.
    چهارده: بودجه پيشگيري از اعتياد دانش‌آموزان در ايران سه‌ميليارد تومان است. در دنيا براي پيشگيري از اعتياد به‌ازاي هر دانش‌آموز 20دلار هزينه مي‌کنند و اين رقم در ايران به‌ازاي هر دانش‌آموز نيم‌دلار است.
    پانزده: سينماي ايران براي ساخت يک شهرک سينمايي به 400ميليارد تومان اعتبار نياز دارد که در اختيار ندارد.
    شانزده: بودجه يک سال سينماي ايران 80ميليارد تومان است. سينمايي بحران‌زده با سالن‌هايي بحراني. به گفته يک تهيه‌کننده سينما، با بودجه 80ميلياردي که به سينما اختصاص پيدا کرده، اگر قرار باشد سالن ساخته شود، با احتساب هزينه پنج‌ميلياردي براي ساخت هر سالن مي‌توانيم 15تا20 سينما بسازيم و اين با 400سالن که استاندارد مورد نياز ماست، تفاوت عمده‌اي دارد. حال ببينيد با سه‌هزارميليارد تومان چند سالن سينما در کشور مي‌توان ساخت
    هفده: معاون وزارت بهداشت گفت: اگر دولت 3هزارميليارد تومان پول بدهد، همه بيمارستان‌ها را اصلاح مي‌کنيم.
    هجده: بررسي‌ها نشان مي‌دهد هزينه تجهيز يک بيمارستان 96تخت‌خوابي، چيزي حدود 4تا7ميليارد تومان است. وزير بهداشت گفته است براي تجهيز اورژانس‌هاي قديمي و بيمارستان‌هاي جديد، چيزي در حدود 500تا550ميليارد تومان نياز داريم تا اين بخش‌ها را تکميل کنيم.
    نوزده: با 3هزارميليارد تومان مي‌توان 15سال ناوگان اتوبوسراني را نو و سرحال نگه داشت. اين اقدام از حجم دود موجود در هوا مي‌کاهد و نفس راحت‌تر فرو مي‌رود و راحت‌تر برمي‌آيد.
    بيست: کل يارانه‌اي که در يک ماه پرداخت مي‌شود، 3هزارو367ميليارد تومان است. کمي بيش از سه‌هزارميليارد تومان.
    اما اين همه ماجرا نيست. فعالان صنايع لبني 300ميليارد تومان از دولت طلبکارند و فعالان صنعت برق براي آنکه سال‌هاست 8هزارميليارد تومان طلب خود را از دولت نگرفته‌اند، در آستانه ورشکستگي‌اند. يارانه توليد پرداخت نشده و به دليل کمبود اعتبار طرح‌هايي نظير خودکفايي در توليد بنزين و... معطل مانده است. اين فهرست بازهم ادامه دارد و عدد آنقدر بزرگ است که عددهاي بزرگ ديگري هم امکان پنهان شدن را زير سايه‌اش مي‌يابند....
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  4. 3 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  5. #3
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    پیش فرض


    چرا در قبال بزرگ ترین "جنایت اقتصادی " کشور هیچ کس استعفا نداد؟


    این روزها مردم در خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون می‌خوانند و می‌شنوند و می‌بینند که مسئولان ارشد اقتصادی کشور به جای عذرخواهی و استعفا که حداقل خواسته افکار عمومی است، توپ را در زمین دیگری می‌اندازند. یکی می گوید ما خودمان اختلاس را کشف کردیم و باید از ما تشکر کنند و دیگری کشف آن را توسط دستگاه‌ خود می‌داند و حسابی دعوا بر سر دستگاه کشف کننده اختلاس جدید بالا گرفته است.واقعا در نظام بانکی ایران چه خبر است و چرا سپرده‌های مردم هر روز و هر روز از بانکها خارج می‌شود و سر از بازارهای دیگر همچون سکه درمی‌آورد.
    به گزارش آخرین نیوز ، بزرگترین خیانت اقتصادی ملی در ایران هیچ تلفاتی نداشت و مسئولان نه تنها استعفا ندادند که حتی از یک عذرخواهی معمولی هم از مردم دریغ کردند.اگرچه طبیعی بود مدیران ارشد بانکی که به نوعی درگیر بزرگترین اختلاس در تاریخ اقتصاد ایران هستند باید هرچه سریعتر از سمت‌های خود استعفا می دادند
    کوس رسوایی بزرگترین فساد بانکی در کشور بهد از ماهها در حالی نواخته شد که اين همه سازمان هاي بازرسي و نظارت و حراست و دم و دستگاه عريض و طويل مديريت بانك ها و... متوجه اختلاس به اين بزرگي و هنگفتي نشده بودند.
    زلزله در نظام بانکی با اختلاس تاریخی در اقتصاد ایران آغاز شده است؛ اختلاسی که صفرهایش آنقدر زیاد است که مدیران نظام بانکی جرات حذف صفرهای آن را ندارند.هم اکنون این شائبه در بین مردم ایجاد شده است که ممکن است اختلاس‌های دیگری نیز در سیستم بانکی رخ داده باشد که اعلام نشده است.
    قمری وفا در مطلبی پیرامون این جنایت نوشت: خبر اولیه کوتاه و اما فوق العاده سیستم بانکی را در شوک فرو برد:"کشف اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی در یک بانک." این خبر کوتاه به یکباره زلزله در اقتصاد ایران به پا کرد و در روزهای اخیر زوایای آشکار و پنهان این ماجرا در حال فاش شدن است.
    ماجرا از اینجا آغاز شد که فردی به نام "الف.خ" با تبانی و نفوذ به شعبه بانک صادرات در محل کارخانه فولاد، اقدام به صدور LCهای (اعتبار اسنادی ریالی داخلی) جعلی به مبالغ ده‌ها میلیارد تومان می کرده و بدون آنکه وجه LCهای مذکور را به بانک بپردازد، آن‌ها را دریافت و به بانکهای دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پائین تر از قیمت رسمی LC می‌فروخته است.
    واقعا در نظام بانکی ایران چه خبر است و چرا سپرده‌های مردم هر روز و هر روز از بانکها خارج می‌شود و سر از بازارهای دیگر همچون سکه درمی‌آورد. مردم نمی‌پذیرند رقمی به میزان 3 هزار میلیارد تومان که 12 صفر مقابل عدد سه قرار گرفته و خواندن آن برای مردم عادی سخت است (3000000000000 تومان)، یکشبه اختلاس شده باشد و قطعا این اختلاس نه توسط یک فرد بلکه به صورت شبکه‌ای‌ و احتمالا سازمان یافته بوده است.
    این روزها مردم در خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون می‌خوانند و می‌شنوند و می‌بینند که مسئولان ارشد اقتصادی کشور به جای عذرخواهی و استعفا که حداقل خواسته افکار عمومی است، توپ را در زمین دیگری می‌اندازند. یکی می گوید ما خودمان اختلاس را کشف کردیم و باید از ما تشکر کنند و دیگری کشف آن را توسط دستگاه‌ خود می‌داند و حسابی دعوا بر سر دستگاه کشف کننده اختلاس جدید بالا گرفته است.
    در این میان، از دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور محترم هم درخواست می‌شود تا با درمیان گذاشتن جزئیات کامل این اختلاس تاریخی با مردم، مقامات اقتصادی که به نحوی سهل‌انگاری آنان مشهود است، با حکم برکناری تاریخی پاسخ افکار عمومی را بدهد؛ پس به امید آن روز.


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  6. 2 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  7. #4
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    پیش فرض

    جزئیاتی بیشتر از "جنایت اقتصادی" 3 هزار میلیارد تومانی
    نکته جالب توجه این است که تمام این شرکت ها و پروژه ها از سال 86به بعد کار خود را آغاز کرده اند. برخی رسانه ها خبر داده اند که "م. الف خ" با در خواست یکی از چهره های با نفوذ دولتی وارد فعالیت اقتصادی در ایران شده است.برخی رسانه ها از اعطای وام به "الف خ" با دستور یکی از چهرهای بلند پایه دولت پرده برداشته اند. در این باره حتی درباره ارتباط "الف خ" با پرونده بیمه ایران نیز سخنانی مطرح شده است.

    آخرین : یک عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه دولتی‌ها هم در پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی دخیل بوده‌اند، از بازداشت متهمان جدیدی در رابطه با این پرونده در آینده نزدیک خبر داد.
    اختلاس 3000میلیارد تومانی از سیستم بانک اقتصاد ایران را با شوک بزرگی روبه رو کرده است. اختلاسی که احمد توکلی آن را "جنایت" خواند. افشای این اختلاس واکنش های فراوانی را برانگیخته است اما مقامات سیاسی دولت در این باره سکوت کرده اند. بانك‌های رفاه كارگران، پارسیان، سامان، سپه، ملی و صادرات شش بانك از هفت بانكی هستند كه در این پرونده درگیر هستند و باید پاسخگوی اتفاقات رخ داده باشند.
    سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه منشا و ریشه اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی به تخلف یک بانک برمی‌گردد، گفت: وزارت اطلاعات درگیر این کار شده است تا منابع برگردد، ضمن اینکه متخلفان این اختلاس دستگیر و در بازداشت به‌سر می‌برند.
    به گفته حسینی‌، اینکه میزان تخلف چقدر بوده تحت بررسی است و اگر چه 3 هزار میلیارد تومان گشایش اعتبار شده اما تمامی این رقم بدون وثیقه پرداخت نشده و بررسی‌ها نشان می‌دهد 1000 میلیارد تومان از این رقم با دریافت وثیقه پرداخت شده است. سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: مشکل اصلی بر سر پرداخت 1800 میلیارد تومان دیگر است. رییس بانک صادرات از نقش برخی چهره های سیاسی دولت در این اختلاس خبر داد، اما رییس بانک مرکزی واکنش نشان داد و گفت که ماجرای اختلاس را سیاسی نکنید.

    جهرمی بدون آن که از کسی نامی به میان آورد، اظهار کرد کسانی که با این حجم اقدام به سوء استفاده و اختلاس کرده‌اند، بدون پشتوانه در مجموعه بانکی و جریان‌های سیاسی و اجرایی نبوده‌اند. وی همچنین تاکید کرد که عواملی که در این سوء استفاده نقش داشته اند در همه سیستم بانکی حضور دارند.

    اما این سخنان جهرمی با واکنش تند بهمنی رییس بانک مرکزی رو به رو شد. وی با بیان این که "شما را به خدا مسائل سیاسی را دخیل این موضوع نکنید" به کنایه گفت: «همکاران مراقب خانه‌های خود باشند تا بعد از دزدیده شدن اموال، دیگران را متهم نکنند.» وی افزود به محض اینکه اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی سیاسی شود در رسیدگی تخصصی به پرونده به مشکل بر می‌خوریم.

    اما این تنها بخشی از جدال رسانه ای بهمنی و جهرمی است. در حالی که رییس بانک صادرات معتقد است اولین بار این بانک اختلاس را کشف کرده است اما محمود بهمنی امروز روایت جدید از چگونگی کشف اختلاس ارائه داد. وی گفت: «بانک مرکزی در 14 مرداد‌ماه و در ماه رمضان متوجه اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی شد. به محض اینکه متوجه این پرونده شدیم از طریق دادستانی اهواز در روز جمعه دستور توقف تمام اموال آن را صادر کردیم.»

    بهمنی چند روز پیش نیز گفته بود که بانک مرکزی به بانک صادرات درباره اعطای تسهیلات به "م.الف خ" هشدار داده است امروز نیز با تأکید مجدد و ارائه هشدار کتبی مبنی بر عدم پرداخت تسهیلات به این فرد تصریح کرد: «اگر بخواهید مدارک این هشدار بانک مرکزی را در اختیار شما قرار می‌دهم.»

    این در حالی است که مدیر عامل بانک صادرات 18شهریور اعلام کرد که در ساعت یک بعد از ظهر روز چهاردهم مرداد(سوم رمضان) موضوع توسط بانک صادرات کشف شد و تا ساعت چهار بعد از ظهر با وزیر اطلاعات مذاکراتی صورت گرفت و قوه قضائیه در جریان کار قرار گرفت.

    مدیر عامل بانک صادرات همچنین هشدار بانک مرکزی درباره فرد اختلاس کننده را رد کرد و گفت: «وقتی بررسی کردیم، متوجه شدیم آقای بهمنی به یک بانک دیگر نامه نوشته و نامه ایشان به بانک صادرات نبوده است.» جهرمی همچنین از درگیر بودن 7 بانک کشور با این پرونده خبر داد. گفته می شود بانک ملی شعبه فردوسی و بانک سامان جزو این بانک ها به حساب می آیند.

    بحث اختلاس وحشتناک از سیستم بانکی پای مجلس را هم به میان کشیده است. روز گذشته احمد توكلی، رییس مركز پژوهش‌های مجلس اعلام كرد كه محمود بهمنی، رییس كل بانك مركزی و شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد به مجلس احضار می‌شوند تا توضیح دهند كه چگونه رفتار كرده‌اند كه اتفاقاتی نظیر این اختلاس در بانك‌ها به وجود آمده است.

    توکلی این اختلاس را نشانه فساد وحشتناک در سیستم بانکی دانست و گفت که این مسئله باعث شرمندگی تاسف و تاثر است. اظهارات رییس مركز پژوهش‌های مجلس در حالی بیان شد كه رییس كمیسیون ویژه اصل 44 مجلس هم با انتقاد از ضعف نظارت شبكه بانكی و تبانی برخی مدیران در اختلاس بزرگ بانكی اذعان كرد كه برخی ارتباط‌های سیاسی در این پرونده پیدا شده است.

    فولادگر روند برداشت منابع و عملیات بانكی در ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی را غیرقانونی دانست و گفت كه پرونده فساد به این عظمت تاكنون در این شبكه بی‌سابقه بوده است. نماینده اصفهان به این مساله اشاره کرد كه "هنوز بسیاری از مسائل باز نشده است" و ماجرای اختلاس در حد كلی اعلام شده است.

    احمد توكلی نیز در این‌باره گفت: «این اختلاس به پشتیبانی یك جریان در دولت انجام شده است، ولی باید به این مساله فكر كرد كه چگونه جسارت انجام چنین جنایاتی در اقتصاد كشور پیدا شده است.»

    پیش از این نیز رسانه های مختلف از نقش جریان انحرافی در این اختلاس خبر داده بودند. هفته نامه توقیف شده "شهروند امروز" در این باره از نقش دکتر یارمند معاون اسفندیار رحیم مشایی خبر داد. روزنامه کیهان نیز امروز در گزارشی به نقش جریان انحرافی در این اختلاس اشاره کرد اما برخی منابع نزدیک به "م.الف خ" ماجرای ارتباط او با جریان انحرافی را دسیسه می دانند.

    برخی رسانه ها از اعطای وام به "الف خ" با دستور یکی از چهرهای بلند پایه دولت پرده برداشته اند. در این باره حتی درباره ارتباط "الف خ" با پرونده بیمه ایران نیز سخنانی مطرح شده است. پرونده ای که در سال گذشته بسیار جنجالی شد و پای معاون اول رییس جمهور نیز به آن کشیده شد.

    در حالی كه كشور هنوز در شوك بزرگ اختلاس به سر می برد، روز گذشته محمود بهمنی، رییس كل بانك مركزی به نوعی به فرافكنی در پذیرش مسوولیت خود روی آورد. بهمنی در اظهاراتی شگفت‌آور گفت كه نسبت تخلفات در سیستم بانکی پایین‌تر از بسیاری از دستگاه‌های دیگر كشور است.

    درباره چگونگی رخ دادن این اختلاس عظیم اظهارات ضد و نقیض فراوانی منتشر شده است. اما آن چه که کاملا واضح است این اختلاس در یکی از شعب بانک صادرات در استان خوزستان رخ داده است.

    روزنامه کیهان در شرح ماجرای اختلاس نوشت: «ماجرا از این قرار است كه فردی به نام « الف.خ» مشهور به «امیر منصور آریا» با تبانی و نفوذ به شعبه بانك صادرات در محل كارخانه فولاد، اقدام به صدور LCهای (اعتبار اسنادی ریالی داخلی) جعلی به مبالغ ده ها میلیارد تومان می كرده است و بدون آنكه وجه LCهای مذكور را به بانك بپردازد، آن ها را دریافت و به بانك های دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پایین تر از قیمت رسمی LC می فروخته است. از آنجا كه این LCها در سامانه اطلاعاتی بانك صادرات ثبت نمی شد، خریداران LC با استعلام از همان شعبه صادركننده اقدام به خرید LC می كردند و در نهایت مبالغ LCهای مذكور به بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون دلار یا معادل سه هزار میلیارد تومان می رسد.»

    چگونگی افشای این اختلاس نیز شرح جالبی دارد. "م.الف خ" یک اشتباه مرتکب می شود تا "جنایت" بزرگش نمایان گردد. «الف خ» در تماس با مدیر بانك صادرات خوزستان، از وی می خواهد به دلیل مشكل نقدینگی، تایید یك توافقنامه پرداخت ارزی (LC) به مبلغ 30 میلیارد تومان مربوط به شركت وی در بانك صادرات را انجام دهد.

    مدیر بانك ابتدا با توجه به اعتبار و گردش مالی بالای «الف خ» در این بانك، موضوع را می پذیرد، اما وقتی به اسناد مراجعه می كند، متوجه می شود هیچ درخواست LC به نام وی و شركتش ثبت نشده است. بنابراین به موضوع مشكوك شده و به بانك صادرات مستقر در شركت فولاد مراجعه می كند و در بازرسی از آنجا و با بررسی شماره سریال قراردادها و هم چنین بررسی و تحلیل حجم اعتبارات و تناسب میزان كارمزدها، كاركنان و مسئولان بانك صادرات متوجه این موضوع می شوند طی دو سال گذشته، حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان LC صوری توسط این شعبه برای «الف خ» صادر شده كه مبلغ پرداخت نشده آن به بانك ها با 105 سند جعلی، یك هزار و 900 میلیارد تومان است.

    در این حال گفته می شود این بخشی از اقدامات غیر قانونی "م. الف خ" به حساب می آید. اخبار از این حکایت می کند ابعاد فساد گسترده تر از این است و "م. الف خ" در پروژه های دیگر خود نیز از رانت و کارهای غیر قانونی سود برده است. رسانه های اصول گرا هم چون روزنامه کیهان و سایت مشرق از نقش"امضاهای طلایی" برای رشد و گسترش باند اقتصادی "م. الف خ" خبر می دهند. امضاهایی که برای دریافت وام و تسهیلات توسط چهره های با نفوذ سیاسی و اقتصادی صورت گرفته است.

    وزیر اقتصاد امروز در این باره اظهار کرد که وزارت اطلاعات درگیر این کار شده است تا منابع برگردد، ضمن اینکه متخلفان این اختلاس دستگیر و در بازداشت بسر می‌برند.
    "م. الف خ" فردی چهل ساله است که از سال 1385وارد فعالیت اقتصادی در ایران شده است. وی پیش از این در آلمان به سر می برده است. "م.الف خ" در یکی از روستاهای توابع شهرستان رودبار در استان گیلان متولد شده است. چهار برادر دارد که همه آن ها در شرکت های زیرمجموعه وی فعالیت داشته اند.

    حتی برخی اخبار از بازداشت دو تن از برادران وی حکایت می کنند. این در حالی است که منابع خبری می گویند یکی دیگر از برادران وی از کشور گریخته است. نام تمامی برادران "م. الف خ" با حرف "م" آغاز می شود اما به دلیل ممنوعیت قضایی نمی توان نام کامل متهمان را منتشر کرد. یکی از برادران "م. الف خ" استاد بتن دانشگاه آزاد تهران جنوب است که نماینده شرکت برای حضور در کشور های خارجی بوده است و وظیفه انجام خریدها را نیز بر عهده داشته است.

    "م. الف خ" داری یک شرکت مادر (هلدینگ) با نام شرکت "امیر منصور آریا" است که در خیابان احمد قصیر تهران واقع شده است. این شرکت جزو صد شرکت برتر اقتصادی ایران نیز شناخته شده است. تمام اتفاقات پیرامون فعالیت های اقتصادی "م. الف خ" در این ساختمان 5طبقه رخ می دهد. "م. الف خ" فعالیت گسترده اقتصادی خود را در پنج استان کشور متمرکز کرده است. استان گیلان، استان لرستان، تهران، همدان و مرکزی. او صاحب یکی از مشهورترین آب معدنی های ایران است، رییس هیئت مدیره تیم فوتبال لیگ برتری داماش است. کارخانه بزرگ تولید نان صنعتی در همدان از پروژه های شرکت اوست. کارخانه ای که در سال 87 و پیش از مطرح شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها در دستور کار آقای "الف خ" قرار گرفت. به نظر می رسد او با رانت اطلاعاتی این کارخانه را راه اندازی کرده است.

    از پروژه های مهم شرکت "م. الف خ" می توان به طرح توسعه شرکت شفاف شیمی پلاست، طرح توسعه کارخانه آهن و فولاد لوشان، پارکینگ طبقاتی ماسوله، سنگ شکن لوشان، مجموعه ورزشی کوچصفهان و.. در استان گیلان اشاره کرد.

    "م. الف خ" در استان لرستان نیز طرح هایی را در دست دارد؛ پروژه کارخانه شرکت صنایع غذایی گل گهر، کشت و صنعت شیروان اشترانکوه، کارخانه تولید سیلیکون متال بروجرد، مجتمع ورزشی دورود از جمله آن‌ها است.

    شرکت آقای "م. الف خ" در استان مرکزی نیز یک پروژه را در دست دارد. طراحی کارخانه فرآوری لاستیک شهرک صنعتی زاویه پروژه ای است که در استان مرکزی دنبال می شود.

    نکته جالب توجه این است که تمام این شرکت ها و پروژه ها از سال 86به بعد کار خود را آغاز کرده اند. برخی رسانه ها خبر داده اند که "م. الف خ" با در خواست یکی از چهره های با نفوذ دولتی وارد فعالیت اقتصادی در ایران شده است. او به کارهای اجتماعی مخصوصا در حوزه ورزش نیز علاقه ویژه ای دارد.

    مجموعه ورزشی کوچصفهان و خرید امتیاز تیم فوتبال پگاه گیلان از جمله مهمترین فعالیت های "الف خ" در این حوزه است. امیر عابدینی رییس باشگاه داماش گیلان درباره چگونگی شکل گیری باشگاه داماش در گفت و گویی اظهار کرد: «وقتی آقای "م. الف خ" می خواستند باشگاه داماش را تاسیس کنند یک موسسه اقتصادی از مجموعه امیر منصور آریا داشتند که معتقد بودند در آن مجموعه باید یک موسسه اجتماعی فرهنگی هم وجود داشته باشد از همین رو به من پیشنهاد دادند که باشگاهی با همین نام داماش تاسیس کنم. این باشگاه در سال 1385 تاسیس شد و کار اولیه خود را با فوتبال از لیگ برتر آغاز کرد و تا امروز که گسترده شده است و در استان های گیلان، لرستان و تهران مشغول فعالیت است. و در رشته فوتبال، والیبال، بسکتبال و شنا فعالیت دارد.»

    عابدینی در ادامه از نقش روح الله قهرمانی چابک استاندار گیلان در گسترش فعالیت های "م. الف خ" در این استان گفت: «آقای قهرمانی به ما پیشنهاد داد با توجه به فعالیت های اقتصادی مان در این استان، کار باشگاه داماش را در استان گیلان آغاز کنیم.» روح الله قهرمانی چابک استاندار گیلان با حکم محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور در خرداد ماه سال 89 به سمت عضو هیئت مدیره منطقه آزاد انزلی منصوب شد.

    همکاری تمام قد استاندار گیلان با گسترش فعالیت های "م. الف خ" در این استان یکی از نشانه های نقش چهره های دولتی در چاق شدن این فعال اقتصادی ظرف مدت بسیار کوتاه 5 سال دارد. پنج سالی که در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی بسیاری از شرکت های دولتی به بخش خصوصی واگذار شد.

    "م. الف خ" نیز با استفاده از فرصت ایجاد شده و با یاری دست های پنهان به طرز شگفت انگیزی در فعالیت اقتصادی خود رشد کرد. تا در مرحله پایانی آن یعنی تاسیس بانک آریا دستش رو شد و بعد از گذشت زمانی کوتاه پرده بر افتاد و دم خروس اختلاس نمایان گردید. تا با این اتفاق چهره زشت فساد در نظام بانکی کشور نیز رو شود. به نظر می رسد با روشن شدن ابعاد دیگر فعالیت های اقتصادی "م. الف خ" و باند پر قدرتش باید منتظر افشای فساد در دیگر نهادهای کشور نیز بود.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. 2 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  9. #5
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    May 2010
    محل سکونت
    هرجاكه دل درآنجا خوش است
    نوشته ها
    6,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,716
    تشکر تشکر شده 
    6,742
    تشکر شده در
    2,981 پست
    حالت من : Khoshhal
    قدرت امتیاز دهی
    3163
    Array

    کیهان: اختلاس‌گران خودشان را لو دادند تا اعتماد مردم به نظام از بین برود

    روزنامه کیهان در ستون "كيهان و خوانندگان" از قول یکی از خوانندگان (قادري از تهران) نوشت:

    "با توجه به يادداشت چند روز قبل آقاي شريعتمداري در مورد اختلاس ميلياردي از بانك صادرات و اينكه چرا اختلاس كنندگان ردپايي از خود برجاي گذاشته اند، نظرم اين است كه آنها به طور عمد اقدام به جاي گذاشتن رد پاي خود هستند تا با كشف اين اختلاس به بزرگترين سرمايه نظام كه اعتماد مردم است صدمه وارد شود و اعتماد مردم سلب شود."
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    آرزو هایم را به باد میدهم ... مثل قاصدک ... شاید از کنارت عبور کنند ... عطرت را بگیرند و مثل یک جادو تبدیل به یک رویا شوند...


  10. 2 کاربر مقابل از tina عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  11. #6
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    پیش فرض

    سند تازه‌ای از « اختلاس بزرگ » منتشر شد
    آخرین نیوز: برخی مسئولان بانک صادرات در نامه نگاری داخلی در سال 88 به مسئولان عالی این بانک هشدار داده بودند که "پرداخت تسهیلات به گروه امیرمنصور آریا (متهم اصلی اختلاس 3 هزار میلیاردی) باعث بروز مشکلات عدیده برای بانک صادرات خواهد شد و هدف این گروه از گرفتن تسهیلات "جابجایی دیون" است.
    251008 PhotoA
    به گزارش فارس، بر اساس نامه‌ای که در مهرماه سال 88 بین مسئولان ارشد بانک صادرات رد و بدل شد، با اشاره به اینکه بانک صادرات خوزستان اقدام به اعطای تسهیلات به شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران ( امیر منصور آریا) در طی سال 88 کرده است، هشدار داده شد که " پرداخت تسهیلات به این گروه می تواند باعث بروز مشکلات متعدد برای بانک صادرات گردد."
    در این نامه به بدهی 6344 میلیارد ریالی گروه ملی صنعتی فولاد ایران و زیان انباشته 2073 میلیارد ریالی این گروه اشاره و تاکید شد که سهامدار عمده این گروه و مالک اصلی آن شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا است که 786 میلیارد ریال به شرکت ملی فولاد خوزستان، 407 میلیارد ریال به بانک ملی شعبه اهواز، 107 میلیارد ریال به بانک اقتصاد نوین و 250 میلیارد ریال به مجتمع فولاد مبارکه بدهکار است.
    در نامه داخلی بانک صادرت که در سال 88 تنظیم شد، با اشاره به درخواست تسهیلات 900 میلیارد تومانی گروه امیرمنصور آریا تاکید شد: علیرغم اینکه این شرکت از ساختار مالی بسیار نامطلوبی برخوردار است ولی بانک صادرات خوزستان با قبول اینکه نهایتاً نیاز مالی محاسبه شده برای تامین سرمایه در گردش این شرکت 121 میلیارد تومان است، در عبارتی عجیب عنوان می کند که "برنامه مدیریت جدید( گروه امیرمنصور آریا) بسیار متفاوت بوده و سرمایه در گردش زیادی می طلبد" و بدون اشاره به جزئیات برنامه های این گروه و صرفاً با این توجیه که گروه امیر منصور آریا مالک بیست و چند شرکت است، با درخواست وام شرکت که چند برابر نیاز محاسبه شده خود بانک است، موافقت می کند.
    در این نامه تصریح شد: با توجه به نیت واقعی شرکت ( جابجایی دیون) حتی المقدور از افزایش تعهدات شرکت نزد بانک صادرات ایران جلوگیری شود و در صورتی که اصراری از سوی مدیران محترم بانک در این زمینه وجود دارد، حتی المقدور نیازهای واقعی شرکت با لحاظ شرایطی تامین گردد.
    خبرگزاری فارس این سند را در اختیار دارد و در صورت لزوم منتشر خواهد کرد.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  12. کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/