رمان «كشتن مرغ مقلد» نوشته‌ي «هارپر لي» عنوان محبوب ترين رمان را در انگلستان به‌دست آورد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيش از 6000 نفر در شب جهاني كتاب در نظرسنجي محبوب‌ترين رمان شركت كردند و اين لقب را از ميان بيش از 8000 كتا ب به اثر معروف «هارپر لي» يعني «كشتن مرغ مقلد» اعطا كردند.
كتاب هارپر لي در اين نظرسنجي بزرگ آثار مطرحي چون «ارباب حلقه‌ها»ي «جي. آر. آر. تاكلين»‌، «بلندي‌هاي بادگير» به قلم «اميلي برونته» و «غرور و تعصب» شاهكار «جين آستين» را شكست داد.
در اين رتبه‌بندي اثر آستين با 521 راي مقام دوم را كسب كرد. اين در حالي است كه اين كتاب در سال 2007 رتبه‌ي اول را داشت.
مجموعا 676 نفر «كشتن مرغ مقلد» را بهترين كتاب براي خواندن، قرض و هديه دادن دانستند.
هارپر لي در سال 1960 با كتاب «كشتن مرغ مقلد» كه با موضوع نژادپرستي نوشته شده است، جايزه‌ي معتبر ادبي «پوليتزر» را به دست آورد. وي همچنين با نوشتن اين كتاب و به خاطر تلاش‌هايش در زمينه‌ي ادبي، مدال آزادي رياست ‌جمهوري آمريكا را در سال 2007 دريافت كرد.
از زمان اولين انتشار تاکنون، بيش از 30 ميليون نسخه از اين کتاب به فروش رفته و به بيش از 40 زبان بين‌المللي ترجمه شده است.
اين رمان از زبان دختري به نام «اسکات فينچ» روايت مي‌شود که دختر وکيل سفيدپوستي به نام «اتيکاس فينچ» است که دفاع از جوان سياه‌پوستي به نام «تام رابينسون» را که به اتهام نارواي تجاوز به يک دختر سفيدپوست در شهر کوچکي به نام «ميکوم» آلاباما محاکمه مي‌شود، به عهده مي‌گيرد. مردم اين شهر در رمان، مردمي خودپسند و نژادپرست معرفي شده‌اند.
تم اصلي رمان معصوميت و قرباني ‌شدن آن در برابر بي‌عدالتي و تعصب‌نژادي است و عنوان آن برگرفته از صحنه‌اي است که در آن «اتيکاس» تفنگ بادي‌اي به عنوان هديه کريسمس براي فرزندانش مي‌خرد و از آنها مي‌خواهد که به خاطر داشته باشند که هيچ‌گاه به مرغ مقلد شليک نکنند، چون کشتن مرغ مقلد «گناه» است.
در سال 1962 ميلادي، «رابرت موليگان» كارگردان سرشناس هاليودي فيلمي را با همين نام به اقتباس از اين اثر ادبي ساخت. در نظرخواهي‌هاي عمومي، همواره از فيلم «کشتن مرغ مقلد» به‌عنوان يکي از محبوب‌ترين فيلم‌هاي تمام عمر تماشاگران سينما نام برده مي‌شود. اين نويسنده‌ي آمريكايي جوايز ادبي بسياري را به خود اختصاص داده، اما همواره از سخنراني كردن خودداري كرده است.
از ديگر آثار هارپر لي مي‌توان به «عشق ـ به تعبير ديگر»، «كريسمس براي من» و «وقتي كودكان آمريكا را كشف كردند» اشاره كرد.
رمان مدرن كودك «ماركوس زوساك» به نام «دزد كتاب» در رتبه‌ي سوم نشست و پس از آن «شارلوت برونته» با «جين اير» در مقام چهارم نشست. مقام پنجم را نيز «آدري نيفنگر» با «همسر مسافر زمان» به‌دست آورد.
فهرست 10 كتاب برتر امسال انگلستان با قرار گرفتن «ارباب حلقه‌ها»ي تالكين به فهرستي تركيبي از رمان‌هاي كلاسيك و مدرن تبديل شد.
رمان‌هاي «کتاب راهنماي مسافران کهکشان» نوشته‌ي داگلاس آدامز، «بلندي‌هاي بادگير» اميلي برونته، ‌«ربكا» اثر ماندگار دافنه دو موريه و «بادبادك‌باز» نوشته‌ي خالد حسيني نيز رتبه‌ي ششم تا دهم اين فهرست را كسب كردند.
رمان «خدايان آمريكايي» از نوشته‌هاي پرفروش «نيل گيمن»، تنها با تفاضل شش راي، مقام يازدهم را دريافت كرد.
اين در حالي است كه رمان‌هاي معروف «هزار خورشيد تابان»، اثري ديگر از «خالد حسيني»، و هفت‌گانه‌ي «هري پاتر» تنها يك راي از «خدايان آمريكايي» كم داشتند.
به نوشته‌ي روزنامه‌ي گاردين‌، 100 رمان محبوب انگلستان در گروهي متشكل از «تريسي شواليه» ،‌«دوروتي كومسون»، كتابخانه‌داران‌، كتابفروشان معروف و روزنامه‌نگاران مورد بررسي قرار مي‌گيرند.
اين هيات داوري فهرست 25 عنوان برتر را در 12 اكتبر (20 مهرماه) اعلام مي‌كند. 25 كتاب منتخب در شب جهاني كتاب سال آينده (23 آوريل برابر 4 ارديبهشت 91) به صورت رايگان به مردم اهدا مي‌شوند.