يك دانشمند فيزيك فضايي هشدار داده كه در پي افزايش فعاليت خورشيد ممكن است ميليونها ذره خورشيدي به سوي زمين فرود آمده و امنيت هواپيماها و مسافران آنها را مورد تهديد قرار دهد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مايك لاكوود، استاد فيزيك فضاي دانشگاه ريدينگ مدعي شده است كه تغييرات در فعاليت خورشيدي ميتواند خطر آسيب سرطاني را در سلولهاي مسافران هواپيماها كه از روي قطبها ميگذرند، افزايش دهد.
به گفته لاكوود، افرادي كه به طور منظم از پروازهاي طولانيمدت استفاده ميكنند، بيشتر در معرض آسيبهاي تابش خورشيدي قرار دارند.
اين استاد دانشگاه ريدينگ، بر اين گفته پافشاري كرده كه قصد ايجاد وحشت نداشته؛ اما مردم بايد از اين خطرات بالقوه براي سلامتي خود آگاه باشند.
هشدار وي بيشتر بر تغييرات موجود در فعاليت ميدان مغناطيسي آشفته خورشيد تمركز دارد.
اين علائم، نشاندهنده آن است كه ما در حال خروج از يك دوره پر فعاليت 10 ساله فعاليت خورشيدي هستيم كه در آن خورشيد با دهها لكه خورشيدي و نقاط تيره پوشيده شده و جرقههاي بزرگ و گازهاي پرحرارت به اندازه سيارات را به خارج پرتاب ميكند.
دوره ميان اين فعاليت و دوره سكوت، بسيار پر خطر است، چرا كه طي آن ذرات خطرناك درون ابرهاي گازي خارج شده از خورشيد به سوي زمين خواهند آمد.
در حالت خطرناك، اين اشعهها ميتوانند منجر به توليد سلولهاي سرطاني در بدن انسان شوند.
به گفته لاكوود، ميدان مغناطيسي زمين، جلو بسياري از اين اشعهها را ميگيرد؛ اما افرادي كه در ارتفاعات نزديك قطبها پرواز ميكنند ممكن است در معرض خطر باشند.
منبع: ايسنا
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)