متخصصان روانپزشکی در بیمارستان ماساچوست در بوستون امریکا طی مطالعات جدید خود دریافته اند که انجام مدیتیشن به طور منظم می تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و این تاثیر سودمند ظرف چند ماه پس از آغاز مدیتیشن بروز می کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از واشنگتن پست ، این پزشکان در مطالعات خود شرایط ۱۶ داوطلب را دنبال کردند که در جلسات کاهش استرس با کمک تمرینات تمرکز ذهنی شرکت کرده بودند.
هشت هفته بعد، اسکن های ام آر آی از مغز این شرکت کنندگان نشان داد که میزان تراکم ماده خاکستری در نواحی از مغز این اشخاص که با یادگیری، حافظه، احساس همدردی و محبت و احساس تعادل احساسی در ارتباط است در مقایسه با گروه کنترل به میزان قابل توجهی رشد کرده و افزایش پیدا کرده است.
تمریناتی که این افراد انجام می دادند شامل تمرینات آرام سازی (رلکسیشن) و حرکات کششی ساده حدود ۳۰ دقیقه در روز بود.
دکتر سارا لازا کارشناس رواشناسی در دانشکده پزشکی هاروارد در این باره می گوید: ما برای اولین بار مطمئن شدیم که وقتی افراد بعد از انجام این تمرینات اظهار می کنند که حالشان بهتر است و دیگر استرس ندارند، این تغییر فقط یک اظهار لفظی نیست، بلکه واقعا دلیل بیولوژیکی دارد و در بدن و مغز فرد تغییر محسوس فیزیکی ایجاد می شود که نتیجه آن احساس استرس کمتر و حال بهتر است.
از سوی دیگر، دکتر گری کاپلان، رییس مرکز طب انسجامی کاپلان در مک لین در همین رابطه تاکید کرد: بیمارانی که این توصیه مبنی بر انجام تمرینات مدیتیشن را دنبال می کنند، عموما کیفیت خواب بهتری دارند، کمتر احساس درد می کنند و کمتر نیز دچار حالت اضطراب و افسردگی می شوند. به طور کلی این افراد احساس قوی تر و بهتری از سلامتی دارند
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)