ماهي دودي،كباب سوخته وجويدن «ناس»عامل شيوع سرطان‌هاي دستگاه گوارش
رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي گفت: بر اساس نتايج پژوهشهاي اخير، خاك برخي مناطق ايران حاوي عناصري است كه باعث ابتلا به سرطان مي‌شود البته اين عناصر هنوز به طور دقيق شناسايي نشده‌اند.
دكتر ايرج خسرونيا در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: در شمال ايران، سرطان‌هاي دستگاه گوارش شيوع بيشتري پيدا كرده است. اين امر از مصرف بيشتر برخي غذاها مانند ماهي دودي، كباب سوخته، كنسرو و رواج بعضي عادات مانند استعمال دخانيات و جويدن «ناس» ميان ساكنان اين منطقه نشات مي‌گيرد.

وي با بيان اينكه متاسفانه برخي بيماران مدتها مبتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش هستند بدون آن كه از آن اطلاع داشته باشند، گفت: آگاهي از علايم سرطان‌هاي دستگاه گوارش اهميت زيادي دارد. استفراغ خوني و دفع خون از علايم سرطان معده و مري است و نيز دفع خون، لاغري، ضعف عمومي و بي‌حالي از علايم سرطان روده بزرگ است.

رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي در ادامه اظهار كرد: اگر بتوان سرطان دستگاه گوارش را در مراحل اوليه تشخيص داد، مي‌توان به درمان آن اميدوار بود ولي متاسفانه بيشتر بيماران زماني به پزشك مراجعه مي‌كنند كه سرطان به اندامهاي ديگر آنان سرايت كرده است.

خسرونيا در پايان درباره شايع‌ترين سرطان‌ها در ايران گفت: سرطانهاي مري، معده، روده، دستگاه تنفسي، خون، پستان، پروستات و تخمدانها در ايران شايع‌تر از سرطانهاي ديگر هستند. البته متاسفانه هيچ آمار دقيقي درباره مبتلايان به سرطانهايي مانند سرطانهاي مري و معده در ايران وجود ندارد. با اين حال10 درصد از مبتلايان به زخم مري و معده كه به پزشك مراجعه مي‌كنند، احتمال دارد به سرطان مري و معده مبتلا باشند.