با گذشت نسلها این سیستم مبارزه ای محلی در نزد عامه مردم تحت عنوان آرنیس دمانو شناخته ، زنده نگهداشته و به نسلهای بعد سپرده شد.
هنگامیكه حكومت استعماری اسپانیائیها در سال 1989 میلادی به پایان رسیده و زمام امور به دست آمریكائیها سپرده شد ، ممنوعیت تمرین آرنیس دمانو لغو گردید. با وجود اینكه رقابتهای این رشته ورزشی در تعطیلات عمومی و بصورت آزاد برگزار می گردیدند ، هنوز اساتید این فن از آموزش عمومی تكنیكهای آن خودداری می كردند و آرنیس در غالب یك هنر سری باقی ماند.
با گذشت سالها مبارزات فراوانی انجام شد ، چرا كه آن زمان ژاپنیها بر علیه فیلیپین اعلام جنگ كرده وبه حریم آن كشور ***** نمودند و تعداد زیادی از فیلیپینیها در كنار آمریكائیها درگیرجنگهای تن به تن و چریكین شدند.
شواهدی دال بر این وجود دارد كه در موارد متعددی ، افراد زندگی خود را مرهون آموزش های آرنیس دمانو بوده اند. سلاح رسمی آنها كارد سنگین و بزرگی بود كه به سلاح سنتی آنها یعنی ساطور شباهت داشت و حكایت از آن می نمود كه آنها توانسته اند در خلال مبارزات انجام شده در یك دوره زمانی طولانی تكنیكهای مبارزه خود را اصلاح كنند . بعد از جنگ فیلیپینیها به خشونت خود ادامه دادند تا جائیكه در سال 1967 شهر سان چوان اولین مكانی بود كه ممنوعیت استفاده از نانچكو در آن اعمال شد و در سپتامبر 1972 بود كه رئیس جمهور توانست با اعمال قوانین نظامی به استفاده مخالفین از سلاحهای گرم ، چاقو و دیگر سلاحهای كشنده خاتمه دهد.
پس از جنگ بسیاری از فیلیپینیها به ایالت متحده مهاجرت كردند و آرنیس دمانو را نیز به آنجا بردند ، و به دلیل اقامت تعداد زیادی از آنها در ایالات هاوایی ، استاكتون و كالیفرنیا ، این مناطق مبداء گسترش آرنیس دمانو (اسكریما) در صحنه هنرهای رزمی آمریكائی گردیدند.
بنا به عقیده بسیاری از رزمی كاران ، گسترش بسیار سریع اسكریما در جهان مدیون بروسلی فقید می باشد چرا كه او با نمایش چوبهای فیلیپینی در فیلمهای اژدها وارد می شود و بازی با مرگ ، هنر رزمی دیر پای اسكریما را در اذهان عمومی زنده كرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)