1043448 PhotoA

پس از انصراف تیم ملی فوتبال بانوان از مسابقات مرحله دوم مقدماتی المپیک لندن به دلیل مخالفت فیفا با پوشش بانوان ایرانی، بحث‌های زیادی از عدم حضور همیشگی ملی‌پوشان در مسابقات رسمی مطرح شد که نگرانی‌های زیادی را بین بانوانی که فوتبال را به عنوان رشته اصلی خود انتخاب کرده بودند، به وجود آورد.
بانوان فوتبالیست گرچه روی کاغذ شانس زیادی برای صعود از مرحله دوم نداشتند اما با فکر خلق شگفتی راهی اردن شده بودند.
وقتی ناظر بحرینی آب پاکی را روی دست مسئولان تیم ریخت و اعلام کرد به هیچ وجه اجازه بازی کردن به بانوان ایرانی با این پوشش را نمی‌دهد، بازیکنان ایران که به شدت از این اقدام شوکه شده بودند با گریه مسابقات را ترک کردند.
آنها بعد از حضور در ایران برای آنکه اتفاق رخ داده فراموش نشود و ماجرای مخالفت فیفا با حجاب آنها در میان سیل اخبار ورزشی گم نشود، با حضور در فدراسیون و کمیته ملی المپیک خواستار حمایت و پیگیری بیشتر مسئولان شدند.
گرچه از قبل هم می‌شد پیش‌بینی کرد که پیگیری‌ها به بازگشت دوباره ایران به مرحله دوم مسابقات و امکان حضور در المپیک منجر نخواهد نشد اما این‌بار مسئله اصلی، بحث حضور بانوان در تمام مسابقات رسمی که زیر نظر فدراسیون جهانی فوتبال برگزار می‌شد، بود که اگر فیفا از موضع خود کوتاه نیاید، بانوان برای حضور در این میدان‌ها برای همیشه مشکل خواهند داشت.
این اتفاق برای گروهی که برای معرفی خود به دنیا به عنوان یک تیم فوتبال مسلمان و محجبه نیاز به کسب مجوز فیفا و حضور در میادین بین‌المللی دارند، اتفاق خوشایندی نخواهد بود.
* تأکید بلاتر بر برطرف کردن مشکلات پوشش بانوان
چندی پیش فریده شجاعی با شرکت در جلسه‌ای که به میزبانی آلمان در جام جهانی فوتبال بانوان تشکیل شد، از بلاتر خواستار حضور ملی‌پوشان در میادین رسمی و جهانی شد.
بلاتر نیز اعلام کرد که مطابق با آیین‌نامه فیفا، بانوان ایرانی با این نوع پوشش نمی‌توانند در مسابقات حاضر شوند. وی پس از اصرار نمایندگان ایران درخواست کرد تا فدراسیون فوتبال لباس جدیدی را طراحی کرده و برای فیفا بفرستد تا با بررسی این لباس در خصوص حضور ایرانیان تصمیم‌گیری شود.
نکته قابل توجه این است که لباسی که بانوان با آن در مسابقات سنگاپور حاضر شدند با پوشش تيم در رقابت‌های مرحله دوم مقدماتی المپیک متفاوت بود و همین مسئله باعث مخالفت فیفا با حجاب ملی‌پوشان شد.
* جریمه نقدی است اما مقدار آن اعلام نمی‌شود
پس از بازگشت بانوان از اردن، مسلما فیفا جریمه‌ای را برای فدراسیون ایران به دلیل انصراف از مسابقات در نظر می‌گرفت اما ترس همه از این بود که شاید فیفا تیم بانوان ایران را با محرومیت هم مواجه کند که این دیگر اتفاقی بسیار تلخ به شمار می‌رفت.
سرانجام با استخدام یک وکیل برای حمایت از تیم ملی، فیفا تنها به جریمه نقدی کفایت کرد اما با وجود پیگیری خبرنگاران فارس از کمیته بانوان و کمیته امور بین‌المللی فدراسیون فوتبال، میزان این جریمه اعلام نشد.
* طراحی لباس جدید در دستور کار فدراسیون
فدراسیون فوتبال با برگزاری جلسات متعدد با طراحان مختلف در پی طراحی لباسی است که هم شأن بانوی ایرانی در آن حفظ شود و هم بتواند موافقت فیفا را جلب کند. طراحی لباس در دست اجرا است و هنوز تکمیل نشده است.
* حضور بانوان در مسابقات غرب آسیا با پوشش قبلی
مسابقات غرب آسیا از 9 تا 19 مهر در ابوظبی برگزار خواهد شد و طبق گفته شجاعی بانوان ایرانی می‌توانند با همان پوشش قبلی خود در این رقابت‌ها حاضر شوند، چرا که تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات غرب آسیا مسلمان هستند و مشکلی با پوشش بانوان ایرانی ندارند.
* 3 دوره حضور و 2 نایب‌قهرمانی
تیم ملی فوتبال بانوان ایران در 3 دوره برگزاری رقابت‌های غرب آسیا توانسته است با مربیگری شهرزاد مظفر 2 عنوان نایب‌قهرمانی را از آن خود کند.
در سومین سال برگزاری (اسفند 88) مسابقات با توجه به قهرمانی تیم ملوان بندر انزلی در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال، کمیته بانوان فدراسیون این تیم را برای حضور در رقابت‌های غرب آسیا انتخاب کرد.
این انتخاب درحالی صورت گرفت که بنا به نظر علی کفاشیان، به جای تیم ملی فوتبال که فعالیت چندانی نداشت ملوان با ترکیبی از بازیکنان خودی و بازیکنان سابق تیم ملی راهی ابوظبی محل برگزاری مسابقات غرب آسیا شد و با کسب نتایج ضعیف در همان مرحله مقدماتی از دور رقابت‌ها کنار رفت. هدایت این تیم را مریم ایراندوست بر عهده داشت که هم‌اکنون هدایت ملی‌پوشان نیز بر عهده وی است.
مهرماه امسال نیز تیم ایران در شرایطی به مسابقات اعزام می‌شود که از 5 شهریور نخستین اردوی ملی‌پوشان آغاز خواهد شد و فرصتی برای برگزاری دیدار دوستانه و تدارکاتی با دیگر کشورها برای بانوان وجود ندارد.
بعد از شوکی که به دلیل مخالفت فیفا با پوشش ملي‌پوشان در اردن به تیم وارد شد و نداشتن بازی تدارکاتی و فاصله کمی که کادر فنی برای آماده ساختن بازیکنان تا اعزام به مسابقات غرب آسیا پیش رو دارد، نمی‌توان پیش‌بینی کرد چه سرنوشتی در انتظار بانوان ایرانی است.
اردن با کسب 2 قهرمانی رکورددار مسابقات است و امارات نیز یک عنوان قهرمانی را در کارنامه خود دارد اما ملی‌پوشان ایرانی تاکنون نتوانسته‌اند بر سکوی نخست قرار بگیرند.
* لزوم سرعت عمل در طراحي لباس تيم ملي فوتبال بانوان
به نظر می‌رسد با برگزاری اردوهای متمرکز و شاید با جذب مربی خارجی که شجاعی تأکید زیادی روی آن دارد، بتوان به موفقیت‌های بانوان در آینده امیدوار بود، اما بیش از هر چیزی به نظر می‌رسد کمیته بانوان فدراسیون فوتبال باید در طراحی لباس جدید تیم و ارسال آن به فیفا سرعت عمل بیشتری داشته باشد تا به این شکل از ابهامات موجود در مورد فعالیت تیم و حضورش در مسابقات جهانی برطرف شود.
برطرف شدن این موضوع و کسب مجوز همیشگی و بدون اما و اگر، برای حضور در مسابقات رسمی قطعاً تأثیر زیادی در میزان حمایت از لیگ بانوان و استقبال اسپانسرها از این رقابت‌ها خواهد داشت.
انتظار می‌رود وزارت ورزش نیز همگام با فدراسیون فوتبال و کمیته بانوان، در راه حل و برطرف شدن این موضوع اقدام کند.