به گزارش خبرگزاری مهر، چندین ماه پس از مرگ مریخ نورد "روح"، دو قلوی این مریخ نورد که تا کنون از شرایط دشوار سیاره مریخ جان سالم به در برده خود را به حاشیه حفره ای بزرگ بر روی سطح سیاره رساند تا دور جدیدی از اکتشافات را در این منطقه آغاز کند.
دستورهای نهایی برای رانده شدن فرصت به سوی حفره 22 کیلومتری "اندیور" که در نزدیکی استوای مریخی قرار داشته و به نظر آخرین مقصد فرصت خواهد بود، از زمین به سوی این مریخ نورد ارسال شد و انتظار می رود این کاوشگر تا پایان روز 10 آگوست خود را به لبه حفره برساند.
رسیدن به این نقطه از مریخ در این پروژه که با ارسال تصاویر رنگی از مناظر مریخی و کشفهای دقیق جغرافیایی از گذشته گرم و مرطوب مریخ شگفتی همگان را بر انگیخت، حس ماجراجویی تازه ای را تزریق کرده است. روح و فرصت، دو مریخ نورد ناسا در سال 2004 با کمک چتر نجات در دو نقطه متقابل یکدیگر در مریخ فرود آمدند تا ماموریتی سه ماهه را به پایان برسانند اما هر دو تا مدتی فراتر از حد انتظار به فعالیتهای مریخی خود ادامه دادند.
حاشیه حفره اندیور مقصد نهایی "فرصت"
سفر روح در ماه می و با ناموفق ماندن تلاشهای ناسا برای برقراری ارتباط با این کاوشگر به پایان رسید. روح برای یک سال در میان شنها گیر افتاده بود و هیچ پیامی از جانب آن دریافت نمی شد. فرصت از سال 2008 تا به امروز در حال راندن در میان سرزمینهای مریخی است تا خود را به این حفره برساند، البته گاه و بی گاه برای آزمایش بر روی سنگها و خاک توقفهایی نیز داشته است.
تصویری شبیه سازی شده از فرصت بر روی مریخ
فرصت در اوایل سال 2009 به حاشیه رو به بالای این منطقه رسید. در آن زمان دانشمندان از اینکه فرصت می تواند تمامی این مسیر پر شیب را طی کند تردید داشتند. طی کردن این مسافت 11 کیلومتری دو سال به طول انجامید. فرصت که به منظور محافظت از چرخهای جلویی به صورت وارونه سراشیبی را بالا می رفت به دلیل موانع خطرناکی که بر سر راه داشت، قدرت سریعتر حرکت کردن را نداشت.
تصویری از لحظه فرود فرصت بر روی مریخ
بر اساس گزارش دیلی میل، محققان حفره اندیور را یکی از مهمترین هدفهای علمی بر روی مریخ می دانند. این حفره چهارمین حفره ای است که فرصت آن را مطالعه خواهد کرد و رسوبات به شدت قدیمی درون آن را مورد بررسی قرار خواهد داد.
منظره ای حاشیه حفره اندیور که هفته گذشته توسط فرصت به ثبت رسیده است
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)