آموزش فتوشاپ درس سیزدهم، Layer Styles در فتوشاپ
در فتوشاپ می توان افکت هایی به لایه ها اضافه نمود که به طور خودکار تغییراتی در لایه ایجاد می کنند. ترکیب افکت ها روی هر لایه Layer Style یا حالت لایه نامیده می شود. در این درس به شما آموزش داده می شود چگونه از آنها استفاده کنید و layer style های مورد نظر خود را روی تصویر اعمال کنید.
Layer Style چیست؟
نکته: اگر سعی در پیدا کردن راه ها و چگونگی نصب Layer Style ها هستید به آموزش فوق مراجعه کنید. Installing Layer Styles in Photoshop یا نصب Layer Styles در فتوشاپ.
Layer Style ها جلوه های ویژه ای هستند که با سرعت و به آسانی می وان آنها را روی لایه ها در فتوشاپ اعمال کرد تا به طور قابل ملاحظه ای ظاهر هر چیز را در کمترین زمان تغییر دهد. آنها یا به طور از قبل تنظیم شده، یا به صورت Layer Style های دست ساز وجود دارند که کاربر آنها را ایجاد و برای استفاده های بعدی خود ذخیره نموده است.
یکی از خصوصیات مفید Layer Style ها این است که رابطه نزدیکی با محتوای لایه (layer contents) دارد. از آنجایی که style در اصل یک موجودیت یا خصیصه مجزاست که فقط با لایه ارتباط پیدا می کند، به طور پی در پی خود را با تغییرات محتوا یعنی هر نوع ویرایش یا انتقالی که در محتوا صورت می گیرد، هماهنگ یا update می کند.بعلاوه، جلوه ها بعد از اعمال شدن به آسانی می توانند تنظیم و هماهنگ شوند.
متنی که در زیر مشاهده می کنید قبل و بعد از اعمال layer styles را نمایش می دهد
کاربرد از Layer Style های از قبل تنظیم شده یا Presets
نسخه جدید فتوشاپ با تعداد قابل توجهی از Layer Style های از قبل تنظیم شده که از طریق پالت Style قابل دسترسی است (Window > Styles) بازگشت. برای اعمال کردن یک Layer Style، لایه
ای که می خواهید روی آن کار کنید را انتخاب کنید، سپس Layer Style مورد نظر را انتخاب نمایید.
بعد از به کار بردن Layer Style،افکت های اعمال شده در لایه را می توان در پالت لایه ها دید، تنظیم نمود و غیر فعال کرد. لایه ها با افکت اعمال شده روی آنها یک آیکن'f' خواهند داشت برای باز یا بسته
شدن لیست افکت ها باید روی فلش کوچکی که در سمت راست این آیکن قرار دارد کلیک کنید.
وقتی یک افکت در زیر لایه ایجاد می شود، می توانید با کلیک روی آیکن چشم هر یک از افکت هایی را که لازم ندارید، غیر فعال یا مخفی کنید. این افکت ها درست مثل یک لایه، می توانند مجددا قابل مشاهده یا فعال شوند فقط کافیست روی قسمت سفید (جایی که چشم قرار داشت) کلیک کنید.
ایجاد تغییرات سریع
با دوبار کلیک کردن روی آیکن f، پنجره Layer Style Options باز می شود و شما می توانید style لایه ها را سریعا تغییر دهید. از همین جا می توانید تنظیمات مورد نیاز را به صورت دستی وارد کنید.
ساخت افکت و Style
برای اضافه کردن افکت و style لایه ها، به Layer > Layer Style > Blending Options بروید و یا روی لایه کلیک راست کنید و گزینه Blending Options را انتخاب نمایید. با این کار یک پنجره تنظیمات Layer Style باز خواهد شد.
A. لیستی از Style های از قبل تنظیم شده و آماده (Style Presets)
B. افکت ها (Effects): شامل افکت های گوناگونی است که می توان از آنها در layer style استفاده کرد. به این نکته توجه کنید که، با کلیک کردن روی نام هر کدام از افکت ها، آن افکت فعال و گزینه هایی برای هر کدام از آنها ظاهر می شود.
C. گزینه ها (Options) و تنظیمات (Settings): وقتی که تیک هر یک از افکت ها زده شده است، گزینه های آن هم در این قسمت نمایش داده می شود. وقتی Blending Options انتخاب شده است،
تنظیماتی مانند Opacity و Fill و سایر گزینه ها به نمایش در می آیند.
D. پیش نمایش Layer Style Preview: یک صفحه پیش نمایش از Layer Style.
افکت ها (B) را می توان با زدن تیک آنها، فعال یا با برداشتن تیک غیرفعال نمود. برای ویرایش یک افکت، لازم است روی نام آن کلیک کنید نه روی checkbox. تنظیمات افکت ها در قسمت Options
یعنی قسمت (C) در تصویر بالا نمایش داده می شوند. برای اعمال افکت ها و گزینه های مورد نظر، بعد از ایجاد تغییرات روی کلید OK کلیک کنید.
انواع افکت های لایه:
Style ها را می توان با افکت های زیر ایجاد کرد:
Drop Shadow- یک سایه پشت محتوای لایه ایجاد می کند.
Inner Shadow- سایه ای روی محتوای لایه ایجاد می کند.
Outer Glow- یک درخشندگی یا براقی در پشت محتوای لایه ایجاد می کند. نمی تواند مانند Drop Shadow فاصله ایحاد کند.
Inner Glow- روی محتوای لایه را درخشان می کند. این افکت نیز نمی تواند مانند inner shadow بین درخشندگی و تصویر فاصله ایجاد کند.
Bevel and Emboss- برای ایجاد highlight های منحصر به فرد و افکت سایه روی محتوای لایه بکار برده می شود.
Satin- به محتوای لایه جلا می دهد و آن را مانند یک سطح صاف و صیقلی می کند.
Color Overlay- محتوای لایه را با رنگ ساده و یک دست، رنگ می کند.
Gradient Overlay- محتوای لایه را با یک صیف رنگ یا گرادیانت، رنگ می کند.
Pattern Overlay- محتوای لایه را با یک الگو یا Pattern رنگ می پوشاند.
Stroke- با استفاده از یک رنگ یک دست،گرادیانت و یا الگو، خطی در اطراف یا محیط محتوای لایه ایجاد می کند.
این تمرین را انجام دهید!
اجازه دهید برای اینکه بفهمیم چقدر از این آموزش مهارت کسب کرده ایم آن را امتحان کنیم. قصد ما آزمودن توانایی هایمان در ایجاد یک layer style برا روی یک متن است. ابتدا یک سند یا فایل جدید در
فتوشاپ ایجاد می کنیم و با استفاده از ابزار Type متن بزرگی به رنگ سیاه تایپ می کنیم.
روی لایه text کلیک راست کرده و گزینه Blending Options را انتخاب می کنیم.
در ابتدا می خواهیم یک Drop Shadow به لایه اضافه کنیم. گزینه Drop Shadow را فعال و روی آن کلیک کنید تا تنظیمات مربوطه ظاهر شود سپس تنظیمات زیر را اعمال نمایید.
همین طور که در حال اعمال تنظیمات هستید، باید قادر باشید تغییرات ایجاد شده روی سند اصلی را ببینید. نگاه کردن به سند وقتی در حال انجام تغییرات هستید به شما کمک می کند تا مدیریت بهتری در تنظیمات داشته باشید و تعیین کنید چه موقع تغییر کاربردی تر و بهتر است.
شما باید با بیشتر این slider ها و انواع تنظیمات آن در قسمت آموزش Palette ها آشنا شده باشید. گزینه Angle ممکن است برای شما نا آشنا باشد، اما کار کردن با آن بسیار ساده است. شما هم می توانید یک مقدار عددی برای آن وارد کنید و هم با کلیک ماوس روی آیکن چرخ مانند، آن را تنظیم نمایید. این کار را ادامه دهید تا به تنیجه مطلوب دست پیدا کنید.
حالا اجازه دهید یک افکت Bevel and Emboss اضافه کنیم. در این مرحله قصد داریم یک برجستگی (Bevel) که مناسب با تصویر باشد ایجاد کنیم می بینید که در همین زمان متنی که ایجاد کرده بودیم
برجسته تر شد.تنظیمات زیر را استفاده نمایید.
در واقع هیچ چیزی اینجا جدید نیست. ممکن است بخواهید برای درک بهتر مطالب و تنظیمات متفاوت، چیزهایی را که در بالا به آن اشاره شد را تجربه کنید، همه اینها به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
در این مرحله قصد داریم یک Gradient Overlay اضافه کنیم.
به طور پیش فرض، Gradient Overlay از یک گرادیانت یا طیف رنگ Foreground یا زمینه به Background یا پس زمینه تشکیل شده است که دقیقا چیزی نیست که ما به دنبال آن هستیم ( مگر اینکهما رنگ زمینه و پس زمینه را در فتوشاپ مخصوصا برای این مرحله نصب کرده باشیم ). مشکلی نیست، زیرا می توانیم به راحتی نمودار را با توجه به شکل زیر تنظیم کنیم.
روی گرادیانتی که در پنجره Gradient Picker نشان داده شده کلیک کنید ( روی طیف از سیاه به سفید). با این کار یک ویرایشگر گرادیانت یا Gradient Editor ظاهر خواهد شد. از Gradient Editor،
شما هم می توانید یک گرادیانت از قبل تنظیم شده را انتخاب کنید و هم می توانید مطابق با سلیقه خود یک گرادیانت جدید ایجاد نمایید. پایین ویرایشگر، گرادیانتی که در حال حاضر اعمال شده همـــراه با Opacity Stops (مشخص می کند میزان تیــــرگی گرادیانت در یک نقطه خاص چگونه است) و Color Stops (مشخص می کند کدام یک از رنگ ها در گرادیانت استفاده شده است) قرار دارد. ما می
توانیم stops ها را اضافه، کم و حتی مکان آنها را تغییر دهیم. برای انجام این کار روی یک نقطه از گرادیانت مثلا در زیر یا بالای آن و یا روی خود stop ها کلیک می کنیم.
قصد ما فقط تغییر stop های رنگی است که در حال استفاده است. روی اولین color stop کلیک کنید و کد 50a2e7 # را وارد کنید، سپس روی stop سمت راست کلیک کنید و کد 75cefc # را وارد نمایید.
روی کلید OK کلیک نمایید تا گرادیانت اعمال شود.
حالا روی OK کلیک کنید تا layer style که ایجاد کردید، اعمال شود.
تبریک می گویم. شما از این لحظه به جمع هنرمندان آموزش دیده و خبره افکت های لایه و layer style اضافه شدید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)