آموزش فتوشاپ درس دوازدهم، فیلترها در فتوشاپ
فیلترها برای تغییر ظاهر یا منظر تصاویر، لایه ها یا نواحی انتخاب شده در فتوشاپ بکار می رود. در این آموزش تعدادی از فیلترهای متداول به شما معرفی و نشان داده می شود که چگونه از می توانید از آنها استفاده کنید.
کارکرد فیلتر ها در فتوشاپ شبیه اضافه کردن جلوه های ویژه به فیلم ها هستند، کاربرد آنها آسان است ولی جایگاه مخصوص خود را در طراحی دارند.
راههای متعددی برای استفاده خلاقانه از فیلترها وجود دارد، بنابراین یادگیری کاربرد آنها یکی از ازرشمندترین مهارت ها در فتوشاپ است.
انتخاب فیلترها از Filter Gallery
Filter Gallery در فتوشاپ اساسا یک منبع قابل توجه در فتوشاپ برای کار با فیلترها است در سند شماست. در Filter Gallery، شما می توانید تعداد زیادی فیلتر مشاهده کرده و یکی از آنها را انتخاب و روی تصویر اعمال کنید یا آنها را روی هم قرار دهید مانند لایه ها. با رفتن به Filter > Filter Gallery شما می توانید پنجره Filter Gallery را ببینید.
اینجا یک تصویر از Filter Gallery نمایش داده شده است:
معرفی Filter Gallery
A. پیش نمایش فیلتر Filter Preview
B. لیست فیلترها (Filter List): توجه می توانید با کلیک کردن روی آیکن فلش که در بالای سمت راست لیست قرار دارد ، آنرا فعال یعنی طوری که قابل دیدن باشد و یا مخفی کنید.
C. فیلتری که در حال حاضر در حال استفاده کردن از آن می باشید.
D. تنظیمات فیلتر Filter Options
E. لایه های افکت Effect Layers
F. آیکن ساخت لایه افکت جدید/ آیکن پاک کردن لایه افکت (New / Delete Effect Layer)
لایه های افکت فیلتر دقیقا مانند فیلترهای معمولی در فتوشاپ کار می کنند و می توان برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر،آنها را drag و کرد و در بالای بقیه لایه ها قرار داد.
اعمال یک فیلتر روی تصویر ازطریق گالری کار خیلی آسانی است. روی یک فیلتر کلیک کنید، تنظیمات آنرا مطابق سلیقه خود تغییر دهید و سپس کلید OK را بزنید تا فیلتر روی تصویر اعمال شود.برای قرار دادن چند فیلتر روی یکدیگر، فقط کافیست روی کلید New Effect Layer یا قسمت F در شکل بالا کلیک کنید و یک فیلتر جدید انتخاب کنید. برای بازشدن لیست فیلترها باید روی folder که در کنار نام فیلتر قرار دارد کلیک کنید.
دسترسی سریع به فیلترها
Filter Gallery تنها یک جستجوگر است. اگر شما دقیقا می دانید از چه فیلتری می خواهید استفاده کنید، می توانید مستقیما آن را از Filter menu (منوی فیلتر) در اختیار داشته باشید تا در کارتان از سرعت بالایی برخودار باشید.
کاربرد سایر فیلترها
همه فیلترهای فتوشاپ در Filter Gallery موجود نیست. تعداد بیشتر آنها از طریق منوی فیلتر در دسترس کاربر قرار دارند و هر یک عملکرد و تنظیمات خاص خود را داراست.
ماقصد داریم در این آموزش به سراغ تک تک فیلترها برویم هرچند زمان زیادی را باید صرف کرد اما پیشنهاد می کنیم هر کدام از فیلترها را به طور جداگانه روی تصاویر آزمایش کنید و نتیجه هر یک را ببینید تا یک ایده کلی از اینکه هر کدام از فیلترها چه کاری انجام می دهند به دست آورید.
فیلتر Blur: با رفتن به مسیر Filter > Blur:
این فیلترها در بسیاری از موارد و موقعیت ها مناسب هستند مثلا در عمق بخشیدن به تصویر و ...
فیلتر Noise: با رفتن به مسیر Filter > Noise:
این شکل floating palette است که شامل تنظیماتی برای سایر خصوصیات اشیا است و به طور معمول برای تغییر رنگ ها و ضخامت یا پهنای stroke استفاده می شود.
فیلترSharpen: با رفتن به مسیر Filter > Sharpen:
این فیلتر نیز برای ترمیم عیوب و نواقص در عکاسی استفاده های فراوانی دارد، همچنین برای برجسته کردن عناصر مهم و اصلی درطرح استفاده می شود. وقتی در حال کار کردن با تصاویر مات (blurred image) هستید، یک sharpen filter می تواند برای واضح تر شدن و بهتر دیده شدن لبه های تصویر و نیز برای افزایش کنتراست بین پیکسل ها، به شما کمک کند.
معایب فیلترها
در حالیکه همه فیلترها برای استفاده در تصاویر 8 بیتی RGB کاربرد دارند، بیشتر آنها ممکن است وقتی با فضاهای رنگی دیگرمثلا 16 یا 32 بیتی کار می کنید غیر فعال باشند. فیلترها همچنین برای استفاده در Bitmap و Indexed-color نیز کاربرد ندارند.
اگر شما قادر به استفاده از فیلترها نبودید، ممکن است لازم باشد به مسیر Image > Mode بروید و مطمئن شوید که Mode رنگ روی RGB و 8 Bits/Channel تنظیم شده است. اگر تنظیمات نام برده درست بود ولی باز هم موفق به دیدن فیلترها نشدید در چنین مواردی ممکن است اشکال از خود تصویر باشد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)