نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: مكان نمازگزار

  1. #1
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض مكان نمازگزار

    مكان نمازگزار سؤال 1: مكان نمازگزار باید چه شرطهائی داشته باشد تا نماز صحیح واقع شود؟
    جواب : مكان نمازگزار چند شرط دارد: اول: آنكه مباح باشد دوم: مكان نمازگزار باید بی حركت باشد سوم: آنكه در جائی كه سقف آن كوتاه است و نمی‌تواند در آنجا راست بایستد یا به اندازه‌ای كوچك است كه جای ركوع و سجود ندارد نماز نخواند چهارم: اگر مكان نمازگزار نجس است به طوری تر نباشد كه رطوبت آن به بدن یا لباس او برسد. پنجم: آنكه جای پیشانی نمازگزار از جای زانوهای او، بیش از چهار انگشت بسته، پست‌تر یا بلندتر نباشد. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م866 الی 889)
    سؤال 2: اگركسی در ملك غصبی نماز بخواند آیا نماز او صحیح است؟حال اگر در جائی كه نمی‌داند غصبی است نماز بخواند نماز او چه حكمی پیدا می‌كند؟
    جواب: كسی كه در ملك غصبی نماز می‌خواند اگر چه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد، نمازش باطل است ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی و خیمه‌ی غصبی مانعی ندارد. در جواب قسمت دوم سؤال باید گفت كه اگر شخصی نمی‌داند یا فراموش نموده كه آن محل غصبی است و نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد، نماز او صحیح است. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م866 و869)
    سؤال 3: اگركسی جلوتر از قبر پیغمبر و امام ـ علیه السّلام ـ نماز بخواند نماز او چه حكمی پیدا می‌كند؟
    جواب: انسان باید رعایت ادب را بكند و جلوتر از قبر پیامبر و امام ـ علیه السّلام ـ نماز نخواند چنانچه نماز خواندن بی‌احترامی باشد حرام است ولی نماز باطل نمی‌شود. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م884)
    سؤال 4: خواندن نماز بر روی فرشی كه می‌دانیم یك نقطه آن نجس است چه حكمی دارد؟
    جواب: اشكال ندارد. (ر.ك تحریر الوسیله, ج1, ص149, فی مكان المصلی و مسجده, م 9)
    سؤال 5: تكلیف ادای نماز در اتاق بزرگی كه در پشت سر و روبه‌رو افرادی نشسته باشند چیست؟
    جواب : اگر افراد در پشت سر باشند اشكالی ندارد و در روبه‌رو هم می‌توانید چیزی را جلوی خود بگذارید (مثلاً تسبیح) تا بین شما و ایشان فاصله شود و كراهت آن از بین برود و بهتر است در قسمتی از اتاق نماز بخواند كه اشخاص مانع توجه او در حال نماز نشوند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م898 و899)
    سؤال 6: اگر زن برابر مرد یا جلوتر بایستد نماز او چه حكمی دارد؟
    جواب: اگر زن برابر مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند بهتر آنستکه نماز را دوباره بخواند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م887)
    سؤال 7: اداره بهزیستی مقدار 70متر از زمین به یكی از اعضای معلول خود فروخته و پول آن را دریافت كرده، آیا ساختن خانه برای آن شخص نماز خواندن درآن برای او اشكال دارد یا خیر؟
    جواب: اگر زمینهای مشروع در اختیار بهزیستی باشد مانعی ندارد اما اگر به نحو غیر مشروع تصرف كرده و به افراد فروخته‌اند حكم غصب را دارد و نماز خواندن در آن اشكال دارد. (ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج3, ص513, مسوولین و مقررات)
    سؤال 8: در رساله آمده است در جایی كه عكس باشد نماز خواندن مكروه است آیا این مسأله شامل عكس گلها و درختان هم می‌شود؟
    جواب: مقصود از عكس در عبارت توضیح المسائل عكس حیوانات ذی روح است نه گلها و درختان. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص150, س81)
    سؤال 9: حكم نماز خواندن در كشتی و هواپیما و اتومبیل به چه شكل می‌باشد؟
    جواب: اگر وقت كافی برای خواندن نماز در حال استقرار نداشته باشید می‌توانید در كشتی و هواپیما و اتومبیل در حال حركت نماز بخوانید و جهت قبله در خواندن نماز رعایت نمایید و در اتومبیل می‌توانید به مقداری كه ممكن است برای ركوع و سجود خم شوید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص512, م880)
    سؤال 10: كسی كه پدرش خمس مال را نداده آیا فرزند وی می‌تواند در خانه او كه واقعاً غیر از آن خانه جایی را ندارد نماز بخواند؟
    جواب: خانه مسكونی مشمول خمس نمی‌شود، بلی اگر بدانید چیزی متعلق خمس است و پدر خمس را نپرداخته است نسبت به اجازه تصرف در آن می‌توانید از مرجع تقلید خود اجازه بگیرید. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, مبحث خمس, ص414, س209)
    سؤال 11: نمازخواندن در مكان‌های عمومی كه اطلاع از مباح یا غصبی بودن آنها نداریم جایز است یا خیر؟
    جواب: كسی كه یقین نداشته باشد كه مكان نمازش غصب است, نماز او صحیح است و تحقیق لازم نیست. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, مكان نماز گزار, ص148)
    سؤال 12: آیا جایی را كه موقع نماز جماعت بعضی برای خود معین می‌كنند وجه شرعی دارد و آیا تصرف در آنها و نماز خواندن در این مكان‌ها جائز است یا خیر؟
    جواب: هر كس می‌تواند جایی را در صف جماعت برای خود حیازت نماید و تا امام جماعت به ركوع ركعت اول نرفته است نباید دیگری در آنجا نماز بخواند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م868)
    سؤال 13: یكی از شرایط مكان نماز گزار استقرار آن می‌باشد حال سؤال این است آیا روی تخت‌هایی كه حالت فنری دارند می‌توان نماز خواند؟
    جواب: اگر در حال حمد و سوره و قرائت ذكر ركوع و سجود و تشهد و سلام بدن استقرار داشته باشد و حركت نكند مانعی ندارد. (ر.ك تحریر الوسیله, ج1, , احكام مكان المصلی, ص150, م12)
    سؤال 14: در رساله آمده است در مكان غصبی نمی‌شود نماز خواند حال در جبهه كه رزمندگان پیشروی می‌‌كنند و در خاك دشمن نماز می‌خوانند چه حكمی دارد؟
    جواب: اشكالی ندارد و مربوط به مسئله ذكر شده نیست. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص144, س61)


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  2. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/