برخلاف ساير هواپيماهاي بدونسرنشين مورد استفاده ارتش، «ساماراي» ميتواند مانند هليكوپتر در يك مكان، شناور مانده و در فضاهاي تنگ به طور عمودي برخيزد.
دانههاي «افرا» كه در هر پاييز از درخت خود جدا شده و به آرامي روي زمين فرود ميآيند، الهامبخش نمونه جديد خودروي پرندهاي هستند كه ميتواند براي صنعت جمعآوري اطلاعات ارتش مفيد باشد.
به گزارش ايسنا، آزمايشگاههاي روباتيك هوشمند لاكهيدمارتين در نيوجرسي، مدت پنج سال گذشته را به ساخت يك هواپيماي بدون سرنشين براي تقليد از حركت دانه «افرا» سپري كردهاند.
اين دستگاه كه «ساماراي» نام دارد، قرار است در روزهاي آينده در كنفرانس بينالمللي جامعه سيستمهاي خودروي بدون سرنشين در واشنگتن رونمايي شود.
اندازه اين هواپيما، حدود 30 سانتيمتر بوده و از دو بخش متحرك و يك دوربين ساخته شده است. اين خودرو را ميتوان با يك نرمافزار يا يك رايانه از راه دور كنترل كرد.
سازندگان اين خودرو، هفته گذشته يك پيشنمايش از پرواز ساماراي را براي خبرگزاري آسوشيتدپرس در يك زمين فوتبال سرپوشيده در ساوثهمپتون اجرا كرد.
اين هواپيما در زمان پرواز شبيه يك تيرگي شفاف در اطراف يك جفت نور آبي و قرمز بوده كه ارتفاع 9 متر را بالا رفته و در طول زمين حركت ميكرد. همچنين در زمان استفاده از كنترل از راه دور بسيار ثابت بود؛ اما در زمان كاربرد برنامه رايانهاي براي كنترل آن، تا حدي در اطراف گردش ميكرد كه محققان اطمينان دادهاند اين مشكل در آينده برطرف خواهد شد.
اين ايده، جديد نبوده و دانشجويان دانشگاه مريلند چند سال پيش يك نمونه هواپيماي كوچكتر با الهام از دانه افرا ساخته بودند.
بيل بورگيا، مدير آزمايشگاه لاكهيدمارتين، اين فناوري را براي استفاده در ارتش و نيروي پليس كاربردي دانسته است.
سربازان ميتوانند اين هواپيما را در كولههاي خود حمل و براي كاربرد آنها را مانند بومرنگ به هوا پرتاب كرده و از تصاوير زنده آن استفاده كنند.
به گفته سازندگان، همچنين ميتوان اين دستگاه را از هواپيما به بيرون انداخت تا تصاوير زميني را به جاي تصاوير هوايي كنوني براي ارتش و نهادهاي ديگر جمعآوري كند يا از آن براي مشاهده داخل ساختمانها استفاده كرد.
برخلاف ساير هواپيماهاي بدونسرنشين مورد استفاده ارتش، «ساماراي» ميتواند مانند هليكوپتر در يك مكان، شناور مانده و در فضاهاي تنگ به طور عمودي برخيزد.
به گفته مهندسان سازنده، اين هواپيما، قابليت توليد در اندازههاي گوناگون و كم هزينه از پرينت سهبعدي كه از لايههاي پلاستيك براي ساختن اجسام استفاده ميكند را دارد.
قرار دادن يك موتور در يك قطعه پلاستيك به شكل دانه «افرا» و پرواز دادن آن كار سختي نيست؛ اما يادگيري كنترل آن با حركات طبيعي، چالش بزرگي محسوب ميشود.
مقامات لاكهيدمارتين قيمتي براي ساخت اين فناوري يا اسامي سازمانهاي حامي آن اعلام نكردهاند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)