حكم دود سیگار، اسپری تنگی نفس، قرائت اشتباه قرآن و جوك گفتن برای روزه‌دار

خبرگزاری رسا نوشت: عضو ستاد ترویج احكام با بیان این‌كه دود سیگار حكم غبار غلیظ را دارد و روزه را باطل می‌كند، گفت: اگر فرد روزه‌داری در كنار یك فرد سیگاری حضور داشت و از ورود دود سیگار به حلق خود مراقبت نكرد، این عدم مراقبت عمدی محسوب شده و افزون بر قضای روزه، كفاره هم دارد.

حجت‌الاسلام حسین وحیدپور، عضو ستاد ترویج احكام در ادامه مباحث مربوط به مبطلات روزه به حكم استعمال اسپری‌های تنگی نفس در ماه مبارك رمضان اشاره كرد و گفت: اسپری‌هایی كه برای تنگی نفس بیماران استعمال می‌شود، مبطل روزه نیست، اما اگر به صورت مایع به گلو برسد، روزه را باطل می‌كند.
حكم كشیدن سیگار در ماه مبارك رمضان

وی همچنین با اشاره به حكم كشیدن سیگار در ماه مبارك رمضان، با بیان این‌كه دود سیگار حكم غبار غلیظ را دارد و روزه را باطل می‌كند، افزود: فقها بنابر احتیاط واجب كشیدن سیگار در ماه مبارك رمضان را جایز ندانسته و آن را مبطل روزه می‌دانند.
عضو ستاد ترویج احكام خاطرنشان كرد: اگر فرد روزه‌داری در كنار یك فرد سیگاری حضور داشت و از ورود دود سیگار به حلق خود مراقبت نكرد، این عدم مراقبت عمدی محسوب شده و افزون بر قضای روزه، كفاره هم دارد.
بلعیدن خلط درون گلو

وی در بخش دیگری از سخنان خود بلعیدن خلط درون گلو را مبطل روزه دانست و گفت: اگر مقداری از خلط وارد فضای دهان شد، باید فوراً تخلیله شود اما اگر مقداری از آن در گلو هست، مشكلی نداشته و روزه را باطل نمی‌كند.
باقیماندن بر جنابت تا اذان صبح

حجت‌الاسلام وحیدپور با بیان این‌كه باقیماندن بر جنابت تا اذان صبح از مبطلات روزه است، ابراز داشت: شخصی كه می‌داند اگر مجامعت كند تا اذان صبح بیدار نمی‌شود، مجامعت برای این فرد معصیت است.
وی ادامه داد: چنین شخصی اگر تصمیم به غسل كردن داشت و احتمال هم می‌داد كه تا قبل از اذان صبح بیدار شود، اما بیدار نشد، می‌تواند روزه‌اش را بگیرد و دو مرتبه امساك كند، این روزه دیگر كفاره ندارد، اما اگر می‌داند بیدار نمی‌شود یا تصمیم به غسل كردن نداشت، روزه‌اش باطل است، قضا و كفاره دارد.
اشتباه خواندن آیات قرآن

مسؤول پیشین دفتر استفتائات مرحوم حضرت آیت‌الله شیخ جواد تبریزی با اشاره به این‌كه برخی افراد در ماه مبارك رمضان به جزء خوانی قرآن می‌پردازند، اما آیاتی را اشتباه قرائت می‌كنند، گفت: روزه این افراد در صورت اشتباه خواندن آیات قرآن صحیح است و این دروغ بستن به خدا محسوب نمی‌شود.
لطیفه‌ و جوك‌ گفتن

وی همچنین با بیان این‌كه لطیفه‌ها و جوك‌هایی كه مردم می‌دانند برای خنده است و جدی نیست، روزه را باطل نمی‌كند، اما معصیت است، گفت: این لطیفه‌ها دروغ بستن عمدی محسوب نمی‌شود.
دروغ بستن عمدی

حجت‌الاسلام وحیدپور افزود: دروغ بستن عمدی آن است كه در حالی كه می‌دانی دروغ است، بگویی خداوند چنین چیزی را گفته درحالی كه نفرموده است، اما اگر چیزی به قصد شوخی از قول خدا نقل شود، روزه را باطل نمی‌كند، اما حرام و فرد معصیت كرده است.