صفحه 2 از 5 نخستنخست 12345 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 41

موضوع: مقالات مفید و تخصصی شبکه

  1. #11
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    عناصر تشكيل دهنده يك ***
    دو نوع عمده شبكه هاي *** وجود دارد :

    o دستيابي از راه دور (Remote-Access) . به اين نوع از شبكه ها VPDN)Virtual private dial-up network)، نيز گفته مي شود.در شبكه هاي فوق از مدل ارتباطي User-To-Lan ( ارتباط كاربر به يك شبكه محلي ) استفاده مي گردد. سازمانهائي كه از مدل فوق استفاده مي نمايند ، بدنبال ايجاد تسهيلات لازم براي ارتباط پرسنل ( عموما" كاربران از راه دور و در هر مكاني مي توانند حضور داشته باشند ) به شبكه سازمان مي باشند. سازمانهائي كه تمايل به برپاسازي يك شبكه بزرگ " دستيابي از راه دور " مي باشند ، مي بايست از امكانات يك مركز ارائه دهنده خدمات اينترنت جهاني ESP)Enterprise service provider) استفاده نمايند. سرويس دهنده ESP ، بمنظور نصب و پيكربندي *** ، يك NAS)Network access server) را پيكربندي و نرم افزاري را در اختيار كاربران از راه دور بمنظور ارتباط با سايت قرار خواهد داد. كاربران در ادامه با برقراري ارتباط قادر به دستيابي به NAS و استفاده از نرم افزار مربوطه بمنظور دستيابي به شبكه سازمان خود خواهند بود.

    o سايت به سايت (Site-to-Site) . در مدل فوق يك سازمان با توجه به سياست هاي موجود ، قادر به اتصال چندين سايت ثابت از طريق يك شبكه عمومي نظير اينترنت است . شبكه هاي *** كه از روش فوق استفاده مي نمايند ، داراي گونه هاي خاصي در اين زمينه مي باشند:

    o مبتني بر اينترانت . در صورتيكه سازماني داراي يك و يا بيش از يك محل ( راه دور) بوده و تمايل به الحاق آنها در يك شبكه اختصاصي باشد ، مي توان يك اينترانت *** را بمنظور برقراي ارتباط هر يك از شبكه هاي محلي با يكديگر ايجاد نمود.

    o مبتني بر اكسترانت . در موارديكه سازماني در تعامل اطلاعاتي بسيار نزديك با سازمان ديگر باشد ، مي توان يك اكسترانت *** را بمنظور ارتباط شبكه هاي محلي هر يك از سازمانها ايجاد كرد. در چنين حالتي سازمانهاي متعدد قادر به فعاليت در يك محيط اشتراكي خواهند بود.

    استفاده از *** براي يك سازمان داراي مزاياي متعددي نظير : گسترش محدوه جغرافيائي ارتباطي ، بهبود وضعيت امنيت ، كاهش هزينه هاي عملياتي در مقايسه با روش هاي سنتي WAN ، كاهش زمان ارسال و حمل اطلاعات براي كاربران از راه دور ، بهبود بهره وري ، توپولوژي آسان ،... است . در يكه شبكه *** به عوامل متفاوتي نظير : امنيت ، اعتمادپذيري ، مديريت شبكه و سياست ها نياز خواهد بود.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. #12
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    تنظيم و كنترل برنامه Network Neighborhood
    بعد از نصب كارت شبكه آيكون تنظيمات آن در درون Control panel يا همچنين ميز كار يا Desktop جهت تنظيمات قابل مشاهده است.
    جهت تنظيم شبكه كافى است شما روى آيكون Network Neighborhood كليك راست نموده و گزينه Properties را انتخاب نماييد.
    قبل از شروع كار و تنظيمات لازم مى دانم شما را كمى با اين پنجره و مشخصات آن آشنا نمايم.
    درون اين پنجره پوشه های(Tab)، گوناگونى وجود دارد و مهمترين آنها قسمت Configurations ، يا پيكربندى شبكه و بخش Identification، يا مشخصات و شناسايى كامپيوتر مى باشد.
    در بخش Configuration يا پيكربندىمعمولا گزينه هايى جهت بكار گيرى clients ( ) ، adapters ( )، protocols ( ) و services ( ) وجود دارد.
    Clients : نرم افزارهاى Clients شما را قادر ميسازد كه پرينترها و فايلهاى مشترك ( Shared ) را در كامپيوترهاى ديگر مشاهده و استفاده نماييد.
    Adapters : يك adapter، يك وسيله سخت افزارى است كه از نظر فيزيكى مشخص ميكند كامپيوتر شما به شبكه متصل است.
    Protocol : نشانگر يك زبان مشترك است كه كامپيوترها جهت ارتباط با يكديگر از شبكه نياز دارند. ( كامپيوترها بايد از يك زبان مشترك Tcp/Ip جهت ارتباط با يكديگر استفاده نمايند.)
    Services : بعضى از سرويسها شما را قادر مىسازند كه شما بتوانيد فايلها و پرينترهاى خود را با ديگران در شبكه مشترك (Share ) نماييد و سرويسهاى ديگرىجهت گرفتن پشتيبان اتوماتيك از سيستم( Automatic system backup )،تنظيمات و ثبت از راه دور (Remote Registory ) و عامل كنترل و مشاهده شبكه ( Network Monitor Agent ) و جود دارند.

    در زير اين گزينه ها سه دكمه Add ، Remove و Properties وجود دارد كه با كليك روى دكمه Add پنجره اى باز مىشود كه شما می توانيد در صورت نياز از آن (client, adapter, protocol, services ) مورد نياز خود را اضافه نماييد.
    ودر صورتى كه بخواهيد گزينه اى را حذف نماييد آنرا انتخاب نموده و روى دكمه Remove كليك نماييد. برنامه حذف خواهد گرديد.
    با انتخاب گزينه اى و كليك روى دكمه Properties شما مشخصات و تنظيمات جزئى و بيشترى را در پنجره باز شده مشاهده خواهيد نمود.

    در بخش Primary Network Logon، شما مىتوانيد با كليك در مثلث پايين رو، نوع اتصال به شبكه را انتخاب نماييد. اين بخش نشان مىدهد كه كدام شبكه اتصال شما را پشتيبانى خواهد نمود. بنابراين شما از آن شبكه استفاده نماييد. مثلا" اگر شما Windows Logon را انتخاب نماييد شما به ويندوز 98 متصل بوده و در صورتى كه شبكه شما قطع باشد شما هيچ پيامى بر اين مبنى نخواهيد داشت. ولى اگر گزينه Client for Microsoft network را انتخاب نموده باشيد،هنگام ورود به ويندوز پنجره اى از شما نام كاربر ( User Nanme ) و رمز ورود ( Password ) و احتمالا" Domain يا نام شبكه را از شما خواهد خواست و در صورتيكه شبكه شما دچار مشكل باشد، پيامهاى هشدار دهنده در اين بخش مشاهده خواهيد نمود.
    در قسمت انتهايى اين پنجره يك دكمه فشارى به نام File and Printers Sharing وجود دارد كه با كليك روى آن پنجره ديگرى باز مىشود كه شما مىتوانيد با كليك درون جعبه هاى دو گزينه موجود،اجازه دهيد ديگران از فايلها و پرينترهاى Share شده و مشترك شما استفاده نماييد.


    در قسمت (Tab ) Identification يا مشخصات كامپيوتر شما سه كادر وجود دارد كه عبارتند از:

    Computer Name : در جلو اين كادر شما مىتوانيد نام كامپيوتر خود را برای شناخته شدن در شبكه براى ديگران درج نماييد. ( حد اكثر 15 حرف و بدون فاصله باشد.)
    Workgroup : نام گروه كامپيوترى است كه در ارتباط مىباشند و كامپيوترها بايد هم جهت مشاهده و هم قرار گرفتن در يك گروه حتما" دارى يك workgroup مشترك باشند. (حتما"، رعايت حروف بزرگ و كوچك در اين قسمت دقت شود و در اينجا هم بيش از 15 حرف و فاصله ممنوع است. بهتر است جهت راحتى كار اسمى مشخص و كوچك و با حروف بزرگ نوشته شومثلا": SAF )
    Computer Description: در اين بخش شما مىتوانيد جهت مشخص شدن دقيق هر كامپيوتر توضيحات خاصى را درج نماييد كه اختيارى است. وديگران را قادر مىسازد اطلاعات بيشترى را در رابطه با آن كامپيوتر در صورت لزوم مشاهد نمايند
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  3. #13
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    USB Hub

    1 - معرفي :



    هاب USB يك وسيلة سادة خارجي با نصب آسان است كه به كامپيوتر شما اجازه ميدهد با مانيتورها،پرينترها،اسپيكر ها،مو دم ها،دوربين ها،جويستيك ها و تجهيزات صوتي ارتباط بر قرار كند . از اين محصول وقتي استفاده مي شود كه شما به غير از USB موجود در روي Mainborad به USB هاي ديگر نياز داشته باشيد .

    اين هاب USB 4 پورت ، براي اتصال ارتباطات محيطي گسترده با كامپيوتر يا Notebook شما مي باشد . اين هاب USB مشخصات USB ( Ver 1.1 ) را مي پذيرد .سرعت اين هاب 12 Mbps و 1.5 Mbps است كه سرعت 12 Mbps براي وسايلي است كه پهناي باندزياد احتياج دارند و سرعت 1.5 Mbps براي وسايلي است كه سرعت كم دارند مثل بازيها و Joystick ها .هر پورت هاب وسايل زيادي را مثل زنجير به هم وصل مي كند .



    2 – تكنولوژي USB :

    تكنولوژي USB يك راه حل آسان و فوري براي كاربرهايي است كه آرزوي اتصال كامپيوترشان را به بسياري از كامپيوترهاي محيطي دارند . بالاي 27 عدد USB را مي توانيم با اين روش به هم وصل كنيم .تنها كاري كه بايد انجام داد نصب و روشن كردن آنها است .USB به طور اتوماتيك همه چيز را مرتب و ساماندهي مي كند


    Switches


    معرفي تكنولوژي سوئيچ :



    سوئيچ وسيله اي است كه در شبكه اترنتي و يا اينترنتي نصب ميشود و وظيفه نقل و انتقال داده هاي ورودي به پورتهاي خروجي مورد نظر را به عهده دارد تا اين داده ها از اين طريق به مقاصد نهايي خود ارسال گردند.

    در يك شبكه اترنت LAN سوئيچ آدرس(MAC) داده هاي ورودي را مي خواند و از اين طريق اين داده ها را به پورتهاي خروجي مورد نظر منتقل ميكند. در شبكه هاي وسيعتري همچون اينترنت وظيفه سوئيچ شناسايي آدرس IP داده ها و ارسال آنها به پورتهاي خروجي مشخص ميباشد تا از طريق اين پورتها سفر خود را به مقصد نهايي ادامه دهند.

    در شبكه هاي بزرگ نقل و انتقال داده ها از يك نقطه به نقطه يگر از طريق سوئيچLayer 3 را يك hop ميگويند و مدت زماني را كه يك سوئيچ صرف شناسايي آدرس داده ها ميكند را Latency مينامند و قيمت سوئيچها بر همين اساس است.

    محل نصب سوئيچ در شبكه در Backbone (كانال اصلي انتقال داده ها) و يا در Gateways (وروديها) كه دو شبكه را به هم مرتبط ميسازند ميباشد.



    معرفي سوئيچ هاي



    راه حلهاي جامعي را براي استفاده بهينه از اترنت و اينترنت پيشنهاد مي كند و با ارائه سوئيچهاي SOHO(Switch &Hub) ،Enterprise و Management خود به كاربران اين امكان را مي دهد كه به سادگي و با سرعت بالا با شبكه ارتباط برقرار كنند.با استفاده از سوئيچهاي Management كاربر ميتواند شبكه را از راه دور پيكره بندي كند. قابليت Stack كردن اين سوئيچها ظرفيت شبكه را افزايش مي دهد.سوئيچهاي لايه 3 ترافيك داده ها را در شبكه كنترل كرده و با حداقل هزينه و Latency پايين داده ها را بين شبكه ها توزيع ميكند و سوئيچهاي Gigabit در شبكه هايي كه ترافيك داده ها در آنها بسيار بالاست با سرعت 1000M اطلاعات را در مسير backbone هدايت كرده و آنها را بين client ها در طبقات مختلف توزيع ميكند.



    روتر چند منظوره Wireless ***/Firewall



    معرفي تكنولوژي Firewall :



    Firewall محافظ شبكه شما در برابر بسته هاي اطلاعاتي ناخواسته ارسالي اينترنت است. اين تكنولوژي از طريق سرويسهاي كنترلي خود و بر اساس سياستهاي معين (Policies) بسته هاي اطلاعاتي مجاز و غيرمجاز را مشخص كرده و به آنها اجازه ورود ميدهد و يا آنها را دفع ميكند. با استفاده از يك Firewall شما در واقع ديوار آتشيني بين كامپيوتر خود و اينترنت ايجاد مي كنيد و اين تكنولوژي اين امكان را به شما ميدهد كه به دور از دسترسي ديگر كاربران اينترنت به سايتهاي دلخواهتان مراجعه كنيد، فايلهاي مورد نظرتان را download كنيد و..... .

    Firewall ها به صورت نرم افزار و سخت افزار موجود هستند.شما براي محافظت كامپيوتر شخصي خود ميتوانيد از نوع نرم افزار آن استفاده كنيد ولي براي حفاظت يك شبكه كامپيوتري نياز به Firewall سخت افزلري داريد تا شبكه شما را در برابر Hacker ها و بسته هاي اطلاعاتي نا خواسته محافظت كند.

    مراحل نصب سخت افزار Firewall بسيار ساده تر از نرم افزار آن مي باشد.

    معرفي تكنولوژي ***:

    *** يا شبكه خصوصي مجازي اين امكان را به user ها ميدهد كه از طريق اينترنت و به طور محافظت شده اي به شبكه ويژه خود متصل شوند تبادل اطلاعات آنها به دور از دسترسي ديگر كاربران اينترنت انجام شود.

    تكنولوژي *** در يك شبكه كاملا عمومي همچون اينترنت تونلهاي مجازي ايجاد ميكند و بسته هاي اطلاعاتي خود را از طريق اين تونل انتقال دهد.در واقع بسته هاي اطلاعاتي ارسالي و دريافتي قبل از ارسال يا دريافت كدگذاري يا كد شكني مي شوند. در واقع سرويسهاي كنترلي اين تكنولوژي نه تنها بسته هاي اطلاعاتي بلكه آدرسهاي IP را نيز كدگذاري يا كدشكني ميكنند و بدين ترتيب *** علاوه بر دهع اطلاعات ناخواسته از دخالت كاربران ديگر اينترنت در شبكه ما جلوگيري ميكند.

    معرفي روتر چند منظوره Wireless ***/Firewall

    روتر چند منظوره (Wireless Multi-Function ***/Firewall Router) از طريق كانكتورهاي USB 2.0 منبعي ايجاد ميكند كه عملكردهايPrint Server، Web Camera Server و NAS (Network Attached Storage) را كنترل مينمايد و بدين ترتيب پاسخگوي نياز چند گانه مشتريان است.اين روتر داراي استاندارد IEEE802.11g است و پهناي باندي به اندازه 54M براي انتقال داده ها فراهم ميسازد.اين روتر همچنين از لحاظ حفاظتي عملكردهاي مهمي دارد و قابليت پشتيباني 100 كانال IPSec *** در سرويس نقل وانتقال محافظت شده شبكه اي را دارد. حالت Peer to Peer از طريق bandwidth management و QoS priority به سادگي قابل بهينه سازي مي باشد.





    ويژگيهاي بارز :
    • داراي استانداردهاي IEEE 802.3; 802.3u; 802.11b; 802.11g ميباشد.
    • داراي يك پورت Rj-45 WAN و 4 پورت Rj-45 LAN ، 10/100M ميباشد و از اين طريق ميتواند حداكثر به 253 كامپيوتر متصل شود و فقط از طريق يك آدرس IP به اينترنت دستيابي داشته باشد.
    • داراي 4 پورت USB2.0 براي اتصال به منابع مختلف ميباشد و از اين طريق قابليتهاي اشتراكي Web Camera Server، Print Server و NAS را فراهم ميسازد.
    • كنترل Email account هاي تعريف شده.
    • پشتيباني حداكثر 100 كاربر اينترنت
    • پشتيباني QoS priority و bandwidth management
    • قابليت ***** كردن محتويات ارسالي وبلوكه كردن عملكردهاي كليدي براي جلوگيري از ارسال بسته هاي اطلاعاتي بي مورد.
    • پشتيباني استانداردهاي FTP,DHCP,TCP/IP

    Print Server

    يكي از دستگاههايي كه بهره برداري از شبكه را بالا مي برد پرينت سرور مي باشد. پرينت سرور اين امكان را فراهم مي سازد كه تمام كاربران شبكه بدون وابستگي به هيچ دستگاه ديگري بتوانند به طور مشترك از يك يا چند پرينتر به صورت اشتراكي استفاده نمايند. اين دستگاه باعث بالا رفتن كاربرد شبكه و كاهش هزينه و سادگي مديريت شبكه مي گردد.

    يك پرينت سرور داراي يك پورت Ethernet مي باشد كه از طريق آن در هر نقطه اي از شبكه، مي توان آنرا به شبكه وصل نمود و با تعيين IP number آن مي توان از هر نقطه شبكه با آن ارتباط برقرار نمود.



    Broadband Bandwidth Controller




    معرفي تكنولوژي Bandwidth Controller:



    از طريق اين تكنولوژي پهناي باند بين user ها تقسيم ميشود بعلاوه اين سيستم داراي عملكردهاي امنيتي ويژه اي از جمله Policy, Packet monitor log, Hacker invasion alarm, ***** Server, Content filter ميباشد.

    معرفي Broadband Bandwidth Controller:


    (Broadband Bandwidth Controller) راهكار كنترلي جامعي را در اختيار شركتهاي كوچك و متوسط قرار ميدهد. با استفاده از QoS (Quality of Service) شما ميتوانيد پهناي باند upload/download خروجي را كنترل كنيد. مجريان IT ميتوانند پهناي باند را طبق پهناي باند WAN تنظيم كنند. آمار مربوط به WAN از طريق نمودار ترافيك WAN در هر لحظه نشان داده ميشود و شما ميتوانيد هر زماني كه خواستيد وضعيت WAN را مشاهده كنيد. بعلاوه اين سيستم Firewall پيشرفته اي را در اختيار كاربران قرار ميدهد تا از اين طريق آنان را در برابر وروديهاي ناشناخته و مضر جهان بيرون محافظت كند.


    ويژگيهاي بارز محصول :
    • 4 پورت RJ-45 Ethernet LAN و يك پورت RJ-45 WAN
    • پشتيباني ***
    • پشتيباني NAT ، DHCP protocol و DMZ host
    • ايجاد سيستم حفاظتي Firewall بر اساس تكنولوژيهاي SPI (Stateful Packet Inspection) و DoS (Denial of Service ).
    • پيكره بندي تحت Web به منظور ايجاد سهولت در نصب و نشان دادن آمار
    • پشتيباني مسيريابي IP به منظور استفاده چند ين كاربر از يك account
    • پشتيباني سرور Virtual و ارسال اطلاعات يك پورت به ديگر پورتها
    • قابليت ***** كردن پورت, ايجاد امنيت, ***** كردن IP و شناسايي وروديها و خروجيهاي غيرمجاز
    • قابليت گزارش وقايع و ترافيك WAN از طريق Log/Alarm و حذف بسته هاي اطلاعاتي غيرمجاز
    • محدود كردن مدت زمان استفاده كاربران از اينترنت از طريق تنظيم برنامه زمانبندي شده
    • قابليت به روز كردن Firmware

    معرفي تكنولوژي سوئيچ KVM :
    ( Keyboard , Video , Mouse )


    KVM سوئيچ سخت افزاري است كه به كاربر اين امكان را مي دهد كه فقط از طريق يك كيبرد، يك مانيتور و يك موس به چندين كامپيوتر يا سرور به طور همزمان دسترسي داشته باشد.استفاده از اين سوئيچ در شركتهاي بزرگ كه تعداد متعددي PC يا سرور وجود دارد مزاياي فراواني دارد:
    • بسيار مقرون به صرفه است.


    • يك كاربر ميتواند به طور همزمان از چندين كامپيوتر يا سرور استفاده كند.


    • فضاي كمتري اشغال ميشود.


    • مصرف برق كاهش مي يابد.


    • از ايجاد گرماي اضافي توسط مانيتورهاي متعدد جلوگيري ميشود و در نتيجه نيازي به دستگاه تهويه اضافي نيست.

    همچنين اين تكنولوژي به كاربران خانگي اين امكان را ميدهد كه در صورت اضافه كردن سيستم ديگر از طريق همان كيبرد و مانيتور و موس به طور همزمان از سيستم قبلي خود نيز استفاده كنند.



    Media Converter



    معرفي تكنولوژي Media Converter :

    Media Converter ها سيستمهايي هستند كه به سادگي سيگنالهاي اطلاعاتي را از يك رسانه دريافت مي كنند ، آن را تبديل ميكنند و از طريق رسانه اي لز نوع متفاوت ارسال مي كنند. به عنوان مثال مديا كانورترها ميتوانند سيگنالهاي اطلاعاتي را از يك كابل مسي بگيرند و آن را به سيگنالهاي فيبري تبديل كنند و بر روي كابلهاي فيبري منتقل كنند.عملكرد مديا كانورترها مربوط به لايه فيزيكي شبكه مي باشد، اين سيستمها داده ها را به صورت بيت به بيت تبديل ميكنند و توجهي به آدرسها و ديگر اطلاعات ندارند و همچنين كنشها و واكنشها را تشخيص نميدهند. بنابراين مديا كانورترها سيستمي متفاوت نسبت به bridge ، switch و repeater هستند. يك مديا كانورتر به تنهايي سيستمي است كه داراي 2 عدد Interface (با توجه به نوع مدياها) و يك power supply مي باشد و قابل نصب در هر بخشي از شبكه است.نوع connector بستگي به رسانه هايي دارد كه اين سيستم عمل تبديل را بين آنها انجام ميدهد.

    در محيط Fast Ethernet يك مديا كانورتر 100Base-TX to 100Base-FX يك سيستم 100Base-TX twisted-pair را به يك پورت فيبري multimode يا single mode ،100Base-FX كه داراي كانكتور Fiber-optic ميباشد وصل ميكند.در يك Gigabit Ethernet مديا كانورتر براي تبديل 1000Base-TX به 1000Base-LX يا 1000Base-SX استفاده ميشود.

    مديا كانورترها ميتوانند half-duplex يا full duplex mode باشند.سرعت full duplex Ethernet در UTP از 20 تا 200Mbps ميباشد در حاليكه سزعت half-duplex Ethernet در UTP از 10 تا 100Mbps است. full duplex Ethernet معمولا" براي ارتباط دو سوئيچ و يا ارتباط يك سؤيچ به سرور به كار ميرود. به هنگام تغيير مودها نيازي به adjust كردن مديا كانورتر نيست چون اين سيستم خود به طور اتوماتيك مودها را تشخيص ميدهد.

    موارد استفاده Media Converter :
    • ارتباط شبكه ها در فواصل طولاني از طريق كابل فيبري(كابل مسي فقط تا فاصله 100 متر را پشتيباني ميكند.)
    • در مواردي كه كابل كشي فيبري باشد و پورتها UTP (مسي) باشند.
    • در مواردي كه قيمت سوئيچ يا NIC فيبر نوري بسيار بالا باشد و يا توليدكننده محصولات فيبر نوري محصول مورد نظر ما را توليد نكند و ما بخواهيم از نوع UTP استفاده كنيم

    VoIP







    ( Voive Over IP )







    معرفي تكنولوژي VOIP



    IP تلفني يا تلفن اينترنتي تكنولوژي جديدي است كه به وسيله آن سيگنالهاي صوتي به جاي انتقال از خطوط تلفني , از طريق بسته هاي پروتكل در اينترنت منتقل مي شوند. در اين روش انتقال داده هاي صوتي در مواقع لزوم يعني وقتي فرد در حال مكالمه تلفني است از طريق بسته هايIP انجام ميشود( نه از طريق مدار). و به اين ترتيب از اتلاف پهناي باند جلوگيري مي شود.

    معرفيVOIP
    IP تلفني ، مكالمه تلفني از طريق اينترنت، اينترانت وWireless را امكان پذير مي سازد. اين محصول موجب كاهش چشمگير هزينه تلفن راه دور و بين المللي مي گردد. با توجه به تنوع محصولات VOIP اين تكنولوژي قابل استفاده در تمامي سيستمها از جمله سيستمهاي خانگي و همچنين سيستمهاي شركتهاي بزرگ ميباشد.سرعت انتفال صدا وكيفيت در اين روش بهتر از شبكه هاي تلفني مداري است.


    ويژگيهاي بارز VOIP
    • قابليت اتصال به تلفن شهري، تلفن سانترال و فكس با پورت FXO يا FXS
    • قابليت كار كردن در مودهاي :

    2.1 ) Peer to Peer: در اين روش كاربر بايد قبل از شماره مور نظر خود كدي را كه از قبل تعيين شده را شماره گيري كند.

    2.2 )Hot-Line : در اين روش كاربر بدون وارد كردن پيش شماره مي تواند شماره مورد نظر خود را بگيرد(سانترال يا خط شهري).

    3. دارا بودن پروتكل استاندارد H.323 V3 و SIP

    4. قابليت پشتيباني IP Static و IP Dynamic ( DHCP)

    5. كيفيت صداي بسيارمطلوب
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  4. #14
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    <SPAN style="WIDOWS: 2; TEXT-TRANSFORM: none; TEXT-INDENT: 0px; BORDER-COLLAPSE: separate; FONT: medium 'Times New Roman'; WHITE-SPACE: normal; ORPHANS: 2; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(0,0,0); WORD-SPACING: 0px" class=Apple-style-span><SPAN style="FONT-FAMILY: tahoma; COLOR: rgb(102,102,102); FONT-SIZE: 11px" class=Apple-style-span>در مورد شبکه های بیسیم

    • WLANS(Wireless Local Area Networks )

    اين نوع شبكه براي كاربران محلي از جمله محيطهاي(Campus) دانشگاهي يا آزمايشگاهها كه نياز به استفاده از اينترنت دارند مفيد مي باشد. در اين حالت اگر تعداد كاربران محدود باشند مي توان بدون استفاده ازAccess Point اين ارتباط را برقرار نمود .در غير اينصورت استفاده از Access Point ضروري است.مي توان با استفاده از آنتن هاي مناسب مسافت ارتباطي كاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدي طولاني تر نمود.



    • WPANS(Wireless Personal Area Networks )

    دو تكنولوژي مورد استفاده براي اين شبكه ها عبارت از :IR (Infra Red ) و Bluetooth (IEEE 802.15 ) مي باشد كه مجوز ارتباط در محيطي حدود 90 متر را مي دهد البته در IR نياز به ارتباط مستقيم بوده و محدوديت مسافت وجود دارد .




    • WMANS(Wireless Metropolitan Area Networks )

    توسط اين تكنولوژي ارتباط بين چندين شبكه يا ساختمان در يك شهر برقرار مي شود براي Backup آن مي توان از خطوط اجاره اي ،فيبر نوري يا كابلهاي مسي استفاده نمود .




    • WWANS(Wireless Wide Area Networks )

    براي شبكه هائي با فواصل زياد همچون بين شهرها يا كشورها بكار مي روداين ارتباط از طريق آنتن ها ي بي سيم يا ماهواره صورت مي پذيرد

    Wimax استاندارد جديد شبكه هاي بي سيم
    استاندارد جديد WIMax براي شبكه هاي شهري بي سيم ، بازار دستيابي به اينترنت رامتحول خواهدكرد. امروزه يافتن و خريدن يك كامپيوتر كيفي مجهز به تراشه Wi-Fi نباشد، كاري دشوار است، دكمه اي كه به كاربران كامپيوترهاي همراه اجازه دستيابي به اينترنت ر فارغ از مكاني كه كاربردر آن حضور دارد مي دهد. بدين ترتيب از اتاق غذاخوري ، اتاق نشيمن و يا كافي شاپ مي توان به اينترنت وصل شد. عموم مردم به WI-Fi به عنوان يك ايستگاه مركزي كاري كه مي تواند ارتباط را بين چندين كاربر به طور يكسان به اشتراك بگذارد علاقمندند. البته با اين محدوديت كه فاصله كاربرانبران براي محيط داخلي ( indoor) كمتراز100متر و براي محيط خارجي (outdoor) كمتر از 400 متر باشد.

    اما استاندارد جديدي معرفي شده است كه عملا توانايي Wi-Fi را زير سوال برده است . اين استاندارد معروف به WiMax مي باشد كه باعث ايجاد ارتباطات بي سيم اينترنتي با پهناي باند بالا با سرعتي نزديك به Wi-Fi به محدو ديت هاي آن را هم ندارد يعني تا فواصل بالاي حدود 50 كيلومتر را هم پشتيباني مي كند.
    شبكه هاي شهري بي سيم با سرعت هاي پهناي باند بالا چندان جديد نيستند، اما تجهيزات خاص باند پهن عمدتا گران قيمت هستند. در حال حاضر شركت ها به تدريج در حال رسيدن به توافق هايي بر روي جزييات استاندارد WiMax هستند كه اين منجر به كاهش قيمت اين تجهيزات خواهدشد.
    توافقات صنعتي روي جزيياتي نظير اين كه چگونه سيگنال هاي WiMax را رمز گشايي كنيم تا فركانس هايي را ايجاد كنيم كه قابل استفاده باشند و چگونه امكان برقراري ارتباط چندين كاربر تا دستيابي به آن فركانس ها را فراهم كنيم ، سر انجام به شركت هايي نظير اينتل اجازه خواهد داد تا تراشه كه حاوي قابليت WiMax براي استفاده درتجهيزات بي سيم با پهناي باند بالا هستند را بسازند .
    و در نهايت انتظار مي رود كه قيمت receiver هاي WiMax را رمز گشايي كنيم تا فركانس هايي را ايجاد كنيم كه قابل استفاده باشند و چگونه امكان برقراري ارتباط چندين كاربير تا دستيابي به آن فركانس ها را فراهم كنيم، سر انجام به شركت هايي نظير اينتل اجازه خواهد داد تا تراشه كه حاوي قابليت WiMax براي استفاده در تجهيزات بي سيم با پهناي باند بالا هستند بسازند.
    در نهايت انتظار مي رود كه قيمت receiver هاي WiMax به حدود 50 تا 100 دلار يعني چيزي حدود قيمت DSL ها يا مودم هاي كابلي امروزي برسد و اين يعني ميليون ها نفر از كاربران بالاخره مي توانند از سرويس هاي رايج اينترنت استفاده كندو به آساني از طريق آنتن هاي نصب شده روي بام از هرگوشه شهر به اينترنت وصل شوند.
    اگر چه ظهور اوليه WiMax در حوزه هاي عمومي بوده است. اما با ظهور تدريجي تجهيزات و استانداردها، شاهد موج جديدي از صنايع كوچك و متوسط بي سيم خواهيم بود كه ديگر خطوط گران قيمت T1/E1 نيستندو ايستگاه هاي كاري همچنين مي توانند خدمات خود را در مكان هايي بدون خطوط تلفن هم ارايه دهند و اين يعني دستيابي پر سرعت به اينترنت در نواحي دور افتاده اي كه غالبا هيچ تجهيزات ارتباطي ندارند.
    WiMax كه مخفف Woldwide Interroperability for Microware Access مي باشد،كمي فراتر از يك ليست طولاني از مشخصات تكميلي و تخصصي كه نمايشگر تجهيزات بي سيم كارخانه هاي مختلف كه مي توانند با سرعت هاي زياد با هم كار كند، است . اين استاندارد با نام IEEE 802.16 نيز شناخته مي شود كه از سال 1990 كاربرد آن شروع شده است و نقطه مقابل فناوري هاي اينترنت يا Wi-Fi بوده است. يك واحد انتقال دهنده WiMax مي تواند صوت ، تصوير و سيگنال هاي اطلاعاتي را در طول فواصل بالاي 50 كيلومتر (با رعايت خط ديد مستقيم) وبا سرعتي در حدود 70 مگابيت در ثانيه (يعني سرعتي براي دستيابي 60 شركت با سرعت خطوط T1 يا صدها كاربر خانگي با سرعت DSL كفايت مي كند) انتقال دهد.
    اعلان شركت اينتل (درژانويه 2004) كه موضوع اصلي اش در رابطه با WiMax بود باعث رونق يافتن سريع اين فناوري توسعه اين استاندارد شد.
    شركت سازنده Centrino قبلا طي يك ابتكار تراشه هاي Wi-Fi را درون كامپيوتر هاي كيفي قرارداده بود. اسكات ريچارد سون مدير گروه بي سيم باند پهن شركت اينتل در اين رابطه گفت :« ما به دنبال اين بوديم كه آيا مي توان همه شهرها را با Wi-Fi تحت پوشش اينترنتي قرارداد يا خير و اين كه شايد پوشش اينترنتي دادن يك شهر با تكنولوژي Wi-Fi كار ساده اي باشد اما مشكل از اين قرار است كه مديريت اين شبكه بسيار بسيار سخت مي شد كه و در ضمن Wi-Fi بسيار هم محدود عمل مي كرد.
    ريچارد سون مي افزايد: ما متوجه شديم كه Wi-Fi نيازمند اين است كه فراتر از يك تكنولوژي حامل رفتار كند و در ضمن از طيف وسيعي از توانايي ها هم بهره مند شود.
    مسلما WiMax كه مي تواند در فواصل دورتر و تحت بازه وسيعي از فركانس ها كار كند، ايده آل خواهد بود. پس اينتل شروع به طراحي پردازنده هاي ارتباطي براي كار، تحت اين فركانس ها (از 12 تا 11 گيگا هرتز يعني ناحيه اصلي كه توسط Wi-Fi استفاده مي شود، امواج مايكرويو و انواع مخصوصي از رادارها) نمود و اولين تراشه را در ماه سپتامبر توليد كردند و سپس شروع به ايجاد و گسترش اتحاديه WiMax نمودند تا محصولات مختلف كارخانه را در اين مورد تاييد كند ومدعيان و پيشگامان اين تكنولوژي را مشخص سازند.
    همچنين Intel Capital، يكي از اين بخش هاي اصلي شركت اينتل، شروع به سرمايه گذاري در چندين شركت نمود تا بتواند WiMax را تبديل به وسيله سود آور نمايند و از آن به بهترين شيوه استفاده كند.
    شركت Speakeasy در سياتل، يكي از اين شركت هاست و البته مي تواند يكي از اولين از گسترش دهندگان بازار WiMax باشد.
    اين شركت در سال 1994، به عنوان يك كافي نت تاسيس شد تا ارتباطات فوق العاده سريع DSL را براي بازيگران، كساني كه بازي هاي كامپيوتري مفصل online انجام مي دادند يا متخصصيني كه در منزل كار مي كردند، فراهم آورد اما به خاطر اين كه DSL هم تحت خطوط تلفن كار مي كند، در نتيجه يك محدوديت ذاتي را با خود به ارث برده است. مثلا حدود 30 درصد از اهالي شهرهايي كه از خدمات شركت Speakeasy استفاده مي كنند از مراكز اصلي تلفن دور هستند. به نقل از يكي از مديران اين شركت، همين دوري افراد از مراكز اصلي تلفن مهم ترين محرك براي اين شركت بود تا به دنبال شيوه ها و روش هاي جديدي باشد و به همين علت، اكنون WiMax مهم ترين و استراتژيك ترين پديده براي تجارت آن ها است.
    Speakeasy شروع به آزمايش و بررسي فني تجهيزات WiMax با استفاده از تراشه هاي اينتل نموده استو اميدوار است تا اواسط سال 2005 مشتريان زيادي را به خود جلب كند.
    اگر چه ضرورت استفاده از WiMax براي مصرف كنندگان، كسب و كارها و مردم در نواحي دور افتاده و صعب العبور براي داشتن يك دسترسي خوب و موفقيت آميز و پر سرعت به اينترنت كاملا واضح و مبرهن است، اما اين اتفاق هم يك شبه هم رخ نخواهد داد.
    و همين مساله احتمالا باعث مي شود مدت زماني طول بكشد تا صنايع به سود اقتصادي اين فناوري دست بيابند و آن را عمومي كنند. پس هنوز هم ساختن شبكه اي از اتصال دهنده ها با ارزش است. ريچارد سون مي گويد: مردم فكر مي كنند كه شما مي توانيد تنها يك برج و برج فرستنده اصلي WiMax را روي تپه اي در اطراف شهر قراردهيد و با آن اينترنت همه شهر را تامين كنيد. اما اين همه مساله نيست ، در اينجا هم دقيقا مانند شبكه هاي تلفني با افزايش تقاضا ما مجبور به اضافه كردن برج هاي جديد هستيم. امال شركت Tower Stream ، شركتي كه قصد اضافه كردن WiMax را به سرويس هاي خود دارد، اعلام نموده كه اين مشكل بدين شيوه حل مي شود كه مي توان بر روي ساختمان هاي بلند در شيكاگو، نيويورك،بوستون و شهرهاي ديگر، انتقال دهنده هاي ويژه WiMax را نصب كرد و از يك اينترنت پر سرعت با ساختاري بي سيم بهره مند شد. ساختاري كه مطمئنا بسيار ارزان تر از سيم ، فيبر نوري و كابل تمام خواهد شد


    حقایق، باید ها و نبایدهای شبکه های بی سیم (Wi-Fi) منبع:
    www.itbuzzer.net

    شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های این تکنولوژی است. نادیده گرفتن حقایق، امکانات فنی و موارد کاربرد این تکنولوژی نتیجه ای جز شکست و عدم رضایت نخواهد داشت. نکاتی که در اینجا به آنها اشاره میکنم مجموعه دانسته هایی است که میتواند در انتخاب و یا عدم انتخاب شبکه بی سیم و بکارگیری موثر و مفید آن به شما کند.
    شخصاً با افراد و سازمان ها متعددی برخورد داشته ام که در بکارگیری شبکه های بی سیم دچار شکست شده اند فقط به این دلیل که صرفاً مسحور جدابیت کلمه Wireless گردیده اند بدون اینکه ارزیابی و شناختی نسبت به واقعیات و موارد کاربرد آن داشته باشند لذا فکر کردم جمع آوری برخی دانستنی ها، بایدها و نباید ها که شرکت های ارائه کننده تجهیزات بی سیم کمتر آن را به مشتری منتقل میکنند میتواند آگاه بخش و موثر در تصمیم گیری درست باشد.
    آنچه در این نوشته به آن توجه شده با این فرض صورت گرفته که هدف از بکارگیری تکنولوژی Wireless جهت راه اندازی شبکه LAN بصورت بی سیم است و شامل سناریو های ارتباطات Point-to-Point نمی شود.

    در هر شبکه بی سیم Access Point ها نقش سرویس دهنده و کارت های شبکه بی سیم که ميتواند بصورت PCI، PCMCIA و USB باشند کاربران سیستم را تشکیل میدهد.

    غالب تجهیزات بی سیم که برای برپایی شبکه LAN مورد استفاده قرار میگیرند مبتنی بر استاندارد 802.11 از نوع دید مستقیم هستند و گیرنده و فرستنده باید دید مستقیم به یکدیگر داشته باشند.

    فاصله کاربر از Access Point، تعداد دیوارها، جنس دیوارها و نوع مصالح ساختمانی و مبلمان داخلی تاثیر گذار بر سرعت و برد شبکه دارد.

    بالاترین سرعت قابل دسترس مطابق استانداردهای 802.11a و 802.11g معادل 54Mbps میباشد و سرعت های بالاتر از مکانیزم های نرم افزاری و شرایط خاص استفاده میکنند.

    سرعتی که این تجهیزات مدعی آن هستند بر خلاف پیش فرض فکری بسیاری بصورت Half-Duplex است که برای مقایسه ظرفیت شبکه های بی سیم با شبکه های Ethernet باید رقم ارائه شده تجهیزات بی سیم را بر عدد دو تقسیم نمود.

    در شبکه بی سیم Access Point دستگاهی است که میتوان آن را معادل هاب در شبکه Ethernet دانست و مانند هاب پهنای باند آن بصورت Shared در اختیار کاربران قرار میگیرد.

    با توجه به اطلاعات بالا میتوان نتیجه گرفت که یک Access Point منطبق بر 802.11g دارای پهنای باند اشتراکی و Half-Duplex برابر 54Mbps میباشد که میتوان گفت برابر 25Mbps بصورت Full-Duplex خواهد بود. از آنجایی که این پهنای باند اشتراکی میباشد چنانچه 5 کاربر از این Access Point بخواهند استفاده کنند هرکدام پهنای باندی برابر 5Mbps خواهند داشت مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشند که در هر لحظه فقط یکی از این کاربران نیاز به دسترسی به منابع شبکه ای داشته باشد تا بتواند بتنهایی از 25Mbps استفاده نماید. پس محاسبه تعداد Access Pointهای مورد نیاز رابطه مستقیم با تعداد کاربران همیشه Online و میزان مصرف آنها دارد.

    کاربران شبکه های بی سیم بیشترین رضایت را زمانی خواهند داشت که عمده کاربری آن جهت دسترسی به اینترنت و منابع اینترنتی باشد که برخوردای از 100Kbps هم برای کاربران کفایت خواهد کرد.

    در هیچ کجا شما نمیتوانید یک خط نوشته پیدا کنید که شبکه های WLAN را جایگزینی برای شبکه های Ethernet معرفی کرده باشد! شبکه های WLAN یک راه حل هستند برای مواقعی که امکان کابل کشی و استفاده از شبکه Ethernet امکانپذیر نیست و یا اولویت با Mobility و یا حفظ زیبایی محيط است. سالن های کنفرانس، انبارها، محيط های کارخانه ای، کارگاه های عمرانی و محيط های نمایشگاهی بهترین نمونه ها برای استفاده موثر از شبکه های WLAN ميباشند.

    و اما قابل توجه دوستان امنیتی! راه اندازی یک شبکه بی سیم بسیار راحت و سریع امکانپذیر است ولیکن به همین سادگی و سرعت نیز امکان رخنه در آن وجود دارد. روش های مختلفی جهت امن سازی این شبکه های توسعه داده شده که با صرف کمی وقت میتوان یکی از این روش ها را بکار برد تا از سوء استفاده و یا صدمه جلوگیری شود.

    با توجه محدود بودن پهنای باند شبکه های بی سیم کد های مخرب مخصوصاً کرم های اینترنتی (Worm) بسادگی میتوانند در صورت ورود به شبکه Access Point را بدلیل بار مضاعف مختل کنند. حتماً در شبکه های بی سیم هر چند کوچک از وجود برنامه های آنتی ویروس و بروز بودن آنها اطمینان حاصل کنید. بسیار اوقات حرکت Wormها باعث از کار افتادگی Access Point و اصطلاحاً Hang کردن آن میشود که ممکن است در برداشت اولیه خراب بودن Access Point منبع مشکل تشخیص داده شود.

    باز يادآور میشوم شبکه های بی سیم حداقل با مشخصات فعلی یک راه حل هستند برای شرايطی که در آن امکان استفاده از Ethernet و کابل کشی وجود ندارد و نه یک جایگزین Ethernet و اگر کسی غیر از این به شما گفت میتوانید بصورت خیلی خاصی (Special) در صورتش نگاهی بیاندازید! بکارگیری از شبکه های بی سیم در کنار شبکه Ethernet برای کاربران Mobile که ممکن است هر لحظه با Laptop و یا PDA خود از گرد راه برسند و یا سالن کنفرانس و اجتماعات هموراه بسیار سودمند و رضایت بخش خواهد بود. همچنین امکانی که بصورت موقتی برپا شده اند نظیر پروژه های عمرانی و نمایشگاه ها و دفاتر استیجاری نیز در فهرست موارد کاربرد شبکه های بی سیم قرار دارند

    امنيت در شبكه هاي بيسيم



    شبكه هاي بيسيم به سرعت در حال رشد و توسعه مي باشند و غالب شركت ها به اين گونه از شبكه ها روي آورده اند. فراگير شدن ارتباط بيسيم، طراحي ساختار امنيتي در محدوده پوشش اين نوع شبكه ها را اجتناب ناپذير مي نمايد.

    در دنياي بيسيم چيزي به عنوان زير ساخت فيزيكي مانند در، ديوار، قفل و ... وجود ندارد تا بتوان با استفاده از اين وسائل از دسترسي هاي غير مجاز به لايه 2(Media Access) يا لايه 1 (Physical) جلوگيري بعمل آورد. براي دسترسي به منابع شبكه هاي بيسيم كافي است كه يك حمله كننده فقط در مجاورت اين شبكه قرار گيرد بدون آنكه به محل حفظ اطلاعات مهم سازمان دسترسي فيزيكي داشته باشد و سه ويژگي مهم اطلاعات را از بين ببرد:


    (Integrity, Confidentiality, Availability)



    مفاهيم پايه اي 802.11:

    802.11 از استانداردهاي پياده سازي شبكه بيسيم مي باشد كه توسط IEEE ارائه شده است. اين استاندارد شبيه استاندارد 802.3 روي Ethernet مي باشد كه در آن پروتكل هاي لايه 1و2 استفاده شده است.

    توسط تكنولوژي CSMA/CD روي Ethernet، نودهاي شبكه بيسيم نيز توسط آدرس MAC حك شده روي كارت هاي شبكه، آدرس دهي مي شوند. اگر چه، 802.11 از سيم به عنوان رسانه در لايه 1 استفاده نمي كند و نودها در استاندارد فوق به صورت بيسيم و در دامنه اي كه توسط دستگاه هاي بيسيم تعريف مي شوند با يكديگر تبادل اطلاعات مي نمايند.

    شبكه هايي كه عمدتأ بر مبناي استاندارد 802.11 طراحي مي شوند به يك يا چند Access Point نياز دارند.AP دستگاهي است كه امكان ارتباط بين نودهاي شبكه بيسيم با يكديگر و با شبكه مبتني بر سيم را برقرار مي سازد. در اين نوع تنظيم كه به Infrastructure Mode معروف است، نودهاي بيسيم براي ارتباط با يكديگر و يا نودهاي موجود در شبكه مبتني بر سيم، مي بايست از اين AP ها عبور نمايد. همچنين شبكه هاي بيسيم مي توانند به صورت مستقيم و بر پايه شبكه هاي Peer-To-Peer با يكديگر و بدون نياز به AP ها ارتباط داشته باشند.

    امروزه سه نوع از استاندارد هاي بيسيم در شبكه پياده سازي مي شود كه اين سه نوع عبارتند از:

    -802.11b

    802.11a-

    802.11g-



    802.11b : اولين استاندارد در شبكه هاي بيسيم استاندارد 802.11b بود.

    سرعت در اين ارتباط 11 مگابيت بر ثانيه و از فركانس 2.4 گيگا هرتز استفاده شده است و تا فاصله 300 فوت يا 91 متر را پوشش مي دهد.

    : 802.11aدر تجهيزات مورد استفاده در استاندارد 802.11a پهناي باند مورد استفاده بهبود داده شده است. در اين استاندارد، سرعت 56mbps و فركانس 5GHz مي باشد و باعث مي شود تا ناسازگاري كمتري با تجهيزات معمول مانند تلفن هاي بيسيم و يا مايكرو ويو ها داشته باشد.

    مشخصه 802.11a اجازه ارتباط همزمان تا 12 كانال در مقايسه با 3 كانال در استاندارد 2.4 GHz مي دهد. همچنين تعداد بيشتري از ايستگاه هاي كاري در هر شبكه را پشتيباني مي كند. اگر چه به دليل استفاده از فركانس جداگانه ، استاندارد 802.11a تجهيزات 802.11b را پشتيباني نمي كند. ضمنأ تجهيزات اين استاندارد گران تر و كاهش فاصله را در مقايسه با فركانس 2.4 گيگا هرتز دارد. (در حدود 50 feet و با سرعت 54mbps full)

    :802.11.gبسياري از شركت ها علاقمند هستند تا پهناي باند مورد نياز خود را متناسب با استاندارد 802.11g پياده سازي نمايند. اين استاندارد با سرعت 56 مگابيت بر ثانيه و با فركانس 2.4 گيگا هرتز مي باشد و قابليت پشتيباني از استاندارد 802.11b را نيز دارا مي باشد.

    محدوده تحت پوشش در اين استاندارد همانند استاندارد 802.11a (300 feet) مي باشد و در سرعت 54 مگابيت بر ثانيه و به صورت full duplex تا محدوده 100 feet را پوشش مي دهد.



    امن سازي شبكه هاي بيسيم:



    با وجود امكاناتي كه در شبكه هاي مبتني بر 802.11 ارائه شده است ولي اين واقعيت وجود دارد كه، چون براي انتقال اطلاعات در اين شبكه ها هيچ حد و مرز فيزيكي وجود ندارد و اين ترافيك توسط هوا منتقل مي شود به اين دليل اين نوع شبكه ذاتأ نا امن هستند.

    از تمام عناصري كه براي ايجاد امنيت در شبكه سيم كشي شده استفاده شده مي توان در شبكه هاي بيسيم نيز براي برقراري امنيت استفاده نمود. نكته مهمي كه در شبكه هاي بيسيم از لحاظ امنتي داراي اهميت مي باشد طراحي اين گونه از شبكه هاي مي باشد. در ادامه به چگونگي طراحي امن شبكه هاي بيسيم مي پردازيم.

    طراحي شبكه:



    يكي از موارد مهم كه در طراحي شبكه مي بايست در نظر گرفته شود، چگونگي طراحي و نحوه ارتباط با شبكه سيم كشي شده است.

    راههاي زيادي جهت امن كردن شبكه و همين طور براي به خطر انداختن امنيت آن وجود دارد.

    با طراحي و بكار گيري يك استراتژي محكم در شبكه هاي بيسيم ميتوان از دسترسي هكرها به شبكه جلوگيري بعمل آورد همچنين با اعمال كنترل هاي بيشتر روي بخش بيسيم شبكه، شبكه سيم كشي شده را نيز محافظت نمود تا هكرها از اين طريق نيز نتوانند وارد شبكه شوند. استفاده از فايروال و روتر در شبكه بيسيم همانند شبكه هاي سيم كشي شده نيز توصيه مي شود.



    جداسازي توسط مكانيزم هاي جداسازي:



    به دليل اينكه معمولأ AP ها رابط بين شبكه بيسيم و سيم كشي شده هستند، ايستگاه هاي كاري موجود در دو طرف اين AP ها معمولأ در يك Broadcast Domain مي باشند. با اين توضيحات، هكر شبكه بيسيم ميتواند با استفاده از روشهاي موجود روي شبكه هاي سيم كشي شده مانندARP cache Poisoning نسبت به اجراي Exploit روي ترافيك Broadcast اقدام نمايد. همچنين هكر مي تواند ايستگاه هاي بيسيم ديگري را كه به AP متصل هستند را مورد حمله قرار دهد. اين اتفاق در مورد ايستگاه هاي كاري موجود روي شبكه سيم كشي شده كه به شبكه بيسيم متصل هستند روي خواهد داد.

    به دليل آسيب پذيري هاي زيادي كه در شبكه هاي بيسيم و با توجه به نحوه پياده سازي اين شبكه ها، اين فكر در ذهن ايجاد مي شود كه شبكه هاي سيم كشي ايزوله شده از اين شبكه ها امن تر مي باشند.

    همانطوري كه در شكل زير مشاهده ميشود، طراحي ساده ولي با يك نكته اصلي و آن اينكه، در اين طرح، دسترسي مستقيم لايه 2 و اتصال به منابع شبكه براي تمامي ايستگاه هاي كاري بيسيم ميسر مي شود و اين امر مشكلات امنيتي را در پي خواهد داشت. حداقل پيشنهادي كه براي امنيت در اين طرح مورد نظر مي باشد، جدا سازي و ايزوله كردن شبكه بيسيم از شبكه داخلي در VLAN جداگانه و با قرار دادن مكانيزم هاي لايه 3 در شبكه مي باشد.



    <FONT face=Tahoma>
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  5. #15
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    p r o x y Server چيست ؟
    p r o x y Server نرم افزاري است كه در يك شبكه حد واسط بين اينترنت و كاربران واقع مي شود. فلسفه ايجاد p r o x y Server قراردادن يك خط اينترنت در اختيار تعداد بيش از يك نفر استفاده كننده در يك شبكه بوده است ولي بعدها امكانات و قابليتهايي بهp r o x y Server افزوده شد كه كاربرد آن را فراتر از به اشتراك نهادن خطوط اينترنت كرد . بطور كلي p r o x y Server ها در چند مورد كلي استفاده مي شوند .
    يك كاربردp r o x y Server ها ، همان به اشتراك گذاشتن يك خط اينترنت براي چند كاربر است كه باعث كاهش هزينه و كنترل كاربران و همچنين ايجاد امنيت بيشتر مي شود . كاربرد دوم ***** Serverها ، در سايتهاي اينترنتي به عنوان Firewall مي باشد . كاربرد سوم كه امروزه از آن بسيار استفاده مي شود ، Caching اطلاعات است . با توجه به گران بودن هزينه استفاده از اينترنت و محدود بودن پهناي باند ارتباطي براي ارسال و دريافت اطلاعات ، معمولا" نمي توان به اطلاعات مورد نظر در زمان كم و با سرعت مطلوب دست يافت . امكان Caching اطلاعات ، براي كمك به رفع اين مشكل در نظر گرفته شده است . p r o x y Server ، سايتهايي را كه بيشتر به آنها مراجعه مي شود را دريك حافظه جداگانه نگاه مي دارد. به اين ترتيب براي مراجعه مجدد به آنها نيازي به ارتباط از طريق اينترنت نيست بلكه به همان حافظه مخصوص رجوع خواهد شد .

    اين امر باعث مي گردد از يك طرف زمان دسترسي به اطلاعات كمتر شده و از سوي ديگر چون اطلاعات از اينترنت دريافت نمي شود ، پهناي باند محدود موجود با اطلاعات تكراري اشغال نشود . بخصوص آنكه معمولا" تغييرات در يك Website محدود به يك يا دو صفحه مي باشد و گرفتن اطلاعات از اينترنت بدون Caching به معناي گرفتن كل سايت مي باشد حال آنكه با استفاده از p r o x y Server و امكان Caching اطلاعات ، ميتوان تنها صفحات تغيير كرده را دريافت كرد .

    ويژگي اول : با استفاده از p r o x y Server مي توان از اكثر پروتكلهاي موجود در شبكه هاي محلي در محدوده نرم افزارهاي كاربردي در شبكه هاي LAN مرتبط با اينترنت استفاده كرد .

    p r o x y Server پروتكلهاي پر كاربرد شبكه هاي محلي مانند IPX/SPX (مورد استفاده در شبكه هاي ناول) ، NETBEUI (مورد استفاده در شبكه هاي LAN با تعداد كاربران كم) و TCP/IP (مورد استفاده در شبكه هايIntranet) را پشتيباني مي كند. با اين ترتيب براي اينكه بتوان از يك نرم افزار كاربردي شبكه LAN كه مثلا" با پروتكل IPX/SPX روي ناول نوشته شده ، روي اينترنت استفاده كرد نيازي نيست كه قسمتهاي مربوط به ارتباط با شبكه كه از Function Call هاي API استفاده كرده را به Function Call هاي TCP/IP تغيير داد بلكه p r o x y Server خود اين تغييرات را انجام داده و مي توان به راحتي از نرم افزاري كه تا كنون تحت يك شبكه LAN با ناول كار مي كرده است را در شبكه اي كه مستقيما" به اينترنت متصل است ، استفاده كرد .

    همين ويژگي درباره سرويسهاي اينترنت مانند , FTP , Telnet , Gopher , IRC RealAudio , Pop3 و . . . وجود دارد . به اين معنا كه هنگام پياده سازي برنامه با يك سرويس يا پروتكل خاص ، محدوديتي نبوده و كدي در برنامه براي ايجاد هماهنگي نوشته نمي شود .



    ويژگي دوم : با Cache كردن اطلاعاتي كه بيشتر استفاده مي شوند و با بروز نگاه داشتن آنها ، قابليت سرويسهاي اينترنت نمايان تر شده و مقدار قابل توجهي در پهناي باند ارتباطي صرفه جويي مي گردد.



    ويژگي سوم p r o x y Server امكانات ويژه اي براي ايجاد امنيت در شبكه دارد . معمولا" در شبكه ها دو دسته امنيت اطلاعاتي مد نظر است . يكي آنكه همه كاربران شبكه نتوانند از همه سايتها استفاده كنند و ديگر آنكه هر كسي نتواند از روي اينترنت به اطلاعات شبكه دسترسي پيدا كند . با استفاده ازp r o x y Server نيازي نيست كه هر Client بطور مستقيم به اينترنت وصل شود در ضمن از دسترسي غيرمجاز به شبكه داخلي جلوگيري مي شود . همچنين مي توان با استفاده از SSL(Secure Sockets Layers) امكان رمز كردن داده ها را نيز فراهم آورد.



    ويژگي چهارم p r o x y Server بعنوان نرم افزاري كه مي تواند با سيستم عامل شما مجتمع شود و همچنين با IIS(Internet Information Server) سازگار مي باشد، استفاده مي گردد.


    p r o x y Server سه سرويس در اختيار كاربران خود قرار مي دهد:

    1-Web p r o x y Service : اين سرويس براي Web Publishing يا همان ايجاد Web Site هاي مختلف درشبكه LAN مفيد مي باشد . براي اين منظور قابليت مهم Reverse Proxing در نظر گرفته شده است . Reverse Proxing امكان شبيه سازي محيط اينترنت درمحيط داخل مي باشد. به اين ترتيب فرد بدون ايجاد ارتباط فيزيكي با اينترنت مي تواند برنامه خود را همچنان كه در محيط اينترنت عمل خواهد كرد، تست كرده و مورد استفاده قرا دهد. اين قابليت در بالا بردن سرعت و كاهش هزينه توليد نرم افزارهاي كاربردي تحت اينترنت موثر است.

    2-Winsock p r o x y Service : منظور، امكان استفاده از API Callهاي Winsock در Windows است . در Windows ، Function Call هاي مورد استفاده در سرويسهاي اينترنت مانند Telnet ، FTP ، Gopher و . . . ، تحت عنوان Winsock Protocols معرفي شده اند. در حقيقت براي استفاده از اين سرويسها در نرم افزارهاي كاربردي نيازي نيست كه برنامه نويس چگونگي استفاده از اين سرويسها را پيش بيني كند.

    3-Socks p r o x y Service : اين سرويس، سرويس Socks 4.3a را پشتيباني مي كند كه در واقع زير مجموعه اي از Winsock مي باشد و امكان استفاده از Http 1.02 و بالاتر را فراهم مي كند. به اين ترتيب مي توان در طراحي Website خارج از Firewall ، Security ايجاد كرد.

    1- سخت افزار مورد نياز : براي هر چه بهتر شدن توانمنديهاي p r o x y Server ، بايد سخت افزار آن توانايي تحمل بار مورد انتظار را داشته باشد .

    2- نوع رسانه فيزيكي براي ارتباط با اينترنت : راه حلهاي مختلفي براي اتصال به شبكه اينترنت وجود دارد . ساده ترين راه ، استفاده از مودم و خطوط آنالوگ مي باشد . راه ديگر استفاده از ISDN و خطوط ديجيتال است كه هم احتياج به تبديل اطلاعات از آنالوگ به ديجيتال و برعكس در ارسال و دريافت اطلاعات ندارد و هم از سرعت بالاتري برخوردار است . روش ديگر استفاده از خط هاي T1/E1 با ظرفيت انتقال گيگا بايت مي باشد .



    پيشنهاد مي شود كه در شبكه هاي با كمتر از 250 كاربر از ISDN و از 250 كاربر به بالا از T1/E1 استفاده شود . ( البته در ايران به علت عدم وجود خطوط ISDN و كمبود خطوط T1/E1 اين استانداردها كمتر قابل پياده سازي هستند. )



    3- هزينه ارتباط با اينترنت : دو عامل موثر در هزينه اتصال به اينترنت ، پهناي باند و مانايي ارتباط مي باشد . هر چه مرورگرهاي اينترنتي بيشتر و زمان استفاده بيشتر باشد ، هزينه بالاتر خواهد بود . با توجه به اينكه p r o x y Server مي تواند با Caching اطلاعات اين موارد را بهبود بخشد ، بررسي اين عامل مي تواند در تعيين تعداد p r o x y هاي مورد استفاده موثر باشد .

    4- نوع و نحوه مديريت سايت : اين عامل نيز در تعيين تعداد p r o x y ها موثر است . مثلا" اگر در شبكه اي مشكل راهبري وجود داشته باشد ، با اضافه كردن تعداد p r o x y ها ، مشكل راهبري نيز بيشتر خواهد شد .

    5- پروتكل هاي مورد استفاده p r o x y Server ها معمولا" از پروتكلهاي TCP/IP و يا IPX/SPX براي ارتباط با Client ها استفاده مي كنند . بنابراين براي استفاده از p r o x y بايد يكي از اين پروتكل ها را در شبكه استفاده كرد .



    پيشنهاد مي شود در شبكه هاي كوچك با توجه به تعداد كاربرها p r o x y Server و Web Server روي يك كامپيوتر تعبيه شوند و در شبكه هاي متوسط يا بزرگ تعدادserverp r o x y ها بيش از يكي باشد
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  6. #16
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    آموزش راه اندازی و تنظیم یک شبکه Lan کوچک
    اگر در محیط کار یا منزل خود با بیش از یک کامپیوتر سروکار دارید احتمالا به فکر افتاده اید که آنها را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کوچک کامپیوتری راه بیا ندازید .
    با اتصال کامپیوتر ها به یکدیگرمیتوانید چاپگرتان را بین همه انها به اشتراک بگذارید از طریق یکی از کامپیوتر ها که به اینترنت وصل است بقیه را نیز به اینترنت متصل کنید از هر یک از کامپیوتر ها به فایل های خود از جمله عکس ها اهنگ ها و اسنادتان دسترسی پیدا کنید به بازی هایی بپردازید که نه چند بازیکن با چند کامپیوتر نیاز دارند
    وبلاخره این که که خروجی وسایلی چون DVD PLAYER یا وب کم را به سایر کامپیوتر ها ارسال کنید .
    در این مقاله صمن معرفی روش های مختلف اتصال کامپیوتر ها به یکدیگر انخام تنضیمات دستی را برای بهره بردن از حد اقل مزایای یک شبکه کامپیو تری به شما نشان می دهیم .
    ذکر این نکته هم لازم است که قسمت اصلی این مقاله به نصب نرم افزار اختصاص دارد اما در انتهای مطلب در خصوص ساختار شبکه و مسائل فیزیکی ان هم توضیهاتی داده ایم

    روشهای اتصال:

    برای اثصال کامپیوتر هایی که در فاصله ای نه چندان دور از یکدیگر قرار دارند راههای مختلفی وجود دارد که عبارتند از :
    سیم کشی دیتا به صورت تو کار در حین ساخت ساختمان که امروز بسیار متداول است .
    ذر این روش همان گونه که برای برق ساختمان از قبل نقشه می کشند و مثلا جای کلید ها و پریز ها را مشخص می کنند برای شبکه کامپیوتری هم نقشه کشی و سیم کشی می کنند .
    قرار دادن سیم ها در کف اتاق و اتصال کامپیوتر هایی که در یک اتاق قرار دارند .
    استفاده از فناوری بی سیم
    استفاده از سیم کشی برق داخل ساختمان
    استفاده از سیم کشی تلفن داخل ساختمان

    هر یک روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما برای به اشتراک گذاشتن چاپگر فایل ها و اینتر نت باید کامپیوتر ها را به نحو صحیح و مناسبی تنظیم و آماده کنید و فرق نمی کند که کدام روش را انتخاب کرده باشید
    به همین دلیل کار را از همین نقطه شروع می کنیم از آنجا که ویندوز های اکس پی و 98 پر استفاده ترین ویندوز ها در منازل و دفاتر کوچک هستند نحوه اشتراک گذاری منابع در این دو ویندوز را مورد بحث قرار می دهیم هر چند مورد سایر ویندوز ها مفاهیم تغییر نمی کند
    گام های اولیه :
    برای راه اندازی شبکه در منزل خود این سه کار را باید انجام دهیم :
    1انتخاب فناوری مناسب شبکه که مورد نظر ما در این مقاله اترنت استاندارد است
    2خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار، که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوتر ها و یک هاب – سوییچ است
    3تنظیم و آماده سازی سیستم ها به نحوی که بتوانند همدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند

    از این سه مرحله قدم سوم از همه مهم تر است .
    ویندوز اکس پی قسمتی به نام NETWORK SETUP WIZARD دارد که تنظیمات شبکه را برای شما انجام می دهد .
    به غیر از این متخصصان هستند که در ازای دریافت دستمزد ، شبکه شما را در محل راه می اندازند .
    نام گذاری کامپیوتر ها به اشتراک گذاشتن چاپگر ها فایل ها و اتصالات اینترنتی ،اساسی ترین کارهایی هستند که این افراد برای شما انجام می دهند .
    اما اگر با مشکلی مواجه بشوید یا تنظیمات کامپیوتر تان بهم بخورد ، باید بتوانید خودتان شبکه را تنظیم کنید .
    کلا بد نیست مفاهیم و اصول راه اندازی یک شبکه کامپیوتری را بدانید تا به هنگام ضرورت خودتان بتوانید دست به کار شوید .
    به طور کلی کار هایی که باید انجام دهید تا یک شبکه (( مرده)) را ((زنده)) کنید و به بهره برداری از ان بپر دازید ، از این قرار است :
    نام گذاری کامپیوتر
    دادن آدرس IP
    به اشتراک گذاشتن فایل ها
    به اشتراک گذاشتن چاپگر
    انجام تنظیمات امنیتی
    به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت

    نام گذاری کامپیوتر:

    بعد از نصب سخت افزار های مورد نیاز برای راه اندازی شبکه ، نیاز به نوبت به نصب نرم افزار های آن می رسد.
    در اولین قدم باید برای تکتک کامپیوتر های موجود در شبکه خود اسمی منحصر به فرد و غیر تکراری انتخاب کنید .
    علاوه بر اسم کامپیوتر اسم گروه کاری یا WORK GROUP هم مهم است . تمام کامپیوتر های یک شبکه باید عضو یک گروه کاری باشند .




    ویندوز اکس پی :

    برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز اکس پی این مراحل را دنبال کنید :
    1-پنجره control panel را باز کنید
    2-اگر حالت نمایش آیکون ها به صورت کلاسیک نیست روی لینک classic new کلیک کنید .در این حالت بر نامه system را اجرا کنید .
    3-در کادر محاوره ظاهر شده صفحه computer name را انتخاب کنید
    4-همان طور که ملا حظه می کنید کامپیوتر یک اسم کامل دارد و یک گروه کاری . روی دکمه chang کلیک کنید تا کادر محاوره بعدی ظاهر شود .
    5-در کادر اول اسمی را تایپ کنید که می خواهید به کامپیوتر تان اختصاص دهید . این اسم هر چیزی می تواند باشد ، فقط نباید تکراری باشد . مثلا اسم کامپیونر اول را pc 1 بگذارید .
    6-در کادر دوم اسمی را که می خواهید به گروه کاری خود اختصاص دهید وارد کنید .مثلا My office یا My Home یا هر چیز دیگر . حتی خود Work Group هم بد نیست .
    7- در پایان OK و دوباره OK را بزنید . اگر ویندوز خواست ری استارت کند قبول کنید .
    ویندوز 98
    برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز 98 این مراحل را دنبال کنید:
    1-با کلیک راست روی آیکون Network Neighborhood روی دسکتاپ گزینه ، properties را انتخاب کنید .
    2-در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه identification بروید .
    3-در کادر اول ، اسم کامپیوتر و در کادر دوم اسم گروه کاری مورد نظر را بنویسید . بعد از تنظیم نام برای تک تک کامپیوتر ها و گذاشتن یک اسم برای کروه کاری تمام آنها ، کامپیوتر ها را دارای هویت کرده و در یک گروه جای داده اید . حالا نوبت به دادن آدرس IP میرسد .

    آدرس IP

    آدرس IP نشانی هر کامپیوتر در شبکه است . کامپیوتر از طریق این نشانی است که یکدیگر را در شبکه پیدا می کنند .
    در هر شبکه آدرس IP هر کامپیوتر باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشد .
    در باره IP و آدرس دهی از این طریق ، زیاذ میتوان صحبت کرد ، اما از آنجا که در این مقاله قصد پرداختن به تئوری را نداریم بلا فاصله دست به کار می شویم . فقط ذکر این نکته را زروری میدانیم که آدرس IP در واقع یک شماره چهار قسمتی است . هر قسمت عددی از 0 تا 255 است که با علامت نقطه از قسمت بعدی جدا می شود .
    مثلا 192.168.0.1 یک آدرس IP است . مفهوم دیگر Subnet Mask است ، که توضیح آن هم از حوصله این مقاله خارج است . فقط این را قبول کنید که در یک شبکه کوچک ، subnet mask را به صورت 255.255.255.0 تایین می کنیم .
    در یک شبکه کوچک ، برای تمام کامپیوتر ها سه قسمت اول آدرس IP را یکسان می گیریم و فقط قسمت چهارم را برای هر کامپیوتر عدد متفاوتی را در نظر می گیریم .
    مثلا در کامپیوتر اول آدرس 192.168.0.1 و برای کامپیوتر دوم آدرس 192.168.0.2 را می نویسیم و به همین ترتیب ذر بقیه کامپیوتر ها قسمت چهارم آدرس IP را عدد متفاوتی را می دهیم .
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  7. #17
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    راه‌اندازي يك اينترانت با استفاده از Ras
    با توجه به سوالات متداول کاربران در زمینه راه‌اندازي يك اينترانت با استفاده از RAS مراحل کلی راه اندازی سرویس فوق رو براتون میزارم.

    الف. نصب RAS : اول بايد روش دسترسي تلفني به اينترانت و تجهيزات پاسخگو به سرور معرفي بشن . توصيه ميكنم از يك مالتي پورت براي اتصال مودمها به سرور استفاده كني . طي روند نصب RAS مالتي پورت مذكور به عنوان Listener شبكهء مبتني بر RAS به ويندوز معرفي ميشه و بعد از اون تماسهاي تلفني با اينترانت بصورت خودكار توسط ويندوز جواب داده ميشن . اتفاقات بعدي مشخص شدن Network Policy و Security Policy است .

    ب. Network Policy : طي مراحل نصب RAS مشخص ميشه كاربران IP هاي ثابت خودشون رو استفاده خواهند كرد يا از DHCP سرور تو براي گرفتن IP استفاده ميكنن . اگر نميخواهي بطور مشخص به كاربرانت IP اختصاص بدي بهتره قبل از ضروع نصب RAS ، سرويس DHCP ويندوز رو نصب كني .

    ج. Security Policy : طي مراحل نصب RAS مشخص ميشه كدام گروه از كاربران ميتونن با سرور تماس تلفني برقرار كنن و اين گروه كاربري چه مجوزهائي روي سرور داره ، همانطوري كه قبلا" يكبار در مبحث امنيت IIS بحث شده بود بهتره اينجا هم گروه كاربران RAS كمترين مجوز لازم را داشته باشند ، يعني در حد مجوز گروه كاربري IUSR_Machinname ( گروه كاربري IUSR_Machinname بعد از نصب هر نسخه از IIS بصورت خودكار ايجاد ميشه و بينندگان سايت پس از اتصال بلافاصله عضو اين گروه ميشن . اين قاعدهء IIS است . بايد در ميزان مجوزهاي اين گروه دقت بشه )

    توضيح : مرحله هاي ب و ج در ويندوز NT همزمان با مراحل نصب RAS اتفاق مي افتاد اما در ويندوزهاي 2000 و 2003 امكان ايجاد پروفايلهاي مختلف و اعمال اونها به سرويس بعد از نصب هم وجود داره .

    د. نصب DNS سرور : براي اينكه كاربران بتونن براحتي سايت وب اينترانت ت رو ببينن بهتره از يه نام مثل
    Http://Keramati.VCL يا امثالهم استفاده كني براي اين مقصود بايد سرويس DNS ويندوز فعال بشه و بصورت دستي نام مورد نظرت رو معادل IP سروري كه IIS روش نصب شده قرار بدي . بهتره مراحل نصب DNS و DHCP اول از همه صورت بگيره .

    ه. نصب IIS .

    و. نصب يه دستگاه تلفن مركزي و قرار دادن خطوط تلفن ( يا مالتي پورت ) پشت اون . به اين ترتيب كاربران هميشه با يه شماره تلفن تماس ميگيرن و تماسهاي اونها بين خطوط تقسيم ميشه .

    ز. حالا كاربر ميتونه شماره تلفن سرور رو بگيره . بعد از دريافت دايال تون ، RAS باصطلاح گوشي رو بر ميداره و اتصال PPP برقرار ميشه . سپس درخواست DHCP Request توسط سرويس Remote Connection Manager كلاينت بصورت خودكار روي خط تلفن ارسال ميشه و بعد از دريافت توسط DHCP سرور ، IP مورد نظر به كاربر تحويل داده ميشه . ( تذكر : در پيكره بندي DHCP سرور بايد دقت كني اگر DNS سرور شخصي رو نصب كردي ، حتما" نامش رو ذكر كني كه همراه با پكتي كه حاوي پاسخ DHCP است ارسال بشه . در واقع در اتصالهاي تلفني اينترنت هم همين اتفاق مي افته ) حالا كاربر با باز كردن مرورگر وب مورد علاقه اش و تايپ كردن آدرس SATSAT.NET میتونه قویترین سایت ایرانی رو ببینه
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  8. #18
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    Active Directory چيست؟
    Active Directory از جمله امکانات قدرتمند Windows 2000 Advanced server است .
    Active Directory امکان مديريت کاربران و کامپيوترها و گروها و بطور کلي تمامي عناصر موجود در يک شبکه را فراهم مي کند ( البته نبايد اينگونه تصور نمود که Active Directory تمامي مشکل يک مدير شبکه را حل مي نمايد) با استفاده از قابليتهاي Active Directory مي توان مشخص کرد کدام User با کدام Computer تحت کدام Domaine به چه کاري بپردازد يعني ميزان دسترسي آن به منابع موجود در شبکه چه مقدار باشد .و تا چه ميزان در اين کار اختيار داردو اجازه دسترسي دارد. مثلا"( امکان نوشتن يا جابجا نمودن و حتي امکان دسترسي به ديگر کاربران - دادن - و خود در چه سطحي از مديريت نمودن شبکه قرار بگيرد.)با استفاده از قابليت Active Directory در Windows 2000 Advanced Server مديريت شبکه بسيار آسان است . چند نکته مهم در استفاده از Active Directory
    1. اولين عاملي که بايد در Active Directory مد نظر داشت اين است که فايل سيستم ما بايد از نوع NTFS باشد تا امکان استفاده ازActive Directory را داشته باشيم.
    2. صحت تنظيمات کارت شبکه و پروتکل کامپيوترمورد نظر نيز کنترل شود.
    3. IP Address را دستي تنظيم و قبل از آن DNS SERVER را Confighor مي نمائيم.
    4. بهتر است که در شبکه Clinte هاي خود را از خانواده Windows NT (XP , 2000 Pro , NT Work Staition باشد ( در اينصورت به بهترين وجه مي توان امنيت شبکه و کامپيوتر هاي آن را تامين نمود ) 1.Physical Connection or Physical Topology : 1.اتصال فيزيكي 2.logical Connection 2.اتصال منطقي اتصال فيزيكي در يك شبكه چگونگي اتصال كامپيوترها و سخت افزارهاي موجود در يك شبكه را از نظر فيزيكي مورد بحث قرار مي دهد و اتصال منطقي نحوه رفتار كامپيوترهاي موجود در شبكه را مورد بحث قرار مي دهد. ساختار شبكه هاي كامپيوتري: شبكه هاي كامپيوتري از نظر ساختار به دو دسته تقسيم مي شوند. 1)Broadcast Network 2)Point to Point Networ در اتصال Broadcast Network هر كامپيوتر توسط Nod كابل شبكه خود همواره بايد يا بطور مستقيم به كامپيوتر ديگر متصل بوده و يا توسط يك رسانه Media همانندHub به كامپيوتر ديگر متصل شود. در اين روش كامپيوتر پيغام دهنده packet اطلاعات خود را در كل رسانه رها مي نمايد با اين توضيح كه نام و آدرس كامپيوتر پيغام گيرنده را هم به همراه آن ارسال مي کند. اين packet به همه كامپيوترها رسيده و تنها توسط كامپيوتري دريافت و خوانده مي شود كه آدرس و نام كامپيوتري كه همراه با packet ارسال شده است - با آن همخواني داشته باشد. در اين ساختار علاوه بر اينكه ترافيك شبكه زياد بوده و باعث كم شدن سرعت كاركرد شبكه مي شود امنيت آن نيز از سطح مطلوبي برخوردار نيست زيرا packet اطلاعات كه ممكن است محرمانه هم باشد در سطح شبكه پخش شده و به همه كامپيوترها مي رسد. اين ساختار از پيچيدگي كمتري برخوردار بوده و هزينه تهيه سخت افزارهاي لازم براي راه اندازي آن كم است. در اتصال Point to Point Network دريافت و ارسال packet ها در شبكه توسط ابزاري هوشمند كنترل مي شود بگونه اي كه packet اطلاعاتي كه براي يك كامپيوتر مشخـــص ارســــال مي گردد تنها به سمت همان كامپيوتر ارسال شده و ديگر كامپيوترها امكان دسترسي به آن را ندارند از طرف ديگر بدليل اينكه اين بسته اطلاعاتي در كل شبكه منتشر نمي شود ترافيك شبكه بطور قابل ملاحظه اي پايين آمده و امنيت درسطح شبكه بالا مي رود. اينگونه شبكه ها به دليل داشتن ابزاري چون سوئيچ هاي هوشمند گران تر از نوع قبل مي باشد
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  9. #19
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    بخش 1

    موضوعات اين مقاله شامل :
    ـ معرفي سرويس هاي دايركتوري
    ـ ساختار A.D و نسخه برداري سايت (Site Replication)
    ـ مفاهيم A.D
    ـ مقدمه اي بر طرح ريزي (Planning)
    - نصب سرويس هاي دايركتوري A.D
    ـ پيكربندي نسخه برداري از A.D


    1. مقدمه :
    مي توانيم از (سرويس دايركتوري) براي تعيين يكنواخت يكپارچه كاربران و منابع موجود در شبكه استفاده نمائيد. سرويس هاي A.D در تمام محصولات خانوادة W2K Server يافت مي شود. تكنولوژي A.D يك نقطة مشخص براي مديريت شبكه ها بدست مي دهد و به شما اجازة افزودن، حذف كردن و جابجائي كاربران و منابع را با سهولت فراوان اعطا مي كند.
    در اين مقاله سعي دارم تا شما را با سرويس هاي دايركتوري A.D و چگونگي طرح ريزي لازم جهت پياده سازي آن آشنا گردانم. در پايان نحوة پيكربندي و نسخه برداري از A.D را با ايجاد يك سايت ، پيكربندي يك پيوند سايت و تنظيمات يك سرور كاتالوگ كلي (Global Catalog Server) شرح خواهيم داد.

    2. پيش نيازهاي لازم جهت نصب A.D
    1. داشتن كامپيوتري كه حداقل شرايط سخت افزاري مورد نياز نصب ويندوز 2000 را برآورده نمايد.
    2. نصب W2K-Server نصب كامپيوتر به شكل يك سيستم Stand-Alone در يك گروه كاري و نصب پروتكل TCP/IP
    3. كامپيوترتان مي بايستي يك آدرس IP ي ثابت داشته باشد .
    4. مي بايستي يك سرور DNS در شبكه تان داشته باشئيد و يا سرور خودتان بشكل DNS نصب شده باشد.
    5. در اختيار داشتن CD ي اصلي W2K-Server
    نكته : ويژگي سرويس A.D در نسخه هاي W2K-Server و نيز W2K-Data Center نيز وجود دارد.
    ¬

    3. نگاهي كلي تر به ويژگي هاي سرويس هاي دايركتوري A.D
    قبل از نصب A.D مي بايستي درك كاملي از مفهوم A.D و نقشئي (Role) كه در شبكة ويندوز2000 بازي مي كند داشته باشئيد . به علاوه دانستن ويژگي هاي كليدي A.D كه انعطاف پذيري و سهولت راهبري را بدست مي دهند مورد نياز مي باشند.

    4. سرويس دايركتوري Directory Service))
    • يك سرويس دايركتوري A.D عبارت از يك سرويس شبكه است كه تمام منابع موجود در شبكه را مشخص كرده و آنها را براي كاربران و برنامه هاي كاربردي در دسترس قرار مي دهد.
    • سرويس هاي A.D دايركتوري اي را در بردارند كه اطلاعات مربوط به منابع شبكه و كليه سرويس هائي كه اين اطلاعات را قابل دسترس و مفيد مي نمايند در خود نگه مي دارند.
    • منابع ذخيره شده در دايركتوري مواردي چون كاربران، داده هاي كاربري، چاپگرها ، سرورها، بانكهاي اطلاعاتي ، گروهها ، كامپيوترها وسياستهاي امنيتي كه به صورت اشئياء شناخته مي شوند مي باشند.

    5. سهولت راهبري Administration))
    • سرويس A.D منابع شبكه رابه صورت ساختار سلسله مراتبي Hierarchically)) در حوزه ها (Domains) سازماندهي مي نمايد. يك حوزه(Domain) عبارت از گروه بندي (دسته بندي) منطقي سرورها و ديگر منابع شبكه تحت يك نام حوزة مشخص (Single) مي باشد.
    • يك حوزه ، واحد اصلي نسخه برداري Replication)) و امنيت در يك شبكة مبتني بر ويندوز2000 مي باشد.
    • هر كنترولر حوزه مي تواند شامل يك يا چند كنترولر حوزة ديگر باشد. يك كنترولر حوزه كامپيوتري است كه سرور ويندوز 2000 بر روي آن اجرا مي شود و براي نگهداري يك نسخة كامل از دايركتوري حوزه ، بكار مي رود.
    • جهت ساده سازي وظايف راهبري، تمام كنترولرهاي حوزه نظير هم هستند. شما مي توانيد در هر كنترولري تغييراتي صورت دهيد و اين تغييرات به تمام حوزه هاي ديگر ارسال شود. Replicate)).
    • سرويس هاي دايركتوري A.D ، نقطه واحدي را براي مديريت تمام اشئياء درون شبكه بدست مي دهند.

    6. مقياس پذيري Scalability))
    در سرويس هاي A.D يك دايركتوري تمام اطلاعات را به شكل بخش هائي كه قابليت ذخيره سازي تعداد بسيار زيادي از اشئياء را دارد سازماندهي مي نمايد در نتيجه، دايركتوري مي تواند توسعه يابد ، همانطوريكه يك سازمان رشد مي كند و به شما اجازه مي دهد تا بتوانيد از يك نصب كوچك با چند صد شئي به يك نصب با چندين ميليون شئي وارد شويد.
    نكته شما مي توانيد اطلاعات دايركتوري را در بين چندين كامپيوتر در شبكه توزيع نمائيد.

    7. پشتيباني از استانداردهاي باز (Open Standards)
    • سرويس A.D مثل تمام سرويس هاي دايركتوري اساساً يك فضاي نام Namespace)) مي باشد.
    • يك فضاي نام ( به اختصار NS) عبارت از محدوده مشخصي مي باشد كه در آن يك نام را ميتوان بدست آورد Resolved)) . يافتن يا ترجمة نام Name Resolution)) عبارت از ترجمة يك نام به يك شئي يا اطلاعي است كه آن نام معرفش مي باشد.
    • سرويس A.D مفهوم اينترنتي يك N.S را با سرويس هاي دايركتوري W2K ادغام مي كند. اينكار به شما اجازه مي دهد تا چندين N.S را كه در حال حاضر در محيط هاي ناهمگون نرم افزاري و سخت افزاري شبكه اي يك شركت وجود دارند با هم آميخته و مديريت نمائيد. سرويس هاي A.D از DNS Domain Name system)) براي سيستم نامگذاري اش استفاده كرده و مي تواند اطلاعات را با هر برنامه يا دايركتوري اي كه از پروتكل هاي LDAP Lightweight Directory Access Protocol)) يا HTTP Hyper Text Transfer Protocol)) استفاده كند مبادله نمايد.
    • نكته : سرويس هاي A.D همچنين اطلاعات را با سرويس هاي دايركتوري ديگري كه از پروتكلهاي LDAP اي نسخه 2و3 استفاده مي كنند مثل (Novell Directory Services) NDS ميتوانند به اشتراك بگذارند.

    8. سيستم هاي نامگذاري حوزه (Domain Name System)
    • فضاي نام N.S)) سرويس A.D مبني بر طرح Scheme)) نامگذاري DNS است كه اجازه كار با تكنولوژي هاي اينترنت را مي دهد . به تقليد از استانداردهاي DNS ، نام حوزة يك حوزة بچه Child)) عملاً يك نام نسبي است كه در آن نام حوزة بچه به نام حوزة والد Parent)) متصل مي باشد.
    • در A.D چون از نامگذاري و مكان يابي حوزه مانند روش DNS استفاده مي شود، اسامي حوزة ويندوز 2000 مي تواند اسامي DNS نيز باشند.
    • ويندوز 2000 از DDNS) Dynamic DNS) استفاده مي كند تا مشترياني Clients)) را كه به شكل ديناميك آدرس دهي شده اند را مستقيماً در سروري كه سرويس DNS را اجرا مي كند رجستر نمايد و جدول DNS را به طور ديناميكي به هنگام Update)) كند. منظور از ريجستر كردن ثبت مشتريان در سرور DNS مي باشد.
    • DDNS نياز به سرويس هاي ديگر نامگذاري اينترنت مثل ((Windows Internet Name Service WINS در يك محيط همگن را از بين مي برد.
    • توجه : براي اينكه سرويس هاي A.D و نرم افزارهاي كلاينت مربوط بتوانند به درستي كار كنند، مي بايستي حتما سرويس DNSرا نصب نمائيد.


    9. پشتيباني ازLDAP و HTTP
    • LDAP يك استاندارد اينترنتي براي دستيابي به سرويس هاي دايركتوري است كه به شكل يك بدل ساده تربراي پروتكل (Directory Access Protocol) DAP طراحي گرديده است.
    • جهت كسب اطلاعات بيشتر درباره LDAP در اينترنت به دنبال RFC 1777 بگرديد. پروتكل HTTP استاندراد نمايش صفحات در دنياي وب (World Access Protocol) www = مي باشد. شما مي توانيد هر شئي درون A.D را به شكل يك صفحة HTML در درون مرروگرتان مشاهده نمائيد.
    • نكته : سرويس A.D از پروتكل LDAP براي تبادل اطلاعات بين دايركتورها وبرنامه هاي كاربردي استفاده مي كند .

    10. پشتيباني از فرمتهاي نامگذاري استاندارد
    سرويس A.Dاز چندين قالب نامگذاري عمومي استفاده مي كند. در نتيجه اينكه كاربران و برنامه ها مي توانند با استفاده از قالب هاي نامگذاري بسيار آشنا استفاه نمايند. در جدول زير مي توان برخي ازاين قالبهاي نامگذاري استاندارد را كه در سرويس هاي A.D استفاده مي شوند مشاهده نمود.
    « قالبهاي نامگذاري شده كه توسط سرويس هاي دايركتوري A.D استفاده مي شوند»
     RFC 822: اسامي RFC 822 به شكل Somename@some.domain مي باشد و كاربران با آنها از طريق آدرسهاي پستي اينترنتي (Email) سر و كار دارند. مثل a_arabbeigi@hotmail.com
     HTTP URL: اين نوع نامگذاري توسط مرورگرهاي اينترنتي و به شكلhttp://somedomain/path-to-page استفاده مي شوند و به آنها URL (Uniform (Resource Locators مي گويند . مثل http:/www.IBM.Com/input/default.html
     UNC: از اين قالب جهت نامگذاري ولوم هاي اشتراكي ، چاپگرها و فايلها در شبكه استفاده مي شود مثلاً : \\myco.com\xl\budget.xls
     LDAP URL: اين قالب سروري را كه A.D بر روي آن نصب شده و نام منتسب به شئي را نام فاميل، دپارتمان و آدرس Email وي مي باشد،مشخص مي كند. سرويس A.D از الگوي 1779 RFC پشتيباني كرده و از صفحات به شكل زير استفاده مي كند :
    LDAP://SomeServer.myco.com/OU=,jimsmith sys, product, OU = division, DC=devel
     CN معرف Common Name
     OU معرف نام واحد سازماني و DC نام اجزاي حوزه مي باشد.


    11. ساختار A.D و نسخه برداري سايت (Site Replication)
    • سرويس A.D روشئي را براي طراحي ساختار يك دايركتوري كه نيازهاي سازمانتان را مرتفع گرداند بدست مي دهد. در نتيجه اينكه ، قبل از نصب سرويس هاي A.D ، مي بايستي عمليات و استراكچر سازمانتان را امتحان نمائيد.
    • اكثر شركتها ساختاري متمركز دارند . براي مثال اين شركتها دپارتمانهاي تكنولوژي اطلاعات (IT) قوي اي دارند كه ساختار شبكه شان را تا كوچك ترين جزئيات تعريف و پياده مي نمايند. اما شركت هاي ديگر، بخصوص شركتهاي عظيم ، بسيار غيرمتمركز هستند . اين شركتها چندين فعاليت كاري دارند كه هر يك از آنها خود شامل جزئيات زيادي مي باشند. اين شركت ها نياز به روشهاي غيرمتمركزي دارند كه روابط تجاري و شبكه هايشان را مديريت نمايد.
    • با انعطاف پذيري اي كه در A.D سراغ داريم، مي توان براحتي ساختار شبكه را جهت برآورده ساختن نيازهاي آنان برپا نمود.
    • A.D بطور كاملاً مجزا ساختار منطقي سلسله مراتب حوزه را از ساختار فيزيكي آن جدا مي سازد.

    12. ساختار منطقي
    در سرويس هاي A.D‌، شما منابع را به شكل منطقي سامان مي دهيد. با اين روش دسته بندي منطقي منابع، براحتي مي تواند يك منبع را با استفاده از نامش به جاي محل فيزيكي اش پيدا نمائيد. ساختار منطقي اشئياء واحدهاي سازماني، حوزه ها ، درختها، جنگل ها Forest)) تشكيل شده است.

    13. شئي (Object)
    • يك شئي عبارت از يك مجموعة نامگذاري شده و مجزا از صفاتي (Attributes) است كه يك منبع شبكه را نشان مي دهد. براي مثال ، صفات يك حساب كاربري ممكن است شامل نام و نام فاميل ، دپارتمان و آدرس Email وي مي باشد.
    • در A.D مي توان اشئياء را به شكل كلاسها (Classes) كه گروه بندي منطقي اشئياء مي باشد سازماندهي نمود.براي مثال، يك كلاس شئي ممكن است حسابهاي كاربران،گروهها،كامپيوترها ،حوزه ها يا واحدهاي سازماني باشد.

    14. واحدهاي سازماني Organizational Units))
    يك واحد سازماني (OU) عبارت از نگهدارنده اي (Container) است كه جهت سازماندهي اشئياء درون يك حوزه به شكل گروه هاي قابل مديريت منطقي (Logical Administrative) بكار مي رود مثل حسابهاي كاربران، گروهها، كامپيوترها، چاپگرها، برنامه ها ، فايلهاي اشتراكي و OU هاي ديگر.

    • از OU براي سازماندهي سرويس هاي A.D قرار گرفته در يك شركت جهت دو منظور زير استفاده كنيد:
     ساختار سازماني
     مدل سرپرستي و راهبردي شبكه

    • اختصاص مجوزها به OU ها جهت تفويض اختيارات و كنترلهاي سرپرستي
    - هيچ محدوديتي در عمق بكارگيري OU ها وجود ندارد. و ليكن سلسله مراتب كم عمق (Shallow Hierarchy) بهتر از يك مشابه عميق كار مي كند، از اين رو مي توانيد يك سلسله مراتب OU عميق تر از حد نيازتان ايجاد نمائيد .
    - نكته : شما مي توانيد وظايف راهبري (Administrative) را با اختصاص مجوزها به OU ها تفويض (Delegate) نمائيد.

    15. حوزه (Domain)
    • واحد مركزي ساختار منطقي در سرويس هاي A.D را حوزه يا Domain مي گويند.
    • حوزه ها فقط اطلاعات اشئياء درون خود را نگه مي دارند، نه اشئياء درون شبكه را . از نظر تئوري يكD.C (Domain Controller) ميتواند تا 10 ميليون شئي را نگه دارد ، اما يك ميليون شئي در يك حوزه مي تواند عملي تر باشد.
    • يك حوزه ، يك منطقه امنيتي مي باشد و دسترسي به اشئياي درون آن توسط ليستهاي كنترل دسترسي يا ACL (Access control list) كنترل مي شود. ACL ها مجوزهاي لازم جهت دسترسي به اشئياء توسط كاربران را در خود نگه ميدارند. تمام تنظيمات و سياستهاي امنيتي از يك حوزه به حوزة ديگر منتقل نمي شوند، و راهبران حوزه ها تنها در حوزهاي كه قرار دارند داراي قدرت مطلق مي باشند.

    16. درخت و جنگل (Tree & Forest)
    • يك درخت عبارت از گروه بندي يا آرايش سلسله مراتبي يك يا چند حوزه W2k است و يك جنگل گروه بندي يا آرايش يك يا چند درخت مي باشد.
    • هم درخت و هم جنگل فضاهاي نامگذاري (N.S) مي باشند.
    • دو نوع N.S وجود دارند:

     فضاي نام پيوسته (Contiguous)
    نام يك شئي بچه در سلسله مراتب اشئياء هميشه همراه با نام شئي والد مي باشد. يك درخت عبارت از يك N.S پيوسته است زيرا نام يك شئي بچه هميشه همراه با نام يك شئي والد ذكر مي شود.


     فضاي ناپيوسته (Disjointed)
     در اين N.S اسامي يك شئي والد و شئي بچة آن، مستقيماً به همديگر مربوط نمي باشند. يك جنگل عبارت از يك N.S (فضاي نام ) ناپيوسته است ، زيرا تمام درختان درون يك جنگل از يك استراكچر نامگذاري مشترك استفاده نميكنند.
     از آنجائيكه تمام درختان موجود در يك جنگل ، از ساختار يكساني براي نامگذاري استفاده نمي كنند، ميتوانيد از يك جنگل براي دسته بندي بخش هاي گوناگون درون يك شركت استفاده نمائيد و گرچه اين بخش ها از طرح نامگذاري مشتركي استفاده نميكنند، اما ميتوانند با يكديگر در ارتباط باشند.

    17. سايتها و نسخه برداري درون يك سايت ( (Sites & Replication
    • يك سايت ، تركيبي از يك يا چند زير شبكة (subnet) IP (Internet protocol) مي باشد كه مي بايستي از طريق يك خط پر سرعت (High- Speed Link) بهم وصل شوند. براي نمونه ، يك سايت همان حد و مرزي را دارد كه يك شبكة محلي LAN دارا مي باشد. وقتي زيرشبكه ها را با هم گروه بندي مي كنيد مي بايستي فقط زيرشبكه هايي را كه ارتباط مطمئن، ارزان و سريع با يكديگر دارند تركيب نمائيد.
    • پيوند شبكه سريع ‌(Fast) حداقل 512 kbps سرعت دارد. پهناي باند 128 kbps و بيشتر كفايت مي نمايد. با تعريف سايتها به شكل يك مجموعه از زيرشبكه ها، مي توانيد توپولوژي نسخه برداري و دسترسي به سرويس هاي A.D را جهت بهره برداري بهتر پيكربندي نمائيد.
    دلايل ايجاد سايتها را مي توان به دو فاكتور زير تقسيم كرد :
    1. جهت بهينه سازي ترافيك نسخه برداري (Replication)
    2. به كاربران امكان بدهيد تا با استفاده از يك خط پرسرعت و مطمئن به يك كنترولر وصل شوند.
    • با A.D ، سايتها بخشئي از NS نمي باشند. هنگام جستجو در NS منطقي ، مي بينيد كه كامپيوترها و كاربران در حوزه ها و OU ها Organizational Unite)) گروه بندي شده اند نه در سايتها.
    فقط سايتها اشئياء مربوط به كامپيوترها و ارتباطات (Connections) به كار رفته براي پيكربندي نسخه برداري بين سايتها را دربردارند.
    توجه : يك حوزة تنها ميتواند به چندين سايت در محلهاي مختلف مربوط شود، و يك سايت تنها ميتواند حسابهاي كاربري و كامپيوتري متعلق به چندين حوزه را نگه دارد.
    • سرويسهاي A.D ، همچنين يك ويژگي نسخه برداري در خود دارند. نسخه برداري، به شما اطمينان مي دهد كه تغييرات اعمال شده در يك كنترولر حوزه، به تمام حوزه هاي ديگر درون آن حوزه كپي خواهد شد.
    • براي اينكه عمليات نسخه برداري را درك نمائيد، ابتدا مي بايستي مفهوم كنترولرهاي حوزه را متوجه شويد. يك كنترولر حوزة ، كامپيوتري است كه يكي از نسخه هاي ويندوز سرور بر روي آن نصب شده باشد و ميتواند يك نسخه (Replica) از دايركتوري حوزه را در خود ذخيره نمايد. در زير، برخي از كارهايي را كه يك كنترولر حوزه انجام مي دهد آورده ايم :
     يك حوزه ، يك كپي كامل از اطلاعات سرويس هاي A.D براي آن حوزه را نگه مي دارد، تغييرات اعمال شده روي اين داده ها را مديريت كرده و اين تغييرات را به حوزه هاي ديگر درون آن حوضه كپي مي نمايد. (Replicate).
     وقتي عملياتي صورت دهيد كه باعث تغيير در A.D شود، در واقع اين تغيير در يك حوزه روي داده است . كنترولر حوزه سپس اين تغييرات را به تمام حوزه هاي ديگر كپي مي كند. شما ميتوانيد ترافيك نسخه برداري بين كنترولرهاي حوزه را به اين طريق كنترل نمائيد كه چه وقت نسخه برداري آغاز مي شود و مقدار داده هائي كه ويندوز 2000 منتقل مي كند چه مقدار مي باشد.
     كنترولرهاي حوزه ( از اين پس به اختصار DC يا Domain controllers)) بلافاصله تغييرات مهم مثل غيرفعال ساختن يك حساب كاربري را منتقل مي نمايند. (Replicate)
     سرويس هاي A.D از چند نسخه برداري اصلي (Multimaster Replication) كه در آنها هيچ DC ي اصلي اي (Master) وجود ندارد استفاده مي كند. در عوض تمام DC هاي درون يك حوزه نظير هم مي باشند و هر DC يك كپي از بانك اطلاعاتي دايركتوري را كه مي توان در آن نوشت در خود مي دارد DC ها اطلاعات متفاوتي براي مدت زمان كوتاه در خود نگه مي دارند تا تمام DC ها به طور همزمان تغييرات اعمال شده در سرويس هاي A.D را به كار بگيرند.
     داشتن چند DC به جاي يك حوزه ، تحمل خطا (Fault Tolerance) را افزايش مي دهد. اگر يك DC خاموش باشد ، DC ي ديگري مي تواند تمام سرويس هاي لازم را ارائه دهد مثل ضبط تغييرات در سرويس هاي A.D .
     DC ها كليه جنبه هاي ارتباطي ميان كاربر و حوزه را مديريت مي كنند،مثل يافتن اشئياء A.D و تائيد نمودن تلاشهاي كاربر جهت ورود (Logon).

    • در يك سايت، سرويس هاي A.D به طور خودكار يك توپولوژي حلقوي (Ring) درست مي كنند تا نسخه برداري بين DC ها درون يك حوزه انجام شود. توپولوژي مسيري را جهت جريان تغييرات بين DC ها مشخص مي كند.
    • مسير حلقوي حداقل دو راه براي انتقال تغييرات بين DC ها بدست مي دهد تا اگر يكي از DC ها خاموش شود مسير ديگري براي نسخه برداري وجود داشته باشد. سرويس هاي AD به طور متناوب توپولوژي مورد نظر را آناليز مي نمايند تا كارايي آن كم نشود اگر يك DC را حذف يا اضافه نمائيد، سرويس A.D ، اين توپولوژي را مجدداً پيكربندي مي كند تغييرات را منعكس مي نمايد.


    18. مفاهيم دايركتوري فعال (Active Directory = AD)
    تعدادي مفهوم جديد به سرويس ها و A.D افزوده شده كه مي بايستي قبل از هر چيز از آنها مطلع شويد.
    طرح يا شماتيك (Schema)
    • طرح يا شماتيك ، شامل يك تعريف صوري از محتوا و ساختار سرويس دايركتوري A.D مي باشد كه مواردي چون صفات (Attributes) ، كلاسها و خصوصيات كلاس ها را در بر مي گيرد.
    • به ازاي هر كلاس شئي ، طرح ياشاما مشخص مي كند كه يك نمونه از كلاس مي بايستي چه صفاتي داشته باشد، چه صفات اضافي مي تواند به خود بگيرد و چه كلاس شئي اي مي تواند والد كلاشئي شئي فعلي باشد.
    توجه : تمام حوزه هاي دورن يك درخت واحد و تمام درختهاي درون يك جنگل از يك طرح (Schema) مشترك استفاده مي نمايند.
    • نصب A.D قابل توسعه (Extensible) است، بدين شكل كه مي توانيد انواع شئي دايركتوري جديد و صفاتش را تعريف نمائيد.با استفاده از آويز Snap – In) يا آيكون)Active Directory Schema Manager يا (ADSI) Active Directory Services Interface مي توانيد شماتيك يا طرحتان را گسترش دهيد. هر دوي اين ابزار در كيت منابع ويندوز 2000 (W2KRK) وجود دارند.
    • شماتيك در كاتالوگ جامع (Global Catalog) يا كاتالوگ كلي ذخيره و پياده سازي شده است، و به طور پويا به هنگام (Update) ميشود. مي توان نتيجه گيري كرد هر برنامه مي تواند شماتيك را با صفات و كلاسهاي جديد توسعه دهد و بلافاصله نيز از اين تغييرات استفاده كند
    توجه : مجوز نوشتن (write)در شماتيك، به طور پيش فرض براي اعضاي گروه Administrators در نظر گرفته شده است .

    19. فهرست كلي (Global Catalog)
    • فهرست كلي (يا به اختصار GC) انبار مركزي اطلاعات، دربارة اشئياء موجود در درختها يا جنگل ها مي باشد به شكل 8 نگاه كنيد. سرويس هايA.D به طور خودكار محتواي GC ( كاتالوگ كلي) را از حوزه هايي درست مي كنند كه دايركتوري را از طريق فرايند نسخه برداري (Replication) ساخته اند.
    توجه : تمام حوزه هاي درون يك درخت تكي و تمام حوزه هاي واقع در يك جنگل از يك كاتالوگ كلي مشترك استفاده مي نمايند.
    • كاتالوگ كلي ، يك سرويس است و به عبارتي يك محل فيزيكي جهت ذخيرة كپي يدكي (Replica) از صفات انتخابي براي هر شئي درون سرويس هاي A.D مي باشد. به طور پيش فرض، صفاتي (Attributes) كه در كاتالوگ ذخيره مي شوند آنهايي هستند كه بيشتر در عمليات جستجو (مثل نام و فاميلي كاربر ، نام ورود و غيره) استفاده مي شوند و براي يافتن يك نسخه كامل از شئي ضروري است مي باشند. . در نتيجه شما ميتوانيد از كاتالوگ كلي براي پيدا كردن اشئياء در هر جاي شبكه استفاده كنيد، بدون اينكه به نسخه برداري (Replication) ازتمام اطلاعات حوزه ميان كنترولرهاي حوزه نياز باشد.

    • وقتي سرويس هاي A.D را روي اولين كنترولر حوزه در يك جنگل جديد نصب نمائيد. آن كنترولر حوزه به طور پيش فرض تبديل به سرور كاتالوگ كلي مي شود. يك سرور كاتالوگ كلي (GC Server) عبارت از يك كنترولر حوزه است كه يك كپي از كاتالوگ كلي را نگه مي دارد و پرس و جوهاي ارسالي به آنرا پردازش مي نمايد .
    • سرورهاي GC ، راندمان جستجو در جنگ وسيع از طريق سرويسهاي A.D را افزايش مي دهد.
    براي مثال ، اگر به دنبال تمام چاپگرهاي درون يك جنگل بگرديد ، سرور GC پرس و جو را از كاتالوگ شروع مي كند و بعد نتايج را باز مي گرداند. بدون يك سرور كاتالوگ كلي، اين پرس و جو (Query) مي بايستي در هر كنترولر حوزه كه در يك حوزه و به آن تبع در يك جنگل وجود داشت انجام مي گرفت.
    • سرور كاتالوگ كلي، ظرفيت پشتيباني از چند صدهزار تا يك ميليون شئي را دارد كه مي تواند تا بيش از اين تعداد هم افزايش يابد.
    • با استفاده از آويز (Active Directory Sites & Services) مي توانيد چندين كنترولر حوضه را به عنوان سرورهاي كاتالوگ در نظر بگيريد. هر چه سرورهاي GC بيش تر شود ترافيك نسخه برداري نيز بيشتر مي شود وليكن اگر سرورهاي بيشتري در دسترس باشد، پاسخ دهي سريعتري را نيز بدست مي دهند.
    • به طور كلي به شما توصيه مي كنيم كه هر سايت اصلي در شركتتان يك سرور كاتالوگ كلي داشته باشد.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  10. #20
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    بخش 2

    20. روابط موثق (Trust Relationships)
    • يك رابطه موثق ، پيوندي ميان دو حوزه است كه در آن يك حوزه تائيد كنده (Trusting) ، اعتبارات ورودي از يك حوزة تائيد شده (Trusted)‌ را بررسي و تائيد مي كند.
    نكته :‌تائيديه (Authentication) بكار رفته در روابط موثق ويندوز 2000 از پروتكل Kerberos 5 پشتيباني مي كند كه يك علت استاندارد صنعتي براي عمليات تائيد بين سيستم عامل هاي مختلف مي باشد.
    • سرويس هاي A.D از دو حالت روابط موثق Trust)) پشتيباني مي نمايد:
    1. تائيدهاي غيرانتقالي يك طرفه,No transitive Trusts) (One -way
    2. تائيدهاي انتقالي دو طرفه (Tow-Way, Transitive Trusts)




    21. تائيدهاي غيرانتقالي يكطرفه (One-way , No transitive Trusts)
    • در يك رابطة موثق يكطرفه اگر حوزة A ، حوزة B را تائيد كند . حوزة B به طور خودكار حوزة A را تائيد نميكند. در يك رابطة موثق غيرانتقالي، اگر حوزة A حوزة B را تائيد كند و حوزة B حوزة C را تائيد نمايد، در نتيجه حوزة A به طور خودكار حوزة C را تائيد نمي كند.
    • شبكه هاي ويندوز NT و قديمي تر از اين روش استفاده مي كنند. شما به طور دستي يك رابطة موثق غيرگذرا را يكطرفه بين حوزه هاي موجود درست مي كنيد. در نتيجه يك شبكه NT يا قديمي تر ، با چندين حوزه نياز به ايجاد چندين رابطة موثق دارد.
    • سرويس هاي A.D از اين نوع تائيد كردن براي ارتباطات ميان حوزه هاي NT و قديمي تر استفاده مي كند و اجازة پيكربندي روابط موثق بين حوزه هاي درون درختهاي ديگر را مي دهد.

    22. تائيدهاي انتقالي دو طرفه (Two-way , Transitive Trusts)
    • تائيديه انتقالي دو طرفه, عبارتست از رابطه اي ميان حوزه هاي والد و فرزند در يك درخت و بين حوزه هاي سطح بالا در يك جنگل مي باشد. . اين نوع روابط موثق بين حوزه ها به طور پيش فرض در ويندوز 2000 سرور وجود دارند. تأييديه انتقالي يكي از ويژكي هاي پروتكل تأييد اعتبار Kerberos مي باشد كه تصديق توزيعي (شبكه اي يا Distributed) و اعتبار بخشئي در ويندوز 2000 را فراهم مي سازد.

    • در يك رابطه موثق دو طرفه، اگر حوزه , A حوزه B را تأييد كند ، بنابراين حوزه , B حوزه A را تأييد مي كند. در يك رابطه موثق انتقالي اگر حوزه A , حوزه B را و حوزه B , حوزه C ¬ را تائيد كند , حوزه A حوزه C را تائيد خواهد كرد.بنابراين در يك رابطه موثق انتقالي دو طرفه (Tow-Way, Transitive Trust) , اگر حوزه A , حوزه B را تائيد كند و حوزه B , حوزه C ¬ را تائيد كند در نتيجه حوزه A , حوزه C را و حوزه C , حوزه A را مورد تائيد قرارميدهد.اگر يك رابطه موثق انتقالي دوطرفه, بين دو حوزه وجود داشته باشد, مي توانيد مجوزهاي لازم براي منابع موجود در يك حوزه را به گروهها و كاربران حوزه ديگر اختصاص دهيد و بالعكس.
    • رابطه موثق انتقالي دو طرفه به طور پيش فرض در ويندوز 2000 وجود دارند زماني كه يك حوزه بچه (Child) درست مي كنيد, يك رابطه موثق به طور خودكار بين او و حوزه والدش به وجود مي آيد كه آن را بين ديگر حوزه هاي درخت نيز برقراري مي سازد. مي توان اين طور نتيجه گرفت كه
    كاربران يك حوزه مي توانند به منابعي در حوزه هاي ديگر درخت كه مجوزش را دارند دست پيدا كنند.



    23. قواعد نامگذاري (Naming Conventions)
    هر شئي اي در دايركتوري فعال (Active Directory) با يك نام مشخص مي شود. سرويس هاي AD از انواع قواعد نامگذاري استفاده مي كنند : اسامي متمايز (Distinguished) ,اسامي متمايز نسبي, شناسه هاي يكتا كلي (Globally Unique Identifiers) و اسامي اصلي كاربران (Principal).

    24. نام هاي متمايز (Distinguished Name)
    هر شئي در A.D داراي يك نام متمايز (DN) مي باشد كه به طور منحصر بفردي آن شئي را معرفي مي كند و اطلاعات لازم براي يك شئي را در خود نگه مي دارد تا آن شئي را بتوان از دايركتوري بازيابي كرد.
    DNنام حوزه و مسيركامل در بردارنده (Container) آن شئي در سلسله مراتب را نگه مي دارد.براي مثال, DN زير شئي كاربر جيمز اسميت در حوزه Microsoft.com را نشان ميدهد.

    /DC=COM/DC=Microsoft/OU=Dev/CN=Users/CN=James Smith

    DC = Domain Component Name (نام قسمت حوزه)
    OU = Organization Unit Name (نام واحد سازماني)
    CN = Common Name (نام عمومي)

    DN نمي تواند تكراري باشد.

    25. اسامي متمايز نسبي (Relative Distinguished Name)
    A.D به شما اجازه مي دهد تا به دنبال يك شئي بگرديد حتي اگر DN دقيق آن ناشناخته و يا تغيير كرده باشد. اينكار با پرس و جوي صفات آن شئي صورت مي گيرد.نام متمايز نسبي (RDN) يك شئي، بخشئي از نام است كه خود صفت يك شئي تلقي مي شود. در مثال قبلي، RDN شئي كاربر جيمز اسميت، James Smith مي باشد.RDN شئي والد آن Users است.شما مي توانيد RDNهاي تكراري براي اشئياء A.D داشته باشئيد،اما نمي توانيد دو شئي با يك RDN دريك OU داشته باشئيد.براي مثال نمي توان از حساب كاربري Amy Jones براي كاربر ديگري در همان OU (واحد سازماني) استفاده كنيد.وليكن بهرحال مي توانيد اسامي RDN تكراري در OU هاي مجزا از هم داشته باشئيد زيرا آنها DN هاي مختلفي دارند.

    26. شناسه منحصربه فرد كلي (Globally Unique Identifier)
    يك شناسه (معرف) منحصربه فرد عمومي (GUID) يك عدد128 بيتي است كه تضمين مي كند يكتا باشد. GUID ها در زمان درست شدن اشئياء تخصيص مي يابند. GUID هرگز تغييرنمي كند، حتي اگر آن شئي را تغيير نام دهيد و يا منتقل نمائيد.برنامه ها مي توانند GUID يك شئي را ذخيره نموده و آن را
    صرف نظر از DN فعلي اش بازيابي نمايند.

    27. نام اصلي كاربر (User Principal Name)
    حساب هاي كاربري، يك نام دوستانه (Friendly) دارند كه آن "نام اصلي كاربر" (UPN) مي باشد.UPN از نام "كوتاه شده اي" براي حساب كاربر و نام DNS درختي كه شئي كاربر را نگه مي دارد تشكيل شده است. براي مثال كاربر James Smith دردرخت Microsoft.com ممكن است UPN به شكل James@microsoft.com داشته باشد.

    28. مقدمه اي بر طرح ريزي (Planning)
    وقتي تصميم مي گيريد كه يك شبكه ويندوز 2000 برپا كنيد،مي بايستي در نظر بگيريد كه چطور يك فضاي نام DNS وسرويس هاي A.D را پياده نمائيد.در ابتدا ساختار تجاري و كاركرد سازمانتان را امتحان كنيد. در بسياري از سازمان ها، واحد IS , كار تعريف و پياده سازي ساختار شبكه را همراه با كوچكترين جزييات بعهده دارد. در سازمان هاي ديگر به خصوص شركت هاي بزرگ، از يك روش غير متمركز براي مديريت روابط تجاري و شبكه استفاده مي شود. اين سازمان ها بايستي، چندين واحد تجاري داشته باشند، كه هر كدام نيازهاي مختلفي براي مديريت منابع شبكه شان در اختيار دارند. هنگام طراحي NS (فضاي نام) و A.D ملاحظات زير را در نظر بگيريد: محل هاي فيزيكي دفاتر، سازماندهي مجدد و رشد آتي، ودسترسي به منابع شبكه.

    29. طرح يك Name Space) NS)
    اكر شبكه شركت شما از قبل در اينترنت معرفي شده باشد،مي بايستي تصميم بگيريد كه آيا قصد توسعه NS خارجي براي استفاده در داخل شبكه را داريد و يا مي خواهيد يك NS جديد بيافرينيد.

    30. توسعه بخشئيدن يك NS موجود
    شما مي توانيد يك NS موجود را طوري توسعه دهيد تا آن را درحوزه هاي ويندوز 2000 سرور قرار دهيد. البته مي بايستي درنظر بگيريد كه از يكNS يكسان براي منابع داخلي و خارجي استفاده نمائيد اگر قصد انجام كارهاي زير را داريد:
    • اسامي درخت سازگاري براي منابع داخلي و خارجي داشته باشئيد.
    • از يك نام كاربري و نام ورود (Logon) براي منابع داخلي وخارجي استفاده نمائيد.
    • بيش از يك فضاي نام DNS را نگه نداريد.
    وقتي از يك NS استفاده مي كنيد، مي بايستي دو منطقه (Zone) DNS جداگانه براي سازمانتان درست نمائيد.يكي از Zone ها (مناطق) تبديل نام (Name Resolution) براي منابع داخلي و ديگري براي منابع خارجي را فراهم مي سازد مثل سرورهاي Web، سرورهاي FTP ، سرورهاي Mail و غيره.
    31. ايجاد يك NSداخلي جديد
    شما همچنين مي توانيد NS هاي مختلفي براي منابع داخلي وخارجي داشته باشئيد در اين حالت، تمام سرورهاي داخلي شركت، از يك NSاستفاده مي نمايند، در حاليكه منابع خارجي مثل سرورهاي اينترنت و FTP از NS ديگري استفاده مي كنند.اين پيكربندي نياز به اين دارد كه شما دو NS را با يك منبع ثبت DNS اينترنتي رزرو نماييد.يعني دو NS شما توسط يك منبع در اينترنت ثبت شوند.داشتن NS هاي مختلف را براي حالات زير در نظر بگيريد:
    • يك تمايز واضح بين منابع داخلي و خارجي
    • مديريت منابع داخلي و خارجي به طور مجزا
    • پيكربندي ساده كلاينت پراكسي و مرورگر كلاينت.

    32. طرح ريزي يك سايت
    شما ساختار يك حوزه و يك سايت را به طور جداگانه درسرويس هاي A.D نگه مي داريد. يك حوزه تنها،مي تواند چندين سايت داشته باشد و يك سايت تنها مي تواند چندين حوزه يا بخش هايي از چندين حوزه را دربر بگيرد.وقتي سايتي را طرح مي كنيد، به وجود پهناي باند براي ترافيك نسخه برداري (Replication) كه در يك حوزه ايجاد مي شود توجه فرمائيد.براي مثال، فرض كنيد كه شما دفاتري در فونيكس، آريزونا، وفلگ استف، آريزونا داشته باشئيد. و فرض كنيد هر دوي اين دفاتر در يك سايت قرار دارند در چنين حالتي، كنترولرهاي حوزه در هر دفتر مي بايستي به طور مكرر نسخه برداري نمايند.وليكن با نصب هر دفتر به طور جداگانه در يك سايت جداگانه،مي توانيد يك زمان نسخه برداري مشخص نمائيد تا از لحظاتي كه تقاضا در شبكه كم است و ارتباطات بيشتري در دسترس قرار دارند يا حتي برقراري ارتباطات تلفني (Dial-up) بصرفه باشنداستفاده نمائيد. وقتي مي خواهيد بدانيد چطور مي توان زيرشبكه ها (Subnets) را در سايت ها طرح ريزي نموده مي بايستي نكات زير را مدنظر قرار دهيد:
    • فقط زيرشبكه هايي كه ارتباطات مطمئن، ارزان و سريع با سرعت حداقل 512 kbps را به دست مي دهند با هم تركيب كنيد.
    • سايت ها را طوري پيكربندي نمانيد تا عمل نسخه برداري(Replication) در زمان هايي دهد كه به راندمان و كارائي شبكه اثر نگذارد.

    33. طرح ريزي واحدهاي سازماني (O.U)
    در يك حوزه تنها، مي توانيد حساب هاي كاربري و منابع را با استفاده از يك سلسله مراتب از OUها سازماندهي كنيد تا ساختار شركتتان را منعكس نمايد.درست به همان شكل كه شركت شما مي تواند چندين سطوح مديريتي داشته باشد به همان ترتيب نيز مي توانيد چندين سطح مديريتي به شكل OUها در حوزه تان درست نمائيد.اگر مي خواهيد كارهاي زير را صورت بدهيد به فكر درست كردن يك OU باشئيد:
    • قصد منعكس كردن استراكچر و سازمان شركتتان در يك حوزه را داريد. بدون OU ها تمام حساب هاي كاربري صرف نظر از دپارتمان، محل و يا موقعيت كاربر به شكل يك ليست تنها، نگهداري و نمايش داده مي شود.
    • كنترل منابع شبكه و وظايف سرپرستي را تفويض كنيد، در حالي كه قابليت مديريت آنها را حفظ مي نمائيد. منظور از تفويض وظايف همان Delegation مي باشد. شما مي توانيد مجوزهاي سرپرستي را به گروه ها يا كاربران در سطح OU اعطا نمائيد كه اين خود تفويض وظايف يا Delegation مي باشد.
    • تطبيق و تعديل نمودن تغييرات نهفته در استراكچر سازماني شركتتان.مي توانيد به راحتي حسابهاي كاربري را بين OU ها انتقال دهيد، در حالي كه انتقال دادن اين حساب ها بين حوزه ها معمولأ به تلاش و دقت بيشتري نياز دارند (يكي از مزاياي طرح OUها ).
    • اشئياء را گروه بندي نمائيد تا راهبران بتوانند منابع شبكه را به راحتي پيدا كنند و وظايف سرپرستي را بخوبي انجام دهند.براي مثال مي توانيد تمامي حساب هاي كاربري را براي كارمندان موقت در OU ها گروه بندي نمائيد.
    • قابليت مشاهده منابع شبكه در سرويس هاي A.D را در محدود نمائيد.كاربران تنها مي توانند اشئيائي را ببينند كه اجازه اش را دارند.

    34. نصب سرويس هاي دايركتوري Active Directory
    در اين قسمت اطلاعات درباره نصب سرويس A.D با استفاده از جادوگر (Wizard) نصب A.D را شرح مي دهيم و نيز ولوم هاي اشتراكي و بانك اطلاعاتي اي را كه سرويس هاي A.D حين نصب درست مي كنند نشان خواهيم داد.

    35. جادوگر نصب Active Directory Installation Wizard) A.D)
    از جادوگر نصب A.D براي مقاصد زير استفاده نمائيد:
    • اضافه كردن يك كنترولر حوزه به يك حوزه موجود.
    • ايجاد اولين كنترولر حوزه براي يك حوزه جديد.
    • ايجاد يك حوزه بچه جديد.(Child Domain)
    • ايجاد يك حوزه درخت جديد.
    جهت اجراي برنامه نصب A.D (Active Directory Installation Wizard) مي توانيد از برنامه ديگري به نام Windows 2000 Configure Server Wizard شروع كنيد و يا از دستور Dcpromo.exe استفاده نمائيد. منظور از جادوگر پيكربندي سرور 2000 همان Windows 2000 Configure Server Wizard مي باشد وقتي برنامه نصب A.D را روي يك كامپيوتر مستقل يا تنها Stand alone)) راه بياندازيد، شما را به مراحل نصب يك كنترولر حوزه جديدي روي اين كامپيوتر هدايت مي نمايد. در طول نصب مي توانيد معلوم كنيد كه كنترولر حوزه جديدي براي يك حوزه موجود درست كنيد و يا اين كنترولر حوزه اولين كنترولر حوزه شما در شبكه باشد.

    36. افزودن يك كنترولر حوزه به يك حوزه موجود
    اگرگزينه نصب يك حوزه براي يك كنترولر حوزه موجود را بپذيريد ، يك كنترولر حوزه نظير (Peer) درست خواهد شد. با ايجاد يك حوزه نظير يك حوزه اضافه درست مي كنيد كه بار شبكه روي حوزه موجود را كاهش مي دهد.
    37. ايجاد اولين كنترولر حوزه بعنوان يك حوزه جديد
    با پذيرش اين حالت يك حوزه جديد درست خواهيد كرد با ايجاد يك حوزه يا حوزه هاي ديگر در شبكه مي توانيد اطلاعات را بخش بندي كنيد، تا سرويس هاي A.D را قادر سازيد نيازهاي سازمان هاي بسيار بزرگ را برآورده سازد. وقتي يك حوزه جديد درست مي كنيد، مي توانيد يك حوزه بچه يا درخت جديد درست نمائيد. يك حوزه بچه را مي توانيد براي يك حوزه درخت (Tree) درست كنيد و حوزه درخت را نيز براي يك جنگل موجود (Forest) به وجود آوريد، و يا اينكه يك درخت درست كنيد و بعد يك جنگل راه بياندازيد.
    توجه : اجراي دستور Dcpromo.exe باعث مي شود تا اگر در يك حوزه قرار داريد آن حوزه را حذف نمائيد و بعد آن را به شكل يك سيستم تنها يا مستقل (Stand-alone) درآوريد.

    38. بانك اطلاعاتي و ولوم اشتراكي سيستم
    نصب سرويس ها ي A.D در بانك اطلاعاتي و فايدهاي گزارش (Log) بانك را همراه با ولوم اشتراكي سيستم درست مي نمايد. نسخه برداري ولوم سيستم اشتراكي همزمان با نسخه برداري سرويس هاي A.D انجام مي گيرد. در نتيجه، شما ممكن است به نسخه برداري از يا به ولوم سيستمي كه جديدأ ايجاد كرده ايد توجه نكنيد تا اينكه هر دو پريودهاي نسخه برداري به اتمام برسند (براي نمونه 10 دقيقه است) و اين بدين دليل است كه اولين پريود ( دوره تناوب شروع نسخه برداري) نسخه برداري فايل، پيكربندي ولوم هاي سيستمي ديگر را بهنگام (Update) مي نمايد به شكلي كه انگار از ولوم هاي سيستمي كه جديدا ايجاد شده اند آگاهي دارند
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


صفحه 2 از 5 نخستنخست 12345 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/