اهمیت تغذیه در ماه رمضان
همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعیه نکات تغذیهای را در این ماه اعلام و هموطنان را به رعایت این نکات دعوت کرد.
در این اطلاعیه آمده است: در ماه رمضان به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.
همچنین بر ضرورت استفاده از پنج گروه اصلي غذايي(نان و غلات+ میوهها+ سبزیها+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و لبنیات) تأکید فراوان شده است.
افراد روزهدار همانند زمانی که روزه نیستند، ملزم به استفاده از سه وعده غذایی هستند که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است، البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی وعده ناهار در سایر ایام سال را داشته باشد.
مصرف شير گرم و فرني يا شير برنج در هنگام افطار مناسب است.
همچنين استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ، آش، حليم بدون روغن و مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار مي شود .
استفاده از سبزي ها و ميوه ها در هنگام افطار و در فاصله زماني بين افطار تا سحر به دليل اينكه منبع خوبي از فيبر هستند، براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع بروزيبوست مي شود.
مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود، زیرا با تحريك ترشح انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون مي شود .
همچنين مصرف مواد غذايي حاوي قندهاي ساده مثل شيريني و شكلات در وعده سحري موجب مي شود شخص زودتر گرسنه شود .
براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج انواع ميوه، چاي كمرنگ و ساير مايعات به ويژه آب نوشيده شود.
افطار خود را با كمي آب گرم و يا چاي آغاز کرده و پس از آن مي توان از خرما يا كشمش استفاده كنند، زيرا اين دو سبب كنترل اشتها مي شود.
مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد است.
به جاي مصرف انواع شيريني ها مانند زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي ويتامين ها و املاح هستند، از مواد غذايي طبيعيشيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود.
مصرف آب زياد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذايي ميشود. همچنين مصرف مقدار زياد آب پس از صرف سحري نيز توصيه نمي شود.
از مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهايساده مانند قند و شكر پرهيز شود.
از نوشيدن بيش از حد چاي در وعده سحري اجتناب شود، زيرا چاي باعث افزايش ادرار و از دست رفتن نمك هاي معدني بدن مي شود.
از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر پرهيز شود.اين مواد موجب مي شود به هنگام سحر به دليل پر بودن معده ميل به غذا كاهش پيدا كند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)