در بیماران مبتلا به ام اس که مشکل خاصی ندارند، هیچ منعی برای روزهداری وجود ندارد. با این حال، بهتر است قبل از روزهداری با پزشک معالج خود در این باره مشورت کنند.
بیماران مبتلا به اختلالات روانی خفیف، میتوانند روزه بگیرند؟
روزهداری در بیماران مبتلا به اختلالات روانی خفیف علاوه بر جنبههای مذهبی، به عنوان یک شیوه روان درمانی و تغییر رفتار محسوب شده و سلامت روانی آنها را تقویت میکند.
این بیماران باید علاوه بر تغذیه مناسب، برنامهریزی خاصی برای مصرف داروهای خود در افطار و سحر داشته باشند، چرا که اگر در مرحله بهبود باشند، اما تغذیه مناسب نداشته باشند، از نظر مکانیسمهای تطابق روانی ضعیفتر عمل کرده و به خوبی نمیتوانند با شرایط خاص این ماه و تغییرات به وجود آمده در برنامه روزانهشان، کنار بیایند. در نتیجه ممکن است با عود یا تشدید علائم بیماری مواجه شوند. به همین دلیل توصیه میشود این قبیل بیماران از روزهداری مستمر یک ماهه خودداری کنند.
بیماران مبتلا به اختلالات روانی شدید، میتوانند روزه بگیرند؟
روزهداری برای بیماران مبتلا به اختلالات روانی شدید و حاد، مضر است، بنابراین از لحاظ شرعی نیز منع دارد.
بیماران مبتلا به آلزایمر، میتوانند روزه بگیرند؟
آلزایمر مهمترین و معمولیترین بیماری مخرب اعصاب است که افراد مسن، بسیار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری مغزی-عصبی هستند.
روزه گرفتن در افراد مبتلا به آلزایمر نه تنها از پیشرفت بیماری پیشگیری میکند، بلکه امکان بروز این بیماری عصبی را نیز تا حد بسیار زیادی کاهش میدهد.
هنگامی که روزهدار در طول روز بیش از 14 ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز میکند، بلافاصله پس از خوردن و آشامیدن در هنگام افطار، تحریکات مغزی در آنها به حداکثر میرسد که این امر باعث فعال شدن مغز شده و احتمال ایجاد اختلال در سلولهای مغزی و عصبی را کاهش میدهد.
اما افرادی که آلزایمر در آنها تا حد زیادی پیشرفت کرده است، به علت اینکه گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در آنها باعث تشدید بیماری میشود و همچنین به خاطر ضرورت مصرف منظم دارو، نباید روزه بگیرند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)