مقایسه مشخصات هلال رمضان امسال با رکوردهای جهانی رویت هلال نشان می‌دهد که رویت هلال رمضان امسال مشکل است، ولی امکان رویت این هلال در نهم اَمرداد 1390 با استفاده از تلسکوپ‌های مجهز وجود دارد. با این شرایط رویت این هلال پس از غروب خورشید در جنوب کشور امکان‌پذیر است، ولی در نواحی مرکزی و شمال کشور به علت ارتفاع کم، رویت هلال قبل از غروب خورشید (مانند رکوردهای ردیف 5 و 8) یا در روشنایی روز با استفاده از تلسکوپ امکان‌پذیر است.
رویت‌پذیری هلال رمضان 1432 در سراسر جهان
بررسی ویژگی‌های هلال رمضان 1432 در سراسر جهان نشان می‌دهد که در شامگاه شنبه 8 مرداد مقارن با 30 جولای، هلال ماه نو در هیچ نقطه‌ای از زمین قابل مشاهده نیست.
در روز بعد یعنی شامگاه یک‌شنبه 9 مرداد 1390 مقارن با 31 جولای 2011، نقشه رویت‌پذیری هلال بر اساس معیار یالوپ نشان می‌دهد که جنوب استرالیا، نخستین جایی است که می‌توان هلال را با استفاده از تلسکوپ مشاهده کرد. پس از آن، هلال با استفاده از ابزار در آسیای جنوب شرقی و جنوب آسیا مشاهده خواهد شد. در نیمه جنوبی آفریقا و بخش وسیعی از آمریکای شمالی و تمام آمریکای جنوبی، هلال به‌راحتی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، اما در آسیای شرقی، آسیای میانه، اروپا و شمال آمریکای شمالی این هلال قابل مشاهده نخواهد بود. برای مشاهده نقشه در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.
Ramezan1432 small
علی‌رغم وضعیت مشخص‌شده در نقشه، آغاز ماه مبارک رمضان در کشورهای اسلامی الزاما یکسان نخواهد بود، چراکه فتاوای مختلفی درمورد اثبات آغاز ماه قمری وجود دارد. برای اطلاع از کم‌وکیف این فتاوی می‌توانید اینجا را کلیک کنید.
*کارشناس ارشد مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران