عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس گزارشی که ارائه شد این موضوع مسجل شد که سئوالات آزمون پیش از شروع آزمون دستیاری در اختیار عده ای قرار داشته است و از همین رو به دلیل اینکه رقابت ناسالمی برقرار بود این آزمون باطل اعلام شد.

انوشیروان محسنی بندپی در گفتگو با خبرنگار مهر به جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با مسئولان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این جلسه مسئولان وزارت بهداشت از جمله دکتر محققی معاون آموزشی وزارت بهداشت و برخی مسئولان حراست برگزار شد و در این راستا توضیحاتی از سوی مسئولان وزارت بهداشت در زمینه دلیل ابطال آزمون دستیاری ارائه شد.

فروش 25 سئوال به قیمت 10 میلیون تومان در شب پیش از آزمون دستیاری

وی گفت: توضیحاتی ارائه شد مبنی بر اینکه 25 سئوال به قیمت 10 میلیون تومان در شب پیش از آزمون در اختیار افرادی قرار گرفت و پس از آن تا صبح پنجشنبه پیش از آزمون این سئوالات حتی تا قیمت 4.5 تا 5 میلیون تومان نیز فروخته شده است. سطح فروش سئوالات بسیار وسیع بوده است.

ارسال بسته سئوالات به دفتر رئیس یکی از دانشگاههای علوم پزشکی

محسنی بندپی اضافه کرد: صبح قبل از آزمون این 25 سئوال به برخی مسئولین کشوری اطلاع داده شده است و بسته ای از آن به دفتر یکی از روسای دانشگاههای علوم پزشکی در تهران داده شده و رسید بسته نیز دریافت شده است و رئیس دانشگاه مذکور پس از بازگشایی بسته در بعداز ظهر آن روز متوجه می شود که این سئوالات با سئوالات آزمون یکی است.

سئوالات آخرین مرحله تایپ و پرینت را داشته و از مرکز آزمون بیرون رفته است

نماینده مردم نوشهر یادآور شد: سئوالاتی که در داخل بسته وجود داشته است پیش نویس نهایی بوده است و از مرکز آزمون به بیرون برده شده است. دلیلی که نشان می دهد این سئوالات از سوی طراحان به بیرون برده نشده این است که سئوالات پس از تایپ بیرون برده شده است در حالی که سئوالات طراحان در مرحله طراحی تایپی نیست. ضمن اینکه اینکه سئوالات طراحان با هم ادغام می شوند و این سئوالات ادغام شده بودند.

وی اضافه کرد: در واقع سئوالات آخرین مرحله تایپ و پرینت را داشته است و در واقع در مرکز آزمون دقت لازم انجام نشده و مراقبت کامل صورت نگرفته است.

25 سئوال جزء سئوالات پیچیده بوده اند

محسنی بندپی تاکید کرد: نکته دیگر این بود که این 25 سئوال جزء سئوالات پیچیده بوده اند و کمتر افراد می توانستند آنها را به راحتی پاسخ دهند.

وی به مهر گفت: در غروب سه شنبه پیش از آزمون سئوالات به مبلغ 150 میلیون تومان فروش رفته است اما تا چهارشنبه 25 سئوال به مبلغ 10 میلیون تومان فروش رفته است.

ورود به دوره دستیاری تنها به یک آزمون ختم نشود

محسنی بندپی اظهار داشت: این نکات این مسئله را یادآوری می کند که نباید ورود به دوره دستیاری تنها به یک آزمون ختم شود و برگزاری آزمون نیز باید در شرایط بهتری صورت گیرد و همچنین نحوه ارزشیابی تغییر کند و در حین تحصیل نیز دانشجویان پزشکی را مورد ارزیابی قرار دهیم.

وی افزود: از سوی دیگر اختلاف درآمد پزشکان عمومی با گروه های تخصصی نیز باید رفع شود تا همه راه ها به دوره های دستیاری ختم نشود.

ابطال آزمون دستیاری دوره سی و هفتم از سوی وزیر بهداشت اقدامی شجاعانه بود

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به ابطال آزمون دستیاری دوره سی و هفتم از سوی وزیر بهداشت این اقدام را اقدامی شجاعانه توصیف کرد و به مهر گفت: ابطال آزمون و برخورد با متخلفان در وزارتخانه اقدامی قابل تحسین است زیرا مسجل شده است که سهل انگاری این افراد در انجام وظیفه خود مشهود بوده است.

وی اضافه کرد: درست است که ابطال آزمون دستیاری هزینه زیادی برای وزارت بهداشت در بر داشته است اما در سنوات گذشته نیز چنین تصمیمی با این جدیت گرفته نشده بود. در واقع این تصمیم در برابر بی عدالتی که امکان داشت با دسترسی برخی افراد به سئوالات بوجود بیاید، ایستاد.

سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی صبح پنجشنبه 29 بهمن ماه 88 با حضور 16 هزار و 648 داوطلب در 34 حوزه امتحانی و 25 رشته تخصصی برگزار شد که وزارت بهداشت پس از بررسی اعتراضات داوطلبان اعلام کرد: در بررسی اعتراضات و شکایات برخی از داوطلبین پس از برگزاری آزمون و وارد دانستن برخی از آنها به دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی سی هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی ابطال شد. آزمون مجدد 27 فروردین 89 برگزار می شود.