موقعيتي مناسب براي ساخت مجموعه تفريحگاهي است
سايت امامزاده هاشم (ع) رشت با داشتن پتانسيلهاي قوي جغرافيايي، اقليمي و مذهبي موقعيتي مناسب براي احداث مجموعه تفريحگاهي است.
موقعيت ويژه بقعه بر روي تپه مجاور جاده تصور ذهني خاصي در ذهن رهگذران در طول ساليان متمادي به وجود آورده است. هدف اين طرح حفظ اين تصور مشترک و تقويت آن در ضمن پاسخگويي به نياز مسافران بين شهري و زوار است به نحوي که هويت امامزاده نيز حفظ شود.
سايت امامزاده هاشم (ع) مجموعه اي با هويت مذهبي و زيارتگاهي با عملکرد توقفگاه بين راهي و ورودي پهنه شمالي کشور از مسيري خاص مي توان شمرد که شناختي کامل در مباني نظري با موضوعات مقابر و گورستانها، راهها و ابنيه وابسته به آن و ورودي و دروازه ها را شامل شده است.
بقعه متبرکه امامزاده هاشم (ع ) در کيلومتر 35 بزرگراه رشت به تهران، منطقه سراوان را به شهري پويا و سرزنده در حاشيه بزرگراه تبديل کرده است.
روستاي امامزاده هاشم (ع) از توابع بخش سنگر شهرستان رشت است اين روستا قدمتي چندصد ساله دارد و نام قديم آن "عسکر سرا کمدم" بوده است که بعد از دفن امامزاده به مرور به نام وي تغيير يافته است. مردم روستاي امامزاده هاشم (ع) به زبانهاي گيلکي، آذري، کردي و... سخن مي گويند، دين اسلام دارند و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
جنگل انبوه، مهمترين جاذبه طبيعي روستاي امامزاده هاشم (ع) است. اين جنگل زيبا با درختان بلند کاج، صنوبر و تبريزي در تمام فصول سال زيبايي خاصي را به نمايش مي گذارد.
سفيدرود، بزرگترين رودخانه استان گيلان در ضلع شرقي روستاي امامزاده هاشم (ع) جريان دارد و سواحل آن پذيراي گردشگران در فصول بهار و تابستان است. چشم انداز رودخانه و شاليزارهاي پيرامون آن بسيار تماشايي است. پارک جنگلي سردار جنگل در ضلع جنوبي روستا با امکاناتي نظير پارک کودک و سرويس بهداشتي براي گردشگران جالب توجه است.
جلوه هاي بسيار زيباي طبيعي روستاي امامزاده هاشم (ع) آن را به يکي از قطبهاي گردشگري طبيعي بدل کرده است. اهميت گردشگري روستاي امامزاده هاشم (ع)، مديون طبيعت بکر و زيارتگاه هاشم بن محمد از نوادگان علي بن ابيطالب (ع) است.
مردم روستاي امامزاده هاشم (ع) اعياد مذهبي و سوگواريهاي اهل بيت (ع) را به گونه اي خاص در بارگاه امامزاده برگزار مي کنند و در برگزاري مراسم ملي چهارشنبه سوري، تحويل سال نو، ديد و بازديد نوروزي، سيزده بدر و شب يلدا در اين مکان اهتمام دارند.
گيلان به لحاظ گردشگري مذهبي جايگاه ويژه اي در کشور دارد
مديرکل اوقاف و امور خيريه استان گيلان گفت: استان گيلان به لحاظ گردشگري مذهبي جايگاه ويژه اي براي رشد و توسعه در کشور دارد.
حجت الاسلام سيد کاظم اشکوري برلزوم توجه به گردشگري مذهبي تاکيد کرد و افزود: اين امر بايد مورد توجه همه کارشناسان و مسئولان مربوطه قرار گيرد تا از همه بضاعت موجود در منطقه براي توسعه صنعت گردشگري استفاده شود.
وي عنوان کرد: حضور گردشگران مذهبي در استان باعث شناسايي بيشتر فرهنگ و تاريخ غني اسلامي مردم گيلان و نشان دادن تلاشها و مجاهدتهاي مردم منطقه در حفظ شعائر اسلامي و دلبستگي هاي اعتقادي است.
مديرکل اوقاف گيلان با بيان اينکه گيلان 941 بقعه متبرکه دارد، ادامه داد: بقعه حضرت سيد جلال الدين اشرف آستانه اشرفيه، امامزاده ابراهيم (ع) شفت، خواهرامام (ع) رشت، داناي علي رشت، محمد حنفيه بيورزين لوشان، بي بي حوريه انزلي، امامزاده هاشم(ع)، امامزاده سيد قاسم (ع) و سيد ابراهيم (ع) در آستارا را از جمله بقاع پردرآمد استان است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان گفت: صنعت "گردشگري مذهبي" از راهکارهاي مهم معرفي هرچه بهتر تاريخ، فرهنگ و ارزشهاي اعتقادي و همزيستي مسالمت آميز اديان در ايران اسلامي است.
محمدحسين مهدي پور با بيان اينکه در نقاط مختلف استان، حتي در روستاها اماکن زيارتي و مذهبي با ويژگي هاي خاص معماري ايراني وجود دارد، افزود: هر يک از اين آثار مي تواند به عنوان قطب گردشگري مطرح شود.
وي همچنين بر نقش مهم بقاع متبرکه و اماکن مقدس در معرفي فرهنگ، تمدن و باور مردم مسلمان در جهان تاکيد کرد و اظهار داشت: اماکن مذهبي شناسنامه معتبر مردم در هر نقطه محسوب مي شود.
به هر حال در استان گيلان بيش از 900 بقعه متبرکه وجود دارد که در ميان مردم منطقه و مسافران جايگاهي ويژه دارد و علاوه بر اينکه جايگاه و پايگاهي جهت نشر فرهنگ ديني و مذهبي است، از برکت وجود اين بقاع متبرکه اقتصاد منطقه رونق يافته که گواه آن وجود بازارهاي محلي در کنار بقاع متبرکه است، بازارهايي که علاوه بر ارتقاي وضعيت اقتصادي مجاوران، امکان جذب زائرن و گردشگران غيربومي را نيز فراهم مي کند که نمونه بارز آن روستاي امامزاده هاشم (ع) در منطقه سراوان است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)