استفاده از نوشابه های گازدار و تنقلات حاوی مواد قندی و کربوهیدارت باعث پوسیدگی دندان ها می شوند.
به نقل از انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران، “سعید نعمتی” عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و دبیر علمی دهمین کنگره دندانپزشکی ترمیمی ایران (۱۲ تا ۱۴ آبان ماه ۱۳۸۹) با بیان این خبر اظهار داشت: «یکی از مهمترین مسائلی که امروزه با آن مواجه هستیم استفاده بی رویه نوجوانان و جوانان از نوشابه های گازدار و تنقلات حاوی مواد قندی است که در این سنین با توجه به افزایش فعالیت های بدنی تمایل به مصرف این مواد نیز افزایش یافته و باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری بر بدن و دندان ها می شود.»
وی گفت: نوشابه های گازدار به دلیل وجود ترکیبات Co۲ و تبدیل آن به اسید کربنیک باعث عدم جذب کلسیم مواد غذایی و در نتیجه ایجاد مشکلات اسکلتی و پوکی استخوان می شود و از طرفی حل شدن تدریجی مینای دندان و در نتیجه رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت، پوسیدگی های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.
نعمتی وجود مواد قندی و کربوهیدرات ها در انواع بیسکویت ها، شکلات ها و سایر تنقلات که به صورت مکرر و به دفعات در طول روز مصرف می شود را به عنوان عوامل مخرب دندان ها بر شمرد و افزود: ریزه خواری نادرست و استفاده بیش از حد از تنقلات قندی باعث ایجاد اسید و حل شدن مینای دندان ها و شروع پوسیدگی به خصوص در نواحی بین دندان ها می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تأکید کرد: بهترین جایگزینی برای تنقلات و نوشابه های گازدار، انواع مغزها و انواع دوغ است که در گذشته جایگاه خوبی در سبد غذایی ما ایرانیان داشته است و نه تنها فاقد اثرات پوسیدگی دندانهاست بلکه باعث تأمین کلسیم مورد نیاز بدون نیز می شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)