۳ ماهه دوم بارداری، بهترین زمان برای انجام امور دندانپزشکی در میان بانوان باردار است.
مریم خروشی در گفتگو با فارس با اشاره به این که بسیاری از افراد جامعه معتقدند بارداری سبب تخریب دندان ها و افزایش استعداد پوسیدگی می شود، بیان کرد: این باور غلط وجود دارد که برای تامین نیازهای جنین به عناصری چون کلسیم نیاز است که این کلسیم در دوران بارداری از دندان های مادر برداشت می شود.
وی با بیان این که افزایش میزان پوسیدگی دندان ها در دوران بارداری ناشی از این موارد نیست، تصریح کرد: تغییر در رژیم غذایی و کیفیت زندگی که بیشتر به شرایط مادر در دوران بارداری وابسته است، سبب افزایش پوسیدگی دندان ها در دوران بارداری می شود.
دانشیار دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: مهم ترین دلیل افزایش پوسیدگی در دوران بارداری عدم رعایت کامل بهداشت دهان و دندان است.
وی با اشاره به این که در دوران بارداری مادر دچار تغییر در شرایط عادی می شود، اظهار کرد: بیشتر افراد در این دوران دچار رفلاکس گوارشی و برگشت اسید معده به دهان می شوند و همین امر و تکرار آن سبب پوسیدگی برخی از نواحی دندان ها می شود.
خروشی با بیان این که یک سوم نواحی مجاور لثه ای و تاج دندان ها بیشتر از نواحی دیگر در معر ض پوسیدگی قرار می گیرند، افزود: سطح داخلی دندان ها بویژه دندان های فک بالا از ناحیه هایی هستند که بیشترین آسیب را در این دوران متحمل می شوند.
وی با اشاره به این که التهاب لثه ها نیز یکی از عوارض دوران بارداری است، خاطرنشان کرد: در این حالت لثه ها بویژه در قسمت های مجاور به دندان ها دچار تورم و قرمزی می شوند.