پوسیدگی دندان‌های شیری، عامل به‌هم ریختگی دندان‌های دائمی؛ یک دندانپزشک: وجود فضا بین دندان‌های شیری جلویی، طبیعی و ضروری است
یک دندانپزشک گفت: ترمیم دندانهای شیری ضروری است تا از مشکلات بهم ریختگی و یا نهفته ماندن دندانهای دائمی جلوگیری شود.
دکتر نازیلا صدیق اورعی، جراح دندانپزشک در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا – منطقه علوم پزشکی تهران، سن رویش دندان‌های شیری را شش ماهگی به بعد اعلام کرد و افزود: البته گاهی در دهان نوزاد در ناحیه جلوی فک پایین ضایعات کوچک سفید یا سفید مایل به خاکستری دیده می شود که معمولاً خود به خود در چند هفته پس از تولد ازبین می رود.
وی ادامه داد: گاهی اوقات هم یک دندان واقعی نوزادی در دهان وجود دارد که معمولاً یک دندان جلوی طبیعی است که صرفاً زود رویش کرده و نباید کشیده شود.
این دندانپزشک درخصوص ترتیب رویش دندانهای شیری گفت: اول دندانهای جلویی پایین و به فاصله زمانی کوتاهی سایر جلویی ها رشد می کنند، ۳ تا ۴ ماه بعد از اتمام رویش آنها کرسی اول فک پایین و بالا می رویند، ۳ تا ۴ ماه بعد نیش های بالا و پایین و از ۲ سالگی کرسی دوم شیری می روید.
دکتر اورعی وجود فضا بین دندانهای شیری در قسمت جلویی را امری طبیعی و ضروری دانست و گفت: وجود فضا بین دندانهای شیری برای عدم بهم ریختگی دندانهای دائمی ضروری است البته باید این فضا توسط دندانپزشک ارزیابی شده تا درصورت لزوم درمان‌های پیشگیرانه ارتودنسی انجام گیرد.
وی با تاکید بر این نکته که علت اصلی بهم ریختگی موضعی دندانهای دائمی، پوسیدگی دندان های شیری است گفت: پوسیدگی باعث ازدست دادن زودهنگام دندان و یا ازدست رفتن اندازه طبیعی دندان می گردد درنتیجه حرکت دندانهای مجاور به سمت فضای ازدست رفته و کاهش محیط قوس فکی را درپی دارد و درنهایت فضایی برای رویش دندانهای دائمی زیرین باقی نمی ماند.
دکتر اورعی در پایان توصیه کرد: اگر کودکی دندانهای سالم و بدون پوسیدگی داشت در سن ۶ سالگی باید یک بررسی رادیوگرافی کامل پیشگیرانه از وی انجام گیرد.