صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 13 , از مجموع 13

موضوع: رویکرد حقوق کیفری ایران به نقش حجاب در سلامت جامعه

  1. #11
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    12- شهرداری
    ۱- گسترش فرهنگ عفاف در سطح شهر، مراکز فرهنگی، مراکز تحت پوشش شهرداری و مراکز عمومی.
    ۲- ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها و جوانان به صورت حضوری، تلفنی و مکاتبه‌ای، با کادر مجرب و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
    ۳- جلوگیری از تبلیغ کالاهای فرهنگی و تجاری مغایر با فرهنگ عفاف و حجاب نظیر آگهی‌های تجارتی و تبلیغاتی چهره‌های هنری و ورزشی با آرایش و حجاب ضد اسلامی.
    ۴- نوشتن آیات و روایات دینی، فتواهای علماء، وصیت‌نامه حضرت امام (ره) و . . . به منظور توسعه فرهنگ عفاف در پارک‌ها، میادین‌ها، خودروهای عمومی شهری، سالن‌های سینما، تابلوهای معابر عمومی و ورزشی با استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب.
    ۵- تأسیس فرهنگسرای حجاب برای برگزاری جلسات مرتبط، پرسش و پاسخ در زمینه‌ی حجاب، برگزاری مراسم ویژه و . . .
    ۶- تهیه تندیس و عکس و تصاویر مناسب از شخصیت‌های اسلامی، وقایع مهم تاریخی و طرح‌های نمادین و استفاده از آنها جهت نصب در اماکن عمومی مهم و تفرجگاه‌ها، همراه با ترمیم و بازسازی مستمر آنها.
    ۷- گسترش اماکن عمومی، پارک‌ها و مراکز ورزشی مناسب برای زنان و دختران جهت گذراندن اوقات فراغت و ایجاد فضاهای مناسب جهت برخورداری آنان از آزادی عمل در رعایت حجاب توسط سازمان‌ پارک‌ها.
    ۸- حمایت از فعالیت‌های عام فرهنگی و هنری دستگاه‌ها در ارتباط با گسترش فرهنگ عفاف.
    ۹- افزایش تسهیلات حمل و نقل شهری ویژه بانوان به منظور تأمین آسایش بیشتر آنان (نظیر راه‌اندازی و توسعه تاکسی ویژه بانوان و . . .).
    ۱۰-رعایت موازن شرعی در ساختن اماکن مسکونی از نظر در معرض دید نبودن ورودی خانه‌ها و دیده نشدن داخل خانه به هنگام باز شدن در.
    ۰۱۳- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
    ۱- اجرای کامل قانون انطباق امور پزشکی با موازین شرع مقدس اسلام و ابلاغ دستورالعمل‌های اجرایی جهت نگهداری از بیماران و همراهان در محیط‌های درمانی.
    ۲- تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه انضباطی محیط‌های دانشگاهی پیرو مصوبه شماره ۵۰۲ مورخ ۲۲/۵/۱۳۸۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب.
    ۳- طراحی و ساخت خوابگاه‌های دانشجویی متناسب با ارزش‌های اسلامی.
    ۴- نظارت بیشتر بر بیمارستان‌های خصوصی به منظور ترویج فرهنگ حجاب و رعایت حقوق زنان بیمار.
    ۵- اهمیت دادن به حجاب و اخلاق اسلامی به عنوان یکی از پیش‌شرط‌های اساسی در انتصاب و استخدام رؤسای دانشگاه‌ها، معاونین، مدیران، مسؤولان حوزه‌های علمی، فرهنگی و ورزشی و کارکنان.
    ۶- طراحی مبلمان اداری در ساختمان‌های ستادی بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و . . . براساس حفظ حدود حریم شرعی بین کارمندان زن و مرد و پرهیز از بکارگیری معماری open که موجب رعایت نکردن حریم‌های اخلاقی بین کارمندان زن و مرد می‌شود.
    ۷- تقویت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها.
    ۸- اهمیت مسأله‌ی حجاب به عنوان یک امتیاز شاخص در گزینش و معرفی دانشجویان نمونه دانشگاه‌های علوم پزشکی.
    ۹- ایجاد تسهیلات ویژه برای ازدواج دانشجویی، ساخت خوابگاه‌های متأهلی و فعال کردن دفاتر مشاوره در امر ازدواج دانشجویی.
    ۱۰- فعال کردن دانشجویان در حوزه پژوهش‌های علمی درباره حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها.
    ۱۱- تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه‌ی نحوه‌ی حضور پرسنل همگن و غیرهمگن در بخش‌های تشخیص و درمان و نظارت بر اجرای آن.
    ۱۲- الگوسازی مناسب برای جامعه پزشکی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌‌های علمی و فرهنگی.
    ۱۳ ـنظارت بر رعایت عفاف و حجاب در سازمان‌های خارجی و مؤسسات پزشکی خصوصی مانند یونسکو، یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و . . . و یکسان‌سازی یونیفرم کارمندان شاغل در مراکز فوق.
    ۱۴- تدوین قوانینی برای ممنوعیت عرضه لباس‌های دست دوم خارجی در کشور (با همکاری دستگاه‌های ذیربط).
    ۱۵- اهداء بسته‌های فرهنگی به دانشجویان جدیدالورود با موضوع آموزش در حوزه عفاف و حجاب.
    ۱۶- ایجاد سایت‌های اینترنتی در حوزه فلسفه حجاب، برگزاری جلسات سخنرانی، پرسش و پاسخ و همایش‌های علمی درباره حجاب توسط کانون‌های فرهنگی ـ هنری دانشگاه‌ها.
    ۱۷- ارائه لباس‌های مناسب به بیماران برای ورود به اتاق عمل جراحی.
    ۰۱۴- ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
    ۱-تلاش جهت احیا فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک وظیفه شرعی، عمومی در تمام مسائل جامعه، خصوصا گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و همکاری نهادهای مرتبط، خصوصا صدا و سیما، در این زمینه با ستاد احیاء
    ۲- برگزاری همایش و مسابقات فرهنگی گسترده در سراسر کشور برای عمومی و نهادینه کردن حجاب و پوشش با همکاری مادی و معنوی مردم و دولت و سازمان‌های مربوط.
    ۳- تشویق مردم به انجام این فریضه شرعی و انسانی.
    ۴- تهیه برنامه‌های تبلیغی و فرهنگی به منظور ترغیب انگیزه درونی آحاد جامعه، بروز حساسیت در قبال مظاهر مخل حریم عفاف در جامعه اسلامی و هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط جهت اجرای طرح‌ها و برنامه‌های فوق.
    ۵- تبیین شاخص‌های حجاب اسلامی و تعیین موارد مخالف با آن.
    ۶- تدوین برنامه‌های آموزشی در رابطه با امر به حجاب اسلامی و نهی از بدحجابی با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط و نظارت بر اجرای آن.
    ۷- تشویق مسؤولان امر در عرصه حجاب و عفاف.
    ۸- اعزام‌آمران و ناهیان در ادارات به منظور اجرای صحیح این فریضه درخصوص عفاف و حجاب اسلامی از طریق شوراهای امر به معروف و نهی از منکر.
    ۹- تشویق جامعه به حفظ پوشش اسلامی و قبولاندن نظارت همگانی به عنوان یک اصل مسلم شرعی و انسانی.
    ۱۰- اجرای اصول پوشش اسلامی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط در جهت مقابله با الگوهای نامناسب رفتاری در جامعه.
    ۱۱- نظارت بر رعایت کامل عفاف و حجاب در مراکز، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی.
    ۰۱۵- سازمان بهزیستی
    ۱- حمایت از ایجاد تشکل‌های صنفی در خصوص زنان سرپرست خانواده جهت کارآفرینی، خودیاری و بهبود زندگی اقتصادی آنها و جلوگیری از بروز ناهنجاری‌های اخلاقی و فرهنگی در آنان.
    ۲- توانمندسازی، حرفه‌آموزی و تأمین امنیت مالی و جانی زنان بی‌سرپرست به منظور پیشگیری از بروز آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی.
    ۳- تفکیک و اولویت‌بندی افراد مجرم در امر ترویج مسائل ضداخلاقی از لحاظ سن، نوع تخلف، میزان آسیب‌رسانی اجتماعی و . . . و برنامه‌ریزی مناسب برای اصلاح و بازگشت آنها به زندگی سالم اجتماعی با همکاری سازمان زندان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط.
    ۴- برنامه‌ریزی مناسب برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در مهدکودک‌ها و مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی و نظارت شایسته در جهت تحقق این امر.
    ۵- بهره‌گیری از آموزش‌های مناسب و منطبق با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در مراکز تحت پوشش (نظیر مراکز بازپروری و نگهداری زنان و دختران فراری).
    ۰۱۶- وزارت امور خارجه
    ۱- نظارت بر ارتباطات و عملکرد سفارتخانه‌ها و مراکز فرهنگی خارجی، از نظر ترویج فرهنگ و پوشش نامناسب و رفتارهای غیراخلاقی در جامعه.
    ۲- معرفی خانواده‌ها و دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور که در جهت گسترش و اعتلای فرهنگ و سنت اصیل اسلامی و ملی تلاش نموده‌اند و اعطای جوایز به این‌گونه افراد از طریق رسانه‌های گروهی به منظور الگوسازی آنان.
    ۳- تکریم و تشویق بانوان و خانواده‌های محجبه که با حفظ شئونات اسلامی به سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور مراجعه می‌نمایند.
    ۴- نظارت بر پوشش و حجاب میهمانان و گردشگران خارجی که به ایران مسافرت می‌نمایند.
    ۵- نظارت و کنترل ویژه بر جشن‌ها، میهمانی‌های سفارتخانه‌ها و وابستگان خارجی و ایرانی که در آن شرکت می‌نمایند.
    ۶- همکاری جدی با نیروی انتظامی در جهت شناسایی و برخورد با ایرانیان متخلفی که با فعالیت‌های ضداخلاقی خود در خارج از کشور حیثیت ملی ـ مذهبی کشور را مخدوش می‌نمایند.
    ۷- توجیه مناسب متقاضیان روادید توریستی برای رعایت حجاب و شئونات اسلامی توسط گردشگران خارجی در ایران.
    ۸- پیگیری حقوقی برای جلوگیری از فعالیت مراکز و شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان که در فضای ایران فعالیت می‌کنند.
    ۹- دقت در گزینش نیروهای متعهد به عنوان سفیر و کارکنان سفارتخانه‌های ایران و نظارت مستمر بر نحوه رفتار و پوشش خانواده آنها.
    ۱۰- تذکر لازم به وابستگان سفارتخانه‌های دیگر کشورها جهت رعایت مقررات عفاف و حجاب اسلامی ـ‌ ایرانی.
    ۰۱۷- وزارت کار و امور اجتماعی
    ۱- ایجاد فضای مناسب برای کارکنان و برداشتن زمینه‌های اختلاط زن و مرد در محیط‌های کاری با توجه به فرهنگ عفاف و حجاب توسط کارفرمایان.
    ۲- ارائه آموزش‌های لازم درخصوص رعایت ضوابط اخلاقی و ظاهری (پوشش لباس و آرایش در محیط‌های کار) با همکاری مؤسسات شایسته در این زمینه.
    ۳- تعامل با وزارتخانه‌های امور خارجه، (کنسولگری‌های ایرانی در خارج از کشور) وزارت کشور و نیروی انتظامی (امور اتباع بیگانه) درخصوص توجیه روادید ورود به کشور با حق کار نسبت به رعایت مقررات پوشش اسلامی در محیط کار.
    ۴- نظارت بر رعایت حریم عفاف و حجاب در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی که ضرورتا به صورت مختلط اداره می‌شود.
    ۵- انجام تبلیغات، تهیه انواع بروشور، اطلاعیه و . . . در خصوص رعایت حجاب اسلامی و جلوگیری از بی‌بندوباری در محیط‌های کاری توسط وزارتخانه‌ها.
    ۰۱۸- مجلس شورای اسلامی
    ۱- تهیه و تصویب طرح‌های آسان‌سازی ازدواج و تأمین منابع مورد نیاز اقتصادی، فرهنگی و . . . برای زوج‌های جوان.
    ۲- اصلاح قوانین مجازات مجرمین و باندهای اصلی گسترش فساد و فرهنگ ضدحجاب و ابتذال.
    ۳- ضرورت نگاه فرهنگی در تصویب قوانین و نظرت بر اجرای آنها.
    ۴- مجلس شورای اسلامی با تشکیل جلسات کارشناسی و با استفاده از نظرات کارشناسی دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به تهیه طرح‌های قانونی در راستای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اقدام نماید و در هنگام تصویب لوایح طرح شده از سوی نمایندگان از کارشناسان ذی‌ربط و شایسته استفاده نماید.
    ۵- توجه خاص به سیاست‌های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع عفاف و حجاب و اهتمام در تصویب قوانین لازم جهت اجرای سیاست‌های مذکور.
    ۶- مجلس شورای اسلامی باید طرح‌های لازم را در مورد برخورد با قاچاق کالاهای مروج ابتذال و بی‌حجابی با استفاده از نظر مراجع ذی‌صلاح تهیه و ارائه نماید.
    ۷- مجلس نسبت به تهیه طرح‌های قانونی در راستای فرهنگ‌سازی و ارائه الگوهای مناسب جهت توسعه فرهنگ عفاف اقدام نماید.
    ۰۱۹- وزارت کشور
    ۱- تهیه شناسنامه اجتماعی مناطق مختلف کشور در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و اعتقادات دینی مردم هر منطقه و برنامه‌ریزی جهت تقویت فرهنگ عفاف متناسب با آداب و رسوم آنها.
    ۲- نظارت بر عملکرد و ارتباطات اقلیت‌های دینی از نظر فرهنگ و پوشش آنان و جلوگیری کردن از پوشش‌های نامناسب در اجتماع و تذکر دادن در مورد رعایت قوانین مربوط به حجاب به آنان.
    ۳- تهیه و تدوین قوانین و پیگیری مصوبات درخصوص پشتیبانی حقوقی از سازمان‌های مربوط نظیر قوه قضائیه و نیروی انتظامی به تناسب اعلام نیاز این‌گونه ارگان‌ها در زمینه برخورد با معضلات و ناهنجاری‌های اخلاقی.
    ۴- بررسی آسیب‌ها و معضلات اجتماعی با هدف افزایش ضریب امنیت اخلاقی جامعه، در شورای اجتماعی و تأمین استان‌ها به منظور تقویت فرهنگ عفاف.
    ۵- همکاری با قوه قضائیه جهت اجرای مؤثر طرح‌های گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه.
    ۶- توجیه، آموزش و نظارت بر چگونگی پوشش و حجاب اتباع بیگانه و الزام آنان به رعایت ضوابط عفاف و حجاب.
    ۷- کنترل مرزها به منظور جلوگیری از تردد باندها و افرادی که درخصوص تجارت فحشا فعالیت می‌کنند.
    ۸- مراقبت از مرزهای آبی و خاکی کشور به منظور جلوگیری از هرگونه تردد و نقل و انتقالات غیرمجاز در چارچوب سیاست‌های امنیتی و انتظامی و قوانین مربوطه.
    ۹- وزارت کشور به عنوان نماینده رئیس جمهور بر کلیه ارگان‌ها و وزارتخانه‌ها جهت رعایت عفاف و حجاب نظارت نماید.
    ۱۰-دقت در صدور مجوز سازمان‌های غیردولتی و نظارت مستمر بر فعالیت آنها با تأکید بر توسعه فرهنگ عفاف و حجاب.
    ۱۱- اجرای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و طرح‌های ملی منطبق بر هویت ایرانی ـ اسلامی در کانون‌های زنان و جوانان در راستای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب.
    ۰۲۰- سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی
    ۱- توجه ویژه به سیاست‌ها و موزه‌های فرهنگ عفاف و حجاب در هنگام تدوین برنامه‌های توسعه پنج‌ساله و بودجه سالانه کشور.
    ۲-گنجاندن آموزه‌های فرهنگ عفاف و حجاب در برنامه‌های درسی ـ در آموزش‌های ضمن خدمت ـ برای مدیران و کارکنان دولت و تقویت نهادهای نظارتی و ارزش‌‌یابی در راستای حاکمیت فرهنگ عفاف در ادارات و مراکز آموزشی.
    ۳- برنامه‌ریزی در جهت آموزش، توسعه و گسترش فرهنگ عفاف مختص مدیران و کارکنان دولت.
    ۴- اجرای بخشنامه‌های مربوط به ارزش‌یابی در راستای تحقق مفاد سیاست‌ها و روش‌های اجرایی طرح عفاف در کلیه ادارات.
    ۵- آشنا نمودن کارشناسان و برنامه‌ریزان کشور نسبت به ضرورت نگاه فرهنگی در حیطه عفاف و حجاب.
    ۶- تسهیل و تسریع در بودجه‌های مصوب مرتبط با طرح‌های گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی که از سوی وزارتخانه‌های مربوط ارائه شده است.
    ۷- معرفی ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها، نهادها و . . . به عنوان نهادهای نمونه که موفقیت بیشتری در راستای اجرای طرح عفاف از طرف پرسنل زیرمجموعه و ارباب رجوع داشته‌اند.
    ۸- ارزیابی تأثیر اجرایی طرح‌های فرهنگ‌سازی اسلامی سال‌های گذشته و استفاده از این تجربه در جهت گسترش فرهنگ حجاب آینده و توجه به تدوین مناسب برنامه‌ها و بودجه‌ی متناسب با آن در زمینه‌ی حجاب.
    ۹- دقت در تنظیم ضوابط مربوط به حوزه عفاف و حجاب در جذب و بکارگیری داوطلبان استخدام در دستگاه‌های دولتی.
    ۰۲۱- قوه قضاییه
    ۱- تدوین قوانین لازم و کارآمد درخصوص پیشگیری از بروز و گسترش فساد و ابتذال در جامعه.
    ۲- پیشنهاد اصلاح قوانین، کارآمد کردن قوانین درخصوص پشتیبانی قضایی از ضابطین، مجازات مجرمین و باندهای اصلی گسترش فساد و بدحجابی.
    ۳- گنجاندن مفاهیم عفاف و حجاب در دوره‌های آموزشی و تربیتی جوانان و نوجوانان بزهکار و مجرم به منظور بازپروری و اصلاح آنها.
    ۴- قوه قضاییه در مراکز استان‌ها و شهرستان‌های تابعه، دادسراها و شعبات ویژه‌ای برای برخورد با جرائم مربوط به بدحجابی، منکراتی و باندهای فساد و فحشا تأسیس نماید.
    ۵- بکارگیری قضات مجرب، برخورد قضایی یکسان با مجرمان و متخلفان در سراسر کشور و ارتقاء‌ سطح آموزش ضابطان جهت اجرای احکام قضایی.
    ۰۲۲- وزارت مسکن و شهرسازی
    ۱- تأکید بر اجرای مقررات ساختمانی در جهت استفاده از معماری متناسب با فرهنگ دینی به صورتی که خانواده‌ها در حریم خانه احساس آزادی عمل و آرامش کنند. موضوع مصوبه مورخ ۱۴/۱۲/۱۳۷۱ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران.
    مصوبه ۱۴/۱۲/۱۳۷۱ شورای عالی شهرسازی و معماری:
    ضوابط و مقررات منطقه‌بندی مسکونی شهرها، مجتمع آپارتمانی، چند خانواری و تک واحدی در جهت حفظ حقوق همسایگی در واحدهای مسکونی به لحاظ تأمین نور ـ آفتاب و عدم اشراف.
    ۲- معرفی نمونه‌های موفق ساخت و ساز متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی جهت الگوبرداری سازندگان.
    ۳- رعایت موازین شرعی به لحاظ عدم دید داشتن ورودی خانه‌ها، درب ورودی خانه‌های آپارتمانی به گونه‌ای طراحی گردد که به هنگام باز شدن، محوطه داخلی خانه (اتاق‌های نشیمن و هال) در معرض دید نباشد.
    ۴- تدوین سیاست‌ها و اجرای برنامه‌های مناسب در جهت تأمین تسهیلات لازم برای خانه‌دار شدن اقشار جوان و زنان سرپرست خانوار از طریق مسکن اسیتیجاری.
    ۵- رعایت مصوبات مربوط به تهیه نقشه‌های جامع و تفصیلی حدود مربوط به بلند مرتبه‌سازی در هر منطقه با توجه به فرهنگ دینی و حریم خانواده‌ها با هماهنگی سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با نظارت دقیق شهرداری‌ها.
    ۶- کوشش در جهت تقویت و ترویج شهرسازی و معماری اسلامی به ‌طوری که ارزش‌های اخلاقی و دینی ملاک عمل بوده و همواره در طراحی‌های شهری منظور گردد.
    ۷- تشکیل کمیسیون معماری و طراحی شهری به منظور یافتن راهکارهایی جهت رعایت اصول و ارزش‌های معماری و شهرسازی ایران (موضوع ماده‌ی ۲ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴)
    ۸- اختصاص واحد مسکونی به ائمه جماعات و طلاب علوم دینی در مجتمع‌های بزرگ مسکونی ـ احداثی این وزارتخانه ـ به منظور ترویج معارف و فرهنگ اسلامی.
    ۹- پیشنهاد اصلاح ماده‌ی ۸ قانون تملک آپارتمانها به شرح ذیل:
    در هر ساختمان مشمول مقررات این قانون در صورتی که عده‌ی مالکین بیش از سه نفر باشد مجمع عمومی مکلفند مدیر یا مدیرانی از بین خود یا خارج انتخاب نمایند هماهنگی نظم و اداره امور ساختمان به نحوی که آسایش ساکنین آن تأمین شده و از امور خلاف قانون، اخلاق و شئونات اسلامی جلوگیری به عمل آید به عهده مدیر ساختمان است و گواهی مدیر در این زمینه برای مراجع انتظامی، ضابطین دادگستری و مراجع قضایی معتبر خواهد بود و طرز انتخاب مدیر از طرف مالکین، وظایف و تعهدات او و امور مربوط به مدت مدیریت و سایر موضوعات مربوطه در آیین‌نامه این قانون تعیین خواهد شد.
    ۰۲۳ -سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
    ۱- ترویج فرهنگ عفاف در حوزه سازمان و ادارات تابعه در سراسر کشور و نظارت بر رعایت حجاب اسلامی توسط شاغلین آن سازمان.
    ۲- تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی توسط دفتر تدوین استانداردهای فنی و نظارت سازمان جهت: الف) دفاتر خدمات سیاحتی و گردشگری، ب) اماکن اقامتی و پذیرایی وابسته، ج) موزه‌ها و بناهای تاریخی (اعم از داخلی و خارجی) و . . . به منظور تعمیم فرهنگ عفاف در اماکن تحت نظارت بر حفظ حجاب اسلامی توسط کارکنان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و عدم ارائه خدمات به مراجعین متخلف (افراد بدحجاب و بی‌حجاب).
    ۳- بررسی صلاحیت متقاضیان فعالیت در مراکز تحت پوشش سازمان اعم از مدیران، متصدیان و شاغلین دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، مراکز اقامتی و پذیرایی، راهنمایان گردشگران و . . . توسط حراست سازمان به منظور پیشگیری از ورود افراد فاقد صلاحیت بر مسند مشاغل مذکور و تأمین امنیت اخلاقی برای خانواده‌ها در این مراکز.
    ۴- جلوگیری از ادامه فعالیت مراکز غیرمجاز، رسیدگی به تخلفات مراکز و دفاتر دارای مجوز و معرفی متخلفین به مراجع قضایی.
    ۵- نظارت بر گروه‌های ویژه‌ی گردشگران خارجی به منظور رعایت شئونات اسلامی و جلوگیری از اشاعه فرهنگ مبتذل در جامعه.
    ۶- ایجاد مراکز فروش پوشاک، کالاهای فرهنگی و اماکن اقامتی و پذیرایی برای گردشگران خارجی.
    ۷- اطلاع‌رسانی در خصوص شئونات اسلامی و فرهنگی با جزوات و بروشورهای توزیعی در بین گردشگران.
    ۸- اختصاص آموزش‌های لازم مرتبط با فرهنگ عفاف و حجاب در دوره‌های هتل‌داری و شرط گزینش و بکارگیری راهنمایان گروه‌های گردشگری.
    ۹- سیاستگزاری فرهنگی در مورد گروه‌های گردشگری اعزامی به مراکز گردشی خارجی به منظور صیانت از فرهنگ و هویت ایرانی ـ اسلامی.
    ۱۰- برنامه‌ریزی، نظارت و کنترل فرهنگی پیرامون اعزام گروه‌های گردشگری به خارج از کشور.
    ۱۱- برنامه‌ریزی در خصوص محدودسازی عزیمت گردشگران ایرانی به مراکز و مناطق گردشگری غیراخلاقی خارج از کشور.
    ۰۲۴- نیروی مقاومت بسیج
    ۱- نیروهای بسیجی پس از کسب آموزش‌های لازم در بعد ـ نظارت اعم از محسوس و غیرمحسوس ـ جامعه و مراکزی مانند «مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و محلات و ادارات و . . .» پیرامون مسأله عفاف براساس ضوابط قانونی اقدام نمایند.
    ۲- اطلاع‌رسانی در بخش عفاف توسط نیروی مقاومت بسیج از طرق مختلف.
    ۳- انجام کارهای فرهنگی و ارزشی در جامعه با توجه به فرهنگ عفاف.
    ۴- همکاری بسیج به عنوان معتمد و ضابط قوه قضائیه و ناجا در اماکن عمومی جامعه.
    ۵- ترویج فرهنگ عفاف در محیط‌های مأموریتی خود نظیر: «ادارات، سازمان‌ها، کارخانجات و . . .» در بین کارمندان، شاغلین و مراجعه‌کنندگان.
    ۶- آسیب‌شناسی بدحجابی و ابتذال فرهنگی با انجام فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقات
    ۰۲۵- وزارت راه و ترابری
    ۱- ترویج فرهنگ عفاف در حوزه وزارتخانه و نظارت بر رعایت حجاب اسلامی توسط شاغلین در آن وزارتخانه و ادارات تابعه در سراسر کشور.
    ۲- تهیه و تدوین دستورالعمل‌ اجرایی برای هر یک از سازمان‌های تابعه از قبیل: الف ـ سازمان هواپیمایی کشور، ب ـ شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی، ج ـ سازمان حمل و نقل و پایانه‌های کشور؛ به منظور تعمیم فرهنگ عفاف در اماکن تحت پوشش این سازمان.
    ۳- بررسی صلاحیت متقاضیان تأسیس و افتتاح شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل در کشور «از قبیل: دفاتر فروش بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس بین شهری، مؤسسات خدمات باربری درون و برون شهری» به منظور پیشگیری از ورود افراد فاقد صلاحیت در مشاغل مذکور و تأمین امنیت اخلاقی خانواده‌ها در استفاده از امکانات و خدمات این‌‌گونه مراکز.
    ۴- شناسایی و ساماندهی شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل غیرمجاز، رسیدگی به تخلفات این‌گونه مراکز ـ اعم از دارای مجوز و فاقد مجوز ـ در خصوص عدم رعایت مقررات مصوب، معرفی متخلفین به مراجع ذیصلاح و جلوگیری از ادامه فعالیت آنان.
    ۵- کنترل و نظارت بر فعالیت شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل زمینی، هوایی، دریایی و ریلی کشور، به منظور تطبیق قوانین موجود در مراکز مذکور با مقررات مصوب در زمینه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، معرفی متخلفین به مراجع ذیصلاح و جلوگیری از ادامه فعالیت آنان.
    ۶-تشویق و ترغیب شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل زمینی، هوایی، دریایی و ریلی به ارایه خدمات فرهنگی به مسافران به منظور اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب.
    ۷-ایجاد مراکز بهداشتی ـ رفاهی در ایستگاه‌های راه‌آهن، فرودگاه‌ها، پایانه‌ها و جاده‌ها به همراه نصب تابلوهای راهنما و اطلاع‌رسانی با محوریت عفاف و حجاب.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. #12
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    رویکرد حقوق کیفری ایران به نقش حجاب در سلامت جامعه - قسمت چهارم
    ضرورت بهره گیری از سلایق عمومی در طراحی مد و لباس اراده عمومی مدهای غربی را به حاشیه می راند. در خنکای نسیم عصر تابستانی دست در دست هم در ضلع غربی یکی از میادین شلوغ شهر به آهستگی پیش می روند. اطراف میدان را پاساژها و مغازه های رنگارنگ عرضه و فروش پوشاک احاطه کرده اند. گاهی در برابر ویترین پرزرق و برق مغازه ای می ایستند و نجواکنان از رنگ ها و طرح هایی که زیر بارش نورهای رنگین قرار دارند، می گویند... فارغ از اطراف خود می روند، رنگ های تند و غیرمعمول با نشانه هایی بر پشت و سینه مرد جوان و کوتاهی لباس هایشان، نگاه ها را به سوی خود می کشاند.
    ●طرح ساماندهی مد و لباس[۱]
    طرح ساماندهی مد و لباس یکی از جهات رویکرد حقوق کیفری ایران نسبت به حمایت از حجاب و پوشش اسلامی است که در یکی از جلسات علنی اردیبهشت ماه سال یکهزار و سیصد و هشتاد و پنج توسط مجلس هفتم تصویب شد که لازم به ذکر است که با مطالعه ی این طرح قانونی می توان دریافت که بسیاری از مواد این طرح بیشتر به نصحیت می‌‏ماند تا قانون ؛ و می توان گفت که قانون مذکور حالت ارشادی را به حالت آمرانه بودن ترجیح داده تا با در نظر گرفتن کرامت انسانی و حفظ حقوق و آزادی های فردی و بشری ، اشخاص را رهنمون سازد.
    ضرورت بهره گیری از سلایق عمومی در طراحی مد و لباس اراده عمومی مدهای غربی را به حاشیه می راند. در خنکای نسیم عصر تابستانی دست در دست هم در ضلع غربی یکی از میادین شلوغ شهر به آهستگی پیش می روند. اطراف میدان را پاساژها و مغازه های رنگارنگ عرضه و فروش پوشاک احاطه کرده اند. گاهی در برابر ویترین پرزرق و برق مغازه ای می ایستند و نجواکنان از رنگ ها و طرح هایی که زیر بارش نورهای رنگین قرار دارند، می گویند... فارغ از اطراف خود می روند، رنگ های تند و غیرمعمول با نشانه هایی بر پشت و سینه مرد جوان و کوتاهی لباس هایشان، نگاه ها را به سوی خود می کشاند.
    ●لزوم ارائه ی تعریف و بازتعریف لباس ملی
    افراد مختلفی اجرای طرح ساماندهی مد و لباس برآمده از متن هویت ملی، بومی را ضروری می خوانند، اما بسیاری از مردم هنوز از جزئیات این پروژه ملی بی خبرند. برخی می گویند که اول باید لباس ملی را تعریف کرد و ویژگی های آن را گفت تا مردم آگاهانه تر پوشاک مورد نیاز خود را انتخاب کنند.
    ●لزوم اطلاع رسانی مطلوب راجع به طرح ساماندهی مد و لباس
    اطلاع رسانی محدود درباره یک طرح ملی یک رسم متعارف و تعریف شده درباره اجرای پروژه های مختلف وجود دارد که باید درباره هر طرح و برنامه ای-به ویژه آنچه جنبه عمومی و ملی دارد- اطلاع رسانی سریع و صحیح صورت گیرد. پیش از آغاز مراحل اجرایی این گونه پروژه ها، درباره سایه روشن های کلی و بنا به ضرورت حتی پاره ای از جزئیات آن پروژه به صورت شفاف اطلاع رسانی شود. این حرکت البته دستاوردهای متنوعی هم به همراه دارد. وقتی درباره چگونگی اجرای قانون مد و لباس ایرانی با افراد مختلف گفت وگو می شود، تقریبا از چند و چون این موضوع که مرتبط با کل جامعه است، اظهار بی اطلاعی می کنند! البته دست اندرکاران واحدهای صنفی پوشاک از این امر مستثنی هستند. برخی افراد این گونه تصور کرده اند که لباس ایرانی با رعایت فرهنگ بومی صرفا در ردیف پوشاک و آراستگی هایی است که در عکس های قدیمی وجود دارد! این خلأ اطلاع رسانی ممکن است اذهان عمومی را در نوعی ابهام و یا احساس نفی رعایت سلایق عمومی، سردرگم کنند.
    پروژه ، تعریف عمومی نشده است «مسلماً در ساماندهی مد و لباس باید تعالیم بومی و ملی خود را مدنظر قرار دهیم اما این نمونه لباس چگونه خواهد بود؟»
    منظور از ساماندهی طرح پوشش ایرانی به خوبی تبیین نشده است. آیا صرفا بازگشت به شکل لباس های قدیمی است که نمی توان آن ها را الگو قرار داد. مردم نمی توانند مدل های خارجی را نادیده بگیرند اما در ارائه الگوی ایرانی تا چه حد از حالت و فرم شبیه پوشاک خارجی هم استفاده می شود؟
    ●مهمترین هدف از اجرای طرح ساماندهی مد و لباس
    مهمترین هدف از اجرای این طرح تا حدودی تغییر رویکرد و گرایش به مدهای خارجی است. باید در تعریف پروژه و شیوه های اجرای آن علل رویکرد نسبی به مدل های خارجی را هم بررسی کرد.
    ●ضرورت جلوگیری از ترویج مدهای خارجی
    برخی با اشاره به همراهی بعضی افراد و به ویژه بعضی از جوانها از روند تغییرات پیاپی و وسوسه انگیز مدل های غربی، طرح و اجرای قانونی ساماندهی الگو و لباس ایرانی، بومی با هدف جلوگیری از ترویج مدهای خارجی را، یک ضرورت توصیف می کنند . در الگوسازیها باید به گونه ای حرکت کرد که گرایش صمیمانه مردم در انتخاب نوع و ایجاد تحولات در صنعت پوشاک ملی را در متن و در پی داشته باشد.
    این گرایش به نظر شما شامل چه مواردی است؟ جذابیت فرم ساختاری، رنگ، طرح نوع پارچه و دوخت در تولید لباس رعایت شوند. در هر حال باید انگاره هایی از فرهنگ ملی اسلامی و ملیت ایرانی در اجرا و ارائه لباس ملی لحاظ شود. می توان گفت که زمانبَری این گونه تغییرات البته با توجه به عادت برخی افراد جامعه به استفاده از لباس هایی با الگوی تقلیدی خارجی، تغییر عادت و جابه جایی مد ایرانی نیاز به زمان دارد. اگر بنا به ضرورت نیازی به استفاده از طرح های خارجی است، آن چه که با فرهنگ و باورهای اجتماعی، فرهنگی ما تناسب بیشتری دارد، انتخاب شود.در اینجا سوالی که پیش می آید این است که اجرای قانون ساماندهی مد و لباس ایرانی تا چه اندازه می تواند از آشفتگی بازار و عرضه الگوهای خارجی بکاهد و خود چگونه می تواند رغبت عامه مردم را در حمایت و مصرف پوشاک بومی برانگیزاند؟
    ●لزوم انجام مطالعات کارشناسی ، جامعه شناسی و انگاره شناسی راجع به پروژه قانونی مد و لباس
    پروژه قانونی مد و لباس ایرانی که به طور قطع شخصیت افراد و فرهنگ ملی را هم رعایت می کند باید با مطالعات کارشناسی، جامعه شناسی و انگاره شناسی در میان اقشار مختلف مردم هضم شود البته باید همزمان در جریان اجرای طرح به فرهنگ سازی پرداخت. این اتفاق وقتی رخ دهد، مردم به انتخاب دلخواه خود نزدیکتر می شوند و از طرف دیگر خود مهمترین اهرم بازدارنده و قطع آشفتگی در این زمینه می شود .
    ●مخاطبان اصلی طرح ساماندهی مد و لباس
    مخاطب اصلی طرح ساماندهی مد و لباس مردم هستند. وقتی نیاز آن ها از هر نوع سلیقه و ذوق در اهداف پروژه تعریف، منظور و تامین شود، مشکلات موجود تقلید و پرسه زدن در مدل های اروپایی و . . . هم برطرف می شود.
    ●چگونگی اجرای طرح ساماندهی مد و لباس از منظر اقتصادی
    از منظر اقتصادی نیز به چگونگی اجرای این پروژه می توان پرداخت. باید زمینه های پذیرش در صنوف مربوطه را با رعایت شرایط اقتصادی که هم نیازهای مولد و هم خواسته های مصرف کننده در آن لحاظ شده باشد، ایجاد کرد. باید توجه داشت که می خواهیم جا به جایی فراگیر در عرضه و تقاضای ملی صورت دهیم، که از آن به عنوان یک اتفاق فرخنده و ایرانی محور نام می برم. پس نفس این اتفاق می باید سرشار از حفظ حرمت همگانی باشد بنابراین حرمت همگانی و ایرانی، اسلامی می بایستی رعایت شود.
    ●لزوم در نظر گرفتن سلایق مردم در ساماندهی الگوی لباس
    ساماندهی الگوی لباس به عنوان یک ضرورت امروز جامعه ایرانی مطرح است. اما باید در چرخه اصلی پوشاک سلایق مردم را هم در نظر داشت.
    از طریق نظارت بر طراحی پوشاک ایرانی می توان مانع از ترویج مدل ها و تقلیدهای خارجی شد. وی نظارت بر تولیدات و عرضه لباس مناسب را حمایت از فرهنگ بومی و حفظ ملیت ایرانی قلمداد می کند.
    ●نقش تکنولوژی های نوین نساجی در اجرای مطلوب طرح ساماندهی مد و لباس
    با توجه به اینکه عمر و اوج نساجی مان افول کرده و حالا برخی از چگونگی ارائه پوشاک می پرسند. البته انسان هیچ نباید از خواست و هدفش ناامید شود. دانش و توان ایرانی تمام ناشدنی است اما کار و یا همان مثل معروف، آب باید از سرچشمه بجوشد. اول کارخانه های نساجی احیا شوند. مدیر قوی، باتخصص، بعد حمایت دولت، سپس دستگاه های مدرن و مواد اولیه مرغوب و بعد تولید با کیفیت، رنگ آمیزی متنوع، پارچه مرغوب، مدل و الگوی اسلامی و ایرانی و تبلیغ و دوخت پسندیده. دراین حالت مردم با هر ذوق و سلیقه ای راضی می شوند. زمانی خیاطان تهران در شهرستانها نیز معروف بودند. پارچه ایرانی می دادند، لباس با بهترین مد ایرانی تحویل می گرفتند اما چرا این مسیر به قهقرا رفت؟
    در اینجا یک سوال دیگر پیش می آید که چرا در گذشته هایی نچندان دور مدیران کارخانه ها بیشتر از پارچه ایرانی و دوخت ایرانی استفاده می کردند . . . چه شد که حالا جنس های دست چندم چین و تایوان و فلان کشور، بازار را از کارخانه ها و تولیدیها گرفته است؟
    ●لزوم جلوگیری از تبلیغ و تقلید پارچه و لباس خارجی
    از اجرای طرح ساماندهی مد و لباس و پوشاک ایرانی با معیارها و باورهای ایرانی اطلاعاتی نسبی دارد و کار خوبی است. اما باید توجه داشت که تبلیغ و تقلید، پارچه و لباس خارجی بی حساب و کتاب وارد کشور نشود. از طرف دیگر، مردم هم سلیقه و معرفت جالب در انتخاب دارند. نباید کاری ارائه داد که تو ذوق جوانان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بخورد.مد و لباس ایرانی درصورتی می تواند بازار ورود و عرضه پوشاک و مد خارجی را تخته کند که سلیقه و انتخاب مردم مدنظر مدیران مربوطه باشد. البته از تبلیغات و آگاهی بخشی در جهت رویکرد مردم به مد و تولیدات داخلی، و آثار اقتصادی آن نباید غافل شد.
    ●رعایت مد
    مد را تا حدودی باید رعایت کرد اما نه این که هر هفته یا در پایان هر ماه در خیابان ها برای آشنایی با مدهای جدید مغازه گردی یا پاساژگردی کنیم! درصورت نیاز می توان به دنبال پوشاکی رفت که هم لازم است و هم طرح و رنگ آن برای جامعه تعریف شده است. به نظر می رسد که برخی از افراد زندگی خود را مختل کرده اند، تا به مد روز برسند. مُدگرایی بیشتر برای جلب توجه است که البته در افراط بعضاً به ناهنجاری رسیده ایم. اگر بخواهیم لباس ملی با طرح های بومی را به عنوان الگوی مناسب ایرانی در جامعه نهادینه و فرهنگ سازی کنیم، طبیعتاً زمان طولانی طلب می کند اما برای تحصیل و تسریع این هدف نخست باید از طرق گوناگون موضوع را به درون جامعه انتقال داد. در خانواده ها، رسانه ها، محیط های آموزشی و... درباره این طرح نظرسنجی شود. گروه های مختلف جامعه از ساختار و ساماندهی مد و لباس های مطابق ذوق فرهنگی، ایرانی کاملاً آگاه شوند.
    ●لزوم شناسایی سلایق تعریف شده راجع به مد و لباس از سوی طراحان مد و لباس
    طراح مد و لباس باید سلایق- تعریف شده- جامعه را بشناسد. درباره این سلایق کار روانشناسی صورت گیرد تا مشخص شود جذابیت های مورد علاقه جوان و نوجوان و میانسال و سالخورده چیست. در شروع کار، تعدیل و تعادلهایی در ضوابط تا حدودی رعایت شود که می تواند به هموارسازی بیانجامد.
    الگوهای ارائه شده در نتیجه اجرای این طرح باید جوان پسند باشد. جوان روحیه خاص خود را دارد، خوش پوشی و طرحهای زیبا، شاداب و جذاب را به عنوان ویژگی خود می شناسد. بنابراین باید در این مسیر به گونه ای حرکت کرد که وقتی جوان طرح ها، رنگ ها و مدل ها را با انواع غربی آن مقایسه می کند، برای رویکرد به طرح های داخلی رغبت بیشتری از خود نشان دهد.[۲]در راستای بررسی طرح مد و لباس ابتدا گزارش مخبر کمیسیون فرهنگی استماع شد. با توجه به اینکه لباس از عناصر نشان دهنده هویت ملی ایرانیان است، در شرایطی کنونی اغلب فرهنگ ما مورد هجوم فرهنگ غرب قرار گرفته و روند یکسان‌‏سازی فرهنگی بویژه در زبان و پوشش در جهان وجود دارد و تنوع فرهنگی را به تدریج به مخاطره انداخته است . متاسفانه ترویج گسترده الگوی های غربی و نابسامانی در الگوهای پوششی به ویژه کلان شهرها کاملا ملموس است و حل این معضل نیازمند همتی ملی بود. برهمین اساس با تهیه طرح مذکور که ۱۳ ماده دارد، سعی شده است تا موجب تشویق در تهیه پارچه و طرح‌‏هایی با مدل‌‏های منطبق با الگوهای ایرانی و اسلامی شود. بحث فرهنگ، سنت و معماری، هنر، موسیقی نیز همانند امنیت، غذا و... از حقوق شهروندان است.سنخ برنامه‌‏ریزی فرهنگی از سنخ تشویقی، حمایتی و عاطفی است و در طرح ساماندهی مد و لباس نیز همین مسایل رعایت شده است. قرار نیست که مجلس و دولت برای مد در جامعه تصمیم‌‏گیری کند بلکه مجلس و دولت چارچوب‌‏ها را تدوین کرده و این طراحان بخش خصوصی است که وارد عمل می‌‏شود که متاسفانه چند وقتی است به دلیل غفلت‌‏های صورت گرفته قدرت رقابت را از دست داده‌‏اند.‌‏متاسفانه جامعه ما چند سالی است که دچار غلبه اقتصادزدگی و سیاست‌‏زدگی شده و بحث فرهنگ به فراموشی سپرده شده است.اتفاقاً با این طرح ما نه تنها هیچ مبارزه‌‏ای با مد ندارد بلکه به دنبال مدگرایی نیز هست و به استقبال آن رفته‌‏ و از تکثر حمایت کرده است . طرح مذکور در کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون امنیت ملی رد شده بود و کمیسیون امنیت ملی دلایل رد خود را ۳ مورد شامل؛ «قانون سال ۱۳۶۵ کفایت می‌‏کند، الگوسازی و مدل‌‏سازی یک امر فرهنگی است و با لحاظ زمانی بیان این طرح مصلحت نمی‌‏باشد » مطرح کرده بود. [۳]
    ●متن طرح ساماندهی مُد و لباس :
    ماده ۱- به منظور حفظ و تقویت فرهنگی و هویت ایرانی - اسلامی، ارج نهادن تثبیت و ترویج الگوهای پوشش ملی، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک براساس طرح‌‏ها و الگوهای داخلی و نیز در جهت ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمانوس با فرهنگ و هویت ایرانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است جهت پی‌‏ریزی ساختار مدیریتی موضوع این قانون کمیته‌‏ای متشکل از یک نفر نماینده تام‌‏الاختیار از هرکدام از وزارتخانه‌‏های فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازرگانی و صنایع و معادن و سازمانهای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیریت و برنامه‌‏ریزی کشور و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تشکیل دهد.
    ماده ۲- وزارت فرهنگ و ارشاد ا سلامی و سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند در جهت ترویج نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نمادها و الگوهای مورد تایید کمیته یاد شده در ماده ۱ این قانون را تشویق و ترغیب و تبلیغ نمایند و درجهت پرهیز از تبلیغ الگوهای مغایر با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی اهتمام جدی بورزند.
    ماده ۳- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت بازرگانی مکلف است جهت تبادل فرهنگی ملل مسلمان، موزه، نمایشگاه و جشنواره های ملی، منطقه‌‏ای و بین‌‏المللی با محوریت معرفی نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی ـ اسلامی برگزار نماید.
    ماده ۴ـ طرح ها و الگوهای تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نمادهای ایرانی ـ اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مولفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت خواهد بود.
    ماده ۵ ـ وزارت بازگانی مکلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچه ها و پوشاک منطبق با الگوهای ایرانی - اسلامی نمایشگاه های عرضه فصلی لباس و پوشاک برگزار نماید.
    ماده ۶- وزارت بازرگانی مکلف است برای حمایت ازتولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن، عوارض گمرکی، بر واردات تجاری پوشاک و پارچه های خارجی وضع نماید به نحوی که امکان رقابت برای تولید کنندگان داخلی فراهم گردد.
    ماده ۷ـ وزارتخانه‌‏های تعاون و کار و امور اجتماعی مکلفند در تاسیس تعاونی اخذمجوز فعالیت و استفاده از تسهیلات دولتی طراحان و تولیدکنندگان پارچه و لباس مبتنی بر الگوهای ایرانی- اسلامی را در اولویت قرار دهند.
    تبصره ۱- تعیین شرایط استفاده از تسهیلات و مزایای دولتی و مشمولان آن به عهده کمیته یاد شده در ماده یک این قانون خواهد بود.
    تبصره ۲ - بانک‌‏ها ملزم هستند که در اعطای تسهیلات بانکی و وامهای خود اشتغالی، متقاضیان فوق را در اولویت قرار دهند.
    ماده ۸ ـ وزارت بازرگانی حمایت‌‏های لازم را از تشکیل صنف مربوط به طراحان لباس به عمل خواهد آورد.
    ماده ۹ـ وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با همکاری و حمایت وزارت صنایع نسبت به معرفی و ارایه طرح های ایرانی برای حمایت از کارخانجات نساجی و تولیدات ملی اقدام خواهد نمود.
    ماده ۱۰ـ کلیه دستگاههای دولتی مکلفند جهت تشویق تقاضای پارچه و لباس منطبق با الگوهای ایرانی - اسلامی، تسهیلات خرید پارچه و لباس های مذکور را در اختیار کارکنان خود قرار دهند.
    ماده۱۱- دولت مکلف است اعتبارات مالی لازم برای این ماده را در بودجه سنواتی از ردیف های خدماتی - رفاهی دستگاهها منظور نماید.
    ماده ۱۲- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی مکلفند از فروش لباس‌‏های خارجی دست دوم که به صورت قاچاق وارد کشور می شود ممانعت به عمل آورند.
    ماده ۱۳- آیین نامه اجرایی این قانون توسط وزارتخانه‌‏های فرهنگ و ارشاد اسلامی و بازرگانی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
    ●طرح توسعه فرهنگ عفاف و حجاب
    طرح توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در فروردین ۱۳۸۲ توسط شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، اما سیدمحمد خاتمی ریس جمهوری وقت و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابلاغ آن خودداری کرد که این طرح در دولت آقای احمدی نژاد ابلاغ گردید.
    شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تعطیلی دانشگاهها در سال ۱۳۵۹ تاسیس گردید و به پاکسازی و تدوین کتب و محتوی درسی جدید و... در دانشگاهای ایران پرداخت. این شورا پس از چندی کلیه بخش‌های فرهنگی، علمی و هنری جمهوری اسلامی را تحت کنترل در آورده و با تایید امام خمینی و آیت الله خامنه‌ای حق قانونگذاری یافت. این شورا زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت می‌کند.
    ●طرح امنیت اجتماعی
    طرح ارتقای امنیت اجتماعی و آیین ‌نامه اجرایی اصول و سیاست‌های بهینه سازی حضور زن در سینما که تنش‌ها و درگیری‌های فراوانی در کشور ایجاد کرد در دولت آقای احمدی نژاد و بر اساس طرح جامع عفاف تدوین گردید.
    با بالاگرفتن انتقادات از طرح ارتقای امنیت اجتماعی و انتقاد سخنگوی دولت[۴] از پلیس در آستانه انتخابات مجلس هشتم، فرمانده پلیس برای اولین بار اعلام کرد که بر اساس طرح جامع عفاف اختیار کنترل پوشش مردم و تعیین نوع و چگونگی آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به پلیس داده شده است.[۵]
    ●فصل سوم
    ▪آثار و نتایجِ ناشی از رعایت حجاب
    ●بازدارنده بودن حجاب
    این عنوان و سرفصل به عنوان آخرین سرفصل این کار تحقیقی[۶] می‌تواند به نوعی بازگو کننده فلسفه حجاب نیز باشد. اما با توجه به اهمیت ویژه‌ای که در جامعه امروزی ما دارد ترجیح دادم در عنوان مستقلی پرداخته شود.بی شک این عنوان می‌تواند خود پاسخی بر شبهاتی باشد که امروز در جامعه بسیار شنیده می‌شود که حجاب را تا حد یک حکم فرعی و فردی پایین می‌آورند. فردی شدن حجاب لوازمی در پی دارد که می‌تواند نشان دهنده نیات طراحان نیز باشد. وقتی حجاب را فردی کردیم می‌توانیم بگوییم که همه در اختیار امور فردی خود آزاد هستند و اصل حجاب نیز اصلی آزادانه و اختیاری است. اما در این فصل می‌کوشیم نشان دهیم که حجاب به عنوان مساله‌ای اجتماعی مطرح است و وقتی حق جامعه در میان باشد نمی‌توان به بهانه آزادی‌های فردی، حجاب را فراموش کرد.
    ●مساله حجاب و عدم امنیت
    ریشه دیگری که برای به وجود آمدن پوشش ذکر کرده اند ناامنی است . در زمانهای قدیم بیعدالتی و ناامنی بسیار بوده است . دست تجاوز زورمندان و قلدران به مال و ناموس مردم بیباکانه دراز بوده است . مردم اگر پول و ثروتی داشتند ناچار بودند به صورت دفینه در زیر خاک پنهان کنند .علت مخفی ماندن گنجها اینست که صاحبان طلا و ثروت جرأت نمی کردند که حتی بچه های خود را از پنهانگاه ثروت خود آگاه سازند . می ترسیدند که راز آنها به وسیله بچه ها فاش شود و مورد تجاوز و گزند قلدران واقع شوند بدین ترتیب گاهی اتفاق می افتاد که پدر با مرگ ناگهانی از دنیا می رفت و فرصت نمی کرد اسرار خود را به فرزندش بسپارد . قهرا دارائی او در زیر خاکها مدفون می ماند . جمله معروف استر ذهبک و ذهابک و مذهبک : پول و مسافرت و عقیده خود را آشکار نکن ، یادگار آن زمانها است . همانطور که در مورد ثروت امنیت نبود ، راجع به زن هم امنیت وجود نداشت . هر کس زن زیبائی داشت ناچار بود او را از نظر زورمندان مخفی نگهدارد . زیرا اگر آنها اطلاع پیدا می کردند . او دیگر مالک زن خود نبود . ایران دوره ساسانی ناظر جنایتها و فجایع عجیبی در این زمینه بوده است . شاهزادگان و موبدان و حتی کدخداها و اربابها هرگاه از وجود زن زیبائی در یک خانه مطلع می شدند به آن خانه می ریختند و زن را از خانه شوهرش بیرون می کشیدند .
    ●جمع بندی ، پیشنهاد و توصیه :
    همچنان که ذکر شد، علت دخالت دولتها در نحوه پوشش مردم به مبانی اعتقادی، فکری و اهداف آن حکومت بر می‌گردد. گفتمان قانونگذار در ابتدای دوران مشروطیت بر مبنای حرکت به سوی مدرنیته‌ای بود که در آمال و آرزوهای بنیانگذاران حکومت جای گرفته بود؛ اما سؤال این است که دخالت مقنن در این راستا چگونه باید باشد؟ در واقع مقنن تا چه حد می‌تواند در اعمال سلیقه‌های شخصی افراد جامعه دخالت کند و تا چه حد انتظار می‌رود مردم به این دخالت واکنش نشان ندهند. [۷]
    به نظر می‎رسد علت اصلی حل نشدن معضل بدحجابی عدم اعتقاد راسخ مسئولان به ناهنجاری بودن مسئله بدحجابی است نه فقدان مواد قانونی و بر فرض بر آنکه اگر قانون کافی در زمینه مقابله با بدحجابی وجود ندارد پیشنهاد می‎گردد تمام نهادهای فرهنگی دلسوز و معتقد به ضرورت مواجهه با معضل بدحجابی با نشست‎های کارشناسانه قوی و بررسی ابعاد مختلف معضل بدحجابی با حضور برخی جامعه‎شناسان و روان‎شناسان برجسته به کمک مجلس شورای اسلامی قانونی جامع و کارآمد تهیه نمایند تا نیروی انتظامی با پشت گرمی قانونی، فکری اساسی برای حل مشکل بدحجابی بنماید. در پایان توصیه می شود همانگونه که برخی از اشخاص همان مقدار که به فکر دفاع از جرم مشهود بدحجابی هستند مقداری نیز به فکر دفاع حقوقی از انبوه چند میلیونی جوانان مسلمان باشید چون کدام انسان واقع‎بین است که نداند در وانفسای مشکلات اقتصادی و معیشتی و سختی ازدواج یقیناً‌ معضل بدحجابی باعث طغیان غرائز جنسی می‎شود و در نتیجه امنیت روحی و اخلاقی آنان به طور جدی تهدید می‎گردد. [۸]فقدان حجاب شرعی بانوان در مناظر عمومی جرم مسلمی است که دارای مجازات معین می باشد. لزوم حجاب شرعی برای بانوان از ضروریات فقه اسلامی است که عدم رعایت آن عقوبت اخروی را نیز در پی دارد. مراعات حجاب شرعی یک تکلیف قانونی است که ترک آن ،رفتار شکل دهنده جرم فقدان حجاب شرعی است. حجاب شرعی در تعریف شارع مقدس دارای دو وجه است: ۱) ستر و پوشاندن تمامی اجزای بدن به غیر از صورت و کفین به نحوی که رنگ و حجم بدن مستور شود ۲) استفاده از لباس و حجاب متعارف هر جامعه ،به نحوی که که موجب شهرت و جلب توجه دیگران نگردد. نیروی انتظامی به عنوان ضابط عام دادگستری در مواجهه با زنانی که بدون رعایت حجاب شرعی در مناظر عمومی ظاهر شده اند موظف به توقیف آنان و تحویل ایشان به مراجع قضائی است.

    نويسنده:سعید صالح احمدی
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  3. #13
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    منابع و پي نوشتها:

    الف ) قوانین
    ۱- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران .
    ۲- قانون اساسی مشروطه .
    ۳- قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ۱۳۷۸ .
    ۴- قانون آئین دادرسی کیفری ۱۲۹۰ با اصلاحات بعدی
    ۵- قانون رسیدگی به تخلفات استفاده کنندگان البسه خلاف شرع مصوب ۲۸/۱۲/۱۳۶۵ .
    ۶- قانون حقوق شهروندی .
    ۷-قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۰ .
    ۸- قانون مجازات عمومی ۱۲۹۰ .
    ب ) کتب
    ۱- قرآن کریم .
    ۲- اساسیان ، دکتر بهروز ، حجاب ، زن و قانون اساسی ،ج۳ ، نشر بوی مهر ، ۱۳۸۷ .
    ۳- بهادری ، دکتر مصیب ، زن در حریم قانون ، ج۲، نشر بوی مهر ، ۱۳۸۷ .
    ۴- حسن ابن یوسف، ارشاد الاذهان ، ج ۱ .
    ۵- زراعت عباس ، مهاجری علی ، آئین دادرسی کیفری ، ج۱ ، چ۲ ، انتشارات فکرسازان ، ۱۳۸۳ .
    ۶- زراعت ، عباس ، شرح قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) ، نشر فیض چاپ اول فروردین ۱۳۷۷ .
    ۷- شامبیاتی ، دکتر هوشنگ ، بزهکاری اطفال و نوجوانان.
    ۸- کشاورز ، دکتر بهمن ، مجموعه محشّای قانون تعزیرات ، کتابخانه گنج دانش، ۱۳۷۵ .
    ۹- گلدوزیان ، ایرج ، محشای قانون مجازات اسلامی ، چ۶ ، انتشارات مجد ، ۱۳۸۴
    ۱۰- مرنیسی ، فاطمه ، زنان پرده نشین و نخبگان جوش پوش ، نشر نی .
    ۱۱- مهدی زاده ، حسین ، حجاب شناسی، چالش‎ها و کاوش‎های جدید .
    ۱۲- مغنیه،محمد جواد، فقه مقارن، نشر تک رنگ .
    ۱۳- مطهری ، مرتضی داستان راستان ، انتشارات صدرا، چاپ مکرر، بهار ۱۳۶۷ .
    ۱۴- مطهری ، مرتضی ، مسأله حجاب ، انتشارات صدرا، چاپ مکرر، بهار ۱۳۶۷ .
    ۱۵- هاشمی ، سیدمحمد ، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، ج۲ ، انتشارات میزان ، ۱۳۸۳ .
    ۱۶- وشنوی ، شیخ قوام ، تحقیقی از دیدگاه قرآن و روایات بر حجاب اسلامی ، ترجمه احمد محسنی گرکانی .
    ج ) مجلات و روزنامه ها
    ۱- روزنامه آفتاب یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۵ .
    ۲- روزنامه ایران ، شماره ۲۹۸۱ ، ۴/۹/۱۳۸۳ .
    ۳- روزنامه کیهان چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۶ - شماره ۱۸۸۶۴ .
    ۴- روزنامه وقایع اتفاقیه، ۱۰/۳/۱۳۸۳ .
    ۵- مجله برهان اندیشه های حقوقی ، ۲۵/۲/۱۳۸۵ .
    ۶- مجله زنان، شماره ۱۰۷ .
    ۷- مجله دانشگاه امام صادق ،۱ ۱۲ ۱۳۸۴ .
    ۸- مجله مرکز مدیریت حوزه های علمیه ی خواهران در ۲۴/۱۰/۱۳۸۵
    ۹- مجله معاونت حقوقی و توسعه قضایی قوه قضائیه، ۱۳۸۴ .
    ۱۰- ویژه نامه اندیشه قم مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم ، ۱۳۸۶ .
    ۱۱- هفته نامه « روایتی دیگر » ، جلد ۱۵۶ ، نیمه دوم خرداد ۱۳۸۷ .
    د ) پایان نامه ها
    ۱-اسدی ، لیلا ، بررسی قوانین کیفری ایران در امر پوشش مردم ، مجله دانشگاه امام صادق .
    ه ) مرجع
    ۱- جعفری لنگرودی ، سیدمحمدجعفر ، مبسوط در ترمینولوژی ، ج۲ ، چ۲ ، گنج دانش، ۱۳۸۱
    ۲- جعفری لنگرودی ، سیدمحمدجعفر ، مبسوط در ترمینولوژی ، ج۳ ، چ۲ ، گنج دانش، ۱۳۸۱
    ۳- معین ، محمد ، فرهنگ فارسی ( دوره دو جلدی ) ، چ ۳ ، ج۱ ، انتشارات اَدِنا ، ۱۳۸۴
    ۴- معین ، محمد ، فرهنگ فارسی ( دوره دو جلدی ) ، چ ۳ ، ج۲ ، انتشارات اَدِنا ، ۱۳۸۴
    و ) کتب فقهی
    ۱- بجنوردی، میرزا حسن، القواعد الفقهیه، ج ۵ .
    ۲- موسوی خمینی ، امام روح اله ، تحریرالوسیله ، ج۲ ، مکتبه العلمیه الاسلامیه .
    ۳- موسوی خمینی ، امام روح اله ، استفتاءات حضرت امام خمینی ، ج ۳،‌ص ۲۵۴، قم: دفتر انتشارات اسلامی چاپ اول .
    ۴- مکارم شیرازی ( آیت الله ) ، ناصر ، تفسیر نمونه .
    ۵- نجفی، محمد حسن، جواهر الکلام، ج ۸ .

    [۱] ر.ک به روزنامه کیهان چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۶ - شماره ۱۸۸۶۴
    [۲] ر.ک به روزنامه کیهان چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۶ - شماره ۱۸۸۶۴
    [۳] ر.ک به روزنامه آفتاب یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۵ .
    [۴] دکتر غلامحسین الهام
    [۵] ر.ک به مقاله دکتر بهشتی در جلد ۱۵۶ هفته نامه « روایتی دیگر » ص ۱۲۳
    [۶] رویکرد حقوق کیفری ایران به نقش حجاب در سلامت جامعه – سعید صالح احمدی.
    [۷] ر.ک مقاله بررسی قوانین کیفری ایران در امر پوشش مردم لیلا اسدی مجله دانشگاه امام صادق ۱/۱۲/۸۴ .
    [۸] ر.ک به مقاله دفاع غیر حقوقی از جرم مشهود بدحجابی نوشته مهدی حسین زاده در ویژه نامه اندیشه قم مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم ص ۵۸۷
    [۹] ر.ک به کتاب بزهکاری اطفال و نوجوانان نوشته دکتر هوشنگ شامبیاتی ص۱۶۲
    |+| نوشته شده در ۸۷/۱۲/۱۳ساعت ۱۵:۴۴ توسط سعید صالح احمدی
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/