عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: پروبیوتیک ها جایگزین های مناسب دارو برای از بین بردن باکتری ها به شمار می آیند.


پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های سودمندی در بدن به شمار می آیند که استفاده از آنها در قالب غذاهای پروبیوتیک برای حفظ سلامتی و همچنین برطرف کردن برخی بیماری ها برای افرادی که مشکل گوارشی دارند مفید است .
دکتر ” کیانوش خسروی” روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت : به هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها تعداد زیادی باکتری های مفید نیز به همراه باکتری های مضر از بین می روند؛ این در حالی است که استفاده از پروبیوتیک ها تاثیر مثبتی در حفظ باکتری های مفید بدن دارند.
وی گفت : به جای کشتن باکتری ها توسط دارو می توان از باکتری های مفید استفاده کرد به گونه ای که این باکتری ها، باکتری های مضر را مصرف می کنند تا جایگزینی باکتری های مضر را در بدن مهار کرده و مانع از رشد آنها شوند.
خسروی گفت : درمان و پیشگیری عفونت های روده ای ، خاصیت ضد میکروبی ، کاهش عدم جذب لاکتوز ، کاهش سطح کلسترول سرم خون ، فعالیت ضد جهشی ، فعالیت ضد سرطانی و تحریک سیستم ایمنی از موارد مصرف و ارزش های درمانی پروبیوتیک ها محسوب می شوند .
وی با اشاره به اهمیت توازن بهینه میکروبی بر سلامت انسان ها گفت: هنگامی که این توازن از بین برود سلامت انسان نیز به خطر می افتد . مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک ها یا ریز سازواره های مفید کمک شایانی به ابقا و نگاهداری تعداد میکروب های بومی روده و توازن میکروبی آن کرده و در نتیجه منافع بسیاری زیادی برای سلامتی انسان دارند .
وی اظهارداشت : در سال های اخیر باکتری های پروبیوتیکی به عنوان افزودنی های رژیم غذایی با تعداد زیادی از غذاها آمیخته شده اند که در این میان فرآورده های شیری به ویژه ماست نقش مهمی را برای حمل این باکتری ها ایفا می کنند.
این میکروبیولوژیست با بیان اینکه ماست های پروبیوتیکی که به آنها کشت باکتری اضافه شده است باکتری های مفید بیشتری را به مردم می رسانند اظهارداشت : برای انتقال تاثیرات پروبیوتیک ها به مصرف کننده ضروری است که هر روز بیش از ۱۰۰ گرم ماست پروبیوتیک حاوی یک میلیون باکتری در میلی لیتر مصرف شود.
خسروی گفت : در حال حاضر ۲۰ درصد بازار ماست در اروپا را این فرآورده ها تشکیل می دهد و پیش بینی می شود که به زودی این میزان افزایش می یابد .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در عین حال به کسادی بازار پروبیوتیک ها نیز اشاره کرد و گفت : اگر در بازار پروبیوتیک ها کسادی وجود دارد به خاطر جدید بودن موضوع پروبیوتیک ها و کمبود شواهد علمی برای شرکت های بازار یاب است .
وی گفت : طی سال های اخیر برخی صنایع غذایی کشور نیز محصولات پروبیوتیکی از جمله ماست و دوغ را تولید کرده و به بازار عرضه کرده اند .